1. 4. 2016

Nové projekty a staré návraty na ČT

Nové projekty a staré návraty na ČT

Pokud patříte mezi fanoušky tvorby České televize, měli byste zpozornět. Stanice včera oznámila řadu nových projektů, které hodlá v nejbližší době realizovat, a také potvrdila návraty několika již zaběhlých oblíbených seriálů. Pojďme si to všechno shrnout, počínaje tím, co už známe.

Už nějakou dobu se ví o potvrzení druhé řady dobového dramatu První republika. Osudy rodiny Valentů se budou opět natáčet letos na podzim a na obrazovkách by se měly objevit v dohledné době. Kreativní producent Jan Maxa diváky ujistil, že hodlá zachovat styl vyprávění první série.

Vrátí se i David Švehlík v roli Adama Klose, a to ve druhém pokračování seriálu Život a doba soudce A. K., který na rozdíl od První republiky hodlá příběh trochu osvěžit. Jan Lekeš slíbil větší dramatičnost a také přímočarost, nezanevře ale ani na kontrasty osobních životů hlavních hrdinů se soudními procesy.

Z novinek se připravuje například třídílný mysteriózní thriller Krev démona, v němž se opět spojí trio Ivan Trojan, Jiří Dvořák a Aňa Geislerová, které si možná pamatujete z kousků Ďáblova lest a Ztracená brána. Nepůjde o jedinou kriminální minisérii, které se dočkáme. Režiséři Tomáš Bařina, Jiří Strach, Peter Bebjak, Marek Najbrt a Radim Špaček se podělí o tři další. O zákeřné nemoci a vzteku bude pojednávat Vzteklina, Spravedlnost se bude snažit nastolit jeden detektiv při stíhání prominentního soudce a Svět pod hladinou dostane hlavního hrdinu ze současnosti do roku 1982.

Česká televize nezanevře ani na svůj oblíbený kriminální žánr, kterému vzdá čest třináctidílný Inspektor MaxJurajem Kukurou v hlavní roli. Slovenský vyšetřovatel žijící v Praze bude využívat nestandardní metody, aby se popral s místními zločinci. Podle Jana Lekeše, kreativního producenta, se můžeme těšit na klasickou detektivu, kde je vyvážen boj s kriminalitou a vztahy dvojice strážců zákona.

Co se týče dokumentárních cyklů, měly by se točit například kolem sportu, normalizace a šlechty. Když tedy sečteme jak jednodílné dokumenty, tak i různé cykly, dostaneme se na sumu 190. Tolik děl spadajících do dokumentárního žánru v loňském roce schválila programová rada ČT. Celkový počet projektů, které radě během roku 2015 prošly pod rukama, je 483, z nichž bylo schváleno celkem 406.


Zaujal vás některý z připravovaných projektů? Zůstanete věrní některému ze dvou obnovených seriálů?

Kdo nesdílí není Čech! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Obdivuju ČT, že toho plánují tolik. Já zatím vyhlížím druhou řadu Doktora Martina, i když...
před 8 roky
Tempy

Tempy

No to asi zklamu, Radim Špaček právě zdůrazňoval, že to, že se změní nejen doba, ale i režim, dává...
před 8 roky
milosh

milosh

No tak uvidíme, nechám se překvapit, šanci tomu rozhodně dávám. Už kvůli hereckému obsazení. A téma...
před 8 roky
Další články k tématu