31. 8. 2016

Svět pilotů: Čtveřice projektů pro ABC

Svět pilotů: Čtveřice projektů pro ABC

Stanice ABC se naplno vrhla do pilotové sezóny. Objednala hned čtyři kousky, které budou soupeřit o seriálovou objednávku. Prvním je pilot Documenting Love, multi-kamerovou komedii, za níž stojí Mara Brock Akil, tvůrkyně seriálů Girlfriends a The Game, spolu se svým manželem Salimem Akilem. Podle dostupných informací byl o projekt velký zájem, přehazování nakonec vyhrála právě zmíněná stanice ABC.

Projekt podle vyjádření tvůrkyně do jisté míry připomíná Mad About You. Příběh se inspiruje autorčiným životem a vztahem. Jde o komický milostný příběh o moderním páru.

Druhým pilotem je thriller Doomsday, který prozatím vypadá jako největší favorit další sezóny. Praly se o něj tři stanice, ABC vyhrála příslibem pilotu s pokutou, pokud nebude objednán pro seriál, jeho šance jsou tedy opravdu vysoké.

Jde o projekt, který ukazuje důsledky 11. září. Americká vláda vytvoří tajemnou instituci, ve které se setkají ty nejkreativnější osobnosti vědy a zábavy. Jejich úkolem je vymýšlet nejrůznější katastrofické scénáře a způsoby, jak je vyřešit. Protože tyto hypotetické úvahy jsou velmi nebezpečné, seznam zapojených lidí je uzamčen a experiment ukončen. Kniha Doomsday se však ztratí a zanedlouho poté dojde ke katastrofě, která přesně odpovídá jednomu z hypotetických scénářů. Tým je svolán zpět dohromady, aby zabránil katastrofám, které si jeho členové sami vymysleli.

Do třetice tu máme zprávy pro fanoušky Scrubs. Hlavní představitel Zach Braff se vrací na svou domovskou stanici, aby zde vytvořil Start Up, komediální pilot, ve kterém ztvární hlavní roli. Jde o projekt o všech věcech, které se stávají, ať už jsou dobré, zlé, nebo ošklivé. Když se chlapík kolem 35 let spolu se svou ženou a dvěma dětmi rozhodne dát výpověď a oběma nohama skočit do zcela nového světa, život se mu obrátí naruby. Rozhodne se totiž založit svůj vlastní byznys. Mimochodem, název se pravděpodobně změní, jelikož je stejný jako nadcházející novinka od Crackle.

Jako poslední je tu opět komedie. Emily Kapnek a Ellen DeGeneres spojí síly dohromady, aby spolupracovaly na projektu Splitting Up Together. Jde o adaptaci nového dánského seriálu z roku 2016. Jde o příběh páru, jejichž vztah je znovu zažehnut poté, co se rozvedou. DeGeneres bude produkovat, Kapnek, tvůrkyně Suburgatory a Selfie, se ujme scénáře.

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
milosh

milosh

Papírově se mi Doomsday líbí. Ještě, aby jim vyšel casting a samozřejmě ty dílčí katastrofy.
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Doomsday je fakt lákavý,jinak nic moc.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Sandokan555 to pekne vystihol. Naozaj len ten Doomsday vyzera slubne.
před 7 roky
Další články k tématu