30. 7. 2012

Podzim 2012 na Nově

Televizní skupina Nova dnes uspořádala tiskovou konferenci ke svému letošnímu podzimnímu vysílacímu schématu. A tak se podíváme, jaké seriály si pro nás novácké kanály připravily...

Podzim 2012 na Nově

Tiskovka se od dopoledních 11 hodin konala v sídle Novy na Barrandově. Vzhledem k jednomu původnímu novému seriálu byla pojata jako přednáška ve školní učebně s „paní učitelkou“ Lucií Borhyovou. Přímý přenos této cca hodinu dlouhé akce byl přenášen i na internetovém kanálu Nova News. Tak, a teď už jdeme na to, co nás na podzim na Nově čeká:

Nova

Jako každý rok, i letos vsadila Nova na svoji původní tvorbu – hlavním tahákem totiž bude nový seriál ze středoškolského prostředí nazvaný Gympl s ručením omezeným, který bude mít celkem dost hvězdné obsazení – v rolích učitelů se představí například Libuše Šafránková, Karel Heřmánek, Ondřej Brzobohatý či Zuzana Bydžovská. Pro seriálové fajnšmekry jsou samozřejmě připraveny i nové (a určitě fantastické) díly Ordinace v růžové zahradě 2 a nekonečné Ulice, bez kterých si už nemůžeme představit svůj život. :-) Čeká nás i druhá premiérová řada celkem úspěšného sitcomu Helena, ve které však byly učiněny nějaké herecké změny – Petra Hřebíčková nahradí čerstvou maminku Marthu Issovou v roli Kláry Brázdové a Filip Antonio pak Jana Maršála v roli Marka Musila, syna Heleny.

Spolu s televizí Markíza uvede Nova na podzim československou verzi světoznámé kuchařské reality-show MasterChef o milion korun a vydání vlastní kuchařky. Jednotlivé soutěžící a jejich jídla budou hodnotit známá jména v kulinářském světě – šéfkuchaři Jiří Štift, Radek Šubrt a Martin Korbelič.

O akvizičních seriálech na hlavní Nově nepadlo na tiskové konferenci ani slovo, stejně tak se zatím nic nedočteme ani v uvolněných tiskových materiálech na webu Novy. Jakmile se ale dozvíme, jaké zahraniční seriály si pro nás Nova na podzim připravila, budeme článek editovat.

Nova Cinema

Ani o seriálech na druhém nováckém kanálu Nova Cinema toho nebylo moc řečeno. Víme jen, že do vysílání bude nasazen legendární sitcom Dva a půl chlapa s Charlie Sheenem. Pokračovat novými sériemi bude i soutěžní show, ve které týmy dvojic cestují po celém světě a plní nejrůznější úkoly, tedy Amazing Race: O milion kolem světa. Soutěžící budou opět bojovat o výhru milion dolarů a tentokrát diváci uvidí i patnáctou řadu soutěže, která zavítala do Prahy. A na své si přijdou i fanoušci seriálu Perníkový táta (Breaking Bad), jelikož se na Cinemě bude v premiéře vysílat třetí řada.



Fanda

Nejnovější přírůstek skupiny Nova bude na podzim pokračovat ve vysílání Kriminálky New York, Hranic nemožného (Fringe), Kobry 11, Hvězdné brány: Atlantida a Námořní hlídky. Dále se na Fandovi ukáže neohrožený Jack Bauer v seriálu 24 hodin a fenomenální animák Městečko South Park. FBI agentka Erica Evansová pak bude pokračovat v odboji proti Vyslancům ve druhé – a poslední – sérii seriálu V. Fanda uvede v novácké premiéře i westernový kriminální seriál Strážce pořádku (Justified) (předpokládáme, že s dabingem AXN), ve kterém budeme sledovat osudy Raylana Givense, příslušníka US Marshals (Timothy Olyphant). Na nové „souboje“ se můžeme těšit v dalších dílech Tuningových válek, ve kterých mají dva týmy automechaniků za úkol předělat starý vrak na nové auto za 72 hodin. Odvysílány budou i další epizody dokumentárních seriálů Letecké katastrofy, Chladnokrevné zločiny, Očima policie a Osudná hodina.



MTV

Na lifestylovém kanálu MTV se diváci mohou od neděle 16. září těšit na premiéru druhé série komediálního seriálu Nešika o pubertální školačce Jenně Hamilton a jejím blogu. Připraveny jsou i nové řady Náctiletých maminek, Šance na lásku a MTV klasiky v podobě páté série Pařby v Jersey Shore a volné pokračování této show s názvem Snooky & Jwoww.




Nova toho o zahraničních seriálech jako vždy moc neprozradila. Jak už jsem ale psal výše, jestliže se v následujících hodinách či dnech dostanou na povrch další připravované seriály, budeme vás v tomto článku informovat. Ve čtvrtek (popř. v pátek) se pak podíváme na českou komerční dvojku – tiskovku k podzimnímu programovému schématu totiž bude mít Prima Group…

Jak jste letos spokojeni s podzimem na Nově? Co vás nadchlo nejvíce a o co zase naopak ani nezavadíte?

(zdroj: tiskové materiály TV Nova + DigiZone.cz)

Už jste pro nás hlasovali v nominací ha Křišťálovou Lupu? Ne? Tak to napravte :)

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře54zobraz všech 54 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

nezdá se mi to, ale zítra už se objeví ten den na tv.seznam.cz, takže uvidím.
před 11 roky
Furiant

Furiant

ševča: Jenže je to tak, opravdu to je nová Nikita a opravdu to je v 0:05... :) Viz tenhle program. :)
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

už taky vidím. ta nova opravdu ztratila soudnost. já to nesleduju, je tam vůbec něco, kvůli čemu by se to...
před 11 roky
Další články k tématu