Sjuuz

off
JménoSjuuz
Věk27 let (Vodnář)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Sjuuz
plakát
Sex ve městě
19. července 2017
další názory k seriálu

Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nebojí se zeptat …

Na to, jak je tento seriál „starý“, tak jsem ho shlédla teprve nedávno. Nejdříve jsem viděla oba filmy, pak mě napadlo, že bych se mohla podívat, jak to vlastně všechno začalo.
Čtyři hlavní hrdinky. Carrie Bradshawová, malá kudrnovlasá blondýnka a nadaná spisovatelka, která se nebojí psát a mluvit otevřeně o sexu. Věčné hledání toho pravého dává divákům (spíše divačkám) možnost vžít se do její role. Její každodílové otázky nás nutí nevědomky se zamyslet nad právě položenou otázkou. Samantha Jonesová, nestydatá žena, která má skoro pořád prořízlou pusu. Někomu se může zdát neslušná, jiným zase přirozená. Je to její život a může si s ním dělat, co chce (taky to dává dost najevo – mně to vůbec nevadí). Věčná právnička Miranda Hobbesová, partnerka ve své firmě. Tahle krátkovlasá zrzka se vůbec nebojí říct to, co má na jazyku. Každého dokáže ostře zkritizovat ale i dobře pomoct. Nakonec tu máme stydlivou černovlásku Charlotte Yorkovou, která se bojí říct jediné sprosté slovo. Její postava nám má představit další typ ženy, úplně jiná než ty ostatní. Slušná žena, které se slovo prsa zdá být neslušné, dokáže být ale v noci velká divoška.
Děj nás vtáhne do velkoměsta, denního i nočního New Yorku, kde každá ze čtyř mladých žen hledá svého vyvoleného. Skoro každodenní střídání jejích partnerů nás vede k myšlence, jestli je vůbec možné, aby měly takové „neštěstí“.
Sex ve městě bych zhodnotila velmi kladně. Herecké výkony jsou na jedničku. I když tento seriál vyšel už skoro před dvaceti lety, tak mně přijde, že kvalita kamery, střihu, herci, děje atd. je mnohdy lepší než některé seriály natočené v dnešní době (když se zamyslím, jaká technika už v dnešní době funguje).

Hodnocení jednotlivých části:
- postavy, herci 100%
- nápaditost 80%
- děj 80%
- New York 100%
- řeč, hlášky 90%
- celkový dojem 90%

Tento seriál bych doporučila každému, kdo ho ještě neviděl. Snad neznám člověka, komu by se nelíbil :) .

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Upíří deníky
30. června 2017
další názory k seriálu

Upíři a plno dalších nadpřirozených postav...

Při sledování prvních sérií deníků mě tento seriál velice bavil.
První a druhou řadu bych hodnotila na 90%. Byli tam většinou jen upíři a hlavně Jenna. Ke konci druhé řady a většinou ve třetí a čtvrté řadě se začala objevovat rodina Mikaelsonových (hodnocení 100%). Během těchto dvou řad mě deníky velmi bavili. Po shlédnutí dílu jsem si hned musela pustit další díl, byla jsem strašně zvědavá, co bude následovat. Občas jsem stihla i deset dílů během dne.
Změnilo se to, když přicházeli další série. Když v páté řadě (hodnocení 90%) začal hrát Enzo (sice výborný herec, ale jeho postava se mně moc nelíbila), seriál jsem sledovala s menším odstupem. Ke konci páté a během šesté řady (hodnocení 70%), když se v denících objevili Luke, Liv, Kai a Jo, má obliba k seriálu šla ještě níž. Kdyby tam nehrál Chris Wood (Kai), na seriál bych se přestala dívat úplně, díky němu se bylo alespoň na co a hlavně na koho dívat :D.
Sedmou a osmou řadu bych hodnotila na stejně, obě na 50%. Sledovala jsem to jen pro to, abych si deníky mohla kompletně odškrtnout ve watchlistu, a abych věděla, co ještě dokáži tvůrci vymyslet. Sybil a Seline, tzv. sirény, byly snad pro mě úplně nejhorší postavy v celém seriálu. Herečky své postavy zahrály výborně, ale děj už tak dobrý nebyl.

Hodnocení jednotlivých části:
- postavy, herci 80%
- nápaditost 80%
- děj 70%
- nadpřirozenost 50%
- řeč, hlášky 100%
- celkový dojem 80%

Za pár let bych se na deníky klidně znova podívala, ale skončila bych u páté řady, dál bych se nedívala.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Prolhané krásky
28. června 2017
další názory k seriálu

-A, Big A, A.D. ...

Konečně je konec. Po shlédnutí poslední epizody jsem byla ráda, že tento seriál končí. Musím ale uznat, že PLL je jeden z mála seriálu, co se mi opravdu líbil.
Poté, co vyšla první a druhá řada, jsem je shlédla najednou a od té doby jsem čekala každý týden na další díl (někdy i několik měsíců). To napětí, co se bude dít v dalších dílech bylo super. Většinou jsem se na to dívala i bez českých titulek, nemohla jsem čekat, byla jsem strašně zvědavá. Tento pocit ale opadl, když seriál měl už více než 5 sérii. Promítalo se tam strašně moc různých věcí, všemožné zápletky, spoustu otázek, a jen jednou za čas byly odpovědi. Když už jsme se ale něco dozvěděli (např. o -A), bylo těch informací tolik, že jsem si ten jeden určitý díl musela spustit několikrát, abych to všechno pobrala a pochopila.
Jedině bych vytkla právě zmíněné -A. Za tu celou dobu se to strašně moc zkomplikovalo a pořád natahovalo.
Na druhou stranu herecké výkony byly na jedničku. Všechny lhářky i ostatní herci se svými rolemi splynuli a celý děj hráli velmi přesvědčivě.
Klobouk dolů tvůrkyni, která dokázala seriál zpracovávat po celých sedm sérii a hlavně, že celý děj na sebe hezky navazoval. Udržet si diváky i po tolika sérii nebylo určitě jednoduché.

Hodnocení jednotlivých části:
- postavy 90%
- nápaditost 100 %
- děj 80%
- nekonečné -A 60%
- řeč, hlášky 100%
- celkový dojem 90%

Seriál bych doporučila těm, kteří mají rádi napětí a kterým nevadí čekat na samotné "vyvrcholení" až na konec seriálu.
Za sebe můžu říct, že mě seriál velmi zaujal a za pár let ho určitě shlédnu znova s vědomím, že už vím, kdo se ukrývá za -A.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Taková moderní rodinka
27. června 2017
další názory k seriálu

Vtipná komedie

Před 3 roky jsem se na tento seriál začala dívat poprvé. Došla jsem ke třetí sérii, kterou jsem ani neshlédla celou a dále jsem už nepokračovala. Přestalo mě to bavit.
Zhruba před 2 měsíci jsem si řekla, proč jsem přestala. Vždyť je to přece super komedie. Stáhla jsem si tedy znova pár dílů první série a pustila jsem se do toho. Po dokoukání prvního dílu mě to najednou začalo strašně moc bavit a hned jsem si pustila díl druhý. Za ten den jsem najednou shlédla 9 dílů. I když jsem měla plno práce do školy, doma atd., stále mě to lákalo se podívat na další díly.
Od té doby vždy ve volné chvíli si pustím rodinku. Musím říct, že mě to momentálně více baví než třeba TBBT. V rodince mají reálnější humor z každodenního života.
Snad za dva roky seriál opět prodlouží pro další dvě série. Za mě perfektní komedie.

Hodnocení jednotlivých části:
- postavy, herci 100%
- nápaditost 90%
- děj 100%
- velká rodina 100%
- řeč, hlášky 100%
- celkový dojem 100%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %