avatar uživatele

Caelos

off
Jméno
Věk39 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Caelos
plakát
Firefly
22. září 2012
další názory k seriálu

Caelos píše: Nanuk v konzervě

Firefly je největší zrůdnost v dějinách seriálů!!! Ptáte se proč?! Protože je to tak dobré! A kde mám po čertech hledat další díly?! Jak tohle mohli ty opice zrušit?! Podobně to mám i s dalším zrušeným seriálem, který sice není vůbec tak dobrý jako Firefly, ale přesto mě zajímalo jak se bude děj vyvíjet, protože teprve v posledních dílech se objevilo pár velmi zajímavých věcí. Tím seriálem je Cestovatel. A Firefly to má de facto podobně, tolik záhad co bylo potřeba rozlousknout, tolik zajímavých věcí které se tam daly řešit a ono prd. Nic nebude. Nicméně k Firefly. Už úvodní znělka mě baví, je příjemná pro oko i ucho a to je dobrá startovní pozice. Když jsem jednou vysvětloval o co jde, řekl jsem že je to dokonalé spojení scifi a westernu, na což mi bylo odpovězeno: To je nějaká blbost, ne? Ne. A není. Jak vypadají tyto dva žánry nezkombinovatelně, Whedonovi se to povedlo na sto procent. Postavy jsou sympatické a originální, přičemž každá z nich má nějakou tu minulost, která by ji mohla v dalších dílech dohnat (což už se bohužel nestane). Děj jednotlivých epizod je akční, vtipný, zajímavý a originální, což je konec konců i celý seriál. Osobně mám nejraději epizodu Jaynetown.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Teorie velkého třesku
22. září 2012
další názory k seriálu

Caelos píše: Kaktus se šlehačkou

The Big Bang Theory, neboli Teorie velkého třesku je velmi oblíbený seriál. Nicméně, jak u mě bývá zvykem, stál jsem mimo všeobecné nadšení. To se ovšem změnilo letošním rokem, kdy jsem začal sledovat dva momentálně oblíbené seriály a to právě tento a Jak jsem poznal vaši matku. Proto se neubráním srovnávání.

HIMYM je jednoznačně lepší, než TBBT a to za prvé:
Vývoj. Zatímco postavy v HIMYM mají svůj charakter a ten si udržují víceméně pořád, jen s drobnými obměnami, což ale k životu patří, v TBBT se postavy strašně moc mění. Když se mrknete na první díl, Sheldon byl podivín, ale ne magor. Už na úplném začátku kdy jdou darovat sperma říká Leonard Sheldonovi: "Neblázni, vždyť jsi vlastně poloprofík." Myslíte si snad že ve druhé, třetí a další řadě má Sheldon nějaký zájem dusit klauna? Nicméně bez Sheldona by seriál jednoznačně zapadl do průměru. Dále tu máme Leonarda. Asociální geek, který měl snad jednu ženskou. CO se z něj stalo? Docela borec a celkem Casanova, vždyť za ten seriál měl ženských... Wolowitz, ten byl na začátku samolibý ouchyla, ze kterého se stalo taky úplně něco jiného. A Raj? Ten byl ze začátku normální, jen nemluvil se ženami. Jak jeho postava vypadá teď, to sami víte. Penny, ta je furt taková spíš vedlejší, i když je teď sympatičtější než na začátku. A pro srovnání s HIMYM, Ted je Ted, Marshall je Marshall, Robin je Robin, Lilly je Lilly a Barney? Počkej si... ten je pořád boží. Jasně, Barney měl taky vztah, jenže pořád to byl Barney...

A tím se dostávám k zadruhé, postavy. Jelikož je mi sedmadvacet a taky stále hledám tu pravou, taky mi to nevychází a taky jsem podobný jako Ted, jeho postavu jsem si velmi oblíbil. Ale i zbytek sestavy HIMYM jsou postavy příjemné, sympatické a zajímavé. Jenže v TBBT mě serou de facto všichni. Když vidím Leonarda s tím jeho dementním výrazem, tak mu nejraději nafackoval. A jelikož Leonarda beru jako takovou nejhlavnější postavu (HIMYM=Ted) tak je to dost problém. Paradoxně je mi nejvíce sympatický Sheldon:-D Ale vážně, postavy v TBBT mi nejsou dvakrát sympatické.

Za třetí: Styl. Jo, HYMIM je dospělejší, vyzrálejší a více se týká jednoduše dospělých. TBBT je zaměřeno víc na puboše, dle mého názoru. Je i víc takový barevnější, skoro v každém záběru je nějaká pestrá barva.

A za poslední: Humor. TBBT je hodně vtipný seriál, jenomže na HIMYM objektivně nemá. Řada vtípků je zde příliš jednoduchých a s každou další řadou se stávají jednoduššími více a více. Řeší se často vztahy, pořád se něco vymýšlí pro Penny, aby tam nebal páté kolo u vozu apod.

Sice jsem seriál celkem zprdnul, ale pravdou je, že se na něj koukám rád, spíše jsem jen chtěl poukázat na to, že HIMYM je pro mne lepší, což způsobilo i to, že HIMYM sleduji stále hladově, kdežto TBBT už spíše sporadicky. A vlastně mám ještě jedno srovnání, úvodní znělka. Zatímco v HIMYM je příjemná, kouknu na oblíbené postavy jak chlastaj a za pár sekund je po ní, u TBBT se úvodní znělka docela táhne a pro mě je celkem otravná a proto ji už asi od poloviny prvního dílu přeskakuju, mám to už tak v oku, že jedním klikem přesně trefím její konec:-)

Každopádně jo, pokud je vám pod dvacet, musíte TBBT žrát. A pokud vám je více, tak to žrát můžete taky, psal jsem že je ten seriál velmi vtipný. Zajímá mě ale jako čachry budou proboha ještě s psychickým vývojem postav.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %