avatar uživatele

LennyTheBee

off
JménoLenny
Věk27 let
Bydliště
Twitter@DoctorLenny
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky LennyTheBee
plakát
Hannibal
26. června 2013
další názory k seriálu

I swear to God it's show about cooking!

Na Hannibala jsem se zkrátka musela podívat a měl přednost i před jinými rozkoukanými seriály. Jelikož jeho fanoušci jím pravidelně nabourávali každý post na Tumblr a Mads Mikkelsen vypadal tak úžasně, nemohla jsem to odkládat.
A nelitovala jsem. Myslím, že zpracování tohoto seriálu je velmi kvalitní a scénáristé se zde opravdu vyřádili co se vražd týče. Nedá se to označit za kriminálku, to zkrátka nedá, i když je zde policejní prostředí a vraždy se zde řeší.
Je zde otevřený pohled na všechny vraždy, žádné zakrývání, zkrátka plný záběr bez nějakého zamlžování, spoustu krve a velmi nečekané vražedné nástroje, způsoby vraždy, mnohdy to až hraničí s nechutností - třeba u lidského totemu jsem chvíli nevěděla, co si myslet. Každá vražda je nějak specifická a v celém revíru kriminálních seriálů, kde už byly různé způsoby vražd omílány na sto tisíckrát, originální.
A nyní k tomu vaření. U tohoto seriálu jsem pravidelně dostávala hlad, i když jíst u něj mi přišlo trochu nepatřičné. Když se najednou objeví na obrazovce kus dobře vypadajícího masa, které zrovna Hannibal servíruje, nestaráte se, že to maso pravděpodobně pochází z některé jeho oběti, ale sliny se vám zkrátka sbíhají.
Myslím, že po finále první série už zkrátka bezmezně miluji a nenávidím Hannibala a lituji Willa, kterého mám chuť obejmout a umačkat. Nebyla jsem přiliš citově přístupná Alaně, protože ta mi jaksi nesedla. Taky jsem měla chuť od prvního okamžiku zavraždit Freddie a tajně jsem doufala, kdy ji Hannibal konečně sní.
Výkon Madse Mikkelsena, o tom ani mluvit nebudu, protože dle mého názoru si nemůžeme lepšího sériového vraha a kanibala přát.
Hannibal to u mne zkrátka vyhrál na plné čáře a nesmírně se těším na druhou sérii.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Návštěvníci
27. května 2013
další názory k seriálu

Návštěvníci

Je to skvělý seriál, ráda se na něj dívám od dětství.
Skvělé herecké výkony, komické situace, když se návštěvníci snaží sžívat s životem ve 20. století. Mám zde spoustu oblíbených scén a nemám zde oblíbenou postavu, protože jsem je měla ráda všechny. Něco takového jsem už v televizi dlouho neviděla a možná ani neuvidím. Navíc, to perfektní zpracování, modely, důraz na přesnost a lidstvo z roku 2484... tolik efektů, před kterými je třeba smeknout. Skvělé.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Sherlock
25. května 2013
další názory k seriálu

I'm SHERlocked.

Tenhle seriál má šest dílů.
Chápete to, šest dílů! A je to naprosto dokonalý sériál, má neuvěřitelnou fanouškovskou základnu, která předčí fanoušky stokrát delších seriálů. Je z toho kult.
Ale dobře, tak si to probereme.
Arthur Conan Doyle, sir Arthur Connan Doyle, pardon, vytvořil dvě století zpátky geniálního detektiva, který řešil případy pomocí metody dedukční. Jeho společníkem byl doktor, veterán z války.
O dvě století později se Steven Moffat, geniální a zatracovaný scénárista, rozhodl převést původního Sherlocka do 21. století. Mnozí říkali ne, to nebude možné - a hele, povedlo se.
BBC Sherlock je zkrátka geniální seriál už jen svými herci, ale ty repliky, ty záplatky, ty komplikovanosti, to bylo zkrátka jako skvělá zmrzlina se šlehačkou. Sníst a ještě se oblíznout a přidat, prosím.
Benedict Cumberbatch neboli geniální detektiv Sherlock Holmes, kdo by ho nemiloval od prvního okamžiku až po poslední minutu třetího dílu druhé série. Jeho repliky, jeho palác mysli, jeho lícní kosti.
Martin Freeman, lepšího Johna Watsona jsme si nemohli přát, a jak jim to pěkně s tím Benedictem šlo, dokonce do toho hodili i TO pověstné gay jiskření, tu správnou chemii bez které se žádný Sherlock Holmes a John Watson, ať už z 19. či z 21. století, neobejdou.
O paní Hudsonové, Mycroftu Holmesovi a Gregorym Lestradovi tady ani mluvit nebudu, protože to by bylo příliš na dlouho. Nad čím si ale s chutí smlsnu, to je náš hlavní nepřítel, Sherlockova nemesis, náš hlavní 'villain'.
Jim Moriarty. Hi! Ano, tak ten mě doslova chytil za srdce, věřila jsem mu naprosto všechno včetně Richarda Brooka. Andrew Scott zde odvedl nejkvalitnější hereckou práci v celém seriálu. Milovali jste ho a nenáviděli zároveň. Byl to zkrátka ukázkový Moriarty, kterému Moriarty z filmů od G. Ritchieho nešlape ani na paty, nesahá mu ani po kotníky.
Snad se v listopadu dočkáme třetí série. KONEČNĚ.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Merlin
7. prosince 2012
další názory k seriálu

Nothing is hidden from the Dolma!

Není to tolik geniální jako další seriály z produkce BBC typu Doctor Who a Sherlock a už vůbec ne tolik promyšlené a už vůbec se to neřídí podle původní legendy, ale to nikomu nevadí! Děj i zápletky občas zadrhávají, ale herci to hodně táhnou nahoru.
Merlin, takový mladý ušák, čaroděj, o kterém to v jeho okolí ví pouze tři lidé, z nichž jedne už je mrtvý, musí své čarodějnictví stále skrývat před Artušem a zároveň mu pomáhat mnohdy i přežít.
Artuš, zpočátku namyšlený chlapec, později však schopný král, se nakonec s mladým čarodějem spřátelí, i když to jejich přátelství je občas velmi zvláštní.
Celkově to do sebe krásně zapadá a já mám tenhle seriál ráda.
Mimochodem, Merlin jako starý čaroděj či žena, to jsou zkrátka scény k nezapomenutí.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Pán času
7. prosince 2012
další názory k seriálu

Hold tight and pretend it was plan!

K tomuto seriálu jsem se dostala začátkem léta 2012. Byl červenec a já byla periodicky nabádána kamarádkami, ať se na tento seriál konečně podívám. Zkusila jsem to - a nelitovala jsem.
Je to geniální, kvalitní a charismatický sci-fi seriál z produkce BBC a hlavně, je vtipný. Pokud si zrovna nedělá srandu z nějaké neznámé britské osobnosti, chápe jeho humor každý, což je 97% celého seriálu.
Co se Pánů Času týče, líbí se mi všichni tři obnovení Doktoři a jeden Master k tomu. Devátý Doktor, můj první Doktor, to bylo charisma, sarkasmus, ale i nebezpečí. Desátý byl vtip, řešení, úžasnost a do jisté míry platonická zamilovanost, jako u každé Whovianky, protože David Tennant je zkrátka geniální herec, potvrzeno i z jiných jeho filmů a her. A jedenáctka, tak ten je zkrátka šílený, rychlý, ale úžasný, takový boží kamarád, kterého si přivedete domů a on vám zmodernizuje barák. A z Mastera se stala má tajná láska, je zkrátka perfektně šílený tím zlým způsobem, který zbožňujete.
Co se společnic týče, nejmilejší mi byla Donna, byla rázná a dokázala Doktora pěkně setřít. Pak je samozřejmě Pondovka, krásná, ale chytrá a její životní příběh, to bylo něco geniálně promyšleného.
Společníci jsou samozřejmě skvělí oba, cpt. Jack Harkness, to byl jen nekonečný obdiv jeho fyzické krásy, humoru a povahy, a Rory, perfektní Poslední Centurion, k tomu není co dodat, skvělý.
Dost superlativů, dost textu, já tenhle seriál miluju, i když se poslední dobou na zápletky trochu zadrhává. Chemie pořád funguje, ovšem ty zápletky, nepromyšlené konce začátku sedmé řady... no, uvidíme.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %