Janca.W

off
JménoJana
Věk40 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Janca.W
plakát
Vikingové
18. srpna 2013
další názory k seriálu

Rozhodně doporučuji...

Seriál Vikingové je velmi osvěžující. Je příjemně neamerický, herci z kanadských, irských, britských a australských vod byli vybráni velmi dobře. Tvůrci nás nenudí žádnou lovestory, ani neubíjí vyžíváním se v nekonečných bitvách, ale snaží se nám ukázat komplexnější pohled na kulturu a život Vikingů. Zajímavá je linie střetu pohanské víry seveřanů s křesťanstvím, zvláště po-té, co je jeden z anglických kněží přivezen do Skandinávie a musí se vyrovnat a přizpůsobit zvykům seveřanů.

Na seriálu mi vadila jediná věc, a to zmatečnost v jazycích. Chápu, že když se seriál točí v angličtině, je z toho těžké vybruslit. Ale to, že Vikingové mluví po příjezdu do Anglie chvíli severským jazykem a chvíli anglicky a Angličané jim nerozumí, je prostě trochu zvláštní.

Nic to ale nemění na tom, že by si každý milovník seriálů s historickou tematikou neměl Vikingy nechat ujít. Rozhodně stojí za to a já doufám, že druhá řada bude stejně dobrá, jako ta první…

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Vlčí mládě
24. července 2013
další názory k seriálu

Teen, ale celkem mile

Budu tady opakovat již napsané, ale ono to takhle s tímto seriálem prostě je. I já se k němu dostala celkem náhodou a seriál o vlkodlacích pro teenagery… no říkala jsem si, že si nejspíš nabíhám na hrábě, ale měla jsem náladu vyzkoušet něco trochu infantilního. Po prvních 15 min jsem to chtěla vypnout. U některých hlášek mi bylo trapně za tvůrce i herce, postavy mi byly vesměs nesympatické… ale každý seriál si zaslouží odkoukat alespoň 2 díly, že? A ejhle, po páté epizodě už jsem se nemohla dočkat, až dorazím domů a zjistím, jak děj pokračuje.

Co si budeme vykládat, TeenWolf není žádným úchvatným kouskem, na který budete za deset let vzpomínat jako na dokonalý seriál. Ale rozhodně baví a každý si na něm něco najde. Postavy nejsou černobílé (možná až na hlavního hrdinu – takového 100% klaďase aby člověk pohledal), má to spád, hudba je vybírána velmi vkusně. A tak i když mi ústřední dvojice dost často brnká na nervy, Stiles se svým ostrovtipem a Derek (všechny máme tyto temnotou obklopené hezounky s krušnou minulostí rády, že?) se svojí smečkou mi tuto skutečnost bohatě vynahradí.

Pokud tedy stojíte před dilematem, zda seriál začít sledovat či nikoliv, klidně se do toho pusťte.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
2/2
12