avatar uživatele

ms00

off
JménoMartin
Věk45 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele ms00
plakát
Penny Dreadful
2. listopadu 2014
další názory k seriálu

Vata, vata, samá vata

Penny Dreadful odstartoval první sérii hodně nadějně. Bohužel původní nadšení dost brzy opadlo a dějové linii začal na trati záhy docházet dech, takže se do svého závěrečného dílu seriál sotva dobelhal a to ještě s podporou berlí. Ústřední nosné téma odvyprávěné v první epizodě se od druhého dílu téměř vytratí, a je opět na něj navázáno až v epizodě poslední. Takže z celkem osmi epizod jsou důležité vlastně jenom dvě - první a poslední, zbylých šest slouží jenom jako vycpávka a vata, která vás zbytečně zdržuje od hlavního děje. Pokud si chcete ušetřit šest hodin času, klidně se podívejte pouze na úvodní a závěrečnou epizodu. O nic podstatného nepřijdete a vše důležité uvidíte.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Agresivní virus
14. září 2014
další názory k seriálu

Upíři trochu jinak

Už vás nebaví uhlazení upíři a chcete návrat ke klasice, kde z upírů jde strach a respekt? U seriálu Strain zapomeňte na upíry, jak je znáte. Zapomeňte na ostré špičáky, upíry v podobě lamačů dívčích srdcí a nechte se vtáhnout do rychlého spádu událostí, které vás nutí po dokoukání jedné epizody pustit si hned další. Tohle nutkání je nakažlivější než upíří kousnutí a jen tak mu neutečete.
Herecké výkony jsou velmi slušné a ani kvalita efektů a triků za nimi nepokulhává. Napětí je v divákovi udržováno na stále konstantní vysoké úrovni, a když už se zdá, že se situace trochu zklidňuje a vašim nervům bude dovoleno si trochu odpočinout, přijde další dávka adrenalinu a přílivová vlna vzrušení a strachu z toho, jak se dějová zápletka bude dále vyvíjet.
Pokud máte rádi napětí a seriály s upírskou tématikou, nevadí vám hlavy kutálející se po ulici a občasné smrti dětí a domácích mazlíčků, pak máte tu správnou krevní skupinu, na kterou si upíři ze seriálu Strain brousí zuby a vy si určitě na oplátku stejně tak smlsnete i na samotném seriálu. Připravte si pořádnou zásobu krevních konzerv, protože od obrazovky hned tak neodejdete.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
The 100
6. července 2014
další názory k seriálu

Zaslouží si Stovka stovku?

Mám rád sci-fi a fantasy. Mám rád akci. Mám rád humor a komedie. Seriál nenabízí pořádně ani jedno z toho. Místo toho nám naservíruje další teenagerovské vztahové N-úhelníky, takže za chvíli už ani nevíte kdo s kým a kolikrát. Herecké výkony jsou značně podprůměrné a postavy nejsou nikterak vyprofilované, chybí jasní kladní a záporní hrdinové (i když jeden jasný záporák se najde), což někomu může přijít jako plus, ale v celkovém dojmu to působí fádně a postavy splývají v jednotnou šeď průměrnosti.
Velké množství scén se odehrává v noci, přítmí, šeru nebo stínu, což svádí k domněnce, že se tvůrci seriálu snaží herecké nedostatky skrýt pod rouškou tmy. Ke cti seriálu budiž fakt, že se natáčel v reálném prostředí kanadské divočiny.
Normálně se na seriálech nesnažím hledat logické nedostatky, od toho je to přeci umění, aby si tvůrci mohli dovolit pár drobných nesrovnalostí, ale v případě The 100 jsou tyto nedostatky do očí bijící, nejvíce ze všech asi kyselá mlha, která během pár vteřin dokáže prožrat lidem kůži až do masa, ale okolní vegetace je jejími účinky naprosto nedotčená.
Zaslouží si tedy Stovka hodnocení 100%? To zcela určitě ne, dávám 70% a to ještě s odřenýma ušima a pouze díky závěrečným třem minutám posledního dílu první série, jinak by hodnocení bylo ještě o stupeň horší. Doufám, že se tvůrci i protagonisté pochlapí a ve druhé řadě nám nabídnou lepší podívanou.

Po skončení druhé řady musím uznat, že nelituji, že jsem seriálu dal ještě šanci. Nudné dialogy odstoupily do pozadí a přenechaly prostor akci, dějovým zvratům a napětí. Většina negativních postřehů z první řady byla odstraněna a ze seriálu se stal docela vydařený televizní kousek.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Da Vinciho démoni
5. července 2014
další názory k seriálu

Strhující podívaná

Seriál dokáže zaujmout již od první epizody a z vysoko nasazené laťky nic neztrácí ani s dalšími shlédnutými díly. Děj rychle utíká, herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni a hlavnímu hrdinovi role dokonale sedí. Velké plus, které činí seriál ještě zajímavějším, jsou momenty, kde se kombinují hrané scény s animacemi představujícími Leonardovy představy. Z celého seriálu čiší profesionalita, vyladěnost detailů a divák rozhodně nemá pocit, že se jedná o nějaký laciný druhořadý kousek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
The After
26. dubna 2014
další názory k seriálu

Příliš mnoho sprosté mluvy

Pilot seriálu se nese v líném duchu, nic moc se neděje a jediný napínavý okamžik nastává až v samém závěru dílu. Do té doby se musíte pouze spokojit s nadmírou nadávek, které si můžete "vychutnávat" jak v anglickém, tak francouzském jazyce. Nutno připustit, že naše skupinka hlavních hrdinů nepatří mezi společenskou smetánku, ale i tak je užívání vulgarismů přehnané a zbytečně kazí celkový dojem ze seriálu.
Vzhledem k zajímavému závěru pilotního dílu zkusím dát ještě seriálu šanci, třeba se děj trochu víc rozjede a dozvíme se i nějaké odpovědi na otázky, které zatím zůstaly nezodpovězeny, třeba proč skupinka hlavních hrdinů "ztratila" několik hodin reality. Jen mám takovou neblahou předtuchu, že se k tomuto tématu už seriál asi nevrátí a odpověď nám zůstane navždy utajena.
Pokud máte rádi seriály typu Lost, tak si v After to své určitě najdete.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %