avatar uživatele

Katschka

off
JménoKačka
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Katschka
plakát
The Lizzie Bennet Diaries
25. ledna 2015
další názory k seriálu

Jane Austen v době youtube

Snaha převést slavný román J. Austen do současnosti skrze videodeníky hlavní postavy...
Opravdu jsem byla zvědavá, jak se autorům podaří nasadit situace z Anglie počátku 19. století na dnešní, elektronikou posedlý svět. Předlohu dobře znám, a proto jsem na některé okamžiky přímo čekala. A musím říct, že jsem se i dočkala. Seriál se předlohy drží, alespoň ve většině (v obecné rovině, řekněme). Fakt, že jde i vidoedeníky také celkem koresponduje s předlohou, kde se děj točil kolem Elizabeth a jejího vnímání okolí, ať už bylo správné nebo ne.
S většinou postav, kromě jejích sester, se setkáváme poměrně málo, ale většinu důležitých situací přehraje Lizzie sama formou malých divadelních scének.
Kdo předlohu zná, nebo má rád jednoduché romantické seriály s jasným koncem, pro toho tenhle seriál asi bude. Krátké epizody jsou plusem. Žádná přehnaná očekávání ale nedoporučuju, bez nich je to celkem milá podívaná. Je to webseriál spíše jen na "zabití" času, jestli hledáte něco hlubšího, pokračujte v průzkumu...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Pilíře Země
12. ledna 2015
další názory k seriálu

Příběh katedrály

Hlavní postava? Nakonec asi ta katedrála, o kterou v tomto příběhu jde.

Historický seriál na motivy knihy (a to většinou dopadne celkem dobře) o stavbě katedrály a všech, kteří s tím mají co dočinění, ať už jde o její stavitele, církev, která má moc nad financemi nebo panovníky, za jejichž vlády se stavba realizuje. Naleznete zde vše, co od historického seriálu očekáváte.

Dějově se seriál nikde nezadrhne, vždyť na to ani nemá čas. Na druhou stranu je to právě délka celého seriálu, která vás donutí ho shlédnout celý a v co nejkratším čase (děj vám stejně nic jiného nedovolí, tak tím alespoň nestrávíte týdny a týdny). Osobně mám kratší série radši (to umí hlavně britové).

Divák si i za tu krátkou dobu stihne některé postavy velmi oblíbit (a někdy se to může vymstít, protože jak už to tak v historických počinech pro postavy bývá, dílu ani minuty stopáže nevíš...), ale brzy nahradíte postavou jinou. A některé budete z duše nenávidět (a ty většinou vydrží tak dlouho).

Seriál hodnotím velmi kladně. Sama jsem ho zhlédla na doporučení a nelituji. Víc takových...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Kobra 11
11. ledna 2015
další názory k seriálu

Sci-fi

Jsem jednou z těch, co tenhle seriál sledovali/žrali už od úplného začátku a světe div se, viděla jsem ho až do posledního, u nás vysílaného, dílu.
Tenhle seriál je potřeba brát tak, jak je. Kriminální seriál specializovaný na různé honičky aut a jejich bourání, šrotování, vybuchování,... Z německých seriálů špička, ale docela dost science fiction a o nesmrtelnosti Semira ani nemluvě.
Každopádně s každým dílem čekám, co tvůrci vymyslí za nové kousky s auty - a o tom tenhle seriál hlavně je, že...
Souhlasím s názory, že do Toma Kranicha byla úroveň slušná, poté začala celkem klesat. Ben nebyl úplně špatný, s ním se v seriálu objevovali nové vtípky, ale jak už to tak bývá u seriálů s mnoha sériemi, ta úroveň se udržet nedá.
(Momentálně by měl mít Semir ještě jednoho parťáka, ale může ještě něčím oslovit?)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
My Mad Fat Diary
6. ledna 2015
další názory k seriálu

Nečekané

Nejdřív jsem byla dost na rozpacích. Tlustá holka? O čem to asi bude?
Moc jsem nečekala a teď jsem nadšená. Rae je vtipná a grimasy Sharon Rooney naprosto dokonalé. Navíc oceňuji, že se děj netočí celou dobu kolem hubnutí, jak by to mohlo vypadat. Nakonec je taky fajn, že se nemusíme pořád koukat na dokonalé tvářičky už ale dost okoukaných náctiletých hvězdiček, a věčný boj roztleskávaček a šprtek o kapitána fotbalového týmu...
Vyhovují mi i kratší série dost typické pro britské seriály.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %