avatar uživatele

Arrow111

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Arrow111
plakát
Pád
26. února 2015
další názory k seriálu

Belfast

Město Belfast - ideologické, politické i lidské kolbiště. Místo střetu různých vyznání, kultur, a specifických osobnostních přesvědčení. Temné jsou nejenom ulice ale i oblasti lidské psychiky. Vážné téma a drsné klima. Hlavní hrdinka - vyšetřovatelka Stella Gibson - krásná žena s výrazným a neskrývaným sex appealem, chytrá, chladná a z určitého pohledu až nemilosrdná. Klinický psycholog Paul Spector, muž mnoha tváří. Přes den otec, v noci vrah. Chytrý, nesmírně nebezpečný psychopat, sociopat, nespokojený sám se sebou a svým postavením, kterému trýzeň obětí přináší prchavý pocit výjimečnosti. Vyšetřovatelka versus mnohonásobný vrah - klinický psycholog. Netradiční duel v netradičním městě, silné téma, napínavý děj, skvělé herecké výkony. Sedm dní vás dělí od epizody k té následující. Sedm večerů přemýšlíte nad nekonečnými možnostmi vraha a omezenými možnostmi vyšetřovatelky. Nezbývá než se těšit na další pokračování tohoto duelu.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Policie Chicago
26. února 2015
další názory k seriálu

Drsný seriál

Drsný seriál, drsný detektiv Voight, sympatický vyšetřovací tým, klasický detektivní námět v ne úplně klasickém seriálovém provedení. Seržant Voight je ten, který dělá tento seriál. Muž s ne vždy kladnou minulostí, ale vždy na straně těch slabých a ponížených. Muž, který je ochoten pro svoje přesvědčení mnohdy zajít dalece za hranici obecné přijatelnosti po stránce právní i lidské. Víc než kdy jindy v jeho případě platí, že účel světí prostředek. Jeho metody jsou víc než nekonvenční, většinou však donutí protivníka sklonit zbraň i hlavu. Za vynikající je třeba považovat i původně seriálové křoví v podání seržantky Trudy Platt, která dokázala z ryze vedlejší role udělat tu, která společně s Voightem bude představovat osoby s tímto seriálem neodmyslitelně spjaté. Žena, se kterou se profesní i osobní život nikterak nemazlil, svým napovrch drsným projevem chrání svou policejní stanici a své policejní přátele. Je s podivem, co tato herečka dokázala ve svých krátkých seriálových vstupech. Voight, kterého buď budete milovat nebo nenávidět, nicméně rozhodně respektovat. Není to žádný Robin Hood. Na to je příliš drsný a příliš milující.
Uvidíme, co nám seriáloví tvůrci přinesou v dalších dílech. Potenciál je dán společenskou tematikou a dosavadním výkonem jednotlivých herců. Byla by škoda o Voighta přijít. Tak jako Phil Marlow byl ikonou dříve, tak seržant Voight by se jím mohl stát dnes.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Arrow
26. února 2015
další názory k seriálu

Můj první "velký" seriál

Výborný námět, skvělý hlavní hrdina (a to jsem chlap, který má rád ženy) i jeho seriáloví přátelé. Určité mystično, kterého jsem se zpočátku bál, ovšem na které jsem si velmi rychle zvykl, dodává seriálu neotřelý náboj a tvůrcům nabízí velké možnosti. Nebude trvat dlouho a sympatičtí zůstanou sympatickými a gauneři zůstanou gaunery. Vedle hlavního hrdiny, který jistě sklízí kladné body již samotnou podstatou postavy, je další dle mého pohledu nesmírně výraznou hereckou osobností počítačová specialistka Felicity. Chytrá, nadčasově hezká, někdy až naivní, vždy důsledná a jednoznačně kladná. Výborný je rovněž herecký výkon detektiva Lance. Zpočátku skoro negativní hrdina se vám s každým následujícím dílem dostává více a více pod kůži svým hluboce lidským i profesním pohledem. Také výkon Oliverovy matky lze považovat za nadstandardní. Vždy krásná, vždy tajemná, rozhodně ne vždy kladná, v závěru však pochopitelná. Další výraznou postavou je Oliverova sestra. Z rozpustilého, nekontrolovatelného teenagera se v průběhu doby stane krásná, cílevědomá mladá žena ochotná pro svoje přesvědčení riskovat i to nejvzácnější.
Je otázkou, zda se tvůrcům seriálu podaří navázat další smysluplnou sérii na dosud nám prezentované. Byla by škoda, kdybychom se museli s Oliverovým sympatickým týmem rozloučit.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Ve jménu vlasti
26. února 2015
další názory k seriálu

Homeland

Z mého pohledu - dosavadního seriálového začátečníka - hodnotím seriál známkou vysoce kladnou a to jak z pohledu námětu, tak z pohledu seriálového zpracování, výběru herců a jejich hereckých výkonů. Seriál se na rozdíl od jiných svým námětem dotýká závažného společenského problému daného snahou vnutit politickou, náboženskou a ideologickou vizi. Je určen těm, kteří netouží jen po laciné iluzi, ale jsou ochotni přemýšlet o dosud zhlédnutém. Dosavadní čtyři prezentované série ani zdaleka nevyčerpaly spletité možnosti seriálových hrdinů v jejich nelehkých rolích profesních i osobních. Je třeba doufat, že seriálovým tvůrcům nedojde chuť a vize.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %