avatar uživatele

Katehrine

off
JménoKatka Zengerová
Věk31 let (Rak)
BydlištěPraha
Twitter@KateZenger
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/kate.zenger
Poznámka
Názory uživatelky Katehrine
plakát
Walker
1. února 2022
další názory k seriálu

Jedno velké zklamání

Na seriál jsem se začala dívat asi jako většina kvůli Jaredovi. Také jsem však hledala nenáročný akční seriál a Walker sliboval podívanou, kde si budou hrát hrdinové na moderní kovboje a řešit případy i osobní krize. Již po prvním díle jsem však zjistila, že se nedočkám ani pořádné akce, ani smysluplné a aspoň trochu komplikované zápletky a bohužel ani nějakých závratných hereckých výkonů. Čím více dílů jsem zhlédla, tím mi bylo jasnější, že se Walker nevyšplhá ani na průměrnou šeď či střední proud.

Hlavní dějová linie i jednotlivé případy (pokud se tomu vůbec dá říkat případ, když je vývoj a výsledek jasný již od začátku) jsou velmi špatně napsané, dialogy by svedlo líp i sedmileté dítě a není zde žádný přesah do dalších dílů, kdy by byl divák v napětí, jak to bude dál, či co vše to může způsobit za dominový efekt. Čekala jsem, že zde bude více ukázán Texas, když jsou na něj všichni představitelé tak moc hrdí a rádi o něm mluví. Místo toho máme tak 20 lokací, které neustále střídají dokola po celou dobu první série. (Ano, zvládla jsem vidět celou první sérii a i kus druhé, ale to jen díky tomu, že se u toho usíná líp než po prášcích na spaní.)

Co se hereckých výkonů týče, tak je neuvěřitelné, jak moc špatným hercem Jared je. V Supernatural měl výhodu v tom, že to táhl zejména Jensen, navíc postava Sama nebyla nijak komplikovaná a vlastně jsme po něm ani nic složitého nechtěli. Ve Walkerovi se však naplno ukazuje, jak velká katastrofa to je. Nevěříte mu ani veselé chvilky, ani ty dramatické, natož když ukazuje, jak je naštvaný či ublížený. Všechny emoce má zrychlené, jakoby neměl dost času na to je před kamerou prožít, ale zároveň pak půl minuty kouká do prázdna... Tři čtvrtina emocí navíc spočívá v tom, že zvedne koutky úst, zamračí se a za vteřinu má zase neutrální výraz. A vy si přeberte, co tím chtěl znázornit. A jak je zrychlený ve výrazech, tak je zrychlený i ve slovních projevech. Půl minuty nic, pak ze sebe překotně dostane dvě věty a pak je zase půl minuty potichu. Dokonce mu nepomáhá ani to, že mu jeho seriálovou manželku hraje jeho skutečná manželka. Takže ano, laťka je nízko. A i tak ji nedokáže zdolat. Ale abych se nezaměřila jen na postavu Cordella Walkera, tak ani jiné herecké výkony nejsou úplně extra třída. Například dcera Stella má takový ukňouraný tón, který mě tahá za uši, a každá situace díky tomu zní totožně.

Jeden z mála, na koho se dá koukat, je strýček Liam. Je vidět, že herec Keegan pochytil dost věcí z Pretty Little Liars a ví, jak se chovat v dramatické scéně. To, že z jeho postavy udělali gaye a celá jeho hrdá texaská rodina je s tím naprosto v pohodě, je věc druhá. Celkově je v seriálu hodně menšin a situací, kdy si říkáte, že to takhle nemůže ve skutečném Texasu, jak je nám prezentován společností, fungovat. Ale tady to očividně jde. Nikdo s tím nemá problém, nikomu to nepřijde netradiční, žádné nenávistné situace tam neprobíhají. Vše je prostě v pohodě.

Mohla bych pokračovat dál, co vše je na seriálu Walker špatně, ale asi nemá smysl to dále rozepisovat. Navíc věřím, že vám se to ani nechce číst ;-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
20 %
plakát
Not Safe with Nikki Glaser
17. února 2016
další názory k seriálu

Témata pro 'dospělé'

Show Nikki Glaser se točí kolem sexu, zadků, prsou, penisů a podobných témat... a podle toho se také odvíjí kvalita pořadu, takže pokud hledáte inteligentní zábavu na úrovni, tohle není pořad pro vás. Nikki si vymýšlí různé lehce ponižující a zesměšňující hry a aktivity, kterými poté trápí cizí lidi, ale i své přátele. A pak je bez obalu zveřejní světu. Chudáci. Já osobně bych byla rudá až po paty ;) Ale jako pouhý divák se u toho dobře bavím a beru to jako odreagovačku na vypnutí mozku a slušného chování :D A těch 20 minut rozdělených do několika úseků najednou uteče velice rychle...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Lip Sync Battle UK
17. února 2016
další názory k seriálu

Z US se přesouváme do UK

Britská verze v poslední době velmi oblíbeného Lip Syncu je o několik kategorií lepší než ta americká a to i přes fakt, že zde jako soutěžící nevystupují světoznámé hollywoodské celebrity. Dokonce si ani nemusejí diváky 'kupovat' tím, že si na pódium pozvou autora daného songu. Dále účinkující vyvracejí stereotyp, že jsou Britové suchaři. Naopak si své vystoupení užívají natolik, že tím baví nejen sebe, ale i všechny přihlížející (včetně televizních diváků). A dokonce klejou ostošest! :D

Dalším pokrokem je ústřední dvojice, která není na zabití. Mel B ukazuje, že to není jen hloupá ex-Spice Girl, ale že má přehled o hudební a herecké sféře a ví, co říct, aby tím rozproudila konverzaci, nebo nahrála na vtip. Sekunduje jí Professor Green, který si na rozdíl od LL Cool J-e nehraje na 'drsného' rappera. Professor je britským ekvivalentem pro Chrissy Teigen, avšak jediné, co mají společné, je jejich vyvýšené místo na place. Professor ví, co říct a prostě skvěle doplňuje Mel B. U americké verze jsem dokázala koukat jen na jednotlivá vystoupení. Doprovodné tlachání jsem buď přetrpěla, nebo úplně přeskočila, ale díky této dvojici je pro mě každý díl potěšením od začátku do konce. A vypadá to, že zlehčili pás pro vítěze! :D Navíc si myslím, že je i méně přeplácaný. Doprovodná hudba se mi zdá méně rušivá a více dokreslující než v US verzi. Navíc britský přízvuk, kam se podíváš! :)

U mě jednoznačně vede britská verze a nemůžu se dočkat, až bude druhá řada ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Lip Sync Battle
26. prosince 2015
další názory k seriálu

Zpěv na cizí playback

Celá show je postavená na tom, že známé osobnosti tancují a otvírají pusu na známé songy, což mi samo o sobě přijde naprosto nezajímavé... nějakou jiskru by to mělo, kdyby ty písničky zpívali samotní účinkující - tam by se člověk mohl pobavit u jejich neschopnosti a hudebního hluchu ;) Nezachrání to ani moderátor LL Cool J, který je velmi nudný, když je sám sebou (jako Sam Hanna z NCIS LA je mnohem víc uvěřitelnější). Možná mu měli napsat scénář, aby u toho člověk nezíval. A LLova "spolumoderátorka" Chrissy Teigen? Větší hrůzu jsem snad ještě neviděla. Rozhodně ji nikdo při smyslech nemůže brát za komentátorku, protože během pořadu řekne 3 věty, ještě k tomu naprosto nezábavné a trapné, takže její hlavní funkcí je, že na konci chodí a mává s výhrou jako ty ženské s tabulemi v boxerském ringu. A vrtí se. A přihlouple směje. Tvůrci prostě chtěli narvat do pořadu nějakou modelku, tak ji tam taky mají.
Pořád přemýšlím nad pozitivy, když už to tady tak kritizuji... Každý díl má jen 20 minut, takže je brzy konec :) A pak samotné písničky - člověk si čas od času poslechne nějakou "vykopávku", kterou dlouho neslyšel, nebo ani nevěděl, od koho je. Takže jako hudební podkres fajn. Na nějaké větší projevy celebrit není čas, takže ani u toho se člověk moc nepobaví, pokud tam samozřejmě není někdo jako Jimmy Fallon, který člověka rozesměje během dvou vět a jednoho výrazu, ale to se moc často nestává. Celkově se na Lip Sync Battle dá koukat, ale žádná zábava to není. Rozhodně snadno najdu pořad, kterým bych zaplnila dlouhou chvíli, a na LSB kouknu jen tehdy, když tam bude někdo, koho mám ráda ;)

EDIT: Zvyšuji o 10% za některá vážně promakaná vystoupení (třeba Anne Hathaway nebo Anny Kendrick).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
40 %
plakát
Mind Games
16. prosince 2015
další názory k seriálu

Když se spojí podvodník s duševně nemocným

Podle názorů ostatních jdu proti proudu, protože se mi seriál líbil. Jistě, má to svá "hluchá" (a hlučná) místa, v některých situacích jsem si říkala, že to v reálném světě prostě nemůže dopadnout dobře, a při určitých scénách mi bylo trapně za herce, ale celkově jsem si seriál oblíbila. A ani to nebudu řadit mezi "guilty pleasure", neboť se za to nestydím! ;)
Mind Games je takovou kombinací Anatomie lži a Breaking In (Christian Slater dokáže očividně hrát pouze určitý typ osob), avšak na to, jaký potenciál toto téma má, ho tvůrci nedokázali ani z poloviny využít. Takže jsem ráda, že má seriál pouze 13 epizod. Pokud se tedy rozhodnete seriálu dát šanci, tak doporučuju podívat se na všechny natočené díly, neboť tvůrci v těch neodvysílaných epizodách vyřešili všechny hlavní otazníky a problémy, které nad hlavními postavami visely, a závěrečné finále je skutečně dojemné :D Tudíž, pokud se vám podobně laděné seriály líbí, dejte šanci i Mind Games, přece jen to má pouze 13 epizod ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Proof
21. září 2015
další názory k seriálu

Čeká nás něco po smrti?

Podle mého názoru v sobě seriál skrývá docela velký potenciál - ať už se jedná o zajímavé téma s mnoha možnostmi, jak uchopit otázku posmrtného života a hledání důkazu o existenci či neexistenci "další cesty", nebo přesvědčivé herecké výkony, či prolínání různých prostředí (nemocnice, Turingova miliardová korporace, či specifické lokace podle zaměření daného dílu). Další pozitivní věcí je, že se tvůrci nezaměřují pouze na samotnou hlavní myšlenku seriálu, ale do popředí se dostávají i jednotlivé postavy a jejich vývoj.
Sledujeme manželský pár lékařů, který žije odděleně, vyrovnává se se smrtí syna a snaží se jít ve svém životě dál a také se věnovat pubertální dceři, která je však na svůj věk až moc racionální a stabilní (vezmeme-li v potaz, že jí umřel bratr). Dále je zde miliardář Turing, jeho problémy a až patologická obsese zjistit, co se odehrává po životě na Zemi. Aby byl seriál rasově korektní, máme zde studujícího lékaře, který přichází z Afriky a ani taková dálka ho před minulostí neochránila (kupodivu). Jsou zde samozřejmě další postavy a epizodní role, které napomáhají propojovat a splétat dějové linie a poodhalovat tajemství zainteresovaných osob a také celé problematiky.
Díky tomu, že má první série pouze 10 dílů tvůrci věci neprotahují, díly neupadají do stejné rutiny a celková propojenost je zde mnohem větší. Podle toho, jak skončilo finále 1. řady, se domnívám, že, pokud seriál prodlouží, bude 2. série v mnoha ohledech jiná a postavy dostanou větší prostor k rozvoji v situacích, na které nejsou tak úplně zvyklé a připravené.
Celkově mi seriál přijde jako odlehčené parapsychologické drama, kterým se prolínají lékařské procedury. Proof je jako letní seriál s menším počtem epizod ideální a pokud hledáte nějaké krátkodobé rozptýlení, u kterého chcete uvažovat, zda ukázané věci mohou být aspoň z části pravdivé či nikoli, tak rozhodně dejte Proof šanci.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Hollywood Game Night
14. září 2015
další názory k seriálu

Praštěné hry, 6 celebrit a Jane Lynch!

Pokud máte rádi soutěžní hry a chcete se nasmát u toho, jak se celebrity snaží pomocí pantomimy předvádět názvy písniček či jak na ně za špatnou odpověď vystřelí sprška popkornu, tak tohle je pořad pro vás.
Jane Lynch jako moderátorka dodává pořadu tempo a usměrňuje hosty, když se po pár drincích trochu více rozdovádí. Z počátku jsem se obávala, že se pořad stane po pár dílech monotónní, ale obměna různorodých celebrit a také stále nové soutěžní disciplíny zaručují, že dokážete zhlédnout tři řady po sobě bez výraznější přestávky.
Oproti 'Geeks who drink' je 'HGN' většinou zaměřen na známé osobnosti, celosvětově známé filmy a hudbu, takže je to pro obyčejného smrtelníka více přitažlivější, neboť ví (nebo alespoň vzdáleně tuší), o co/koho se jedná. A jak už jsem zmiňovala - ty soutěže! Obdivuju tvůrce za jejich nápady. Přece jenom koho napadne smíchat fotky 2 různých osob a nechat jiné hádat, kdo se ve výsledném mixu objevuje? Nebo požádat 8leté děti, aby nakreslily obrazy jejich oblíbených celebrit, a nechat pak jiné celebrity zjistit, o koho se jedná? A spousta dalšího... A navíc ty komentáře a kreace samotných účinkujících - k nezaplacení! :)
Pokud stále váháte, na YouTube má Hollywood Game Night vlastní kanál, kde jsou ukázky z her a odvysílaných dílů. Pak se rozhodněte, zda to stojí za to sledovat...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Geeks Who Drink
6. září 2015
další názory k seriálu

Alkohol, nerdi a praštěné disciplíny

Soutěžní kola Vás dokáží pobavit (ať už se snažíte se zakrytýma očima prasknout balonky kolem sebe pomocí světelného meče nebo máte na zádech batoh ve tvaru Yody či se snažíte uhodnout zda je daný výraz postava z Game of Thrones či skutečná choroba) a Zach jako moderátor dokáže vybruslit z každého komentáře, který někdo z účastníků řekne. Avšak na můj vkus je to moc uspěchané - Zachary mluví, jak nejrychleji může, skáče od jednoho člověka ke druhému a tudíž zde není téměř žádný prostor nadechnout se a užít si to. Já se mu ostatně nedivím - snaží se zvládnout každý soutěžní blok za 5 minut, protože poté následují reklamy, ale myslím si, že kdyby ubral jedno soutěžní kolo a místo toho dal prostor jak celebritám, tak i ostatním soutěžícím z řad obyčejných lidí, tak by to nepůsobilo tak hekticky, nuceně a trhaně. Člověk se však u toho většinou dobře pobaví a díky využité každé minutě si ani neuvědomíte, že už je konec. Ale to může být dáno i tím, že to má pouze 21 minut čistého času.
Kdyby to neuváděl Zachary Levi, tak bych tomu dala tak 50% za vcelku originální nápad a vtipné disciplíny. Díky němu je to o něco vyšší ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
The Late Late Show with Craig Ferguson
21. prosince 2014
další názory k seriálu

Craig, Geoff & Secretariat

Pro mě nejlepší talkshow, na kterou jsem zatím narazila.

Craig je vtipný, sarkastický, dělá věci i proti vůli vedení (ano, narážím na jeho časté klení :)) a především se mu téměř vždy povede hosta buď přivést do rozpaků, rozesmát, nebo získat vtipné detaily z jeho života. Navíc je tu jeho robotický kamarád Geoff a ustájený kůň Secretariat, kteří pořad pěkně doplňují.

Show je většinou rozdělena na úvodní monolog, hosta, čtení e-mailů a příspěvků na Twitteru, druhého hosta a závěrečnou řeč. Toto členění napomáhá k tomu, že má pořad spád, neupadá do monotónnosti a katatonie a než se nadějete, 40 minut je pryč.

Je škoda, že show po 10 letech před pár dny skončila, ale to nikomu nebrání v tom shlédnout všech 2058 odvysílaných epizod (plus jsou tu videa z pobytu Craiga a Kristen Bell v Paříži, rekonstrukce studia apod.).

Od nového roku bude Craigovým nástupcem v The Late Late Show James Corden. Tak se uvidí, jak mu to půjde.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Play It Again, Dick
22. listopadu 2014
další názory k seriálu

Předvídatelné ale zábavné

Přes počáteční rozpaky jsem si nakonec Play It Again, Dick užila. Člověk to musí brát s nadhledem, nečekat od toho vysokou úroveň ale spíše parodické scénky a ohraná klišé.
Po pár dílech se to rozjede a přítomnost známých herců "hrajících" své postavy z Veronicy Mars jistě potěší každého fanouška tohoto seriálu. Navíc to má pouze 8 epizod dlouhých v průměru 9 minut, tudíž to nevyvolává pocit nekonečnosti.
Konečné rozuzlení je očekávané, ale o tom tenhle webseriál není - je dělaný čistě pro potěšení "marshmallows"... a upřímně, vidět útrpný výraz na tváři Kristen Bell, když má její postava říkat Dickovi, jak úžasný je detektiv, je prostě k nezaplacení! ;) A u závěrečné scény posledního dílu jsem se upřímně zasmála. Tahle parta mi prostě chybí a jsem ráda, že jsem je mohla na chvíli opět spatřit pohromadě.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %