avatar uživatele

WhiteSparkle

off
JménoMarkéta
Věk30 let
BydlištěPraha
Twitter@White_Sparkle94
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky WhiteSparkle
plakát
Pozůstalí
9. září 2014
další názory k seriálu

"Maybe we’re all beyond repair"

Hned na úvod je třeba říct, že tento seriál opravdu není pro každého, což asi vysvětluje zdejší průměrné hodnocení (to nemyslím nějak zle, jen konstatuju fakta). Fanoušci akčních thrillerů, kde se moc nemluví, a ti, co si nepotrpí na záhady a chtějí vše vědět hned, budou určitě zklamaní a měli by se projektu vyhnout. Pokud ale dokážete ocenit dialogy s nějakou hloubkou, propracovaný scénář, důkladný vhled do lidské psychiky a k tomu jako bonus hromadu záhad, budete nadšení. A to ani nemluvím o výborných hereckých výkonech v čele s Justinem Therouxem a Carrie Coon.

S koncem první série se může dostavit pocit, že jsme se rozřešení žádné zásadní záhady vlastně nedočkali, ale seriál se primárně zaměřuje na lidské myšlení a buduje ponurou atmosféru, která graduje až do explozivního finále. Člověka při sledování The Leftovers naplno pohltí emoce a tragické příběhy jednotlivých postav (vodopády slz u citlivějších povah zaručeny), tajemno je zde až na druhém místě, což ve výsledku vůbec nevadí, protože sledovat vývoj hrdinů je daleko poutavější. Já jsem z The Leftovers opravdu nadšená a spolu s True Detective je vnímám jako seriálové události roku, co se novinek týče. Doufám, že i druhá série si udrží svou kvalitu, vzhledem k tomu, že už nepůjde ve stopách knižní předlohy, která je po konci první série již vyčerpaná.

PS: Tvůrcům tleskám i za výběr hudby, soundtrack je fantastický a seriálu dodává další rozměr. Husí kůži budete mít pořád!

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
The 100
13. května 2014
další názory k seriálu

Příjemné překvapení!

Na úvod musím říct, že tato letošní novinka je opravdu skvělým překvapením s velkým potenciálem. Pilot sice balancuje někde na pomezí akce a ubrečené romance - jak má ostatně CW ve zvyku - ale s dalšími díly jsem nestačila valit oči a musela jsem svůj prvotní rozpačitý postoj přehodnotit. Kvalitní akce, překvapivá úmrtí postav, zajímavý postapokalyptický námět spojený s tématikou ne nepodobnou Ztraceným a skvělí herci nejen v řadách staršího osazenstva na lodi, ale i mladých přeživších na Zemi (tleskám za komplexní postavy Bellamyho a Clarke, která - ač se ze začátku zdála jako klasická, ničím nevybočující a nezajímavá cívíčkovská teenagerka - se stala schopnou a nezávislou "badass" vůdkyní). Seriálu je k dobru i zkrácený počet epizod a tvůrčí tým, v němž nefiguruje Julie Plec (díky bohu!). Jen tak dál, doufám, že si The 100 svou kvalitu udrží i nadále a že i druhá série bude stát za to.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
90 %
plakát
Arrow
11. prosince 2013
další názory k seriálu

Green Arrow

Komiksovou předlohu jsem nečetla, tudíž jsem ovlivněná čistě jen seriálovým zpracováním. Odjakživa jsem byla fanynkou superhrdinských seriálů a filmů, ale k Arrow jsem se dostala až po kamarádčině přemlouvání poměrně nedávno. A byla jsem skutečně příjemně překvapená, protože seriál překonal má očekávání. Hlavní motiv, a to multimilionář s dvojí tváří, sice kdovíjak orginální opravdu není, ale porce kvalitní akce, propojení postav, zajímavý nabitý děj a flashbackové sekvence z ostrova celý seriál vytahují do silného nadprůměru. Řekla bych, že se navíc kvalita zvyšuje každým dílem, respektive posun ve druhé sérii je znát. Oceňuji i postupné propojování s dalšími superhrdiny a komplexní vývoj příběhu s příslibem toho, že ještě rozhodně bude na co koukat. Herecké obsazení sice žádné oscarové výkony nepředvádí, naopak, někdy to drhne. I když nad hereckou toporností Stephena Amella se ještě dají přimhouřit oči (částečně kvůli jeho sexy tělu, částečně kvůli psychické újmě jeho postavy pod vlivem událostí z minula). Vysloveně mě ale rozčilují představitelky Laurel a Sáry. Na druhou stranu jsem opravdu ráda za postavy Diggla a Felicity, bez nich si Arrow už ani neumím představit.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Nová holka
3. prosince 2013
další názory k seriálu

"Jess, you can't laugh at a naked man. And especially Nick. Nick is delicate. Like a flower. Like a chubby, damaged flower who hates himself"

Seriál jsem poprvé spatřila letos o prázdninách. V Londýně na hotelovém pokoji na britské televizní stanici, navíc epizodu z poloviny druhé série. Slyšela jsem o New Girl už dříve, ale bála jsem se, že mě bude čekat jen trapný "spolubydlící" seriál, jakých existují stovky. Ale opak byl pravdou. Po návratu jsem zhlédla obě série s titulky jedním dechem a prakticky každou epizodu se u mě dostavovaly záchvaty smíchu. Samozřejmě záleží na tom, kdo má rád jaký typ humoru, ale komika v New Girl nadchla jak mě (ještě teenagera), tak hodně dospělé a vysokoškolsky vzdělané příbuzné, takže rozchechtané rodinné večery s NG u nás nechybí. Ona vtipnost stojí na hercích, kteří jsou v tomto seriálu naprosto báječní, rozkošnou Zooey počínaje a Jakem "Turtle Face" Johnsonem konče. Každá postava je svým způsobem praštěná, ale tak mile praštěná, že se dle mého názoru člověk v každé z nich trochu najde. Tedy člověk, který nepostrádá smysl pro humor a dětskou hravost. Oceňuji i krátké zábavné flashbacky do minulosti hrdinů a epizodní hostování dalších hvězd. Ano, najdou se i slabší díly, ale povětšinou budete slzet smíchy a juchat nad výrazovou a slovní komikou osazenstva seriálu. Nebojte se toho!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Lidé zítřka
2. prosince 2013
další názory k seriálu

Stop milostným trojúhelníkům

Po zhlédnutí prvních dílů jsem byla skutečně nadšená. Akční seriál se zajímavou nadpřirozenou tématikou, stylové superschopnosti, napínavá zápletka o vzájemném souboji "lepší" a lidské rasy, tajní agenti, atd. Seriál sice čerpá snad ze všech seriálů a filmů o hrdinech se zvláštními schopnostmi, ale když se v tom člověk nebude moc rýpat, jako celek to působí rozhodně příjemně a spolu s Arrow obsahuje i kvalitní bojové scény. Přesto se zde najde několik mínusů, které se projevují s dalšími a dalšími epizodami: V prvé řadě nechápu, proč hlavní hrdina nemůže být vysokoškolský student, ale musí chodit na střední, když méně jak 23 let by Robbiemu Amellovi netipoval vůbec nikdo. Nechápu tuhle posedlost tvůrců, že se vše musí odehrávat ve středoškolském prostředí. Tento seriál by přitom mohl a měl být vyloženě dospělácký. Herecké obsazení je jinak slušné, každopádně záporák Mark Pellegrino všechny o třídu převyšuje. Co mi ale s aktuálními epizodami vadí nejvíce, je ten milostný trojúhelník, kterým producentka Julie Plec zaplácává všechny svoje seriály. A v případě TTP je ještě k tomu rychle a násilně rozvíjený. Cara a Stephen jako pár? Naaah. Tento seriál má přitom opravdu potenciál, určitě nejsem sama, koho více zajímá dění v centrále Ultra, používání schopností a akční dějové linky, než ubrečené a nikam nevedoucí dialogy Stephena, Cary a Johna. Pokud někdo dokáže Plecku zkrotit a minimalizovat divné milostné výlevy hlavních postav, nic mi nebrání seriál ohodnotit velice pozitivně.

DODATEK: Druhá polovina série byla výborná, naštěstí nezůstalo jen u "velmi křehkých vztahů", jak se zpočátku zdálo, takže už teď můžu říct, že mi seriál bude opravdu chybět a jeho zrušení je po závěrečném cliffhangeru ještě bolestnější.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %