darbak

off
Jméno
Věk29 let
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
FacebookMám, ale neukážu
Poznámka
Názory uživatele darbak
plakát
Konstelace
9. března 2024
další názory k seriálu

Záhada z vesmíru

Tohle je přesně to co mám rád. Mysteriózní příběh se záhadnými prvky a sledovaní, jak všechno do sebe zapadne. Jenže u spousty seriálů je pak problém, že se stupňují různé záhady a tajemství ale závěrečné vysvětlení nebývá úplně uspokojivé. Docela se obávám, že to tak bude i tady.

Nejlepší částí seriálu jsou bezesporu první dva díly. Děj odehrávající se ve vesmíru byl zvládnutý bravurně a to především svoji místy až hororovou atmosférou. Jenže poté, co se hrdinka vrátí na zem, kvalita seriálu lehce klesne. Všechny ty mysteriózní momenty se sice i nadále sledují dobře, ale už to nemá takové ty grády.

Místy je to lehce nepřehledné. Zejména vysloužilý astronaut se každou chvíli nachází na jiném místě a já vůbec netuším, kde a kdy teda vlastně má být. Takže je seriál potřeba sledovat pořádně, jak je to všechno propojené, protože občas se to zamotává, občas něco nedává úplně smysl.
Všechno ale do sebe tak nějak zapadá a pomalu se odhalují náznaky toho, o co vlastně jde. Jestli ale budou zodpovězeny všechny otázky, to se dozvíme až na konci série/seriálu?

Každopádně pořád se to sleduje docela dobře a podařenou atmosféru si to drží.
Postavy jsou dostatečně sympatické a herecké výkony jsou taky v pohodě.
Constellation bude nakonec takový ten lepší průměr na poli mysteriózních seriálů.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Stopař
9. března 2024
další názory k seriálu

Nenáročná kriminálka, typická pro CBS

Docela se divím tomu nízkému hodnocení tady, že to nemá ani 60%. Jasně, nejedná se o nic geniálního ani světoborného, ale zas tak špatné to přece taky není.

Hlavní hrdina je relativně sympatický, je docela obyčejný a líbí se mi jeho chemie mezi ním a ostatními postavami.
Premisa seriálu je oproti jiným typickým kriminálkám trochu odlišná (stopař, hledající pohřešované, namísto klasické policejní či federální party), nicméně je zde stále znát taková ta klasická CBS produkce a tak se dočkáme i různých klišé a nelogických momentů.

Přesto se to sleduje dobře, hlavně když to nebudete nějak řešit a vypnete u toho mozek, tak se jedná o pohodovou podívanou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Rodina nindžů
5. března 2024
další názory k seriálu

Originální téma, ale zpracování pokulhává

Z ninjů jsem zatím viděl jen 3 díly a asi to tak nějakou dobu zůstane. Přestože se jedná o velmi nadějný koncept a téma, tak zpracování mi přijde spíš průměrné.

V seriálu se objevují zajímavé aspekty - např. činnost jednotlivých členů rodiny, kteří se různě vyrovnávají s tím, že se již řemeslu nevěnují, nebo tajná organizace, která je řídí a úkoluje. Hlavní složku seriálu pak tvoří případ hromadné vraždy a tajemný, konkureční gang ninjů. Všechny tyto prvky dohromady pak dohromady skládají poměrně zajímavý děj. Teoreticky.

Protože přesto všechno mě seriál příliš nezaujal. I když mě některé scény bavily, jako celek to postrádá šťávu. Děj se sune pomalu (nebo z toho mám aspoň takový pocit) a postavy mě nijak nezaujaly.

Možná se na to jednou dodívám, protože mám z toho stále takový rozporuplný dojem. I když mě to nijak zvlášť nezaujalo, tak si říkám, že by to ještě mohlo být vlastně docela dobré. Uvidíme.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Pandora: Temná minulost
5. března 2024
další názory k seriálu

Překombinované zvraty

Korejci umí dělat dobré dramatické seriály plné intrik a zvratů. Jenže tady se jim to jaksi vymklo z rukou.

Postavy a herecké výkony jsou na docela vysoké úrovni, až na pár hysterických záchvatů reportérky a zejména projev ředitelky nemocnice, která se při každé příležitosti zlověstně směje, aby bylo vidět, jak moc je zlá.

Příběh je na první pohled zajímavý a má potenciál, ale po pár dílech se začíná už moc zamotávat a jeden zvrat střídá druhý - v každém díle minimálně jeden - až mi to chvílemi připadalo jako nějaká telenovela, ještě k tomu mixnutá se sci-fi. Tvůrci tam nacpali, co mohli a mně to přišlo už přehnané.

Řekl bych, že méně je někdy více.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Šógun
5. března 2024
další názory k seriálu

Pecka roku 2024

Zatím sice byly odvysílány pouze dva díly, ale už teď to vypadá, že seriál bude naprostá pecka.

Shogun byl zatím skvělý ve všem. Už jen vizuál je nádherný, celé to prostředí, lokace a kostýmy je krásné sledovat. Do toho zajímavý a propracovaný děj plný intrik a boje o moc a přitom to není překombinované. Nechybí ani střet kultur, či dobře zpracovaná syrová kultura tehdejšího Japonska.

Nemohu ani opomenout bezvadné herecké výkony a zábavné postavy - zejména se mi líbí náznak vývoje charakteru u Angličana.

10% do plného hodnocení si zatím nechám v rezervě po skončení celého seriálu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
The Irrational
6. listopadu 2023
další názory k seriálu

Nenaplněný potenciál

Když jsem viděl první díl, tak jsem si říkal, že ten aspekt behaviorální psychologie je fajn, že to díky tomu nebude typická kriminálka.
Bohužel se z toho velmi rychle stala typická kriminálka. Prostředí, postavy i případy jsou zcela obyčejné, takové variace na stokrát viděné. A bohužel to nezachraňují ani ony psychologické prvky, které, byť zajímavé, tam jsou zakomponovány mnohdy na sílu. Mnohdy totiž, když má být vidět nebo použit nějaký psychologický jev, postavy ho začnou podrobně popisovat a nepůsobí to zrovna přirozeně.
Myslel jsem si, že to bude ono, co mě na seriálu bude bavit nejvíce. Bohužel je to něco jiného a to upozaděná linka výbuchu před 20 lety.
První díl mě ještě tak nějak chytl, ale od té doby to jde dolů a každý nový díl mě baví o něco málo méně, než ten předchozí. Sérii dokoukám ze setrvačnosti, ale jestli to bude prodloužený, tak se už asi dál dívat nebudu. Škoda.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Zimní král
23. října 2023
další názory k seriálu

První dojem nic moc, ale zlepší se to

U tohoto seriálu jsem se podílel na Novince pod lupou, kde můžete vidět mé podrobnější zhodnocení pilotu, které nedopadlo zrovna hvězdně (60%).

Ale jak seriál plyne, tak se jeho kvalita zvyšuje. První díl mi třeba přišel dost předvídatelný, ale druhý díl mi najednou naservíroval pro mě osobně docela nečekaný zvrat. A celkově od té chvíle začíná být děj docela zajímavý, pořád se něco děje, zvratů se odehraje více, i když jsou do jisté míry očekávatelné, ale ne zcela primitivní.

I postavy celkem ucházejí, na to, jak mě napoprvé nikdo absolutně nezaujal. Každý tam nakonec dobře zapadá a plní svoji úlohu. Artur je samozřejmě asi nejzajímavější.

Celkově se na to docela dobře dívá a je to pro mě pozitivní překvapení, vezmu-li v potaz, jak na mě zapůsobil první díl - to jsem si myslel, že ze seriálu bude dobrá tragédie - a ono nakonec ne. Ale je to škoda, protože po prvním díle to spousta lidí ukončí a já se jim ani nedivím. Já jsem docela rád, že jsem tomu dal šanci.

PS.: Pro ty, co neradi černochy v historických anglo seriálech mám taky dobrou zprávu - s každým dílem tam mají menší a menší roli :D

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Ženské zbraně
19. února 2023
další názory k seriálu

Zábavná oddechovka

Šel jsem do tohoto s lehkým skepticismem, ale nakonec jsem docela příjemně přrkvapen.
Čtyři členové mafie byli zadrženi a zavřeni a jejich manželky, které se navzájem nikdy moc nemusely, se teď musí vyrovnávat s problémy, které to způsobilo, a s problémy, kteří po sobě zanechali jejich muži.
Děj je svižný, akční, vtipný a zabaví, dobře se na to kouká a hlavní hrdinky jsou vcelku sympatické.
Rozhodně neříkám, že jde o kdovíjakou pecku, ale rozhodně se jedná o povedenou a docela kvalitní, vtipnou oddechovku.
Docela se divím, že tu je tenhle seriál ignorován, tak ho zkusím touhle cestou podpořit - zkuste na něj mrknout, já jsem spokojený ;)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Sandman
12. srpna 2022
další názory k seriálu

Zcela nenaplněné očekávání

V první řadě chci upozornit, že jsem absolutní neznalec komiksové předlohy či jejího autora, k seriálu jsem se dostal jednoduše proto, že fantasy (které mě hodně navnadilo).

Ale nyní už k samotnému snímku a... Jsem spíše zklamaný.
Odhlédnu od toho že většinou nejsem fanouškem příběhů obsahujících silné duchovní prvky (Bůh, vymítání ďáblů...), protože to je přece jen má osobní preference, ne chyba seriálu, že ano.

Zase neříkám, že mě takový příběh nedokáže zaujmout vůbec. Bohužel, zde se to nekonalo. Ten děj byl hrozně pomalý a ponurý. To nemusí být nutně špatně, ale v tomto případě... To bylo spíše vleklé a nudné a to už špatně je.
A to i přesto (zde vidím ohromný paradox) že se v rámci série stane poměrně hodně věcí - ale tak nějak povrchně, útržkovitě, nesouvisle a místo toho seriál obsahuje dost scén, či dokonce celých dílů v podstatě o ničem. Kdyby se raději věnoval pořádně hlavnímu ději a budoval třeba napětí nebo dal víc prostoru vedlejším postavám...
Ale místo toho, jsem takovým dílem odehrávajícím se v restauraci se seriálem víceméně seknul. Pár následujících dílů jsem sice narychlo proklikal, jestli jsem náhodou o něco nepřišel, ale bohužel musím říct, že nejspíš ne.

Abych nebyl jenom negativně kritický, tak zmíním i nějaká pozitiva, kterých jsem si všiml. V první řadě je to postava hlavního hrdiny. Tedy možná spíše jeho představitel, protože ho hraje výborně a na tu roli se perfektně hodí. Z postav pak zaujme ještě havran Matthew, jeden z mála elementů, který rozbíjí takovou tu monotónnost a ponurost. Ale tím za mně zajímavé postavy asi končí.
A potom bych rád vyzdvihnul vizuál, který byl zpracovaný fakt parádně.

Jenže, i kdyby byl vizuál a efekty sebelepší, tak je vlastně k ničemu, pokud vás nezaujme příběh a jeho zpracování.
Strašně váhám, jak hodnotit, ale na nějaké dobré hodnocení to opravdu nevidím. (Sorry!)

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
50 %
plakát
Spravedlnosti zadost
12. srpna 2022
další názory k seriálu

Mohlo to být mnohem lepší

Ale tak nebylo to to nejhorší, co jsem kdy viděl.

V čem vidím asi největší nedostatek je scénář. I když v něm byly občas světlé chvilky, tak ten děj byl jinak celkem chaoticky zpracovaný a nekonzistentní, jakoby to natáčeli... No, ne úplně amatéři, ale spíš lehce pokročilí začátečníci :D
Co také docela brzy udeří do očí, je zjevná inspirace u La Casa de Papel. Jenže s Papírovým domem to absolutně nejde srovnávat.

Co se týče postav a hereckých výkonů, žádný objev se rozhodně nekoná, pár herců hrálo docela podprůměrně, zbytek byl poměrně obstojný (spíš průměrný). A o tom, jak byly napsány jednotlivé postavy, se dá říci úplně to samé.

Poslední věc, kterou bych tu asi blíže rozepsal je téma rasismu. Což je jedna z věcí, které jsem se zde obával asi nejvíce, vzhledem k premise děje, kdy běloch jen tak zastřelí neozbrojeného černocha a také tomu, jaké zvěsti jsem slyšel o rasismu v Jižní Africe - tak trochu jsem čekal, jestli to nebude ještě horší, než americké antirasistické agitky. Kupodivu nebylo. Tedy samozřejmě, nějakých narážek a scén jsme se dočkali, ale nějaký extrémní woke nátlak jsem z toho většinou necítil. Ono taky ten rasismus hrál v příběhu tak trochu druhotnou roli.

Celkově bych tedy řekl, že se jedná o relativně zajímavou akční podívanou, která by ale mohla být daleko, daleko lépe zpracovaná.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %