darbak

off
Jméno
Věk29 let
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
FacebookMám, ale neukážu
Poznámka
Názory uživatele darbak
plakát
Kriminálka New York
17. ledna 2016
další názory k seriálu

Nejlepší z trojice CSI?

V tomto seriálu mám trochu rozpory, o čemž svědčí fakt, že jsem si jej už několikrát přidal do oblíbených a zase odebral... Ne že by se mi nelíbil, jen nevím, jak moc :D

Přiznejme si, že NY je v podstatě to samé jako Las Vegas a Miami. Jediné, v čem se liší, je lokalita a postavy, a na rozdíl od těch dvou předchozích, není NY na první pohled v obou kategoriích zrovna zajímavá. Paradoxně je ale docela často hodnocena jako ta nejlepší. A to možná i z mého pohledu, protože na mě působila celkem sympaticky a ne tak temně jako Las Vegas (ta mě vlastně nikdy nezaujala a ani jsem ji pořádně neviděl) a také není ani tolik nabitá akcí, jako Miami (která je pro mě díky tomu sice zábavnější, ale nevím, jestli kvalitativně lepší). Je asi taková nepřirozenější.

Btw. Vyšetřování a kriminalistické postupy jsou mnohdy idealizované, moc zjednodušené, k čemuž se už vyjadřovali i skuteční kriminalisté.
Ale což, my to seriálu odpustíme, je to taková oddechovka a k zabavení poslouží docela dobře. I když po shlédnutí všech sérií nemám zrovna potřebu je někdy sledovat znovu, a ani nijak netoužím po nových.

A Jo je lepší než Stella :P

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Teorie velkého třesku
19. prosince 2015
další názory k seriálu

Lehký pokles v průběhu času

Seriály se dají rozlišit na 4 typy:
A) seriál je ze začátku špatný, ale začne stoupat
B) seriál je na začátku dobrý, ale začne klesat
C) seriál je špatný od začátku do konce
D) seriál je dobrý od začátku do konce

Big Bang jednoznačně patří do skupiny B

Na začátku skvělý, originální sitcom, se specifickým humorem a legendárními vtipy. (série 1-4)
Série 5 a 6 nebyly vůbec špatné, ale sem tam už trošku pokulhávala
7. série už nemá ten šmrnc i když sem tam se dobrá epizoda objevila, 8. série je však na tom zase o něco hůře a 9. série je nejhorší (nicméně tím není myšleno, že by se z TBBT stal vyloženě špatný počin).
Ono, já chápu, že scénaristi se snaží posunout děj, to je jasné, ale děje se tak na úkor zábavy, kvalitních vtipů ubylo a charaktery některých postav se za poslední série zásadně změnily. Přijde mi, že to najednou má pod palcem úplně jiný režisér.
Chtělo by to vrátit původní atmosféru zpět, od začátečního konceptu se to vzdálilo už moc, i když už to asi nebude tak stejně dobré jako začátky.

Hodnocení ale dám stejně docela vysoké - když zhodnotím komplet seriál od 1. dílu, až po ten dosud poslední.

UPDATE: A seriál skončil. A mělo to cenu sledovat až do konce. Poslední série byla (v rámci těch posledních sérií) jednou z těch lepších. A finále? Supr.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Simonova kočka
11. prosince 2015
další názory k seriálu

Jak vypadá život kočky

To co Simon ilustruje je docela často hodně trefné, neopomíjí ani sebemenší detaily, kočky jsou prostě takové, potvrzuji z vlastní zkušenosti.
Animace je sice velmi jednoduchá, ale o to víc má ten správný efekt.
Zasměju se víceméně u každého dílu, ale někde má Simon's cat až moc polidštěné chování; mně se však víc líbí ty každodenní situace, které s kočkami skutečně zažíváme (například jak loví mouchu nebo jak se chová když objeví krabici)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Námořní vyšetřovací služba
7. prosince 2015
další názory k seriálu

Klasika, která omrzela

13 sérií a zatím mě to neomrzelo. A to i přesto, že už to není takové jako dřív, občas se něco opakuje, nebo se tam objeví nehorázné klišé a celkově po tak dlouhé době už NCIS ztratila ty grády, co mívala.
Ale vyzdvihnu zde postavy. Ve které jiné krimi má tolik postav tak dobře promyšlenou povahu a charisma? (A tady prostě musím zmínit Abby, to je jedna z mých top seriálových postav vůbec). Taková Bishopová není špatná, ale na svoje předchůdkyně jaksi nemá...

UPDATE
14. série a mě to vážně přestává bavit, případy mě omrzely už dřív, ale teď už dokonce i postavy. Zvykl jsem si na Bishopovou a oni dají pryč DiNozza. Koho dají pryč příště? Abby? Gibbse? (tak ti už jsou prý fakt pryč) McGeeho? A postavy, které je nahrazují na ně nemají ani v nejmenším.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Quantico
5. prosince 2015
další názory k seriálu

Jak pohřbít seriál...

Quantico je super. Líbí se mi seriály, kde nic není jasné. Myslíte si, že někdo za tím stojí a hele! Ono ne, tak jsme zase na začátku. Seriál má spád, rychle ubíhá, akce, zvraty, vztahy, sympatický postavy (některé teda možná trochu diskutabilní)... Prostě vše, co má správný seriál tohoto typu mít.
Zajímavý je i způsob zpracování, teď tyto flashbackové seriály jdou jaksi do módy...

2. série není úplně nejhorší, ale v porovnání s tou první... Jo jo, ta nasadila laťku vysoko.

U 3. série mám pocit, že najednou sleduju úplně jiný seriál. Quantico svůj potenciál plně využilo v 1. sérii, 2. série s tím už trochu bojovala a ve 3. sérii už zřejmě tvůrci rezignovali na vymýšlení nových zápletek a raději z toho udělali klasickou case of week kriminálku. Tohle si původní Quantico nezasloužilo.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Odložené případy
11. listopadu 2015
další názory k seriálu

Jediná kriminálka svého druhu...

...nebo ne? Pro mě určitě, jiný podobný seriál fakt neznám. Rozhodně originální zpracování, flashbacky do minulosti jsou perfektně zpracované, a (nejen) díky tomu jsou zajímavé a originální případy, dále sympatická vyšetřovací parta...
Jistě i zde se objeví nějaké to klišé, nebo já osobně jsem se pozastavil nad tím, jak si vyslýchaní pamatují věci z doby před 20 lety naprosto podrobně (já si nepamatuju včerejší oběd).
Ale to jsou detaily, Cold Case má neskutečné charisma a téměř žádné nedostatky. Případ uzavřen.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Kravaťáci
20. září 2015
další názory k seriálu

Srdcovka

Mám rád věci z právnického, či soudního prostředí. Ovšem opravdu kvalitních kousků není zase tolik. Suits naprosto překonali mé očekávání ve všech ohledech! S každým dílem moje obliba a respekt k tomuto seriálu stoupaly. Zajímavé případy, zvraty, propracované charaktery a s tím související perfektní herecké výkony, krásná vyváženost mezi vtipem a vážností a dokonce i všemožné romantické vztahy (!) jejichž fanouškem moc nejsem, mě naprosto uchvátily. Za celých 5 sérií jsem nenašel chybu. Na Suits prostě nedám dopustit. 110%

EDIT: No dobře, už to není tak super, ani zdaleka to nemá na 110% :D Nové postavy vůbec nedokázaly kvalitativně nahradit ty předchozí. Už i zápletky bývají takové mdlé. Což zase zlepšila poslední série, která se tvůrcům vydařila.
Srdcovkou pro mě Suits zůstanou i nadále. Hlavně díky Harveymu, Donně, a Louisovi (a Gretchen) :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Vražedná práva
19. září 2015
další názory k seriálu

Po prvotním rozčarování naprosté unešení

1. série: Neměl jsem jasno, jestli se mi seriál líbí nebo ne. Jeden díl mě nudil, druhý pohltil atd. Přesto mě seriál zaujal. Rozhodně se mi líbilo, jak se hlavní dějová situace neustále měnila a vyvíjela. A konec posledního dílu byl třešničkou na dortu. 70%

2. série: Mé hodnocení muselo stoupnout. 2. série je nabitější, akčnější, emotivnější. Zápletka mnohem víc propracovaná. Seriál mě zkrátka ke konci naprosto uchvátil. Bravo! 100%

3. série: HTGAWM po 9. díle 3. série musím hodnotit jako jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl, ne-li ten nejlepší. Herecké výkony jsou bravurní, hudební podklad mi dokáže navodit husí kůži, a dějové zvraty mě skutečně dokázaly maximálně šokovat, takže vynikající práce režiséra/scénáristů (kdo to má na starosti? :D). Nemůžu se dočkat ledna! 120%

4. série: Á jé. Je to tady. Už to není tak dokonalé. Děj začíná být trošinku předvídatelný a prostě už to není to woow, co dřív. 70%
Ale i přesto se jedná o pořád velmi povedený a propracovaný seriál

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %