darbak

off
Jméno
Věk29 let
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
FacebookMám, ale neukážu
Poznámka
Názory uživatele darbak
plakát
Soumrak templářů
12. ledna 2018
další názory k seriálu

Nepovedené historické drama

Seriál vůbec není kdovíjaká pecka, ale zase tak strašný mi taky nepřijde. Je teda pravda, že minimálně první díl se fakt nepovedl. Ale nějak jsem jej přetrpěl a dokonce si za čas pustil další. A on se s přibývajícími díly ten děj pomalinku sune dopředu a občas je to i zajímavé. Samozřejmě se zde objevuje spousta negativů, od nepříliš zajímavých postav, přes nepřesvědčivé herecké výkony některých postav až po vysoce klišoidní zvraty. Svatý grál je kapitola sama pro sebe. Přesto všechno mě ten seriál svým způsobem baví, což nechápu, asi guilty pleasure. Zatím hodnotím průměrem.

UPDATE
Po shlédnutí celé série mě to nakonec nenutí dívat se na další. Některé díly byly lepší, některé horší, ale pořád se to motalo kolem toho průměru. A ještě mě k tomu nezaujala jediná z postav, tak si říkám, proč to sledovat dál.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %
plakát
Teta Mick
29. července 2017
další názory k seriálu

Padesát na padesát

Nápad na kterém se seriál zakládá, se mi zdál zajímavý, ale v konečném výsledku z toho vznikla další klasická praštěná sitcomová rodinka bez nedostatku různých klišé.
Z postav zaujala samozřejmě hlavní hrdinka, která si s ničím moc neláme hlavu, a má celkem tvrdý a sarkastický humor, čímž určitě nesedne každému (já osobně ji ale žeru :D), ale celkově je nejvýraznějším elementem seriálu. Jako další zaujala služebná Alba, ta ale jenom v prvním díle a pak už docela zapadne. Překvapilo mě, že nejmladší z dětí (Ben) je zároveň nejméně otravné.
Zbylé dvě děti (namyšlená Sabrina a trapný looser Chip) jsou už nesympatické a nebaví mě. A přítel hlavní postavy, Jimmy, je už úplně nemožná a nepříjemná postava.
Po šestém díle to vypadá, že se snad možná i nějak rozjede dějová linka uprchlých rodičů, což by děj seriálu určitě oživilo (bohužel se toho nedočkáme).
Co se týče humoru: Některé povedené hlášky a vtipy se střídají s trapnými scénkami. Takže je to zhruba tak půl na půl, ale nikdy to snad nepřekročilo hranici únosnosti, a pokud ano, tak jen výjimečně. A jsou i jiné, mnohem horší komedie.

UPDATE
2. série: Mick a Ben jsou stále boží, Alba je čím dál víc nudná, Jimmy a Sabrina už naopak nejsou tak nesnesitelní, jenom Chipa stále nesnáším.
Celková úroveň seriálu se pak podle mě mírně zvýšila.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Bull
27. července 2017
další názory k seriálu

Sci-fi právničina

Jé, já jsem první, kdo to komentuje! :D
Koncept seriálu mě podle popisu celkem zaujal, ale raději jsem neočekával nic extra. A dobře jsem udělal. Protože Bull zas tak nic extra není. To ale zase nutně neznamená, že je to špatný.

Co mě na seriálu baví asi nejvíc, je řešení případu, celá ta analýza poroty, a následná úprava obhajoby, aby oslovila co nejvíc porotců tak, jak je potřeba. Nevím sice, jak moc reálný to je, věřím, že všechny tyhle vymoženosti a praktiky už dneska částečně existují, ale Bull na to občas asi moc tlačí.
To ale tolik nevadí, protože Bull je podle mě takový odpočinkový seriál, který raději neberte vážně.

Co se týče postav, tak ty mě nezaujaly. Ano Dr. Bull je jediný zajímavý, ale ne tolik, jak jsem vzhledem k jeho hereckému představiteli očekával. Zbytek týmu je pak absolutně nezáživný a nezapamatovatelný.

Suma sumárum, pokud hledáte něco nenáročného na vyplnění času, zahnání nudy apod. Tak by Bull mohl posloužit dobře, i když za to neručím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Westworld
4. ledna 2017
další názory k seriálu

Úplně jiný svět

Westworld je docela zajímavý námět, který mě zaujal hned od prvního dílu. Ale nezamiloval jsem si ho, ba ani neoblíbil. Nevím, čím to je, jestli mými preferencemi, nebo něčím jiným, něco mi na tom seriálu prostě nesedí.
Nicméně uznávám, že má velice originální zpracování a je promyšlený. Je vidět, že si tvůrci dali záležet.
Dočkáte se různých záhad, dějových zvratů, nebo zásadních dialogů, dokonce i nějaké akce... Všeho.
Postavy jsou různorodé, dobře zpracované, každý si (myslím) vybere svého oblíbence. Herecké výkony super.
Přestože je tedy seriál po dějové, vizuální a já nevím ještě jaké jiné stránce zpracovaný perfektně, nevzal mě tak jak jsem čekal. Ale kouknu asi i dál, pár věcí by mě zajímalo, jak dopadnou.
Jediný co bych na zpracování vytknul bylo dost zamotané finále. Pár věcí jsem úplně nepobral. Ale to byly takový detaily, které na hlavní děj neměly vliv.

UPDATE
Připravte se, že 3. a 4. série se odehrává mimo umělý divoký západ, ale žádný strach, kvalitou je děj na stále velmi vysoké úrovni, za mě osobně snad i trošičku vyšší. Zvrat odhalený v S04 opět ukázal, že tenhle seriál má pořád co nabídnout. O excelenci hereckých výkonů a prostředí ani nemluvím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Mr. Robot
18. července 2016
další názory k seriálu

Osobitý seriál...

...který není pro každého. Já sám zatím (3. díl) nevím jestli jó, nebo né. Ono je to totiž trošku psycho a to v různých směrech. Nicméně, musím uznat, že Elliot je vynikající postavou. Příběhově se to rozjíždí pomalu, ale atmosféru a potenciál to má, proto jsem seriál zatím nezavrhl. Mr. Robot je zřejmě kvalitním dílem, ale nejspíš to nebude můj šálek kávy. Až (a jestli) dokoukám první sérii, aktualizuji hodnocení.

UPDATE
Dokoukal jsem 1. sérii a tou končím. Mr. Robot mě nezaujal. Čekal jsem nějaký napínavý děj s informační válkou. Místo toho jsem se dočkal převážně psychologického dramatu. První čtyři díly jsem tak nějak přetrpěl, potom se ale seriál začal slibně rozjíždět a tak se dokonce na chvíli objevil v mých oblíbencích. Závěrečné díly mě ale zklamaly. Čekal jsem finále, okamžik, ve které hackeři udeří a vše se povede/nepovede. Tahle pasáž ale byla úplně vynechaná! Místo toho jsme viděli to co se už dělo nějakou dobu potom, Elliota, který je ještě víc mimo, než jsme si mysleli a překvapivou, ale celkem divnou totožnost mr. Robota. Finále tedy neuspokojilo, a už vůbec nenavnadilo na další sledování.
Jediná dějová linka, která mě celkově zaujala a u které jsem si ani jednou neřekl WTF, byla ta s Angelou Moss.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %
plakát
Lovci zločinců
26. června 2016
další názory k seriálu

Parádní seriál

Skvělá podívaná. Od první epizody do poslední. Seriál zaujal už od začátku i přes schéma co díl, to případ. S každou sérií se ale PoI rozjíždělo víc a víc a děj šel víc do hloubky. Ke konci parádní drama a u posledního dílu mi bylo skoro až nevolno, jak jsem čekal, co se kdy a komu stane, což je ale známkou skvělého díla, když to na vás takhle zapůsobí :D Zábavné a sympatické byly i hlavní postavy, každý z nich dokázal skvěle pobavit svými hláškami, ale samozřejmě to nebylo jen o vtipnosti. Všichni hráli velmi dobře, zamiloval jsem si všechny a ještě nějakou dobu mi zabere než překousnu to, jak to pro některé skončilo...

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Pán času
27. března 2016
další názory k seriálu

Dva pokusy, a stále jsem tomu nepřišel na chuť

Na Dr. Who jsem se podíval kvůli tomu, že se tváří jako jeden z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších seriálů. I pár mých známých mi ho doporučovalo a občas mi koláže s Doctorem díky lajkům a sdílením spamovaly facebook

Ale!
Já na to tedy kouknul a říkal si: Eh? Promiňte, nikomu neberu jeho vkus, ale mně osobně to přijde jako naprostá blbost (i když to zas ne, to bych dal 0%). Nenašel jsem hlubší myšlenku, příběh, celkově mě to nezaujalo ničím... Třeba to bude tím, že jsem si nepustil sérii s Tennantem, kterého všichni tak vychvalují :D
(A to je další věc: Proč skoro v každé sérii mění hlavní postavu?)


UPDATE: Nedalo mi to a podíval se na několik dalších dílů a tentokrát i z pozdějších sérií s Tennantem. Ale pořád mě to vůbec nezaujalo a můj názor zůstává stejný. Přijde mi to takové praštěné, naivní a bez nějakého většího příběhu, rozhodně to ve mě nevyvolalo nějaké emoce. Tak aspoň abych tedy nějaký vtip zaznamenal, že by to bylo zábavné, ale to také zrovna ne.
Přitom se mi sci-fi obecně docela líbí, nicméně tohle mi prostě nesedlo, neoslovilo mě to a upřímně nechápu ty silné reakce tady.
Nevím, zřejmě mám úplně jiný vkus, nebo tomu nějak nerozumím :D
Třeba tomu dám ještě někdy šanci do třetice, ale nemyslím si, že by se můj názor výrazně změnil.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
30 %
plakát
QI – Na vše máme odpověď
23. ledna 2016
další názory k seriálu

Kvalitní zábava

Na české poměry velice kvalitní a skutečně zábavní pořad. A vůbec nevadí, že to vlastně kopíruje původní britskou verzi, tu jsem tedy neviděl a proto nemohu srovnávat.

Humor je opravdu vtipný a na úrovni, není to ten laciný, trapný humor jaký vídáme v ostatních pořadech (samozřejmě ne ve všech).
I výběr hostů byl skvělý mezi nejlepší patřili Šmoldas, Kohák, Hezucký, ale i ostatní byli dobří, např. Knorr nebo Banášová. Koneckonců i Mareš jakožto moderátor nebyl špatný, na to jako ho jinak moc neberu, tady mi vůbec nevadil a celkem mu to i sedělo.

Teda, trochu mi vadila jedna věc - zmatek v bodování, přišlo mi, že tohle Mareš neměl vůbec promyšlené.

Byl jsem šokován, když jsem zjistil, že je pořad zrušen. To Češi neumí ocenit kvalitní zábavu? Doufám, že nějakým zázrakem bude opět obnoven.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Bylo, nebylo
21. ledna 2016
další názory k seriálu

Seriál, jehož kvalita stoupá

Mám rád fantasy, na druhou stranu nejsem zrovna fanoušek pohádkových postav v moderním světě, ovšem na třetí stranu se mi líbí netradiční zpracování tradičních pohádek. Přes počáteční nedůvěru jsem si seriál nakonec oblíbil.
Škoda efektů, mohly by být lepší.

1. série: Ze začátku mě to nijak extra nebralo, bylo to spíše představování jednotlivých postav, ale od zhruba poloviny série to začíná pěkně gradovat.

2. série. Z ostatních příspěvků a hodnocení jsem čekal kdovíjakou hrůzu. Zas tak strašný to sice nebylo, ale žádnej zázrak to taky nebyl. Přišlo mi, že režiséři tak trochu vařili z vody, série byla z velké části nezajímavá a v podstatě o ničem (přitom by po závěru S01 vůbec nemusela, such potencial!)

3. a 4. série to naštěstí dost vylepšily. Od S02, která byla tak trošičku propadák seriál kvalitou příběhu stoupá.

O čemž svědčí i 5. série (aspoň její první půlka), která byla za mě osobně nejlepší a námětově nejzajímavější. Emmu jsem nikdy obzvlášť nemusel, ale tady byla super.

6. série: Zabijte už někdo Henryho, prosím! (nesnáším tu postavu :D)
A nemotejte do toho už další a další postavy a příběhy. Kdo se v tom má potom vyznat?
Nicméně děkuji za závěr, který byl parádní a byl by důstojným zakončením seriálu (7. série pro mě neexistuje).

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Poslední království
21. ledna 2016
další názory k seriálu

Od prvotního "eh" k jednomu z nejoblíbenějších seriálů

Seriál mě na začátku nezaujal natolik, abych ho sledoval dál, tak jsem si dal pauzu. Třetí díl mě ale už přesvědčil, že to cenu sledovat má. Má to potenciál a dobrý příběh. LK je rozhodně zajímavě natočený a hezky ukazuje způsob uvažování tehdejších lidí (např. bezmezná víra v Boha). Nakonec mě seriál celkem chytl.
Jenom mi přijde, že na konci odešly zajímavé (a především mé oblíbené) postavy. Kolem Uhtreda byla v závěrečné scéně celkem nezajímavá skvadra. Tak snad 2. série nezklame.

UPDATE: Nezklamala, ale naopak velmi mile překvapila! Druhá série mě baví o mnoho víc, než první, a to jak jsem čekal, že postavy budou nudné, není vůbec pravda. Baví mě všichni (jak pozitivně, tak negativně). I vývoj děje je rozhodně zajímavý, všechny díly jsou velmi kvalitní. *Thumbs up!*

^^ A každá následující série to jen potvrzuje. Až se z toho stal jeden z mých nejoblíbenějších seriálů ever.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %