29. 3. 2015

Halt and Catch Fire: Druhá série přinese velké změny

Halt and Catch Fire: Druhá série přinese velké změny

Oblíbili jste si v loňském létě seriál Halt and Catch Fire? Pokud ano, nebude to dlouho trvat a vrátí se na AMC se slibovanou druhou řadou. Ta už zná datum své premiéry – 31. květen. A co nás vlastně bude čekat?

Nejprve si připomeneme, kde jsme vlastně skončili, protože přiznejme si, že je to už poměrně dlouhá doba. Na konci první série PC Rebelů jsme mohli sledovat, jak Gordon Clark (Scoot McNairy) musel po ohnivém odchodu Joea MacMillana (Lee Pace) sám dokončit uvedení svého počítače Giant, nebo-li Gigant, na trh. Cameron Howeová (Mackenzie Davis) nabrala Gordonovu ženu Donnu (Kerry Bishé) do své nové firmy Mutiny, aby zrealizovala svůj přelomový nápad.

Tentokrát se v ději posuneme o velký kus dál, konkrétně se vydáme o čtrnáct měsíců dopředu, tedy do roku 1985, kde už je Cameronina vize něčím mnohem větším. Jonathan Lisco, jeden z producentů, prozradil něco více.

„Cameronina vize pro její firmu byla stát se předplatitelskou službou pro lidi, kteří by společně hráli videohry na soukromé síti. Když vstoupíme do druhé série, už je to realita. Co se týče příběhu, budou v něm neuvěřitelně dominovat ženy. Uvidíme partnerství, které se jen tak nevidí, a také půjde o začátek prototypu internetu.“

V posledních vteřinách desátého a posledního dílu tohoto seriálu se Joe vydával s batohem na cestu daleko od ostatních. Jelikož je ale hlavní postavou, dočkáme se samozřejmě jeho návratu. Ten ovšem nebude jen tak ledajaký.

„Joe se jako člověk dost změnil. V první sérii bylo dost machiavellistický, což u něj zrovna nefungovalo. Proto se teď vrátí bez této své stránky. Během této série se můžeme ptát sami sebe, jestli nosí, nebo nenosí masku, jestli ví, že sám sebe klame, nebo ne, a jestli sám sebe klame, nebo ne. Ale rozhodně to bude nový Joe.“

Také půjde dál ve vztahové rovině, najde si novou ženu, kterou bude hrát Aleksa Palladino. Její otec je ředitelem texaského ropného konglomerátu a život mu vdechne James Cromwell. Ani Gordon Clark nezůstane stát.

„Scottova postava dala všechno všanc v naději, že z toho bude něco velkolepého. Nakonec by šlo bezpečně prohlásit, že šlo spíš o duté vítězství. Nedalo mu to úspěch, který chtěl. To ho zasadí na novou cestu za hledáním dalšího velkého nápadu. Dějové linky Gordona a Joea budou v této sérii příznivě podivné a později ovlivní děj okolo Mutiny.“

Z kvarteta nám zbývá ještě Cameron, kterou rovněž čeká vývoj její postavy. V první řadě jsme ji mohli vídat jako mladou ženu pod palcem charismatického Joea MacMillana, ale tentokrát bude výkonnou ředitelkou své vlastní firmy, která prosperuje. „Poprvé za celou dobu bude sama sebou,“ doplnil Lisco.

Během první série se Halt and Catch Fire dařilo především u kritiků, zato ratingově a sledovanostně to příliš dobré nebylo. Držel se pod jedním milionem a i rating byl daleko od úspěšného. I s tímto se rozhodli tvůrci tohoto seriálu počítat a pokusili se dle toho přizpůsobit nadcházející sérii.

„Došlo nám, že seriál možná začal trochu pomaleji. Oproti první řadě jsme se rozhodli zrychlit tempo. Bude vám to připadat zmatené, drzé a dynamické. Ale zároveň nejde o seriál o drogových dealerech, výbuších a střílení. Podle definice tedy půjde, alespoň u některých lidí, o pomalejší plamen. Musíme najít tu vyváženost. Chceme lidi vtáhnout do děje, ale také si chceme zasloužit věrného diváka. Neupustíme od tvorby bohatě komplexních charakterů, které pak usadíme do nových a překvapivých situací, protože si myslím, že právě to od nás naše vášnivé jádro publika čeká.“


Jste zvědaví na další osudy našich čtyř PC Rebelů?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Ajka

Ajka

Jasně, že se těšíme na druhou řadu! Nedávno vypuštěná šťavnatá scéna řádně navnadila. Vypadá to na velmi...
před 9 roky
dagsoftware

dagsoftware

Námet zaujímavý, ale to káblovkové prevedenie mi absolútne nesadlo.
před 9 roky
Další články k tématu