9. 6. 2015

Vítězové Hell's Kitchen - kde jsou dnes?

Vítězství v celosvětově známé kuchařské reality-show Hell's Kitchen s sebou přináší jak prestižní, tak dobře placenou práci. V dosavadních čtrnácti sezónách se utkalo několik stovek soutěžících, kteří po této prestižní práci toužili. Pro vítěze ale tato práce ne vždy znamenala prestiž, v několika případech se jí ani nedočkali. Kam směřovaly jejich osudy po skončení soutěže se dozvíte právě zde.

Michael Wray (vítěz 1. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře v restauraci Tatou v Los Angeles s ročním platem 250 000 dolarů.

Vůbec první vítěz Hell's Kitchen nám byl představen 1. srpna 2005. Stal se jím profesionální šéfkuchař Michael Wray (v té době ještě byla povolena účast soutěžících, jejichž profese nezasahovala do gastronomie). Ten po výhře v soutěži odcestoval s Gordonem Ramsaym do Londýna, aby zde mohl s jeho pomocí trénovat své kuchařské umění. Rozhodl se ale, že se více zaměří na svou rodinu (krátce po soutěži se oženil) a stane se šéfkuchařem v některé z prominentních losangeleských restaurací. Založil firmu zaměřenou na výrobu kuchařských nožů Skull and Cleavers a pokoušel se otevřít vlastní restauraci v Arizoně pod názvem HK1. K tomu ale nakonec nikdy nedošlo kvůli nedostatku financí. Podle posledních zpráv Michael Wray vyučuje kuchařské umění na jedné arizonské vysoké škole celoživotního vzdělávání.

Heather West (vítězka 2. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře v restauraci Terra Rossa v Red Rock Resort Spa and Casino v Las Vegas s ročním platem 250 000 dolarů.

Heather West se hned v druhé sezóně stala první ženskou vítězkou Hell's Kitchen. Za odměnu měla získat vedení kuchyně v italské restauraci Terra Rossa v Red Rock Resort Spa and Casino v Las Vegas. Heather ale nastoupila na pozici Senior Chef (zodpovídala tak pouze za jednu stanici a ne za celou kuchyň). Terra Rossu po roce, kdy jí vypršel kontrakt, opustila a stala se šéfkuchařkou restaurace Monterey na Long Beach v New Yorku. Do Hell's Kitchen se ale vrátila, a to víc než na návštěvu – v 6. sezóně sloužila pod Ramsaym jako jeho zástupce pro červený tým. Následně prošla několik dalších restaurací – Ciao Baby v Commacku a Thatched Cottage v Centerportu. V současné době působí jako šéfkuchařka v Schafer's v Port Jeffersonu.

Rahaman “Rock” Harper (vítěz 3. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře v restauraci Terra Verde na Green Valley Ranch v Hendersonu (Nevada) s ročním platem 250 000 dolarů.

Rock Harper, který vyhrál třetí sezónu Hell's Kitchen, se také stal prvním soutěžícím, který si svou cenu vybral naplno. Stal se šéfkuchařem v restauraci Terra Verde v Hendersonu v Nevadě. Po prvním roce, kdy mu vypršel kontrakt, ale z restaurace odešel a přestěhoval se do Washingtonu, D.C. Tady se stal vedoucím kuchyně pro D.C. Central Kitchen, neziskovou organizaci starající se o bezdomovce. S obchodním partnerem Aaronem Gordonem potom otevřeli na předměstí Washingtonu restauraci s názvem fatShorty's, kterou uzavřeli v říjnu 2013. Rock se vrátil do D.C. Central Kitchen, odkud odešel v září 2014. V současné době šéfuje kuchyni v restauraci Willie's Brew 'n Que, jak jinak než ve Washingtonu.

Christina Machamer (vítězka 4. sezóny)

hlavní cena: Pozice zástupce šéfkuchaře v restauraci London West Hollywood v Los Angeles s ročním platem 250 000 dolarů.

V původních press materiálech byla jako výhra označována pozice šéfkuchaře v restauraci London West Hollywood, to se ale později změnilo na pozici staršího zástupce šéfkuchaře v této restauraci. Čtvrtou sezónu vyhrála Christina Machamer, teprve pětadvacetiletá studentka gastronomie. V London West Hollywood pracovala pod šéfkuchařem Andy Cookem deset měsíců, odtud pak odešla do Napa Valley studovat vína a vinařství. Od února 2011 až dodnes pracuje jako ředitelka vinařského a kulinářského programu v B Cellars Vineyards & Winery.

Daniel „Danny“ Veltri (vítěz 5. sezóny)

hlavní cena: Pozice zástupce šéfkuchaře Stephena Kalta v restauraci Fornelletto v hotelu The Borgata v Atlantic City s ročním platem 250 000 dolarů.

Danny Veltri pracoval ve Fornellettu několik měsíců, než se v srpnu 2009 rozhodl dát výpověď a odejít a stát se konzultantem. Později založil cateringovou společnost Back From Hell Catering a krátce na to se dal dohromady se skupinou investorů, s kterou vytvořil na Floridě Gnarls Surf Bar & Grill, kde se také stal šéfkuchařem. V březnu 2011 byl zatčen za řízení v opilosti, když ho ve 4 ráno našla policejní hlídka na benzinové stanici s 1,2 promile alkoholu v krvi. Propuštěn byl o několik hodin později na kauci. Později tohoto roku spolupracuje s Erikem Amalfitanem v restauraci Flip Flops Chill & Grill, kde to pro něj není neznámé – pracoval zde před účastí v soutěži. Loni Danny nastoupil do restaurace Sinatra's v De­Landu na Floridě, kde pracuje dodnes.

David „Dave“ Levey (vítěz 6. sezóny)

hlavní cena: Pozice zástupce šéfkuchaře Jamese Walta v restauraci Araxi ve Whistleru v Britské Kolumbii (Kanada) s ročním platem 250 000 dolarů.

Dave Levey se stal po výhře v Hell's Kitchen do té doby nejznámějším soutěžícím. Soutěž totiž dokázal vyhrát i přesto, že si uprostřed soutěže zlomil zápěstí. Odměna byla také trochu jiná, než bylo do té doby běžné – poprvé šlo o restauraci mimo Spojené státy, navíc v místě konání olympijských her. Dave ale se svojí výhrou spokojený nebyl – do Araxi sice nastoupil, podle jeho slov s ním ale zacházeli jako s běžným kuchařem. Krátce po skončení olympijských her tedy restauraci opustil. V současné době pomáhá své sestře s hudební kariérou. V září 2014 byl zatčen při protidrogovém zásahu a obviněn za užívání zakázaných látek. Později byl propuštěn na kauci.

Holli Ugalde (vítězka 7. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace Savoy Grill v hotelu Savoy v Londýně (Velká Británie) s ročním platem 250 000 dolarů.

I sedmá sezóna zavedla svého výherce mimo USA – i když jen napůl. Holli Ugalde se totiž své výhry nikdy nedočkala. Po skončení soutěže totiž nedostala vízum pro vycestování do Velké Británie. Holli to komentovala, že cítí, že štáb potřeboval nějakou výmluvu, aby nemohla svou cenu převzít, a že ani neví, zda o její vízum vůbec požádali. Namísto prestižního místa v londýnském Savoyi jí tak byla nabídnuta blíže nespecifikovaná suma peněz, kterou přijala. Krátce nato začala pracovat jako šéfkuchařka nové restaurace B'stro v hotelu B Ocean ve Fort Lauderdale na Floridě, zde ale dlouho nevydržela a stala se mluvčí společnosti Le Cordon Bleu. Zároveň začala pracovat na rodinné biofarmě Green Acres.

Nona Sivley (vítězka 8. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace LA Market v hotelu JW Marriott v Los Angeles s ročním platem 250 000 dolarů.

Nona od své výhry v Hell's Kitchen v prosinci 2010 pracovala v restauraci LA Market jako šéfkuchařka až do roku 2013. Její menu z finále soutěže bylo zakomponováno do stálého menu restaurace. V listopadu 2013 otevřela v Las Vegas s Kerrym Simonem, kuchařem celebrit, společnou restauraci Pork & Beans. Ta ale neměla dlouhého trvání, v dubnu 2014 byla uzavřena. Nona nyní pracuje jako šéfkuchařka v kulinářském podniku a vinném baru Vine and Tap v Atlantě.

Paul Niedermann (vítěz 9. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace BLT Steak v New Yorku s ročním platem 250 000 dolarů.

O osudech Paula Niedermanna se toho tolik neví ne ani tak protože by zmizel, ale protože se tolik neobjevuje na veřejnosti. Svou cenu si po skončení soutěže převzal a ve vedení kuchyně restaurace BLT Steak začal opravdu pracovat. V současné době zde pracuje pod vedením Cliffa Crookse, soutěžícího z druhé řady reality show Top Chef.
 

Christina Wilson (vítězka 10. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace Gordon Ramsay Steak v hotelu Paris Las Vegas v Las Vegas s ročním platem 250 000 dolarů.

V rámci práce pro Gordona Ramsayho se vítězka 10. sezóny Hell's Kitchen Christina Wilson dostala pravděpodobně nejdál. Po společném otevření restaurace Gordon Ramsay Steak zažila velice úspěšný rok, po kterém v březnu 2014 přešla na stejnou pozici do nové vzniklé restaurace Gordon Ramsay BurGR v Planet Hollywood Resort & Casino v Las Vegas. V květnu 2015 ji pak Gordon Ramsay povýšil na prezidentku celého svého restauračního impéria.

Ja’Nell Witt (vítězka 11. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace Gordon Ramsay Pub & Grill v hotelu Caesars Palace v Las Vegas s ročním platem 250 000 dolarů.

V 11. sezóně se slavné soutěži v souvislosti s předáním hlavní ceny nevyhnul menší skandál. Při vstupní lékařské prohlídce v Caesars Palace totiž Ja'Nell Witt neprošla při testu na přítomnost drog, když byla v jejím těle zjištěna přítomnost kokainu. Společnost provozující hotel a striktně si zakládající na protidrogové politice sice Ja'Nell oficiálně neodmítla, ale to jen proto, že sama vítězka odměnu odmítla dřív. Přesto ale obdržela výhru v podobě své mzdy, která by jí plynula z ročního kontraktu, a byl jí ponechán titul vítězky Hell's Kitchen.

Vtipnou dohru měla tato řada pro Jona Scalliona, který skončil třetí – ten totiž nastoupil jako zástupce šéfkuchaře do Gordon Ramsay Steak v Paris Las Vegas pod dřívější vítězku HK Christinu Wilson.

Scott Commings (vítěz 12. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace Gordon Ramsay Pub & Grill v hotelu Caesars Palace v Las Vegas s ročním platem 250 000 dolarů.

Po neúspěšném obsazení pozice šéfkuchaře v Gordon Ramsay Pub & Grill v Caesars Palace se tato odměna přesunula do další sezóny Hell's Kitchen. Tu vyhrál Scott Commings, šestatřicetiletý kuchař, do té doby nejstarší vítěz soutěže. Podle posledních zpráv na místo šéfkuchaře úspěšně nastoupil. Vzhledem k „čerstvosti“ událostí není známo nic dalšího, pouze to, že v prvních dvou týdnech si v rámci stěhování do Las Vegas ještě stihl dodělat řidičský průkaz.

La Tasha McCutchen (vítězka 13. sezóny)

hlavní cena: Pozice šéfkuchaře restaurace Gordon Ramsay Pub & Grill v hotelu Caesars v Atlantic City s ročním platem 250 000 dolarů.

Gordon Ramsay i Caesars Entertainment hovoří o spojení obou značek v Las Vegas jako o obrovském úspěchu. La Tasha otevřela restauraci společně s Ramsaym tři měsíce po skončení soutěže. Sama vede kuchyni, ale zodpovídá se Georgi Galatimu, který vede všechny restaurační operace pro Caesars Entertainment.

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
IP Freely

IP Freely

Z Hell's kitchen je podle mě stejně nejlepší kuchař Matt Murdock: I když si u nepřátel nepěkně zavaří,...
před 8 roky
Umbaros

Umbaros

Krom jednoho výherce si je teda já pamatuji všechny :D Docela mě překvapilo jak to dopadlo s Holli....
před 8 roky
Ozzel

Ozzel

Podľa mňa mal 12 - stu sériu vyhrať Jason.
před 8 roky
Další články k tématu