10. 10. 2015

X-Files: Opět být Mulderem je správný pocit

X-Files: Opět být Mulderem je správný pocit

Fanoušci dnes večer dali jasně najevo, že si blížící se lednový revival slavného sci-fi seriálu The X Files (Akta X) rozhodně nenechají ujít. Až k prasknutí naplnili sál, kde se konal panel seriálu v rámci podzimního Comic-Conu v New Yorku. Zde se dočkali exkluzivního promítání první ze šesti epizod chystané minisérie.

Na panelu nechyběl tvůrce Chris Carter a herci David Duchovny a Mitch Pileggi. Fanoušci v úvodu zhlédli zábavný pozdrav od chybějící Gillian Anderson, která se s falešným britským přízvukem omluvila z neúčasti. Prý je příliš zaneprázdněná, aby tam mohla být osobně, i když to vypadalo, že je zrovna někde u bazénu :-) Během promítání vyvolal díl největší reakce ve chvíli, kdy se na plátně objevila původní úvodní znělka.

V premiérovém díle hraje velmi významnou roli hostující Annet Mahendru (The Americans). Hlavní řeč ovšem byla samozřejmě o tom, co bylo potvrzeno již před několika měsíci – Mulder a Scully spolu nebudou romanticky zapleteni. Carter si obhajoval toto kontroverzní rozhodnutí. „Udělali jsme to vědomě. Chtěli jsme zůstat věrni průběhu času a všichni víme, že hrdinové mezi sebou měli spoustu neshod.“

Oba přítomní herci k radosti fanoušků přiznali, že je to „prostě správný pocit“ být zpátky v kůži svých slavných postav. Premiéra dostala od stanice Fox slušný rozpočet, který si Carter obhajoval. „Chtěli jsme přijít s tím, aby se všichni posadili na zadek. Potřebovali jsme, aby naše sdělení bylo odvážné a všem dalo jasně najevo, že jsme zpátky.“

Tvůrce také potvrdil, že epizody 1 a 6 budou dvě části jednoho velkého příběhu. Prostředek pak vyplní čtyři samostatné hodinovky. V neposlední řadě bylo oznámeno, že se vrátí Osamělí střelci.

Nové epizody X-Files se vrací na stanici Fox 24. ledna.

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Pavel Láník

Pavel Láník

A já měl za to, že Osamělí střelci jsou mrtví, to tam budou jako zombie?
před 8 roky
Engeneer

Engeneer

Tak to mě zklamali:-( Když oznámili jenom 6 epizod, čekal jsem silně serializovaný děj:-(
před 8 roky
Barulie

Barulie

Tak Carter už v minulých sériích »SPOILER«, tak proč by to nemohl udělat s The Lone Gunmen? :D...
před 8 roky
Další články k tématu