23. 10. 2016

The Walking Dead: Osud herců, kteří seriál opustili

Již dnes večer nás čeká dlouho očekávaná premiéra sedmé série zombie dramatu The Walking Dead. Při této příležitosti jsme se rozhodli poohlédnout zpátky do minulosti a připomenout si postavy, které v ději hrály výraznou úlohu. Bohužel seriál ale není pohádka, takže v něm neplatí, že se žije šťastně až do smrti. Své o tom ví i herci zmínění v článku.

Zkraťte si poslední hodiny čekání a podívejte se, kam se po smrti v TWD herci podívali dál.

Co se stane, když televizní seriálová jednička odepíše své herecké postavy? Pro některé to znamená další spolupráce s tvůrci seriálu Frankem Darabontem a Glenem Mazzarou, zatímco někteří jdou zkoumat zcela nový svět.

Jon Bernthal (Shane Walsh)

Poté, co byl Rickův nejlepší přítel Shane zabit v předposlední epizodě druhé řady, se Bernthal upsal minisérii stanice TNT Mob City od tvůrce TWD, Franka Darabonta. Právě on přizval Bernthala do svého kultovního zombie příběhu. Na filmové půdě dostal roli ve snímku The Wolf of Wall Street a Grudge Match. Předtím, než se vrátil do televize v roli Davida Simona v minisérii Show Me a Hero, zajímavou roli ztvárnil v dramatu Železná srdce po boku Brada Pitta.

V roce 2015 jsme ho mohli vidět v dalším komiksovém příběhu od Marvelu v roli Punishera v seriálu Daredevil od streamovací služby Netflix, odkud se vydal do svého samostatného seriálu The Punisher. Dále jsme ho mohli vidět ve snímcích jako The Accountant, Shot Caller a Pilgrimage. V roce 2017 se ukáže ve video filmu Justice League Vs. Teen Titans.

Madison Lintz (Sophia)

Únavné hledání skončilo, když Sophie vyšla jako zombie z Hershelovy (Scott Wilson) stodoly, kde ji skupina našla v midseason finále druhé sezóny. Sophie byla dcera Carol (hraje Melissa McBride).

Herečka se ukázala v seriálu Bosch od stanice Amazon, dále v hostující roli hudebního díla Nashville, a také ve filmu Rodičovský manuál, After a Tell Me Your Name.

Sarah Wayne Callies (Lori)

Rickova žena mu porodila ve třetí sérii dceru a Carl (Chandler Riggs) ji byl nucen zastřelit. Herečka se na televizní obrazovky vrátila v dalším dramatickém seriálu, tentokrát po boku Joshua Hollowaye (divákům známý ze seriálu Lost v roli Jamese Sawyera). Dostalo se jí hlavní role v dramatu Colony. Za tvůrcovský stůl usedl Carlton Cuse, který pracoval dříve právě na Lost.

Její jméno je nejvíce známé fanouškům seriálu Prison Break, kde ztvárnila roli doktorky Sáry Tancrediové. Epizodní roli si střihla i v seriálech House, Numb3rs či v Law & Order: SVU. Co se filmového světa týče, jste ji mohli vidět ve filmech Šepot, Celestinské proroctví, Tváře v davu či v katastrofickém V oku tornáda.

Irone Singleton (T-Dog)

Hercova postava v The Walking Dead zemřela ve stejné epizodě jako Lori Grimes.

Po skončení účinkování v TWD jej fanoušci mohli vidět v právnickém dramat Franklin & Bash od stanice TNT, dále v minisérii A Box For Rob, ale více se zaměřil na one-man show v Blindsided by The Walking Dead, která se věnovala osvětě o AIDS, kladech léčení této nemoci a jak se tato nemoc probírá mezi lidmi.

Emma Bell (Amy)

Mladší sestra Andrei, která byla během epizody v první sérii dvakrát pokousána, na následky tohoto útoku zemřela. Andrea byla u ní celou dobu, než se začala měnit v chodce, poté ji zastřelila. Od účinkování v zombie dramatu si střihla epizodní roli v Law & Order: SVU stanice NBC. Ještě než dostala roli Amy jsme ji mohli vidět v seriálech Third Watch, CSI Miami, Supernatural a Dollhouse.

Dále také jako Emma v rebootu seriálu Dallas od TNT. Její filmová tvorba se také rozrostla, a to o role ve snímcích jako The Good Ones, Nezvratný osud 5 a Frozen. Letos ji čeká role ve filmu A Quiet Passion.

Laurie Holden (Andrea)

Smrt Andrei byla jedna z těch nejvíce smutných, které jsme v The Walking Dead mohli vidět. Robert Kirkman, tvůrce TWD, ji dopřál pozici hlavní postavy, a tak bylo velkým překvapením, když náhle zemřela. Bylo tomu tak ve finále třetí řady, kdy sama spáchala sebevraždu, protože se jí nepodařilo uprchnout z místa, kde jí Guvernér zavřel spolu s jeho pomocníkem Miltonem (hraje Dallas Roberts), který byl pokousán.

Po účinkování v zombie dramatu dostala roli v Blbý a blbější 2, dále epizodní role v Major Crimes od TNT a také v Chicago Med od stanice NBC, kde dostala hlavní roli. V dřívějších dobách předcházejících roli Andrei hrála v hororech jako je Mlha a Silent Hill nebo ve filmu X-Files: I Want to Believe.

Jeff DeMunn (Dale)

Dale byl velice oblíbenou postavou. Byl zabit v jedenácté epizodě druhé sezóny, kdy se snažil zachránit Carla (hraje Chandler Riggs) a sám při této pomoci přišel o život. Od této chvíle DeMunn zůstal v kontaktu s Darabontem a Bernthalem v dramatu Mob City od TNT a dostal epizodní roli v seriálech The Affair a v The Blacklist. Herec je však především filmový matador.

Nejzajímavější snímky natočené před účinkováním v The Walking Dead byly tituly jako Vzkříšení, FrancesJessicou Lange v hlavní roli, Stopař, Ochránce, ve filmu o Aktech X, jako policejní důstojník v Zelené míli, v hororu Mlha spolu s Laurie Holden, s Georgem Clooneym ve filmu Po přečtení spalte.

Michael Rooker (Merle)

Bratr Daryla (hraje Norman Reedus), Merle s rasistickým chováním, se dal dohromady s Guvernérem (hraje David Morrissey) a ne dlouho poté zemřel ve finále třetí řady. Od této chvíle se Rooker ukázal v dalším velice zajímavém filmu od gigantu Marvel, Strážci Galaxie, a dále také ve filmu Brother´s Keeper.

Rooker má, podobně jako DeMunn, bohatou filmovou historii. Jmenujme například snímky jako Světlo mého dne, Krutá pravda, Lhář, Sběratel kostíAngelinou Jolii a Morganem Freemanem, ReplikantJeanem C.V. Dammem, dále Neporazitelný, Jumper nebo Penance.

Scott Wilson (Hershel)

Velice důležitá postava, která se zapsala do paměti všech fanoušků, byl Hershel. Jeho postava zemřela v mid-season finálové epizodě čtvrté řady. Jeho smrt byla velice šokující. Guvernér před zraky všech hrdinů Hershelovi usekl hlavu katanou, kterou vzal Michonne (hraje Danai Gurira). Jeho smrti byly nuceny přihlížet jeho dcery Maggie (Lauren Cohen) a Beth (Emily Kinney). Od dob, kdy v seriálu přestal účinkovat, se objevil v dramatu Bosch od Amazonu spolu s Madison Lintz.

Dále jsme jej viděli v po první sérii zrušeném hororovém thrilleru Damien od Franka Darabonta. Co se filmového světa týče hrál ve Velkém Gatsbym (z roku 1974), dále ve filmech jako Nežádoucí, Blue City, Femme Fatale, Únosci, Zvíře, Pearl HarborJoshem Hartnettem, Poslední samurajTomem Cruisem, Nezvaný host, Těsně vedle, Dům v temnotách a Bottleworld.

Seriály mu také nejsou cizí, jmenujme například hostování v CSI, The X-Files, Law and Order, Enlightened a Justified.

Emily Kinney (Beth)

Smrti Andrey a Hershela nebyly jediné, které v nás zanechaly smutek. Další postavou, která opustila svět The Walking Dead, byla Beth. Bylo tomu tak v midseason finále páté sezóny. Hrdinka byla zabita policistkou Dawn (Christine Woods) v nemocnici, kde byla vězněna spolu s Noahem (Tyler James Williams) v momentu, kdy mělo dojít na výměnu vězňů.

Její kariéra se rozrostla i ve formě hudebního žánru. Vydala album, které se pojilo s komiksovým seriálem The Flash od stanice CW. Zároveň si v The Flash zahrála padoucha, pro ni velice nezvyklou roli. Její tvář jsme mohli zahlédnout i v Masters of Sex od Showtime, taktéž zápornou roli si střihla v The Following.

V dřívější době hrála také v Law and Order: Criminal Intent i v Law and Order: SVU, v The Good Wife či The Big C.

David Morrissey (Guvernér)

Střihl si jednu z nejvíce záporných rolích v The Walking Dead. Guvernér byl zabit Lilly, která se měla stát jeho přítelkyní, když jí zachránil dceru. Záporných rolí je v TWD velké množství, Guvernér je však jednou z těch nejvíce zapamatováníhod­ných. Herec se během páté sezóny zjevil ve vidinách Tyreese (hraje Chad L. Coleman).

Od té chvíle se upsal roli v thrilleru The Driver od BBC Worldwide, dále je jeho jméno spojováno s pilotem od AMC v Line of Sight. Objevil se v létě roku 2014 také v dramatickém seriálu Extant spolu s Halle Berry. Účastnil se i talk show, The Talking Dead, ve které jsou k vidění všechny postavy, které zesnuly a rozebírají svůj osud v seriálu. Ve filmech taky nezaostává. Hrál ve dílech jako Vodní svět, Hilary a Jackie, Hlasy v hlavě, Krvavá sklizeň, Základní instinkt 2, Hra s nevěrou, Gee Gee, Centurion a Earthbound.

Chad L. Coleman (Tyreese)

Tyreese opustil svět The Walking Dead v deváté epizodě páté sezóny, kdy byl pokousán jedním z Noahových bratří-dvojčat. Oba se již proměnili, ale Noah (hraje Tyler James Williams) to zatím nezjistil. Snažil se Noahovi promluvit do duše a pomoci mu smířit se s tím, že jeho rodina už není a že svět, který zná, již zanikl.

Od dob, kdy v seriálu zesnul, se objevil v dalším scifi žánrovém dramatu v roli Fredericka Luciuse JohnsonaThe Expanse od Syfy. Hrál ve filmu Policajt z New Yorku, Saturn a Confessions. Ještě před TWD účinkoval v populárním dramatu od HBO, The Wire.

Lawrence Gilliard Jr. (Bob)

V době, kdy konečně začal pociťovat štěstí ve svém životě se Sashou (Sonequa Martin-Green), bylo celkem zřetelné, že se mezi živými, jak už to v The Walking Dead bývá, moc dlouho neohřeje. Zemřel v díle 5×03 poté, co Gareth (Andrew J. West) a jeho parta Boba unesli a uřízli mu nohu, kterou následně snědli. Skupina Garetha ho sice našim hrdinům vrátila, ale v tomto zuboženém stavu, kdy byl i pokousán. Sasha byla ta, které Boba nakonec usmrtila, aby nemusel trpět.

Gilliarda jsme dále viděli v dramatu od CBS, The Good Wife, od USA Networks v seriálu Graceland či v době před TWD například ve Numb3rs, The Jury, Animal, Fear Itself, CSI New York, Less Than Perfect a Law and Order: Criminal Intent.

Ve filmu je jako doma, a tak jmenujme role jako Přímo z Brooklynu, Vlak plný peněz, Drsňák, Šílený Cecil, Home Invaders, s Leonardem DiCaprioGangy New Yorku, Mechanik a v roce 2017 bude hrát v novém projektu The Deuce.

Andrew J. West (Gareth)

Když byla řeč o kanibalech, jejich vůdce jménem Gareth nahnal nejednomu člověku hrůzu. Stal se tak velice zapamatovatelnou postavou, hned vedle Guvernéra. Rick (Andrew Lincoln) ukončil jeho život spolu se všemi dalšími členy jeho party, kdy byli doslova rozsekáni. Zahrál si ke konci čtvrté sezóny a ve třech epizodách řady páté, celkem tedy v 6 dílech.

Westa jsme dále mohli vidět v pilotním díle Dead People od CW a také se objevil v dramatu od Stephena Kinga z prostředí malého městečka Chester´s Mille, Under the Dome od CBS. Dále účinkoval v Hot in Cleveland od TV Land´s a od kabelovky FX v seriálu Justified.

Tyler James Williams (Noah)

Noah zemřel poté, co byl zaživa sněden chodci, když ho jeden ze členů Alexandrie, Nicholas (Michael Traynor) podvedl a nechal ho uvězněného zemřít.

Nebylo tomu tak dlouho a Williams získal jednu z hlavních roli v očekávaném seriálu CBS, Criminal Minds – Beyond Borders, který je spin-offem ke krimi veteránovi Criminal Minds.

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Squerago

Squerago

Zajímavý vidět na kolik lidí jsem už zapoměl z těch, kteří tam dříve hráli. Ale dobré vědět, že se jim...
před 7 roky
stonefire

stonefire

Doplnění: Lawrence Gilliard Jr. měl důležitou roli v The Wire. A Laurie Holden hrála v Chicago Med...
před 7 roky
milosh

milosh

Nejdřív jsem to zavřel kvůli spoilerům, ale pak mi došlo, že na tenhle seriál se určitě nechystám, takže mi...
před 7 roky
Další články k tématu