20. 5. 2018

Trailery na novinky 2018/19: ABC

Upfronts týden je za námi, nyní přichází čas podívat se pořádně na všechny novinky! A jak lépe si je přiblížit, než za pomoci trailerů? Dnes se drobnohledem mrkneme na dávku od ABC.

Tipněte si kdo přežije

Letošní tipovačky se účastnilo více než 1000 registrovaných uživatelů. Jako vždy, ani letos nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Na vyhodnocení budeme muset kvůli několika novinkám čekat pravděpodobně až do konce léta, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů nadcházejících novinek.

Doufejme, že tímto velkým kláním, kterým tipovačka bezesporu je, opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na stanici ABC najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…

ragelly

ragelly: Trailer mě úplně nepřesvědčil, že by seriál mohl uspět. Na druhou stranu jsem ale už několikrát zažila, že podobný typ seriálů se rozjel hodně slušně od dalších epizod, i když pilot nebyl úplně to nejlepší pod sluncem. Takhle na první pohled mi to připomíná Doubt, jen bez toho románku. Anebo taky první řadu ACS? Taky je to podle knihy od Marcie Clark, tak se není čemu divit. Ale líbí se mi, že půjde o serializovaný děj, je tu rozhodně potenciál.

Tip: Zruší, takové seriály nepřežívají.

Fruiko

Fruiko: Mám slabost pro právnické seriály, dokonce fandím i konceptu jeden velký případ na sezónu, ale na tomhle mi něco nesedí. Asi mám Robin Tunney pořád ještě zařazenou jako Lisbonovou a prostě se mi do té role nehodí. I samotný trailer je dost nemastný-neslaný a jediné, co si zaslouží pochválit, je nestandardní font v něm použitý…

Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Druhý trailer a druhá připomínka kdysi sledovaného seriálu? Až mi z toho začal chybět Mentalista. Ale fakt, nápad skvělý, trailer občas ukazuje náznaky, že by seriál mohl být napínavý, jenže většinu času je to příšerně mdlé a pardon, ale Robin Tunney mi tam zatím prostě nesedí. Nemůžu si pomoct, ale půlku času vypadá jak nakopnuté štěně. Ten drsný výraz nevyšel.

Tip: Zruší.

Tempy

Tempy: Jeden z mála letošních trailerů, který mě ke sledování opravdu nalákal. Doufám, že nezůstane jen u dobře sestříhané upoutávky, ale i samotný seriál bude stát za to. Neříkám, že myšlenku „známe vraha, musíme ho už "jen“ usvědčit" jsme ještě neviděli, ale i tak by to mohla být dobrá podívaná.

Tip: Ani bych se nezlobila, kdyby to mělo jen jednu dobře udělanou a řádně zakončenou sérii.

ragelly

ragelly: Jako první mi do hlavy naskočilo, že jde o jemnější verzi Magic City. Rodinný hotel, nová macecha, nespokojené děti, spousta aférek, skandálů, to je prostě to samé v bledě modrém. Magic City skřžený s novou Dynstií. Tady nejde hodnotit kvalitu, která je prostě úplně stejná jako u jiných soapek. Záleží jen na vaší vlastní preferenci, zda si tento žánr užíváte, nebo ne.

Tip: Zruší.

Fruiko

Fruiko: Nuda od první minuty do poslední. A ani ten font za to nestojí! Tvůrci si myslí, že když nastříhají v rychlém sledu pár záběrů, kde to skoro vypadá, že někoho zabili, tak tím někoho ohromí. Ale ne.

Tip: Prodlouží, protože z toho cítím feeling takových těch seriálů, co nemám rád, ale sleduje to celá Amerika protože se rádi pitvají v lidských drama.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Ne, díky. Ale vážně, tohle mě bolelo. Psychicky, fyzicky a ještě nějak. Vím, že v SLDH jsme měli něco podobného, Dynasty od CW taky není tak daleko. Takže budu doufat, že o Grand Hotel bude (ha ha, spíš nebude) podobný zájem jako o tu Dynastie a tohle brzo zamává.

Tip: Zruší.

Tempy

Tempy: Tak tohle vypadá jako solidní telenovela, na kterou bych možná i v deseti letech po příchodu ze školy na Nově koukala. Ale vážně, tohle bude pro milovníky žánru asi nutnost a možná i pro některé z nás guilty pleasure.

Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Zatím to vypadá, že u všech trailerů se mi hned vybaví přirovnání. Tady je to Goldbergs, seriál vypadá hodně podobně. Nebo taky My, Myself and I nebo Young Sheldon, od každého z těchto retro seriálů to má něco. Bude to hodně nabité, spousta dialogů, spousta akce, spousta řevu. Bude hlavně záležet, jestli tvůrci dokážou vymýšlet zábavné dialogy, trailer jich několik ukázal, ale spousta taky byla docela přes čáru.

Tip: Prodlouží, má to výborný časový slot.

Fruiko

Fruiko: Musel jsem si otevřít profil seriálu, aby poznal, jestli to náhodou není 40minutové drama, něco jako Parenhood nebo tak. No není. Je to 20minutová komedie. Teda tvrdí to tvůrci. Protože už z mého úvodu je jasné, že to směšné moc nebylo.

Tip: Zruší. Komedií o divných rodinách tu už jsou tucty.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Retro komedie o bláznivé rodině. To jsme tu vážně dlouho neměli. I když je teda otázka, jestli to je fakt komedie, protože je to sice spousta věcí, ale vtipné to není. Jenže slot po Roseanne je zlatý důl. Takže tak.

Tip: Prodlouží.

Tempy

Tempy: Tohle je pro mě asi největší trailerové překvapení. Po přečtení popisu seriálu bych se do této novinky nepustila, ale ten trailer má něco do sebe. Dýchá z něj taková příjemná retro atmosféra, která ale není kýčovitá. A když k tomu přidáme sarkasticky hláškující maminku, mohla by to být bezva oddechová podívaná.

Tip: Prodlouží, časový slot tomu nasvědčuje.

ragelly

ragelly: Tak tady z toho traileru moc moudrá nejsem. Seriál vypadá hodně mdle, očividně se snaží působit na divákovy emoce, na rozdíl od This Is Us se mu to ale nedaří, alespoň ne u mě. Vlastně jsem se při sledování docela nudila. Ale možná to bude tak, že trailer sice neosloví, ale samotný první díl pak dokáže tu atmosféru navodit lépe. Uvidíme.

Tip: Zruší.

Fruiko

Fruiko: Asi jsem cynik, ale je mi úplně putna, jestli se všechny postavy v tomhle seriálu zasebevraždí. Pokud by to zvládli do druhého dílu, tak by to bylo ideál, protože něco takhle zbytečného by snad déle ani nemělo existovat.

Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: This Is Us jsem sice neviděla, ale tipuju, že A Million Little Things bude to samé v bledě modrém. Každopádně já jsem trapná a získalo si mě obsazení a tenhle trailer se mi možná zatím líbil ze všech nejvíc. Takže budu ve své volbě odvážná a budu si myslet, že si diváci rádi pobrečí.

Tip: Prodlouží.

Tempy

Tempy: Tak z This is Us jsem zatím pořádně viděla jen pilot, ale i přesto mi připadá, jako by tvůrci této novinky viděli, že tento formát funguje, tak s ním přišli taky. Prostě pozor diváci, připravte si kapesníky. Já si tuhle novinku nechám ujít.

Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Na Rookieho jsem byla zvědavá. Na to, že to má být odlehčené drama, je trailer situován hodně akčně a dramaticky. Jsem docela zklamaná. Chemie mezi postavami zatím moc nefunguje, příběhově to taky nevypadá úplně nejlíp. Možná jsem měla jen velká očekávání? Co myslíte vy, zaujalo vás to?

Tip: Nevím, asi zruší.

Fruiko

Fruiko: Castle se rozvedl a v rámci řešení své krize středního věku se dal k policii, protože se mu to s Beckettovou děsně líbilo! Ale fakt. Tohle vás prostě musí napadnout! A dokonce to tak i trochu vypadá. Jinak to vypadá tuctově, žádné vyšetřování, prostě taková Policie v akci jen se scénářem…

Tip: Prodlouží. Protože Nathan. Asi.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: No, tohle je můj první letošní trailer a zatím jsem docela zklamaná. Na The Rookie jsem byla zvědavá, protože Nathan Fillion a Castle (ehm, pořád jsem nedokoukala poslední řadu), ale tohle prostě nefunguje. Jistě, pár dobrých momentů to má, ale ani Fillionovo charisma nezachrání to, že je to chvílemi příšerně patetické a že vlastně funguje jen ten Nathan.

Tip: Prodlouží na druhou řadu, ale pak bye bye.

Tempy

Tempy: Tak se Castle konečně dočkal! :D Tohle vypadá na zajímavou krimi podívanou. Jen kdyby si možná tvůrci odpustili tu snahu být za každou cenu originální a vynechali záběry á la bodycam. Ale co já vím, třeba právě to se stane plusem této novinky.

Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Časový slot sice není tak dobrý jako u The Kids Are Alright, ale podle traileru musím říct, že jsem příjemně překvapená. Podle fotky a obsahu jsem čekala jednu velkou katastrofu, trailer mi ale utekl příjemně rychle a na konci jsem zjistila, že se vlastně dobře bavím. Koncept se mi líbí, dospělé postavy vypadají sympaticky a nechybí jim sarkasmus, což vždycky vítám. A děti se už nějak přežijou, snad nebodu mít tolik prostoru, podle traileru to vypadá, že důraz bude kladen hlavně na rodiče.

Tip: Sledovanost nebude extratřída a i když mně se to líbit asi bude, tak to spíš asi zruší.

Fruiko

Fruiko: Amerika musí být strašné místo. Jestli tam existují lidé, jací jsou prezentováni v jejich komediích, tak je jasné, proč si o nich zbytek světa myslí, že jsou to idioti. Protože i když je jasné, že to je částečně karikatura, tak tohle je tak hloupé, že to už ani vtipné není.

Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Nejlepší komedie stanice. Protože jsem se jednou pousmála. Není to tak hrozné, postavy se zdají docela schopné… Stejně tomu nevěřím, takže tipuju, že se to rozloučí.

Tip: Zruší.

Tempy

Tempy: Jsou tam děti, jsou tam rodiče, ale na rozdíl od The Kids Are Alrigt to působí hrozně béčkově. Tohle je prostě jedna z těch trapných rádoby komedií, kde se všichni dospělí herci pitvoří jak pětileté děti.

Tip: Zruší.

Trailer zatím neexistuje.

ragelly

ragelly: Jo, tak tohle je přesně můj šálek čaje. Trailer vypadá opravdu dobře, nechybí zde akce, napětí i vtip, ideální kombinace. Oba hlavní hrdinové vypadají dost sympaticky a mají mezi sebou výbornou chemii. Pokud se seriál dočká více řad, je jasné, kam to bude směřovat, na druhou stranu ale podobný žánr aktuálně na obrazovkách chybí, pokud se nemýlím. Uvidíme, jestli budou souhlasit i diváci, nebo už dobám Castla, Bones či Mentalisty definitivně odzvonilo.

Tip: Mohli by to prodloužit.

Fruiko

Fruiko: Konečně něco, co vypadá alespoň trochu koukatelně. Taky to není žádná sláva, ale znáte to. Jednooký mezi slepými králem.

Tip: Prodlouží, protože jestli ne, tak je něco s Amerikou špatně.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Wow. Na tolik trailerů jsem právě teď koukala a už jsem ztrácela naději, že narazím na něco, co vážně stojí za řeč. Ale mýlila jsem se. A jelikož je tohle z těch všech dnešních jak nejlepší drama, tak nejlepší drama, tak tohle si přece ABC nemůže nechat proklouznout, ne? Že ne?!

Tip: Prodlouží.

Tempy

Tempy: Točeno v Česku? Špionský seriál, který se nebere moc vážně, je vždycky fajn. Ráda opět uvidím Lauren Cohan, kterou jsem si oblíbila už v Supernatural. Jen se obávám, že pokud se to vážně točilo někde v cizině, tak to zavání zrušením. Ehm, Hooten, ehm.

Tip: Zruší.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
milosh

milosh

Těšil jsem se na Rookie, ale nějak mi tam Nathan nesedí. prostě furt vidím Castla. A navíc vím, že by mě...
před 5 roky
Qmati

Qmati

Tak snad se Whiskey povede a prodlouží. Rookie by mohl vydržet- bude tak akorát vtipný ? A ještě Kids.....
před 5 roky
Seraphine313

Seraphine313

The Fix: Sice je to zkopírované ACS skoro do posledního bodu, ale když to bude jednořadá uzavřená...
před 5 roky
Další články k tématu