4. 1. 2014

Jaro na České televizi bude ve znamení seriálů

Americké stanice mají už víceméně jasno, čím se pokusí zapůsobit na své diváky. Co se takhle ale podívat i do našich končin, konkrétně k České televizi, která si také přichystala hned několik novinek?

Škoda lásky

Tento povídkový cyklus měl tu čest představit se již 29. prosince. Jde o povídky, které mají jedno společné téma – lásku. Má se jednat o hořkou komedii; povídky mají ale různý nádech. Dočkáme se žánrů jako situační komedie či detektivka, vždy ale bude vše bráno s nadsázkou a ironií.

Premiéra: 29. prosince (neděle), 20:00 | příští díl 5. ledna (neděle), 20:00

Případy 1. oddělení

Že by další obyčejná kriminálka? Tak to ani náhodou. Tato kriminálka je podložená skutečnými případy pražské mordparty. Scénář si vzali na starost její šéf Josef Mareš a novinář Jan Malinda. Podle slov programového ředitele ČT prý tento typ kriminálky v Česku ještě neběžel. Dočkáme se celkem čtrnácti různých případů se silně vyprofilovanými hlavními postavami v podání slavných českých herců. Uvidíme např. Ondřeje Vetchého, Filipa Blažka, Miroslava Vladyku, Igora Bareše nebo Bolka Polívku.

Premiéra: 6. ledna (pondělí), 20:00

Čtvrtá hvězda

O tomto novém seriálu České televize jsme vás již informovali, ale proč si ho nepřipomenout ještě jednou. Jedná se o sitcom z hotelového prostředí, jehož děj vystihne stručný popis: Tři patra, tři hvězdičky. Manažerka chce čtvrtou. Mají na to rok. Zvládnou to, když jsou všichni úplně blbí?

Pro seriál se podařilo získat téměř celý ansámbl Dejvického divadla v čele s Davidem Novotným, Marthou Issovou, Ivanem Trojanem a režisérem Miroslavem Krobotem.

Premiéra: 6. ledna (pondělí), 21:05

První republika

Seriál je zasazen do doby první republiky a sleduje osudy rodiny Valentů, která zbohatla na válečných zakázkách. Rodina se stěhuje z venkova do Prahy, kde mají vybudovat čtvrť Podolí. Programový šéf podotýká, že se dočkáme jiného pohledu zpracování oné doby, než jsme mohli vidět v podzimním Českém století. Stojí za zmínku, že seriál pochází od tvůrců úspěšného Vyprávěj.

Premiéra: 17. ledna (pátek), 20:00

Clona

Clona je o mladém Romanovi, který chtěl studovat filmovou akademii, ale místo toho se dostane ke kriminalistům, kde uplatňuje své zkušenosti s fotografováním. Hned při prvním výjezdu ale dojde k tragické nehodě, při které zemře Romanův otec. Premiéra Clony zatím nebyla stanovena, ale očekává se někdy na jaře.

Premiéra: jaro 2014

Cirkus Bukowsky

Ne, Cirkus Bukowsky sice není nový seriál, ale na jaře se dočkáme jeho pokračování. Cirkus Bukowsky je velmi úspěšný a poměrně nový kousek České televize, který oslnil jak diváky, tak i kritiky. Takže na druhou sérii Cirkusu Bukowsky se můžeme těšit již brzy.

Premiéra: jaro 2014

Nejchytřejší Čech

Tento článek zakončíme novým soutěžním pořadem s názvem Nejchytřejší Čech. Nejedná se o žádnou novinku, stejný koncept uspěl už v Německu a ve Velké Británii, ale pro nás to novinka bude. Dočkáme se šesti dílů, které se do vysílání dostanou v dubnu. Programový ředitel k této soutěži prozradil: „Nejedná se o znalostní soutěž, ale vlastně se zde ukazuje, jak pracuje lidský mozek, co ho může ošálit a naopak, v čem je možné vyniknout.“

Premiéra: duben 2014


Tak co říkáte na novinky, které si pro nás Česká televize připravila? Na co se těšíte a co podle vás bude naprostý propadák? Napište své názory do komentářů.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
sarhod79

sarhod79

tak já se těším na První republiku a případy prvního oddělení, uvidíme
před 10 roky
Elanne

Elanne

Na naše seriály vlastně vůbec nekoukám ale První republika vypadá jako české Downton Abbey, a to je jedině...
před 10 roky
simuska02

simuska02

Moc se těším na První republiku, mám ráda historické seriály (a nemusí být založené na skutečných...
před 10 roky
Další články k tématu