4. 6. 2014

Na co koukat v létě, 1. díl

Léto je tu. Televizní sezóna je za námi a je čas na volnější režim, kdy nás zase tolik seriálů nečeká. Ale i tak se dá v létě na něco koukat a to vám zrekapitulujeme v našem přehledu...

Letní sezóna začíná, některým seriálům dokonce už začala v květnu. Letos pokračuje Velká pětka v loňském trendu a nasazuje pořádnou dávku svých seriálů, přesto však stále televiznímu programu v létě dominují kabelovky. Pojďme se nyní podívat na to, co nás v létě čeká. Již tradičně si to rozebereme po jednotlivých dnech v týdnu. Novinky jsou označeny tučně a trailery k většině z nich najdete v přehledu Letní novinky a jejich trailery (2014).

Pondělí

První týden se s ničím nepáře. V pondělí 2. června se představily tři seriály. Fanoušci Beauty and the Beast se konečně dočkají doodvysílání druhé řady svého oblíbeného seriálu. Na A&E se vrátilo se třetí řadou drama Longmire. V neposlední řadě pak ABC otevřela dveře druhé řadě seriálu, který nám v loňském roce prohrál tipovačku – Mistresses.

Letní pondělky

Přes léto se můžeme v pondělí těšit na 13 seriálů. Z toho jsou 4 novinky.

Z velké pětky nasadí své seriály ABC (Mistresses), CBS (Under the Dome) a CW (Beauty and the Beast, Backpackers).

K trojici z prvního pondělka se o týden později přidá duo seriálů na TNT. Se čtvrtou řadou se vrátí kriminálka Major Crimes a loňský zrušený King and Maxwell letos nahradí očekávaná detektivka Murder in the First. Ta zcela opustí klasický styl „případ týdne“, ale bude od začátku kompletně serializovaná. První série ukáže řešení dvou na první pohled nesouvisejících vraž­d.

Ve třetím týdnu – 16. června – svou troškou do mlýna přispěje ABC Family, která na televizní obrazovky vrátí miláčky fanoušků. Switched at Birth bude vysílat druhou polovinu třetí řady. The Fosters, nejúspěšnější loňská novinka stanice, se pak představí s druhou sérií. Následující dva týdny přinesou pouze po jednom dalším seriálu, na oba však fanoušci s napětím čekají. 23. června MTV začne dávat 4. sérii Teen Wolf. 30. června se CBS vrátí pod kupoli se druhou sérií Under the Dome.

Červenec a srpen už budou na premiérující seriály volnější. 14. července se na CW představí kanadská komedie Backpackers o dvojici kamarádů, kteří jedou do Evropy najít snoubenku jednoho z nich. Kdo v tom taky vidí seriálový Eurotrip? Druhou novinkou bude opakování kanadské komedie Seed, ve které hrdina platí účty darováním spermatu. Pokud jste spíše na komedie od kabelovek, počkejte si do srpna. Stanice FX vám 4. srpna nabídne novinku The Partnership, která bude pro změnu z právního prostředí. Posledním letním pondělním premiérujícím seriálem bude 18. srpna Dallas, který se vrátí s druhou polovinou třetí řady.

Úterý

A jdeme na druhý den v týdnu! V úterý 27. května večer se nám představila lékařská novinka od NBC – The Night Shift. Drsný doktor neúnavně zachraňuje zraněné pacienty a bez kapky potu na čele bojuje proti nesmyslné nemocniční politice.

Letní úterky

Přes léto se můžeme v úterý těšit na 10 seriálů. Z toho je 5 novinek.

O pozornost diváků se perou hlavně tři stanice, ABC Family, TNT a USA Network.

10. června se bude příběh dále zamotávat v nejžhavějším dramatu ABC Family – Pretty Little Liars. Dozvíme se konečně nějaké odpovědi? Ve stejný den nasadí stanice také jednu novinku. Chasing Life je takový The Big C pro teenagery. Mladá kariéristka jakž takž zvládá balanc mezi prací a rodinou, když se dozví, že má rakovinu. Třetí seriál, který bude nasazen od 10. června, patří USA Network. Jde o již pohodlně zaběhnuté lékařské drama Royal Pains.

O týden později, tedy 17. června, přichází na řadu TNT. Tentokrát na nás však nečekají žádné novinky. S novými případy fanoušky potěší šikovné holky Rizzoli and Isles. Následně bude v řešení případů pokračovat Daniel Pierce v nové sérii Perception.

24. června se do služby znovu aktivují špioni z Covert Affairs. Seriál bude premiérovat již pátou řadu. Ve stejný den se představí FX novinka Tyrant, kterou si užijí především fanoušci Středního východu a jeho politiky. Střetnou se zde dva odlišné světy – islamisté v kontrastu se Západem, což bude demonstrováno na jedné smíšené rodině.

8. července se do hry zapojí MTV, která předvede svůj nejnovější skriptový seriál Finding Carter. O týden později na fanoušky čeká poslední novinka. Stanice El Rey představí 15. července svůj druhý seriál, drama Matador. Tohle jsme tu ještě neměli. Slavný fotbalista Antonio „Matador“ Bravo je ve skutečnosti trénovaný agent v utajení, který pracuje pro méně známou odnož CIA.

Na další část týdne se podíváme zítra.


Vybrali jste si něco z letního schéma prvních dvou dnů týdne? Nebo se v létě raději válíte u vody?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
manro

manro

Já už se těším na návrat PLL,Suits,Major Crimes,Defiance,Rookie Blue. No a když k tomu přičtu novinky...
před 9 roky
svobma

svobma

Každopádně Mistreeses a The Fosters.
před 9 roky
Maarti

Maarti

Na Mistresses se moc těšim :) S PLL pořád ještě nevím, ani jsem nezvládla vidět loňskou řadu, pořád nejsem...
před 9 roky
Další články k tématu