8. 2. 2015

Krmení pro watchlist: Better Call Saul

Krmení pro watchlist: Better Call Saul

Zeje váš watchlist prázdnotou a vy hledáte ten správný seriál, kterým ho zaplnit? Možná je Better Call Saul tím pravým kouskem pro vás. V tomto článku si na tento nový seriál posvítíme a podíváme se, jestli má cenu mu vůbec dávat šanci.

O zařazení seriálu Better Call Saul by fanoušci Breaking Bad neměli ani na chvíli pochybovat, protože se jedná o spin-off k tomuto proslulému seriálovému klenotu. Tvůrcem je v obou případech Vince Gilligan, v tomto případě si Gilligan přizval i scénáristu z Perníkového táty, Petera Goulda.

Vince Gilligan pracoval s myšlenkou spin-offu Breaking Bad už od července roku 2012, o rok později dala AMC seriálu zelenou. V červnu 2014 přišla nečekaná zpráva o obnovení pro druhou sérii, a to víc než půl roku před premiérou. Gilligan měl ale menší obavy, že diváci seriál nepřijmou, protože jeho předchozí úspěch nastavil laťku opravdu vysoko.

V centru všeho dění je právník Jimmy McGill, který později přijme identitu Saula Goodmana, a žije v Albuquerque v Novém Mexiku. Pracuje ve své poměrně malé firmě a věnuje se pochybným případům. O svém osudu zatím nemá nejmenší ponětí a ani neví, kam chce v životě zamířit. Ale proč se stal Saulem Goodmanem? Co ho přimělo vzdát se svého jména? Právě to je hlavní otázkou a tahounem seriálu.

Žánrově půjde o právnické drama se špetkou humoru, herec hlavního protagonisty seriálu popsal nový seriál jako 85% drama a 15% komedii. Co se týče návaznosti na Breaking Bad, Better Call Saul je z tohoto hlediska prequelem, zabývá se tedy událostmi před původním seriálem. Tvůrci ovšem slibují, že se časem vydáme i do dob během a po Perníkovém tátovi.

Jimmyho McGilla si zahraje Bob Odenkirk (Fargo), stejně jako tomu tak bylo i v Breaking Bad. Tvůrci slibují, že většina postav z Perníkového táty se eventuelně objeví i v Better Call Saul, ale v první sérii by se podle všeho měl ze známých tváří objevit pouze Jonathan Banks (Otherworld) v roli Mika Ehrmantrauta. Dočkáme se ale i zcela nových postav, například Michael McKean si zahraje Chucka McGilla, Jimmyho staršího bratra. Dále se nám představí také Rhea Seehorn (Whitney), Patrick Fabian (Working Class), Michael Mando (Orphan Black) a další.

Pokud si stále nedokážete o seriálu udělat jasno v tom, jestli stojí za vaši pozornost, podívejte se na následující trailer a třeba se konečně rozhodnete.


Zaujal vás Better Call Saul? Dáte novému seriálu šanci? A co vy, fanoušci Breaking Bad? Myslíte, že seriál dokáže konkurovat svému předchůdci?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Tulrika

Tulrika

Už se těším. Tohle je pro mě jedna z nejočekávanějších novinek
před 9 roky
nevermore

nevermore

Konečně jsme se dočkali víc Saula a hlavně Mika! PS. jenom poznatek, omlouvám se za rejpání, ale píšete...
před 9 roky
k3d4ru2

k3d4ru2

jenom taková drobnost, v článku je chybička, jedná se o prequel ne o sequel :-)
před 9 roky
Další články k tématu