17. 5. 2015

Trailery na novinky ABC 2015/2016

Je to tu! Dlouho očekávané trailery na podzimní novinky. A co víc, rozpitvali jsme je pro vás na jednotlivé snímky a pěkně jsme jim to dali vyžrat. Startuje nová tipovačka KDO PŘEŽIJE a my odhalili naše první tipy!

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Vyhodnocení se nám trochu zaseklo, protože ještě není úplně znám osud všech seriálů, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů těch nových.

Tipněte si kdo přežije

V první tipovačce hrálo téměř 400 lidí. Předloni jich bylo již téměř třikrát tolik – 1120. Loni se číslo vyšplhalo téměř k 1700. Nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Letos s námi, nebo spíš proti nám, budou opět tipovat stejné týmy: Gorilla.cz, CWzone.cz, HBO a Edna. Doufejme, že tímto velkým kláním opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na první stanici najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…



ragelly

ragelly: Ale tak jo. Já se nesměju, ale z toho, co má ABC k dispozici v poli půlhodinovek, je to asi nejmenší zlo. Herce jsem viděla hostovat v Sullivan and Son, kde byl ve 2–3 epizodách rozhodně nejlepší částí celého seriálu. Myslím, že podobně na tom bude i s Community. Páteční slot je vražedný, ale možná se s Kenem prokletí prolomí.

Tip: Sice pátek, ale i tak prodlouží.

Fruiko

Fruiko: Tohle prý testovací publikum žralo? To asi pouštěli stejný skupině, co se jí libil serial The Dads. Protože to má přibližně stejnou úroveň vtipů. ABC zřejmně sází na vlnu etnických komedií, které loni docela frčely.

Tip: Osobně si myslím, že zruší, protože trh už je zaplněn. Leda by to snad nalákalo víc lidí než Fresh off Boat.

Seraphine313

Seraphine313: Uncle Buck je klon Black-ish, tohle je zase klon Fresh Off the Boat. Ze začátku to ještě vypadalo dobře – ultrakomediální House na druhou, to by mohlo jít. Jakmile se ale do všeho zamíchala rodina, vystoupil na povrch jeden fakt, kterým trpí spousta dnešních komedií – snaží se být za každou cenu vtipná. To je doprovázeno tím, že v celém obsazení nenajdete jedinou normální postavu a každá je něčím úchylná. Suma sumárum – prvních patnáct sekund to byl House, zbytek to byl jen asijský Sean Saves the World. Jako přes kopírák.

Tip: A verdikt? Tohle si o zrušení přímo říká – pátek, nezajímavý timeslot a divný příběh a postavy, to je ta správná kombinace pro neúspěch.

ragelly

ragelly: Nejsem velkým fanouškem podobných žánrů, takže mě trailer nechal vesměs chladnou. Vypadá to na další biblický příběh, které jsou v USA populární, ale jen do určité míry. Na to dojel i A.D., který se snažil navázat na popularitu Bible, ale po pár dílech o něj lidi ztratili zájem. Myslím, že to samé se bude opakovat i zde.

Tip: Docela nuda, zruší.

Fruiko

Fruiko: Tohle vypadá docela trochu kabelovkově. Sice se tam moc mluví, ale počet podříznutých hrdel a useklých hlav to naštěstí vyrovnává, takže by se z toho mohlo zase jednou vyklubat pořádné „historické“ drama.

Tip: Časový slot prodloužení není moc nakloněn, takže ani já v to moc nevěřím.

Seraphine313

Seraphine313: Tohle jsem už tenhle rok někde viděl – u Olympu. Seriál, skrz který chce stanice vytěžit taky trochu z biblického tématu a který si víc hraje na svou vlastní malou Hru o trůny, by se víc hodil právě na Syfy, kde by také po jedné sezóně krachl. Tady bych se, i vzhledem k tomu, že je nasazený po jiné novince, která není zrovna označována za kdovíjak silnou, nedivil, kdyby došlo ke zrušení ještě před začátkem sezóny.

Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: Trailer hodně velká nuda. O pár tříd horší než Lonestar, který byl před pár lety sice o něčem trošku jiném, ale jakýsi podnik s ropou tam taky figuroval. Herci podprůměr, spousta nekonečných dialogů, prostě nic, čím by se dalo diváky zaujmout. Ani slot po OUaT tuto novinku nezachrání.

Tip: Zruší.

Fruiko

Fruiko: Tyhle ty pracháčský soapky mě moc neberou a ani trailer mě nepřesvědčil, že by mě brát měli začít. V podstatě všechno, co už jsme někde viděli přepracované do ropného byznysu, který už jsme vlastně taky na obrazovkách viděli. Takže nic nového pod sluncem.

Tip: Cílení na starší diváky je jasné, tomu odpovídá víceméně i časový slot. Ale myslím, že tohle téma už je vyčerpané, jako mnohá ropná naleziště.

Seraphine313

Seraphine313: Řekněme, že podle traileru mi není úplně jasné, o čem to má být. Je to osobní drama mladého páru? Je to korporačka o moderní zlaté horečce? Je to kopírka Dallasu? Těžko říct. A těžko říct, jestli to bude diváky v devět večer v neděli zajímat. Předskokan Once Upon a Time totiž sice letos byl poměrně silný hráč, svým následovníkům ale moc nepředal, zvlášť Resurrection.

A zkusme se na seriál podívat ještě z jiného pohledu – Oil není nový projekt. Původní myšlenka pochází z doby kolem roku 2005. V roce 2011 koupila scénář ABC, ale neposunula ho do pilotové fáze. Projekt pak přebrala USA Network, ale pořád pod produkční značkou ABC Studios. Letos v lednu jej přebrala zpět ABC a objednala seriál.

Tip: Zkušenosti mi velí, že u projektů, které zažívají takovéto přesuny, většinou něco skřípe nebo se jim něčeho nedostává. Tato věc pak bývá i důvodem neúspěchu. Ve zkratce tedy – nevýhodný timeslot a podivná historie mi napovídají, že v tomto případě půjde o zrušení.

ragelly

ragelly: Podle popisu jsem teda čekala větší hitparádu. Pro mě byl Quantico nejočekávanější věcí od ABC, ale trailer seriál srazil do průměru. Plusem je serializovaný děj, ale nevím nevím, jestli se seriál chytne v úterním časovém slotu, který mu uvolnil zrušený Forever.

Tip: Tady hodně váhám a asi to do konce léta ještě změním, ale zatím jsem pro zrušení.

Fruiko

Fruiko: Na to že to má být černý kůň ABC pro tuhle sezónu, tak docela dost kulhá a dokonce snad běží i opačným směrem. Rozhodně trailer nedokázal nadchnout ani trochu, a to já mám konspiračky docela rád.

Tip: Zruší. A myslím, že na tom nahrabu spoustu bodů, protože všichni budou sázet na obnovení.

Seraphine313

Seraphine313: Mám pocit, jako by J.J. Abrams dostal za úkol natočit novou Policejní akademii. Je to silné, nemá to hluchá místa, drží vás to u televize. Skoro jako bych se díval na Scorpiona nebo How to Get Away with Murder.

Škoda tedy druhého pohledu. Na můj vkus je zde až moc stereotypních pohledů, ale předpokládám, že to Američanům zas tak vadit nebude. Horší je fakt, že Quantico jede v postagentovském slotu – jen loni zde skončily tři seriály a letos další.

Tip: Quantico sice nebude mít ze začátku skoro konkurenci, ale když srovnám plusy i mínusy, o něco více se kloním ke zrušení.

ragelly

ragelly: Magie Shondalandu pravděpodobně zafunguje i v tomto případě. Nevím, jak to ta ženská dělá, ale její seriály mají vždycky něco, co neumím pojmenovat, co mě ale zaujme a nutí sledovat. The Catch vypadá hodně dobře a i když bude nasazený až po How to Get Away with Murder někdy v zimě, věřím, že si své publikum najde.

Tip: To se mi líbí, tipuju prodloužení.

Fruiko

Fruiko: Shondaland docela zklamal. Čekal jsem od toho něco, víc a jediné, co jsem dostal byly načančaný nadpisy. Žádná pořádná akce, žádné drama, jedna dlouhá a nekonečná šeď.

Tip: I přesto, že trailer mě úplně minul, si myslím, že to prodlouží. Přeci jen Shonda je značka.

Seraphine313

Seraphine313: The Catch je sice až midseason seriál a nejvíce ze všeho připomíná loňský Betrayal, nakonec ale z celé nabídky ABC vychází jako jeden z nejlepších. Faktor Shondy Rhimes je až příliš silný na to, aby se dal přehlédnout, a já osobně tady cítím prodloužení, i když ne tak jisté, jako loni u How to Get Away with Murder.

Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Proč si ABC myslí, že když stejné téma nevyšlo jednou, vyjde o dva roky později? The Family mi přijde jako téměř věrná kopie Betrayal, možná s přídavkem tajemna, které obklopuje návrat ztraceného syna. Betrayal se mi podle traileru taky nelíbil a pak se z něj stalo pro mě guilty pleasure, možná to tak bude i tady. Ale zatím nejsem vůbec nadšená.

Tip: Zrušení.

Fruiko

Fruiko: Trailer se snaží a ždímá z diváků emoce víc jak odšťavňovač z ovoce, ale konec to trochu nakopne správným směrem. Dokonce to vyvolá i chuť zjistit, jak to tedy s tím Adamem je a jak to dopadne. Podobné téma se ale nedá ždímat věčně, tak uvidíme, jak si s tím autoři poradí.

Tip: Asi zruší. Ono by to stejně bylo, lepší jako taková minisérie.

Seraphine313

Seraphine313: A pozici mystery seriálu o ztracených dětech letos vyhrává… The Family, který nahradí Resurrection. Mě osobně tenhle trailer moc neoslovil. Většinou totiž trailer pokrývá děj jen z pilotu a pokud během jedné epizody dojde k proměně ženské, co neumí oslovit lidi, v samolibou a povýšenou političku, které aplauduje celý stadion (vážně, na tom náměstí bylo pár lidí a znělo to jako na El Clásicu), úplně se mi to nezdá.

Seriál mi dost připomíná jiné téma z letošní sezóny – American Crime. Vypadá to totiž jako vzor amerického policejního systému a politických rozhodnutí v době, kdy dojde k justičnímu omylu. Jestli ale bude dosahovat kvalit letošního recenzentského hitu, je ve hvězdách. Letošní sezóna ukázala, že i ABC je schopná obnovit vše bez ohledu na ratingy.

Tip: S absencí timeslotu a konkurence se těžko určuje, zda seriál skončí po první sezóně nebo pojede dál. Já osobně si myslím, že by mohl skončit, ale ruku do ohně za to nedám.

ragelly

ragelly: Pro mě asi to nejhorší, co může v primetime být. Loutky fakt nesnáším, trailer byl pro mě utrpení. Po letech jsem našla seriál z Velké pětky, který si do „Chci vidět“ rozhodně nepřidám. To ale nic nemění na tom, že v USA to bohužel s největší pravděpodobností bude hit.

Tip: To, z čeho je mi na ABC každý rok nejvíc zle, vždycky prodlouží… Tak co myslíte, že se stane tady? :D

Fruiko

Fruiko: U nás nikdy Muppeti nedosáhli takové popularity jako v zahraničí, takže se myslím, že nám to přijde až neuvěřitelné. Pro nás by musel vzniknout asi hraný Bob a Bobek, aby se to dalo srovnávat a i tak si myslím, že to není optimální přirovnání. Samotný trailer nabízí pár průměrných vtipů, ale ono to asi stačí.

Tip: Já myslím, že popularita Muppetů to dotáhne do druhé série.

Seraphine313

Seraphine313: Já vlastně ani pořádně nevím, co k tomuto napsat. Nápad natočit něco takového rozhodně vyplňuje jistou mezeru na trhu (kdo by si nevzpomněl na Méďu?) Já osobně bych toto téma ale radši viděl spíš ve filmu nebo v někde v sobotním timeslotu, než v 8 večer v primetimu. Vaz seriálu asi zláme nedostatek témat, ale to možná hodně předbíhám. Podle prvních reakcí to vypadá, že přes svou uhozenost půjde o hit této sezóny.

Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Omlouvám se, ale já prostě nechápu ABC komedie z posledních let. Vážně to někomu z vás připadá po zhlédnutí traileru lákavé? Já vidím jen další otravnou rodinu typu Goldbergů.

Tip: To se zruší.

Fruiko

Fruiko: Tohle nebylo úplně špatný. Dokonce jsem se místy i pousmál. To je od loni významný pokrok. Ale pořád tomu něco chybí, i když tohle už by snad mohlo být i koukatelné.

Tip: Komedie. Mid-season. Pápá.

Seraphine313

Seraphine313: Irsko-americká katolická rodina… jak dlouho jsem to u seriálu neviděl? Moc dlouho ne, vzhledem k tomu, že to patří po „skupině přátel“, „skupině třicátníků“, „skupině třicátnických mužů“ a „rodině, ve které má každý problém“ k nejnatáčenějším tématům amerických sitcomů. Přitom je to k uzoufání nudné. To si opravdu každý myslí, že když TBBT měla se svými podivnými outsidery úspěch, musí být v každém seriálu co nejvíc nenormálních lidí? Protože já je regulérně nenávidím.

PS.: To snad ABC koupila nějaký balíček loňských hudebních hitů?

Tip: Prosím, zrušte to.

ragelly

ragelly: Já vím, že po zkušenostech s Black-ish a Fresh Off the Boat, Neighbors a Goldbergs bych měla tipovat prodloužení už jen proto, že mi to přijde jako nehorázná pitomost. Ale pro zachování čistého svědomí prostě nemůžu.

Tip: Doufám ve zrušení.

Fruiko

Fruiko: Black-ish nám vyšlo, tak co to zkusit ještě jednou. Jen hůř.

Tip: Prosím, jen to ne.


Seraphine313

Seraphine313: Mladší, stejně nudný… Black-ish.

Tip: Bude záležet na timeslotu, ale vzhledem k nezájmu o trailer na YouTube a ne úplně kladnému přijetí předpokládám zrušení.

ragelly

ragelly: Trailer mě příjemně překvapil. Seriál už z popisu zněl dobře, ale když jsem viděla, že se tvůrci nebojí vraha nejen ukázat, ale i dát ho do hlavní role, zájem ještě vzrostl. Jde navíc o antologii, každá série s jiným zločincem, takže to potenciálně může být věc, která se tu udrží pár let. I když nevím, jak lidi budou reagovat na zasazení do 80. let, to by mohlo seriál potopit, a stejně tak fakt, že bude drama odsunuto až do midseason.

Tip: Asi to zruší, ale mohla by to být super uzavřená série.

Fruiko

Fruiko: Trailer sám o sobě nestojí ani za zlámanou grešli, ale herci docela excelují a opravdu jim věříte jejich postavy. Se zatajeným dechem čekáte, jestli vrah své oběti rozpáře břicho, nebo co z toho na konec bude. Možná slušný retro krimi thriller.

Tip: Zruší. I kdyby to bylo sebelepší, lidi retro překousnou jen na kabelovce.

Seraphine313

Seraphine313: Město sexu, drog a vražd by fungovalo na kabelovce, ne tak na velké pětce, která ho nejdřív pořádně vykastruje, než ho pustí do vysílání. Tenhleten klon True Detectiva, Battle Creeku a kdovíkolikáté kriminálky sice vypadá poměrně pohledně, druhou sezónu ale zabíjí timeslot. V lednu padají ratingy všem a odnese to právě tenhle seriál.

Tip: Zruší.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
Dr. Ken
Of Kings and Prophets
Oil
Quantico
The Catch
The Family
The Muppets
The Real O'Neals
Uncle Buck
Wicked City
Celkem
2 prošly
8 neprošlo

Letos jsme jen o minimum mírnější než loni. Z 10 novinek předpovídáme úspěch u 2 (vs. 1 z 11 loni). Překvapivě máme téměř ve všem zcela shodné názory, takže nám to letos možná vyjde trošku lépe než loni, kdy jsme za tým SerialZone ABC nejvíce projeli :-)

O roli největšího kruťáka se dělí fruiko a Seraphine313. Myslí si, že přežije pouze dvě novinky. Ragelly je nejvíce optimistická, když tipuje prodloužení u tří seriálů, a to dokonce jednoho, který poběží v pátek. Jak už jsme ale řekli, celkově se shodujeme, stoprocentní souhlas jsme vyřkli u 9 z 10 seirálů.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře34zobraz všech 34 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak takhle to má na téhle stanici podle mě velké šance. Nemá moc konkurenci a zas něco nechat musí. I tak...
před 8 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

To jo, ABC se letos nijak extra nepředvedla. U každé novinky mám nějakou výhradu, nic mě nezaujalo na 100 %.
před 8 roky
dagsoftware

dagsoftware

Na to že ABC rušilo ako šalené, som čakal veľmi dobré novinky. Dostal som ale totálne kraviny. To kvôli...
před 8 roky
Další články k tématu