3. 6. 2015

Na co koukat v létě, 1. díl

Léto je tu. Televizní sezóna je za námi a je čas na volnější režim, kdy nás zase tolik seriálů nečeká. I když... no, posuďte sami!

Letní sezóna začíná, některým seriálům dokonce už začala v květnu. Letos pokračuje Velká pětka v loňském trendu a nasazuje pořádnou dávku svých původních seriálů, přesto však stále televiznímu programu v létě s převahou dominují kabelovky. Pojďme se nyní podívat na to, co nás v létě čeká. Již tradičně si to rozebereme po jednotlivých dnech v týdnu. Novinky jsou označeny tučně a trailery k většině z nich najdete v přehledu Letní novinky a jejich trailery (2015).

V našem výčtu se soustředíme pouze na skriptové seriály, tedy dramata a komedie. Obecně jsou letní měsíce plné různých her, soutěží a reality shows. Pro větší přehlednost a všeobecně nižší zájem o tyto pořady v našich končinách ale zmíněné nevypisujeme.

Pondělí

ABC
Komerční stanice ABC nasadí první červnový den do vysílání jeden z posledních seriálů, které máme zařazeny do aktuální tipovačky. The Whispers je mysteriózní drama o dětech a jejich imaginárních přátelích, kteří možná přece jen nemusí být úplně vymyšlení… Tato neviditelná stvoření hodlají převzít nadvládu nad Zemí, snaží se poštvat děti proti jejich rodičům, nastražovat na dospělé smrtící léčky.

ABC Family
Pondělní večery na ABC Family obsadí drama. Úspěšné rodinné drama The Fosters se vrátí na televizní obrazovky již se třetí sérií.V polovině srpna (17. 8.) Už 6. července začne očekávaná druhá série Chasing Life o ženě, která se snaží bojovat s rakovinou. O týden později, tedy 24. srpna, se vrátí s druhou polovinou 4. řady drama Switched at Birth.

CW
Ačkoliv se loni stanice musela potýkat s dvojnásobným neúspěchem na poli letních komediálních seriálů, rozhodla se letos přesto vstoupit do téže vody. Novinka Significant Mother o trablích dospělého syna se svou matkou se bude ucházet o přízeň diváků od 3. srpna.

Letní pondělky

Přes léto se můžeme v pondělí těšit na 13 seriálů. Z toho jsou 4 novinky.

Z velké pětky nasadí své seriály ABC (The Whispers) a CW (Significant Mother).

History Channel
History Channel nemá na léto v plánu žádnou novinku. Již v květnu začala minisérie Texas Rising, na kterou jsme vás lákali již před pár týdny. Pokud jste fanouškem žánru, užívejte si, dokud máte tu možnost :-)

Lifetime
Programová skladba stanice Lifetime v uplynulých měsících značně prořídla. Kromě minisérie The Lizzie Borden Chronicles zbývá pouze stálice Devious Maids a novinka UnREAL. Obou seriálů se fanoušci dočkali už 1. června, kdy se Devious Maids vrátil se 3. sérií a UnREAL ze zákulisí randící reality show, jak již bylo řečeno, se představil prvními epizodami vůbec.

MTV
Pondělí na MTV bude patřit nové sérii populárního vlkodlačího seriálu Teen Wolf, který začne vysílat pátou sérii 29. června. Poté až na samém konci prázdnin (31. srpna) se na obrazovky vrátí oblíbené komedie Awkward. a Faking It. U Awkward bude začínat závěrečná série!

TNT
8. června začíná léto na TNT. Kabelovka v tento den vrátí na obrazovky oblíbený spin-off The Closer – Major Crimes, u kterého se jedná už o 5. sérii. Loni se trošku překvapivě dočkala obnovení také kriminálka Murder in the First, která se tak vrací navzdory nízkým ratingům s druhou řadou.

Pondělí      
25.5. Texas Rising    
1.6. The Whispers Devious Maids UnREAL
8.6. The Fosters Major Crimes Murder in the First
29.6. Teen Wolf    
6.7. Chasing Life    
3.8. Significant Mother    
24.8. Switched at Birth    
31.8. Awkward. Faking It  

Úterý

ABC Family
Již 2. června se na televizní obrazovky vrátil s šestou sérií Pretty Little Liars, jeden z nejdiskutova­nějších seriálů současnosti. Stanice ABC Family zkusí Lhářky využít a udělat z nich předskokana pro novinku Stitchers, kterou mnoho lidí podle prvních ohlasů přirovnává k iZombie. Pilot seriálu o tajné vládní práci s myšlenkami zemřelých lidí unikl na internet už v květnu, takže výsledky sledovanosti budou přesnější až u dalších epizod.

CBS
Stanice CBS nás v úterý 30. června poprvé zavede do světa, ve kterém se zvířata chystají převzít nadvládu nad lidmi. Zoo podle traileru vypadá na thriller, u kterého budete neustále ve střehu a napětí se bude dát krájet.

FX
Tyrant se loni stal překvapivým hitem, který zaujal fanoušky i kritiky především díky silnému scénáři. Druhá série začne na FX 16. června.

Letní úterky

Přes léto se můžeme v úterý těšit na 11 seriálů. Z toho je 5 novinek.

O pozornost diváků se perou hlavně tři stanice, ABC Family, TNT a USA Network.

MTV
Připravte se vřískat! Horor naplno ožije 30. června v novince od MTV – Scream. Jde o seriálovou předělávku stejnojmenné slavné filmové série o sériovém vrahovi v masce. Buzz okolo seriálu je obrovský, takže pokud se z příběhu nevyklube jen obyčejné teen drama, ale bude převažovat mrazivá atmosféra a krev, tak tady máme nový hit.

TNT
V polovině června se na obrazovky fanouškům vrátí populární kriminálka Rizzoli & Isles, která začne vysílat svou 6. sérii. Loni spolu s ní jel ve dvojici Perception, po jeho zrušení je potřeba najít nového nástupce. Tím se stává Proof o doktorce, která otevře svou mysl alternativní medicíně. V posledním srpnovém týdnu se vrátí s druhou řadou přehnaně smrtelný Sean Bean alias Legends. Ten doplní další novinka, retro policejní drama Public Morals.

USA Network
Stanice USA Network se postupně zbavuje svých veteránů. To ale není případ lékařské hodinovky Royal Pains, který se vrátil na obrazovky se svou sedmou sérií už 2. června. Seriál byl v listopadu obnoven nejen pro sedmou, ale i pro osmou řadu, takže se na obrazovkách udrží minimálně do roku 2016. Na začátku srpna se do vysílání dostane Playing House s druhou sérií. Jde o jedinou komedii stanice, která se vrátila zpět k hodinovým seriálům. Playing House se loni dočkal obnovení pouze na základě výhodné koprodukční dohody.

Úterý      
2.6. Pretty Little Liars Stitchers Royal Pains
16.6. Tyrant Rizzoli & Isles Proof
30.6. Zoo Scream  
4.8. Playing House    
25.8. Public Morals Legends  

Které seriály z prvních dvou dnů týdne máte přichystané ve watchlistu? Zaujala vás některá z novinek? Líbí se vám takto nabité léto?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
alesanko

alesanko

Určite si pozriem Zoo, trailer vyzerá dosť dobre.
před 8 roky
Kik68

Kik68

Tak já se těším na Faking It (už mi chyběly holky zlatý :-)), Teen Wolf (i když Derek už tam moc nebude tak...
před 8 roky
Mistin

Mistin

Přidej se do officiální skupiny teen wolf! na facebooku https://www.facebook.com/groups/1386555918324585/ :)
před 8 roky
Další články k tématu