10. 5. 2016

Na co koukat v létě, 1. díl

Léto s sebou vždy přináší jednu zásadní otázku: Co máme jako sledovat, když nám všechno končí? Stejně jako v minulých letech, i léto 2016 bude nabité seriálovou zábavou. No posuďte sami!

Na co koukat v létě, 1. díl

Letní sezóna pomalu začíná. I když nás většina premiér čeká až v červnu, už květen přinese některé očekávané novinky i návraty veteránů. Letos pokračuje Velká pětka v loňském trendu a nasazuje pořádnou dávku svých původních seriálů, přesto však stále televiznímu programu v létě s převahou dominují kabelovky. Pojďme se nyní podívat na to, co nás v létě čeká. Již tradičně si to rozebereme po jednotlivých dnech v týdnu. Novinky jsou jako vždy označeny tučně.

V našem výčtu se soustředíme pouze na skriptové seriály, tedy dramata a komedie. Obecně jsou letní měsíce plné různých her, soutěží a reality shows. Pro větší přehlednost a všeobecně nižší zájem o tyto pořady v našich končinách ale zmíněné nevypisujeme.

Pondělí

Hodnocení na SerialZone.cz

ABC
ABC se v létě vrátí se svou zaběhnutou klasikou, dramatem Mistresses. Nové osudy našich oblíbených žen startují již na konci května, konkrétně 30. 5. 2016. Jiný seriál vyjma reality shows stanice na pondělní večery přes léto dávat neplánuje.

CBS
Konkurenční CBS chystá na pondělí od 13. června novinku, která vypadá hodně zajímavě! BrainDead je thriller od tvůrců The Good Wife, podle popisu to ale vypadá, že bude říznutý i lehkou komedií. Protože kdo by se nesmál, když vysoce postaveným politikům mimoni vyžírají mozky, že? :-)

Freeform
Také Freeform sází v létě na klasiku. Pondělí bude patřit dramatu The Fosters, které se 20. června vrátí již se svou čtvrtou sérií. Z rodinky Fosterů se postupem času stal na stanici velký hit, aktuálně je vedle Lhářek druhým pilířem značky Freeform! Již o týden dřív, tedy 13. června, se představí novinka Guilt. Jde o kriminální drama, které sleduje mladou Američanku. která je hlavní podezřelou v případu vraždy své spolubydlící. Na Freeform dost temné téma, uvidíme, jak se s ním stanice dokáže poprat.

History
History kromě Vikingů do světa skriptových seriálů zatím příliš neproniká. Hlavní soustředění stanice tkví především ve velkolepých minisériích. Jednu z nich si diváci budou moct vychutnávat již od 30. května, kdy startuje Roots. Kořeny jsou moderní adaptací slavného seriálu ze 70. let a sledují život mladého Afričana, který je zajat americkými otrokáři. Další seriálové vody stanice rozčeří 18. července, kdy představí své nové vojenské drama Six.

Letní pondělky

Přes léto se můžeme v pondělí těšit na 12 seriálů. Z toho jsou 4 novinky.

Z velké pětky nasadí své seriály ABC (Mistresses) a CBS (BrainDead).

Lifetime
Na Lifetime se vrací osvědčené klasiky. Soap opera Devious Maids míří již do své čtvrté sezóny, UnReal, překvapení loňského léta, odstartuje druhou řadu. Oba seriály se na kabelovce znovu objeví již 6. června a je jisté, že se opět můžeme těšit na pořádnou dávku dramatu.

MTV
Ani MTV nás v létě nenechá na pokoji, ba dokonce nás bude strašit! Vrací se s hororem Scream, který nás opět nenechá v klidu vyspat :-) Mysleli jste si, že už loni byl příběh brutální? Podle nových trailerů to vypadá, že letos si tvůrci nastavili laťku ještě výš. Scream se vrací už 30. května.

TBS
Angie Tribeca je prvním seriálem z přehledu, ke kterému jsme vám vytvořili Novinku pod lupou. První řada odstartovala nedávno a většina z nás se shodla na tom, že tuhle šílenost musí každý divák okusit na vlastní kůži, aby se rozhodl, jestli stojí za sledování. Druhá série startuje na TBS 6. června.

TNT
Poslední stanicí, která nám přes léto bude zpříjemňovat pondělní večery (nebo spíše úterní dny), je TNT. Od 6. června se pomalu začneme loučit s Rizzoli and Isles, kriminálkou, která vstupuje do své závěrečné sezóny. O týden později, tedy 13. června, se k Rizzoli připojí i ostřílený veterán Major Crimes. Tento spin-off seriálU Clsoer se ale loučit zatím rozhodně nehodlá!

Pondělí        
30.5. Scream Mistresses Roots  
6.6. Rizzoli & Isles Devious Maids UnREAL Angie Tribeca
13.6. Guilt Major Crimes BrainDead  
20.6. The Fosters      
18.7. Six      

Úterý

Hodnocení na SerialZone.cz

ABC
Ani v úterý nás ABC nenechá vydechnout. Můžeme se těšit na novou komedii Uncle Buck, která měla být původně představena v midseason, nicméně na ni nevyšlo místo. Jelikož je Uncle Buck obsažen i v naší každoroční tipovačce Kdo přežije, opět si na konečné výsledky budeme muset počkat pravděpodobně až do začátku nové sezóny. Uncle Buck začíná 14. června.

AMC
Kabelovka, která stojí za nejúspěšnějšími seriály posledních let, přichází s novinkou, o které se toho zatím příliš mnoho nenamluvilo. Feed the Beast se však může pyšnit skvělým obsazením, ve kterém nechybí ani David Schwimmer, takže my v redakci jsme rozhodně zvědaví, co se z tohoto dramatu vyklube! Novinka začíná již 31. května.

CBS
CBS sází v úterý na jistotu a nasazuje zde druhou řadu Zoo. I když jsme loni byli velmi skeptičtí, ukázalo se, že seriál o vzbouřených zvířátkách může být skvělá zábava. Zoo si získal fanoušky nejen u nás, ale i v USA, a tak prodloužení nebylo žádným překvapením. Nyní ho ale čeká nelehký úkol. Seriál musí dokázat, že si obnovení skutečně zasloužil, a nabídnout nám stejně strhující druhou řadu. Dříme palce a 27. června budeme číhat na první díl.

Letní úterky

Přes léto se můžeme v úterý těšit na 11 seriálů. Z toho je 5 novinek.

Na Velké pětce se můžeme těšit na novinku Uncle Buck (ABC) a druhou řadu Zoo (CBS).

Freeform
Letní úterky na Freeform nemůžou patřit jinému seriálu. Lhářky z PLL se vrací se sedmou a dost možná poslední sérií, ve které uvidíme návraty starých známých, ale především se dočkáme kompletního zakončení záhady jménem „A“! Řekněme, že po sedmi letech už je na čase. Lhářky startují 20. června. O týden později, 27. června, je v programovém bloku doplní novinka Dead of Summer. Retro příběh se proplétá s romantickým, ale i hororovým žánrem! V kempu Clearwater zažívají mladí lidé své první lásky, polibky… ale také vraždy. Zpočátku zábavné léto se tak rázem změní na noční můru. Doufejme, že zlý sen to bude jen pro postavy, a ne pro nás, pro diváky.

Hulu
Streamovací služba Hulu v létě ožije komediemi. Dne 7. června se vrací s druhou sérií Casual, který sleduje netradiční soužití bratra, sestry a její dcery. Zhruba o měsíc později, 12. července, se pak vrátí s druhou řadou komedie Difficult People, která opět pojednává o netradičních postavách, ovšem tentokrát jde o nejlepší přátele.

MTV
Hudební stanice sází v úterý na osvědčenou klasiku a od 27. června vrací do hry drama Teen Wolf. Na fanoušky čeká již šestá série, ovšem bez jedné ze stálých postav.

Playstation
Na Playstation se vrací 31. května po více než roce Powers, seriálová adaptace komiksové série od Briana Michaela Bendise. Nová řada představí Super-Shocka, který se vrací do aktivní služby, aby vyšetřil smrt Retro Girl.

TNT
Kabelovka TNT představí od 7. června 14. června novinku Animal Kingdom. Seriál o obyčejné americké rodince, která se živí neobyčejnou kriminální profesí, svůj pilot zveřejnil na internetu už před nějakou dobou, takže při rozhodování, zda sledovat, se můžete inspirovat naší Novinkou pod lupou.

USA Network
Posledními dvěma úterními letními seriály jsou opět novinky. Queen of the South je adaptací knihy La Reina Del Sur od Artura Péreze-Reverteho. Hrdinka, která musí po smrti svého přítele utíkat před jeho vrahy do Ameriky, se rozhodne naučit vlastní strategie a pomalu plánuje pomstu. Queen of the South startuje na USA Network 20. června. Téměř o měsíc později, 19. července, se pak představí Shooter, který je seriálovou adaptací stejnojmenného filmu z roku 2007 a knihy Point of Impact od Stephena Huntera.

Úterý      
31.5. Powers Feed the Beast  
7.6. Casual    
14.6. Uncle Buck Animal Kingdom  
20.6. Pretty Little Liars Queen of the South  
27.6. Zoo Dead of Summer Teen Wolf
12.7. Difficult People    
19.7. Shooter    
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře25zobraz všech 25 příspěvků
notpls

notpls

Alespoň Teen Wolf :3 už se moc těším
před 8 roky
ragelly

ragelly

Od 18. července se každé pondělí bude na History Channelu vysílat vojenská novinka Six. Seriál doplněn...
před 8 roky
ragelly

ragelly

Od 19. července pojede každé úterý novinka Shooter, kterou bude vysílat USA Network. Info opět doplněno...
před 8 roky
Další články k tématu