11. 5. 2016

Na co koukat v létě, 2. díl

Pokračujeme v našem velkém letním přehledu! Nevíte, na co koukat, když končí sezóna? Pak jsou články Na co koukat v létě přesně pro vás. Dnes se podíváme na letní středy a čtvrtky.

Na co koukat v létě, 2. díl

Letní sezóna pomalu začíná. I když nás většina premiér čeká až v červnu, už květen přinese některé očekávané novinky i návraty veteránů. Letos pokračuje Velká pětka v loňském trendu a nasazuje pořádnou dávku svých původních seriálů, přesto však stále televiznímu programu v létě s převahou dominují kabelovky. Pojďme se nyní podívat na to, co nás v létě čeká. Již tradičně si to rozebereme po jednotlivých dnech v týdnu. Novinky jsou jako vždy v tabulce označeny tučně.

V našem výčtu se soustředíme pouze na skriptové seriály, tedy dramata a komedie. Obecně jsou letní měsíce plné různých her, soutěží a reality shows. Pro větší přehlednost a všeobecně nižší zájem o tyto pořady v našich končinách ale zmíněné nevypisujeme.

Středa

Hodnocení na SerialZone.cz

CBS
Stanice CBS ve středu zariskuje a program plný realitek proloží novinkou American Gothic. Psychologický thriller vrhne na významnou rodinu stín pochybností, když se ukáže, že jejich zesnulý patriarcha mohl být sériovým vrahem. Členové rodiny začnou být mezi sebou nedůvěřiví. Je tu totiž šance, že někdo z nich mohl být jeho komplicem! Napínavý příběh můžete sledovat od 22. června.

DirecTV
Na DirecTV se vrací se třetí sérií překvapivý hit Kingdom. Seriál z boxerského prostředí sklidil po první sérii tak kladné ohlasy, že byl rovnou prodloužen pro druhou i třetí řadu. Tak doufejme, že ani třetí série neubere na kvalitě. Přesvědčit se budeme moct od 1. června.

Fox
Fox se 25. května vydá zpět do tajemného městečka Wayward Pines. Druhá série bude mít zcela nový příběh i hlavní postavy, i když se zde sem tam mihnou i staré známé tváře.

Letní středy

Přes léto se můžeme ve středu těšit na 11 seriálů. Z toho je pouze jediný z nich novinka, a to American Gothic.

Freeform
Freeform sází na osvědčenou klasiku. Po několikatýdenní pauze se do vysílání vrátí 1. června sitcomy Baby Daddy a Young & Hungry. Oba slaví na stanici úspěchy, po skončení Melissy a Joeyho jsou to již veteráni, kteří aktuálně táhnou komediální žánr na Freeform. Nevypadá to, že by se v dohledné době měly loučit.

FX
Dne 6. července se na obrazovky vrátí již se svou třetí řadou drama, které je milované kritiky, leč opomíjené fanoušky. Tyrant dokázal zaujmout novináře již během první série, což pravděpodobně vedlo stanici k tomu, aby seriálu stále dávala šanci a prodlužovala ho i přes nižší sledovanost, podobně jako třeba u The Americans. Kdo nezná, měl by vyzkoušet, Tyrant stojí za to!

FXX
Čerstvě oznámené datum. FXX nasadí novou sérii romantické komedie You're the Worst do vysílání 31. srpna. I když to je teoreticky až na konci léta, pořád to ještě do našeho přehledu spadá, takže značte v kalendáři s poznámkou, že se vám sledování protáhne částečně i do nové sezóny.

NBC
Velkou pětku zastupuje ve středu i stanice NBC, která nasazuje třetí řadu The Night Shift. K obecnému překvapení jde o lékařský seriál, který se těší stále vzrůstající fanouškovské popularitě. Nové osudy doktorů noční směny můžete sledovat od 1. června.

USA Network
Poslední stanicí, která má ve středu své želízko v ohni, je kabelovka USA Network. Zde poběží od 13. července dva hity, na které se fanoušci těší v podstatě již od skončení minulých sérií. Mr. Robot vstoupí do své druhé řady, zatímco Suits se chystá už na šestou sérii.

Středa        
18.5. Royal Pains      
25.5. Wayward Pines      
1.6. Young & Hungry Baby Daddy Kingdom The Night Shift
22.6. American Gothic      
6.7. Tyrant      
13.7. Mr. Robot Suits    
31.8. You're the Worst      

Čtvrtek

Hodnocení na SerialZone.cz

Ač je to k nevíře, stanice letos v létě kompletně rezignují na čtvrteční večer. V minulosti byl čtvrtek spolu s nedělí nejnabitějším dnem. Letos je na tom skoro stejně bídně jako sobota. Pouze tři seriály budou okupovat přes léto tento den.

Letní čtvrtky

Čtvrteční večer bude patřit pouze třem seriálům!

FX
Poslední červnový den se na kabelovku FX vrátí komedie Sex&Drugs&Roc­k&Roll, která se dočkala loni v létě překvapivého prodloužení, ačkoliv se o ní téměř nevědělo. Ani v našich končinách seriál zatím není moc provalený, takže doporučujeme odzkoušet všem, kteří si libují v rockové hudbě.

NBC
Z dalšího překvapivého prodloužení se mohl loni radovat také Aquarius. Mizivá sledovanost, vypuštění celé série najednou a jiný příběh, než jaký si fanoušci původně představovali. Nic nezabránilo stanici NBC v tom, aby retro dramatu s Davidem Duchovnym v hlavní roli objednala druhou řadu. Na tu se můžete dívat již od 16. června.

The CW
CWčko vstupuje do letní hry se svou romantickou kriminálkou Beauty and the Beast. Již dříve bylo oznámeno, že nadcházející čtvrtá série bude pro seriál poslední, takže fanoušci by si měli vychutnat nové epizody od začátku do konce protože další už nikdy nebudou. Kráska startuje na stanici 2. června.

Čtvrtek  
2.6. Beauty and the Beast
16.6. Aquarius
30.6. Sex&Drugs&Roc­k&Roll
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
marzus

marzus

Nemôžem sa dočkať na Mr. Robot :-D
před 8 roky
Ellie147

Ellie147

Neskutečně se těším na Wayward Pines & Mr. Robot!
před 8 roky
Spasitel

Spasitel

Teším sa na Mr.Robot jak sa to vyvinie a poteší aj You're the Worst :)
před 8 roky
Další články k tématu