4. 7. 2012

Apokalyptické menu

Ano, je to tak! Celý svět propadá šílenství spojenému s koncem světa... Opět. Očekávejte Armagedon a jezdce apokalypsy. Země se hroutí, technika šílí a „emzáci“ jsou mezi námi. Kdo by odolal? Na co se tedy v posledních hodinách

Apokalyptické menu

Pro milovníky seriálů tohoto žánru jsme připravili takový malý apokalyptický jídelníček.

Jako aperitiv podáváme Afterworld. Probudíte se uprostřed New Yorku a zjistíte, že 99,9% vašich milých spoluobčanů je pryč. Jak byste na tohle zareagovali vy?

Jako studený předkrm doporučujeme malou přírodní katastrofu. Perfect Disaster nám nabízí přehled 6 jedinečných bouří, které lidstvu jistě neprospějí. Vizi zhroucených ekosystémů, nepitné vody a nedýchatelného vzduchu nabízí Terra Nova. Ale nebojte se, možnost úniku existuje. Tedy pokud se dokážete vypořádat s hladovými dinosaury a odbojnými povstalci.

Polévka tvořená vyváženou směsí virů, bakterií a dalších záhadných původců nemocí splňuje veškerá očekávání globální apokalypsy. Přežít (Survivors) pomohou pozůstatkům lidstva ve Velké Británii s anglickým klidem. Jeremiah ukáže, jak překonat smrt všech dospělých v Americe a pro mladší z nás přináší zajímavou představu nekonečných prázdnin. A policista Rick Grimes se postaví všem zombiím mrtvolám v The Walking Dead.

Teplý předkrm Den Trifidů (The Day of the Triffids) ve dvou dílech nabídne vizi oslepeného lidstva v kombinaci s jedovatými inteligentními rostlinami. Trifida nedoporučujeme sázet na zahádku ani jako domácího mazlíčka.

Mystický Armagedon je ryba v našem menu. Aby byla lehce stravitelná, doporučujeme ji podávat s několika epizodami Lovců duchů (Supernatural), ideálně ze čtvrté či páté sezóny. Pro fanoušky nesmrtelných bychom ještě měli v nabídce pár dílů Highlander, odkud přijedou 4 jezdci apokalypsy Válka, Smrt, Mor a Hladomor.

Hlavním chodem, pro naši civilizaci typickým, bude variace na téma selhání technologií. Battlestar Galactica bojuje proti vzbouřeným robotům za přežití lidstva (nebo alespoň jeho malé části). Sarah Connor se svým synem by o tom mohli vyprávět Terminátor: Příběh Sáry Connorové (Terminator: The Sarah Connor Chronicles). Pokud chcete zjistit, jak se jim to podaří, budete se muset do tohoto chodu pořádně zakousnout.

Moučníkové odlehčení nám může nabídnout celou sbírku konců světa všeho druhu. Tímto sběratelem katastrof je Pán Času (Doctor Who) a jeho spin-offy The Sarah Jane Adventures a Torchwood.

Šampaňské je vhodný doplněk k mimozemskému ohrožení. Různé potvory jako by neměly nic lepšího na práci, než se nás pokusit zotročit, sežrat nebo prostě zlikvidovat. Aktuální hrozba přichází momentálně z Falling Skies. Podle trailerů se sem brzy zařadí i Revolution vylepšené selháním techniky.

Sýr a ovoce bychom mohli servírovat za zvuku polnice, velmi často doprovázené kulisou atomového hřibu. Jericho naštěstí první atomovému peklu uniklo, ale vypořádat se s ubývajícími zásobami a jednotkami nájezdníků nebude nic jednoduchého. V Outcasts lidé raději opustili Zemi zničenou válkou a našli si novou planetu, ovšem nové konflikty už úspěšně klíčí. A když válka, tak rovnou v celém známém vesmíru, jako v seriálu Andromeda. Pokud je vám to málo ještě bychom měli v záloze Hranice nemožného (Fringe) s destrukcí hned dvou paralelních realit.

Něco malého na dobré trávení aneb jak z toho všeho můžeme vyváznout živí. Experimnt kolonie (The Colony) je reality show, která nám ukáže, jak různá neštěstí s trochou štěstí zvládnout. A pokud by přece jen došlo k nejhoršímu, nabízí se dokument Život po lidech (Life After People), který představí Zemi tak, jak by vypadala, kdybychom nakonec opravdu nepřežili.

A jaká je vaše oblíbená apokalypsa? Jak byste si konec světa okořenili vy?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Vanellus

Vanellus

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Luteka

Luteka

Survivors mohu všem jenom doporučit, další skvěle zpracovaný britský seriál. A díky za tip na Outcasts a...
před 11 roky
nobody.12

nobody.12

Je vam znama hra Fallout? tak presne takhle bych si predstavoval apokalypsu, zatim zadny jiny zdroj mi...
před 11 roky
cindy

cindy

Ještě by se hodila katastrofa v podobě selhání urychlovače částic a následné potopení všech kontinentů...
před 11 roky
Další články k tématu