avatar uživatele

Zrzava_gamerka

off
JménoLucie
Věk35 let
BydlištěLitoměřice
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/groups/362144821626367/?ref=share
Poznámka
FB 👉 Playstation banda, IG 👉 Zrzava_gamerka
Názory uživatelky Zrzava_gamerka
plakát
Sedmilhářky
18. května 2017
další názory k seriálu

Když víte, že se stala vražda, ale ona se vlastně ještě nestala

Na seriál jsem začala koukat ze dvou důvodů. Protože miluji seriály z produkce HBO a druhý, ten hlavní důvod, je obsazení mého miláčka Alexandera Skarsgårda.

Ze začátku se zdál seriál až moc utahaný a začala jsem se bát, že HBO zklame, v prvním díle bylo dokonce, i na styl této televizní stanice, málo sexu. A po zjištění, jakou roli zde hraje Alexander jsem se málem přestala koukat. Ještě, že jsem ale u miniseriálu vydržela. Herecké výkony jsou zde totiž prvotřídní. Všechny tři hlavní herečky hrají své role dokonale a i Alexander zde nakonec nezklame. Poté co jsem se smířila s jeho rolí a začala si užívat jeho herecký výkon, bylo najednou vše v pořádku.

Postavený přiběh o vraždě, která se teprve stane, ale my již víme, že se stala, byl nenucený. Výpovědi svědků tomu dodávají ten správný nádech a mohu upřímně říct, ze jsem měla mnoho typů na oběť, ale do posledního dílu (kdy mi to došlo) jsem se netrefila správně. Takže za to má u mě seriál velké plus.

Seriál mohu doporučit, ale musíte se smířit s tím, že když na něj budete koukat v kuse, tak se Vám místy bude zdát utahaný.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Upíří deníky
8. května 2017
další názory k seriálu

Upíří pohádka

Deníky jsou moje srdeční záležitost. Na seriál mě přivedla kolegyňka, která je také velký seriálový fanoušek, a i když jsem velice dlouho odolávala, tak jsem nakonec podlehla.

Seriál sice nikdy neměl úplně kvalitní dramaturgii a scénáristé nesmyslně měnili pravidla jak se jim zlíbilo, ale strávila jsem nad ním období, kdy jsem ze zdravotním důvodů brala hormony a to se také podepsalo na tom, jak rychle jsem se na něm stala závislou a jak moc jsem u něho probrečela několik nocí. Byla to jedna velká horská dráha plná emocí. Tak strašně moc jsem totiž fandila Deleně týmu, že jsem každou jejich hádku nebo rozchod probrečela jak nějaká pubertačka. Kdybych ten seriál sledovala asi dneska, bez povoleného dopingu :), tak bych nebyla jak pubertální idiot, ale i tak by ve mě zanechal velkou stopu. Je mi totiž skoro 30 let a jsem vdaná, ale i přesto jsem se hned zamilovala do Iana neboli představitele Damona. (Jo, nosím ve svém věku přívěšek ve tvaru jeho denního prstenu, ale to zůstane mezi námi...) ;) A největši srandu z mých stavů u televize měl můj muž.

Jak již bylo řečeno, seriál měl své chyby a ty nebyly malé, ale měl své kouzlo, jedním z nich je to, že zde byli upíři. I když jejich život byl moc jednoduchý a v kterém koliv jiném světě, kde se upířu vyskytují by nepřežili. Vlastně by se dalo říct, že tohle byla upíří pohádka.

Postavy:
Jak mě na začatku štvala barbínka Caroline, tak se později stala mojí oblíbenkyní. Naopak Elena se z postavy, kterou máte rádi stala nesnesitelnou pipkou. Bonnie mě zase štvala svým věčným uzoufáním (nemám ráda postavy, které se litují), ale nakonec jsem ji začala litovat sama. Hlavně na konci, kdy přišla o svoji (dle mě) životní lásku. A vítězem se stává Katherina, protože miluji sarkastické mrchy a protože "she is survivor".

Moji oblíbenou mužskou postavou se stal Damon, miluji totiž sarkastický humor a miluji vlastně celého jeho. Naopak nesnesitelný se pro mě ke konci stával Stefan (i když teď asi riskuji mnoho kliků na "nesouhlasím s názorem"), to jeho neustále litování se a braní na sebe všechny problémy světa mě nehorázně štvalo, takže mě jeho konec ani nezasáhl. Nemohla jsem vystát ani postavu Matta a ke konci už mi přišla tak zbytečná, že to bolelo. Další oblíbenou mužskou postavou se stal Enzo a Alaric, ale ten pouze do jeho (POZOR SPOILER) první smrti. Po jeho oživení už to nebyl on.

Oblíbené scény:
Když Damon sedí na hřbitově a povídá si s (POZOR SPOILER) Alaricem, který je již mrtvý. Brečela jsem jak dítě, které zjistí, že nepřijde Ježíšek.
Scéna, která vede ovšem nejvíce je, když je Damon a Elena na motelu a začnou se před ním konečně líbat (3x19). Jak já doufala a pak zase nic a já opět v slzách vzlykala a můj manžel se stěhoval demonstrativně k sousedům...:D

Když to shrnu, tak nejraději mám 4 sérii, která je naopak pro mnoho fanoušků ta nejhorší, ale víte jak... prostě Delena. Nevím, jak by to dopadlo, kdybych seriál sledovala teď, ale určitě by se nezměnilo to, že je to moje srdcová záležitost a Damon by byl vedle Erika z True Blood stále mým oblíbeným upírem.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Kráska a zvíře
2. května 2017
další názory k seriálu

On je zvíře, ona je krásná, ale... Kdo by to "ale" nečekal, že?

Stále se nemohu rozhodnout co vlastně k tomuto počinu napsat. Celý seriál totiž v sobě nemá nic nového, co by ještě nebylo natočeno a tento klasický příběh zná snad už každý z nás. ,,Zvíře", jak se hlavní představitel sám nazývá, miluje krásnou ženu, ale není to jednoduché a systém, a vlastně celý svět, jim hází klacky pod nohy. Hm? Novinka, co?

Mám ráda nadpřirozeno a vždycky mě přitahovaly seriály, kde jsou upíři, vlkodlaci, duchové a tak podobně a tak jsem si myslela, že zvíře mě bude taky fascinovat, ale nestalo se tak. Taky jsem dávala šanci romantice mezi hlavními hrdiny, jsem žena, která občas potřebuje vypustit a závidět filmovému páru tu dokonalost. Ale ani to mě nepolapilo. Jediné co mě u obrazovky mohlo udržet bylo tělo Vincenta Kellera ;)

A úplně nejlépe by udělali, kdyby seriál skončit po 3. sérii. Scéna na střeše a hotovo. A možná bych se i nakonec smilovala, vykašlala se na to, že je to již milionkrát natočený scénář a dala lepší hodnocení. Ale proč proboha 4.série? Nebýt seriálový závisláček a nemít potřebu znát finále snad všech seriálů, tak to nebudu mít sílu dokoukat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Cena za lidskost
30. dubna 2017
další názory k seriálu

Žít či nežít?

Někteří už vědí, že mám ráda seriály o upírech a když jsem narazila na Being Human, věděla jsem, že když se k upírovi přidá ještě vlkodlak a duch tak to bude jízda. A nemýlila jsem se.

Od prvního momentu jsem si zamilovala Sally a jejímu vtipu jsem propadla. Josh byl zase jako malé roztomilé štěnátko s kterým si chcete hrát a Aidan je upír, takže charismatický a zlobivý chlapík, kterého by si aspoň na jednu noc půjčilo mnoho žen (pokud by je nevysál) ;)

Pokud jedete na stejné vlně jako já, tak tento seriál nesmí chybět ve Vašem watchlistu. Ale doporučuji se na něj kouknout v anglickém znění. Seriál jsem začala sledovat s dabingem, abych u toho mohla dělat něco užitečného, ale rychle jsem přešla na angličtinu, protože mi bylo jasné, že se v dabingu ztratí mnoho vtipných momentů a od té doby jsem u něho seděla jak přikovaná.

SPOILER: I když byl konec smutný, tak se strašně rychle otočil k momentu, že vlastně všechno dobře dopadlo. A závěr se mi opravdu líbil a to už jsem dlouho o žádném seriálu neřekla.

Ke konci bych chtěla říct, že britskou verzi jsem neviděla a vlastně ani nevím proč, protože britský humor miluji. Myslím, že to v nejbližší době napravím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Pravá krev
17. dubna 2017
další názory k seriálu

I wanna do bad things with you..

K seriálu TB jsem se vlastně dostala úplnou náhodou. Skončili totiž Upíří deníky, které mi doporučila kamarádka, a v mém srdíčku bylo najednou prázdné místo. Ano, mám rozkoukáno mnoho seriálů, ale nejsou tam upíři a tak jsem hledala a hledala, až jsem našla.
Ze začátku jsem se zarazila. Hlavní představitelka má mrtvé rodiče, bratra, černou kamarádku a věděla jsem, že nás čeká i milostný trojúhelník, to jsou snad Upíří deníky, akorát vyměnili postavy. Ach, jak já jsem se pletla. Tyto dva seriály nemají totiž vůbec nic společného, takže se nenechte zmást. Ale to nemyslím ve špatném slova smyslu, TB se stal totiž mým zamilovaným seriálem a kombinace politiky, krve, sexu a upírů je to moje pravé ořechové.
Je tedy pravda, že ze začátku jsem byla v mírném (no možná trošku větším) šoku a chtěla jsem seriál vzdát, ale naštěstí byla má zvědavost větší a já vydržela. První 2 série ještě nebyly přesně pro mě a „záporačku“ druhé sérii ze srdce nenávidím, ale od třetí série jsem byla pohlcená. A čtvrtou sérii jsem již hltala tak, že jsem nestíhala dělat ani věci do práce. No, znáte to.  Čtvrtá a pátá série se řadí mezi mé nejoblíbenější, i když pátou sérii mnoho lidí pomlouvá. Největším zklamáním se ovšem stala série 7.

Spoiler:
Finále seriálu bylo tak strašně plnoplánované až to bolelo. Smrt hlavní postavy byla jasná od doby, co řekl, že si nevezme lék. Úplně jsem cítila, jak nám chtějí autoři udělat takový ten WTF moment, ale tímhle to zazdili. Ani na minutu mě už pak nenapadlo, že by ho někdo vyléčil. Na to už jsem viděla moc seriálu a prostě jsem věděla, že autor má potřebu hlavní postavu zabít. A celkový konec byl pak takový moc "kytičkovo-sluníčkovo-duhový". Vždyť to je TB, kde je sakra krev a sex? Ještě, že to zachraňuje Pam a Eric

Postavy:
Ze začátku seriálu jsem měla problém, že tam nebyli žádný krasavci, nad kterými bych si občas vzdychla. To se samozřejmě změnilo, když Pam ostřihala Erica a já našla svoji "hvězdu." Eric se stal naprosto dokonalou postavou, jeho humor a styl jsem milovala a dodával seriálu šťávu. Hned poté jsem si oblíbila Pam. Sarkastická blondýnka bez citů, tedy kromě těch k Ericovi, byla naprosto dokonalá postava a mnohokrát jsem se u ní zasmála. „Připomínáš mi Marii.“ „Jako pannu Marii?“ „Ne, jednu kurvu z mého bordelu...“
A nebudeme si nic nalhávat, měla jsem ráda scény, když byl Eric po boku Sookie. On byl tak roztomilej, že jsem ani nevěděla, že takový level roztomilosti existuje.
Taky jsem si hodně oblíbila Jasona. Jak moc mě štval v prvních dvou sériích, tak moc se pak stal mým miláčkem.
Naopak hlavní postavy (Bill a Sookie) nikdy nebyly moji oblíbenci. Respektovala jsem je, ale to je tak vše. Nemám ráda věčně se litující postavy, co na sebe berou utrpení celého světa, což Bill byl, hlavně ke konci a Sookie nebyla pozadu. Ale i tak byla Sookie svá a občas mi jí bylo ohromně líto a to hlavně tehdy, když přišla o Alcida. To byl dle mého partner, s kterým měla na konci zůstat.

Nakonec bych dodala, že celý seriál kazí již zmíněná 7. série, jinak bych mu dala 100procent. Protože krev, sex, upíři a politika...;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %