avatar uživatele

Canary forever

off
JménoGabriela
Věk21 let (Rak)
Bydlištěstředočeský kraj
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Canary forever
plakát
The 100
24. února 2017
další názory k seriálu

Co na to říct...?

The 100 je jeden z nejlepších sci-fi seriálů dnešní doby, co jsem kdy viděla.

Dříve než jsem viděla seriál, jsem četla dva díly knížky. Po přečtení knížky jsem si řekla, že se na seriál nebudu dívat, nebo by mi to zkazilo můj názor na ní. Asi po roce jsem ale uviděla někde velice zajímavé fotky z tohoto seriálu, a tak jsem si řekla: Proč né? Hned jak jsem viděla první díl, byla jsem okouzlena. Hned jsem si tam zamilovala spoustu postav, a taky jsem jich hodně začala nenávidět. Seriál není knížce ani trochu podobný. Ano, hodně mi to změnilo názor na knížku. Začala jsem ji nemít ráda, jelikož seriál je oproti ní perfektní. Obsahuje všechno, co by podle mě měl mít sci-fi seriál. Věci, které nejsou reálné, válku, pořádné zabíjení, někde i tu romantiku, lidi bez citů a důležitá je tam i politika.

Seriál je o světě po jaderné válce, které zdevastovala celý svět a proto se mezi tím přeživší rozhodli odjet do vesmíru. Po pár generacích přežívali s přísnými pravidly ve vesmírné arše. Když zjistili, že už jim dochází kyslík a brzy by všichni zemřeli, rozhodli se vyslat 100 vězeňských dětí na Zem, aby zjistili, jestli je už obyvatelná.

V první sérii můžeme zpozorovat tvorbu vlády u dětí. Také vězni zjistili, že nejsou na zemi sami, a že na ni spousta lidí žije, spousta nepřátelských lidí. První série je vlastně o válce mezi 100 teenagerskými vězni a vytrénovanými lidmi na zemi.

V druhé sérii už se na zem dostali i rodiče a zbylí lidé z archy, takže se snaží sami převzít vládu, a děti už nemají moc hlas. Jenomže většinu vězňů unesli lidé, kteří bydlí v hoře a potřebují je na vlastní přežití. A o tom je celá druhá série.

V třetí sérii se vyskytuje už i fantasy. Program ALLIE se snaží ovládnout všechny lidi. Jenomže všechny národy na zemi jsou sami o sobě ve válce jelikož všichni chtějí vládnout zemi. Takže vypořádání se s programem, který je chce všechny ovládat je trochu složitý.

Na konci třetí série se hlavní postavy dozví, že za šest měsíců všichni umřou na radiaci. A o hledání řešení na přežití je zatím čtvrtá série.


V tomto seriálu můžeme zpozorovat jak se hlavní postavy průběhem mění. Clarke, dříve dívka, která bojovala za svoji rodinu se stala velitelkou Skaikru. Bellamy, dříve kluk, který ochraňoval svojí sestru je teď válečník. Octavia, Bellamyho sestra, dříve rebelka, je teď jedna z nejlepších bojovnic, která se nebojí zabíjet.

Během seriálu jsme samozřejmě přišli o spoustu hlavních postav, takže je seriál i smutný.

Pokud tedy máte rádi sci-fi seriály, kde jsou hlavní postavy 18letý děti a je hlavně o přežívání, tak tohle je přesně pro vás.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Riverdale
20. února 2017
další názory k seriálu

Budoucí dokonalý seriál? Nebo úplná katastrofa?!

Většina seriálů má velice špatnou úvodní epizodu a mezi tu většinu právě Riverdale nepatří. Pilotní epizoda byla uchvacující. Hned od začátku jsem si seriál zamilovala.

Děj se motá okolo životů teenagerů na střední, v městečku, kde se nikdy nic moc strašného nestalo. Až do té doby, kdy se našel jeden ze studentů mrtvý v řece. Seriál je vyprávěn jedním studentem, který zároveň píše o té vraždě knihu, takže nám vždy objasňuje děj pomocí velice fascinujících úryvků z jeho knížky.

Hlavní postava je Archie, což je normální pohledný fotbalista, který si o prázdninách uvědomí u, že by se rád věnoval hudbě. Archie má také ale tajný poměr s jeho profesorkou hudebky. Archie je spojen s vraždou, jelikož v době kdy se mrtvý studen nacházel u řeky, on byl s profesorkou také na tom místě a slyšeli výstřel o kterém nikomu neřekli. Pak je zde Betty. Je to nejlepší kamarádka Archieho a je do něj tajně zamilovaná. Také má velice přísnou matku, která si hlídá vše co dělá a s kým se baví. Jelikož její sestra chodila s mrtvým chlapcem jménem Jason a on jí velice ublížil, na její rodinu to mělo špatný dopad a její matka nechce aby se něco takového znovu stalo. A poslední je tu Veronica. Je to nová holka, která se se svojí matkou přistěhovala do města v době vraždy. Její máma v Riverdalu vyrůstala. Jelikož se ukázalo, že jejich otec je podvodník, takže dříve bohatá městská holka a kapitánka roztleskávaček se ocitává v malém městečku rozhodnutá změnit svůj život a začíná se kamarádit s Betty.

Jelikož tento seriál hodnotím teprve po 4 vyšlých epizodách, tak nedokážu odhadnout jestli to bude pořád tak napínavý, nebo jestli se z toho stane další seriálová katastrofa s nadějným začátkem. Ale myslím, že za pokus to stojí a doufejme, že to bude takhle dobře pokračovat i nadále.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
100 %
plakát
Legendy zítřka
20. února 2017
další názory k seriálu

LoT? Proč ne?

Když jsem projížděla informace o seriálu jménem Arrow a narazila jsem na LOT a byla jsem velice nadšená, že něco takového existuje. Jelikož moje nejoblíbenější hrdinka z DC seriálů a komiksů je White Canary neboli Sara Lance, byla jsem nadšená, že udělali seriál, kde je jedna z hlavních postav.

Po dokoukání Arrowa jsem se hned začala dívat na tady to a říkám jen, že seriál splnil všechna moje očekávání.

Děj je o cestovateli časem Ripem Hunterem, který si vyhledal hrdiny, kteří v budoucnu nebudou zase tak známí, a nabere je na svojí loď. S nimi se chce pokusit změnit budoucnost, kde má být zničen svět, a také zachránit jeho rodinu, která v budoucnu bude zavražděna. Všichni hrdinové souhlasí a jdou změnit budoucnost, nejenom lidstva, ale i jejich vlastní. Aby se z nich stali Legendy.

Děj je lehce komplikovaný, jelikož cestování časem není nikdy lehké na pochopení, ale pokud dáváte pozor, tak se v tom nemůžete ztratit. Také, na to jak je to vážné téma, si všichni na palubě, mimo Ripa, dělají neustále z něčeho srandu, takže seriál není jenom smrtelně vážný, ale je i velice vtipný. Částečně díky tomu, že na palubě jsou dva nejlepší zlodějové na světě a asasínka(Canary),kteří si ze sebe dělají srandu, ale také tam jsou i jiné vtipné postavy. Např: bývalý automechanik, který se se starým vědcem spojili ve Firestorm, miliardář, který vynalezl oblek, se kterým se dá bojovat a i se zmenšovat a zvětšovat, a barmanka, která zjistila, že má složitou minulost. V dalších dílech nějací hrdinové přibudou a nějací ubudou.

Také se na palubě tvoří nějaké vztahy, takže romantika tam také nechybí.

Tento seriál doporučuji zkouknout, pokud jste viděli seriál Arrow a The Flash, jelikož z těchto seriálů ti hrdinové pocházejí, a tam je popsán jejich život.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Dívka odjinud
19. února 2017
další názory k seriálu

Proč se na to dívat?

Na Lost girl jsem narazila náhodou a jsem za to velice vděčná. Určitě si řeknete: Lost girl? to bude určitě zase nějaký další fantasy seriál, který stojí za nic. Ale není to pravda. Sice je hlavní hrdinka Bo jako většina hlavních postav, vyvolená a má zachránit svět, ale Bo se také od nich dost liší, jelikož sama neví jestli je hodné nebo zlá.

Děj je velice napínavý a zajímavý. Nenechá vás spát jak jste zvědavý co bude dál. v každé sérii se hrdinové potýkají s novým záporákem. Většinou s nějakým mocným fae. A také se Bo průběžně celým seriálem snaží zjistit něco o svojí rodině.

Také jako v každém seriálu zde máme milostný trojúhelník. Je ale originální, protože je mezi Lauren a Bo a Bo a Dysonem. Jelikož hlavní postava je bisexuálka. Zajímavé je, že vlastně nikdy nevíte s kým nakonec skončí. Já jsem už od začátku v týmu Doccubus (Lauren+BO)

Také tu máme velice zajímavé postavy 1) Kenzi. je nejlepší kamarádkou Bo. Je jedna z mála lidí, kteří se zde vyskytují. Do seriálu přináší skvělý smysl pro humor a díky ní se u toho vždy směji. 2) Lauren. Je to lidská doktorka ve světě fae. Je velice chytrá a dokáže vám vynálézt vše oč žádáte. 3) Dyson. Je to vlkodlak, který miluje Bo a pořád ji chrání, i když to nepotřebuje. Někdy to je až otravné. 4) Trick. Je to král krve a i barman v fae hospodě. Nemám ho ráda, protože se chová namyšleně, rozhodně a až moc vážně. 5) Tamsin. To je valkýra, která nešetří svojí upřímností. Za jejími hrubými poznámkami ale skrývá osamocenost a touhu po rodině.

Jsem zklamaná, z toho, jak to skončilo. Konec byl až moc otevřený. Nevím, jestli seriál zrušili nebo to takhle bylo naplánované, ale mohli to lépe ukončit. Také na konci podle mě umřelo až moc hlavních postav.

Takže, pokud máte rádi fantasy dobrodružný, vtipný seriál plný sexuality a milostných trojúhelníků, tak vám tento absolutně doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %