avatar uživatele

kjama

off
JménoMarie
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky kjama
plakát
Nepřestávej dýchat
5. srpna 2022
další názory k seriálu

Bez flashbacků - super survival

Půlka seriálu - současnost - je skvělá. Děvče obdivuji, jak se dokáže poprat s divočinou, udržet klidnou hlavu a přežít.

Druhá půle, neboli flashbacky a halucinace mě nezaujaly. Ono, příběh klasického New Yorského feťáka z korporací, který maká 14 hodin denně a zbytek fetuje, či chlastá, aby vůbec nějak přežil by zajímavý být mohl. To by však hlavní hrdinka nesměla být tak arogantní, nesympatická.

Jak flashbacků přibývalo, říkala jsem si, jestli té holce vůbec fandit. A když přihlédneme ještě k závěru první série, je jisté, že už se k možnému pokračování nedostanu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Volavka
3. srpna 2022
další názory k seriálu

Každý si zaslouží být milován, nebo ne?

Zbývá mi poslední epizoda a já musím zvednout na sto. Připomíná mi to náladu Nočního recepčního v kombinaci s napětím seriálu Pád. Z příběhu mrazí i proto, že se jedná o pravdivé události.

Mladý kluk, který udělal chybu, nebo prasácký dealer, který si přes ego nevidí na prsty u nohou? Dále nevinný člověk potrestaný pouze pro svou mentální nedostatečnost, či systematický sériový vrah, který si hraje s policií? Zpočátku těžko říct.

Líbí se mi tři roviny příběhu: Larryho i Jimmyho pohled a vyšetřování k tomu. Larry i Jimmy měli pohnuté dětství, oba skončili ve vězení, bude to ale k „navázání přátelství“ stačit? Oba jsou úplně odlišní, anebo ne? Ke zlomu dojde v páté epizodě, kdy se dozvíme, jaký je Jimmy člověk. Myslím, že tam se to dozví i on sám. Seriál útočí na můj smysl spravedlnosti a rozumného uvažování, např. ve chvíli vzpoury (vždyť si to pak budou muset sami uklidit), u problému s dozorcem, či tatínkova návštěva (kdy s ním soucítíte, ale...).

Paul Hauser si bezpodmínečně zaslouží glóbus, jenže pokud on, tak proč ne Liotta, či Kinnear. Pokud hodnotím výkon Tagertona v Rocketmanovi jako geniální, zde mi už nezbývají slova. Ten kluk už není kluk, ale pan herec. Možná budoucí DiCaprio? Kdo ví... No a Moafi, ta je přenádherná, přesto si užívá role, kde její krása není podstatná.

Soundtrack si libuje v nastaveném trendu retro písniček, takže očekávám nárůst stahování Soungarten, či Crash Test Dummies. Ostrost barev, střih, kamera, to vše na jedničku.

Díky, že jsem u tohoto mohla být. Tak pozítří ten závěr.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Papírový dům
17. července 2019
další názory k seriálu

Naprostá bomba

K tomuto seriálu jsem si hledala cestu velmi dlouho. První důvod: Je ve španělštině a já španělsky neumím. Důvod druhý: Doporučil mi ho kolega s řekněme artovým vkusem. Bohužel jsem se tedy k němu dostala až nyní.

Seriál původně vyšel jako jedna série a Netflix ho rozdělil na dvě části. Zpočátku nasazuje zběsilé tempo, poté však malinko ztrácí. Proto uděluji pouhých 100% a ne 120. Za dva dny má vyjít třetí série k již ukončenému seriálu a malinko se obávám, aby se s ním nestalo totéž, co s Prison Breakem. Snad ne.

Jedná se o naprostou bombu mezi seriály. Ne každý kus mě donutí zírat s otevřenou pusou, křičet zoufalstvím, nahlas nadávat, či plakat dojetím. Tento seriál to dokázal. Také mě dokázal naučit základní fráze ve španělštině, přestože spoustu z nich asi nikdy nepoužiju (alarm odpojen, opatrně s tou pistolí, střel mě do nohy, apod.). Pozitivní bylo, že jsem krásně rozuměla Helsinki (Srb) i když tam nebyly žádné titulky.

A protože se jedná o speciální loupež, kdy vlastně nikdo nemá přijít k úhoně, budete těm "padouchům" fandit. Mužské oko určitě rádo spočine na nádherných španělských krasavicích Nairobi a Tokio, ženské srdce roztaje při pohledu na sociopata Berlina, či zvuku Denverova smíchu. Vyzdvihuji skvělé herecké výkony, soundtrack a neuvěřitelné zvraty. Říkáte si, tohle Profesor naplánoval, nebo se mu to už vymklo z rukou? Mám fandit Raquel, nebo té bandě uvnitř? Jediný, kdo mě tam fakt štval byl Arturo, toho bych vykopala z banky jako prvního. Díky za seriál a všem doporučuji!!!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Joudové
13. ledna 2019
další názory k seriálu

Úplně stejné jako originál

Až na ty vtipné pasáže. Zbyla jen stafáž. Říkám si, proč si MTV nenajme nějaké scénáristy, kteří napíší vlastní příběh. Toto je stejná sr... (prostě hovadina), jako je americký Červený trpaslík. Těším se na to, až si amíci troufnou na Doctora Who... To bude teprve něco.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
10 %
plakát
The Inbetweeners
13. ledna 2019
další názory k seriálu

Sice nejsem cílovka, ale...

Hned zpočátku musím s ostatními komentáři nesouhlasit. Seriál mi nepřipomíná prcičky ani trochu. Americký humor považuji za něco nechutného, s úmyslem šokovat a hlavně, aby to nezahrnovalo spoustu přemýšlení. Film má se seriálem společné snad jen to, že se jedná o partu kamarádů řešící trable dospívání. Humor je však typicky britský a tam, kde jsem se u prciček trapně ošívala jsem se zde smála na celé kolo.

Musím vyzdvihnout úžasný soundtrack plný indie britpopu. Londýnský přízvuk a slang a také autentické lokace. Moc mi připomínají má léta strávená na comprehensive school :).

Jak je řečeno níže, jedná se o partu čtyř kamarádů. Jednoho retarda, dále mimoně, romantika a úchyláka. Kdo mi vážně lezl na nervy byl Jay. Ani ne tak svými hloupými hláškami, ale spíš tím, jak lže, shazuje a práská kamarády. Divím se, že za ním ještě ostatní stojí.

Nejvíce se mi líbila druhá série, ale i první stála za to. Za třetí sérii stahuji hodnocení. Některé věci jsou fakt už moc, člověk si marně láme hlavu, jak může být někdo tak tupý, sobecký, zahleděný do sebe, že ostatním nepřeje štěstí.

Shlédnuto během jediného dne.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Alias Grace
12. ledna 2019
další názory k seriálu

Další silná hrdinka

Napínavé, zajímavé a fascinující i přesto, že se vlastně v seriálu moc neděje. Vyprávění hlavní hrdinky je poutavé. Moc se mi líbí i zasazení příběhu a jeho vizuální stránka.

Pořád si však nevím rady s postavami. Na počátku seriálu jsem si utvořila názor a ten se však během děje mění. Dosud jsem nepřišla na to, zda byla hlavní hrdinka nevinná, dobře hrající psychopatka, či posedlá. Myslím si, že to však není důležité pro rozuzlení příběhu. Účelem je spíš nechat rozuzlení na nás.

A závěr? Tak ten mě nechal ve stavu, ve kterém se ocitám po každé epizodě Služebnice. S otevřenou pusou a podivným pocitem na hrudi.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Bodyguard
9. prosince 2018
další názory k seriálu

Napínavé jak kšandy a skvělý skotský přízvuk Maddena

Napínavé, zábavné, dechberoucí. Navíc do poslední chvíle nevíte, kdo je vlastně zrádce. Je to Budd? Policista? Operativec? Nebo je to jen hra teroristů ve snaze destabilizovat britské složky vymáhající právo? Ne náhodou mi série připomíná Nočního recepčního, taktéž očekávám Zlatý glóbus pro Maddena, tak jako zbyl jeden pro Hiddlestona. Člověk by seriálu (téměř) odpustil nějaké ty nedostatky. Ani zde, ani v Nočním recepčním, jsem chlapcům jaksi nevěřila tu zamilovanost.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Any Human Heart
2. prosince 2018
další názory k seriálu

Zhýčkaný pisálek potulující se světem

Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy Williama Boyda. A přestože kniha je napsána tak, že alespoň muži by se mohli ztotožnit s hlavním hrdinou, seriál je podán tak, že jeho sebestřednost, pocit výjímečnosti a sobeckost je ukázána v plné kráse. Tak jako jsem nezvládla dočíst knihu, nezvládnu ani tento seriál. Jen v knize jsem se dostala alespoň do středních let hlavního hrdiny, zde nevydýchám ani jeho mládí. Myslím, že díly minisérie jsou urychleny, že nečtenáři se mohou v začátku ztratit, nebudou mít přehled o postavách a jejích charakterech. Ale hlavně, že vidí Loganův holý zadek. Toto je druhá spolupráce Claflina a Macfadyena, ale jejich Ken Follet byl mnohem lepší, než to, co předvádějí zde. A Logan? Prostě jen looser, který se vždy nějakým zázrakem ocitne ve společnosti důležitých lidí. Předpokládám, že jako postava zemřel sám a nemilován.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
The Crimson Field
26. listopadu 2018
další názory k seriálu

Inteligentní, humorná a hluboce dojímavá pocta první světové válce

BBC nedělá nic napůl a co jí jde nejlépe jsou kostýmová dramata.
Už jen symbolikou úvodní znělky s vlčími máky (symbol všech veteránů a mrtvých ve válce) a jménem, které připomnělo báseň In Flanders Fields mi běhal mráz po zádech.
V první epizodě se okamžitě dostáváme do dění. Na scénu přicházejí tři dobrovolnice, které přijíždějí ošetřovat pacienty ve Francii. Každá je jiná a každá si s sebou nese svůj příběh. Oceňuji, že tvůrci dokázali perfektně rozvinout každou dějovou linku až do úplných detailů. Je potřeba vyzdvihnout i výborný vizuál, realistické kostýmy i nevtíravý soundtrack.
Klobouk dolů především před výkony Oony Chaplinové a Richarda Rankina. Dokázali výborně vystupňovat napětí mezi dvěmi postavami.
To nejlepší na celém seriálu je, že nemá otevřený konec a tak se nemusíte užírat tím, co by kdyby...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Birdsong
24. listopadu 2018
další názory k seriálu

"There is nothing more, sir, than to love and be loved"

Úžasně zpracované dílo, které stojí na vizuálu, silné hudbě a především skvělých hereckých výkonech schopných vyjádřit ty nejniternější pocity.
Na počátku příběhu potkáváme dva mladé sobecké lidi, neohlížející se na druhé a užívající si navzájem své lásky. Postupem času se charaktery hlavních hrdinů mění. Z chlapce se stává dospělý muž, důstojník, podporující za všech okolností své muže. Isabelle musela dospět ještě před válkou.
Hrůzy války nejsou vyjádřeny množstvím krve prolité na scéně, ale spíše reakcí mužů, kteří přežili, z bojů se vracejí jako trosky a vidí marnost svého snažení.
Scéna v zákopech mezi Firebracem, Stephenem a Weirem je naprosto brilantní. Jiné scény vám vženou slzy do očí, či ve vás zanechají jen prázdnou díru. Bohužel se jedná o TV film a proto je u nás téměř neznámý. To ovšem neznamená, že nestojí za to!
Pamatujte, 11. 11. v 11 hodin...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
1/3
123