avatar uživatele

kjama

off
JménoMarie
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky kjama
plakát
Jižní Pacifik
15. listopadu 2018
další názory k seriálu

Pengwings, penglings

Takový klasický dokumentární cyklus s krásnými záběry a uklidňujícím hlasem Benedicta Cumberbatche. Bohužel však často bude znám jen tím, že Benedict neumí vyslovit slovo penguin...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Pán času
1. listopadu 2018
další názory k seriálu

I´m afraid of weeping angel statues, dark libraries and people who repeat what I say

Doktor je takový můj skotský superhrdina (nyní už i superhrdinka). To, že seriál může být posedlostí je vidět i v mé knihovně a proto se nebudu více rozepisovat. Vlastně jsem názor nechtěla napsat nikdy, abych si to nepokazila.
Možná snad jen pár poznámek. Některé díly neměly snad ani vzniknout (Moffat). Strašně moc mi lezla na nervy Marta, Amy a taky River.
Takže, výtek jen pár. Pokud jste ještě neviděli, je načase sledovat tento fantastic / brilliant / cool seriál. Jen do toho!

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Pád
1. listopadu 2018
další názory k seriálu

Severská kriminálka v Belfastu

Po třetí sérii dávám plný počet. U spousty kriminálek vidíme chyceného zločince a dál už nic. Třetí série byla psychologicky naprosto jedinečná a dávám palec nahoru i za to, že seriál neukončili závěrečnými výstřely série druhé. Anderson na svých padesát vypadá fantasticky a coby psycholožka je velice uvěřitelná. Dornan potvrdil, že stále hraje jen úchyláky a člověk by mu to z fleku sežral. Paráda. Přidávám další procenta za přízvuk.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
V kruhu koruny
16. října 2018
další názory k seriálu

Shakespearem jsem vždy pohrdala, to už je minulostí

Úžasné zpracování těžké látky. Shakespearovy historické hry pro mě byly vždy velmi těžko uchopitelné. Číst se to nedalo, na jevišti to vypadalo směšně. A kdo si má pamatovat, jak ti Jindřichové šli za sebou a který se dělí na kolik dílů. Prozatím tedy hodnotím Jindřichy IV – V.
Toto dílo překonalo mé očekávání. Velmi oceňuji titulky v televizi ČT Art. Ty totiž nekopírují Shakespearovy verše přeložené před sto padesáti lety Sládkem, nebo Vrchlickým, ale skutečně vysvětlují děj na plátně ve srozumitelné formě.
Scéna a herecké výkony jsou velkolepé až dechberoucí. Chemie mezi Ironsem a Hiddlestonem je velmi intenzivní. Irons skvěle ztvárnil melancholii stárnutí, zatímco Hiddleston v roli floutka Hala ukazuje bezstarostnost mládí. Do očí vám vstoupí slzy v okamžiku, kdy si uvědomíte, že se Hal mění v budoucího státníka. Jeho monolog na trůně, či před vojskem patří k tomu nejlepšímu, co jsem ze Shakespeara viděla (snad krom Coriolana, také ztvárněného Hiddlestonem). Realistické válečné scény jsou zde samozřejmostí, kostýmy nejsou kostýmy, je to opravdové oblečení. A přestože slyšíte divadelní zpracování, na plátně to není vidět.
Jakožto učitelka dějepisu bych vytkla snad jednu věc. A to je historická správnost. Vévoda z Yorku byl člen Britské šlechty. Byl to dokonce Jindřichův bratranec. V roce 1415 se ještě Anglie topila v místních rozmíškách a o koloniích ještě ani neslyšela. Tak co to do háje bylo? Vévoda zemřel ve svých 42 letech coby vousatý bílý muž. To, co si zde BBC nemohla odpustit si měla dovolit v Benátkách, Veroně, Byzanci, ale ne mezi anglickou šlechtou, do háje zeleného!!!
Edit: Richard III. je opravdu ten nejdokonalejší ze všech Shakespearovských padouchů. Tedy alespoň v podání Benedicta Cumberbatche. Člověk nad jeho skutky zůstává stát s otevřenými ústy a zároveň je vám ho líto.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Čas čarodějnic
24. září 2018
další názory k seriálu

Tak britské...

Musím přiznat, že tohle se mi líbí moc. Mám sice po shlédnutí teprve dvou epizod, jenže v rámci čekání na epizodu další jsem zvládla první knihu. Musím pochválit, že seriál se hezky drží hlavního děje, hezky zobrazuje i události retrospektivy a jste takříkajíc v obraze. Odehrává se v mém milovaném Oxfordu s britskými herci. Matthew Goode byl naprosto skvělá volba anglického gentlemana a vdělaného člověka, který prošel soukromým školstvím a systémem Oxbridge :). Užívám si, že se zde nevyskytují absurdně krásní lidé (jako v amerických seriálech - tj. věčně načesané lokny, rtěnka i poprobuzení), ale spíše lidé s charizmatem. Jsem zvědavá jak se to vyvine dál, prozatím 90 procent.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
94 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
90 %
plakát
Noční recepční
12. září 2018
další názory k seriálu

Naprosto brilantní

Přiznám se, že neholduji špionážním filmům, ale tato minisérie mě naprosto pohltila.

V počátku sledujeme Jonathana v úplně jiné roli, než byste čekali. Noční recepční v jeho podání je vždy ochotný pomoci a přesto pro hotelové hosty neviditelný. Neviditelný snad i proto, že se schovává před světem. První díl se může zdát malinko pomalejší, ale vše se připravuje na následný rozjezd.

Poté dojde ke zvratu a Jonathan se vzdává toho jediného, co máme všichni, toho, co málokdo obětuje - vlastní identity. Vydává se do míst, kde ho nemůže zachránit nikdo jiný krom jeho samého. Celý svět v něm vidí zrádce.

No a pak je tu ještě jedna rovina. Roper má být tím nejhorším mužem na světě. Ovšem jak to, že si lidé užívají jeho přítomnosti, jeho charisma? Jak to, že je to zábavný společník a muž s citem pro rodinu, milující muž? Mezi Roperem a Jonathanem vzniká jistý druh přátelství. A přesně to je možná na seriálu tak děsivé.

Chválím chemii mezi Hiddlestonem a Lauriem, Chválím změnu z Burra na Burrovou, chválím krásně zvolené lokace a ostré barvy. Minisérie jednoznačně vede mezi seriály, které jsem v poslední době zkoukla. Díky!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Hell on Wheels
23. srpna 2018
další názory k seriálu

Real badass!

Opravdové dobytí divokého západu přišlo až se stavbou železnice. V tomto seriálu tedy vidíme to dobývání v přímém přenosu. A to se vší tou špínou, krutostí a tvrdou realitou. Oceňuji naprosto výbornou práci kamery, brilantní výběr soundtracku a především nesmírně charismatického hlavního hrdinu. Cullen Bohannon je noční můrou vrahů a snem nejedné ženy. Skvělé také je, že pokrývá dobové reálie, odhaluje je v neromantické podobě a zmiňuje také důležité historické události té doby.
1. série - super! Oceňuji malé množství epizod. Cullen má cíl a ten se snaží splnit. Moc se mi líbí Lilly a její odhodlání přežít. Ze Švéda mrazí už teď.
2. série - o dost slabší, nelíbí se mi Cullen coby loupící psanec.
3. série - ještě lepší, než jsme doufali.
4. série - zde to tak nějak stagnovalo. Děj se zastavil společně s pracemi na železnici a sledujeme osudy v městečku Cheyenne. Zde je i nejhorší epizoda celé série, Bear Man.
5. série - tzv. čínská. Ne, to mi moc nesedlo. Neumím čínsky a tak mě to usadilo u obrazovky a titulků. Natahovali to jak nudli z nosu. Ovšem závěr jak má být.
Díky! A hlavně díky moc za to, že seriál byl opravdu ukončen.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Kondor
7. srpna 2018
další názory k seriálu

Naprosté překvapení

Špionážním filmům neholduji. Bourne mi připadá nudný, film Jeden musí z kola ven jsem nepochopila (opravdu ne). Toto je ale naprostá bomba.
Seriál těží z výborného výkonu Maxe Ironse, či Williama Hurta. Děj vás vtáhne natolik, že budete nahlas nadávat a kousat si nehty. Je to hodně napínavé a téměř nebudete mít možnost vydechnout. Ve srovnání s filmem oceňuji i přizpůsobení se nové době počítačů, smartphonů a dalších udělátek.
Pár věcí bych si ale odpustila. Postava Jouberta v seriálu je dost přitažená za vlasy. Jako opravdu mladinká Izraelka coby vyšinutý zabiják? A také ty nudné flashbacky zpomalující děj... Postupem epizod jich bohužel přibývalo.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
When Calls the Heart
12. července 2018
další názory k seriálu

Doktorka Quinnová křížená se Sedmým nebem

Doktorka Quinnová je mým gulty pleasure a proto jsem byla jak v jiříkově vidění po zhlédnutí prvních pár epizod. Stejné morální poslání, podobné scény včetně otravných dětí, podobné vztahové problémy. Úplně jsem si užívala ta klišé. Těch několik procent dolů je za ty často příliš falešné úsměvy, přeslazenost a že jsou lidi na sebe tak hodní v okamžiku, kdy by normální člověk řval a rval si vlasy...
Edit po 5. sérii z 90% na 60%: Ve druhé sérii přestaly být kostýmy i vlasy autentické. Ve třetí sérii se všechny negativní postavy měnily na pozitivní pouze tím, že se na ně Abigail, či Elizabeth usmála. Ve čtvrté sérii jsem už nemohla vystát Elizabethino šišlání na děti. V páté jsem viděla z Jacka jen málo a po páté sérii už není proč koukat. Sorry

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Dukla 61
11. června 2018
další názory k seriálu

Rovných sto

Existuje jen velmi málo českých filmů a seriálů, kterým bych dala sto procent. Spoustu z nich prozatím úspěšně ignoruji. Přesto jsem moc ráda, že jsem narazila na tento skvost.
Zprvu jsem se bála vulgarismů a pražáků v rolích spíše východních. Přestože mám ucho moraváka, v tuto chvíli mi to nevadilo. Vysoce hodnotím výkony Issové, která (pro mě poprvé) předvedla své herecké kvality. Dále Mikluš exceluje, škoda, že Kozub se filmem jen mihl.
Netušila jsem, jaká tragédie se odehrála a myslím, že film může být výbornou připomínkou a varováním, že se něco podobného může a bude opakovat.
Mám ráda katastrofické filmy, ale tento je výjímečný tím, že mi hlavní postavy nelezly na nervy, byly lidské, byly uvěřitelné.
Tvůrcům děkuji.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %