avatar uživatele

vonDrackova

off
Jméno
Věk32 let
BydlištěLiberec
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky vonDrackova
plakát
Expanze
11. února 2022
další názory k seriálu

Budoucnost?

Tak tenhle seroš mě tak moc nadchl myšlenkou budoucnosti lidstva, že když jsem se dozvěděla, že je to podle knihy tak jsem s velkým sebe ovládnutím přerušila seriál po první sérii a nejdřív si to přečtu!!

Zpět k recenzi. Seriál mě bavil hlavně kvůli tomu, jak mi přišlo, že se jedná o relativně možnou (a ne nehorázně vzdálenou) budoucnost, jak by to nejspíš fungovalo...některé aspekty mi přijdou opravdu realisické. Má o v sobě jisté tajemství a prvky detektivky, což se mi líbí. Zápletka je dost slušná a napínavá, vlastně mě i konec první série dokázal překvapit.

Hlavní postavy jsou vzhledově sympatické, ale charakterově u mě vede detektiv. Jim je trošku plochej, některé činy úplně nechápu. Setkání některých postav bych si odpustila, nebo posunula, ale to se nedá nic dělat.

Za mě 85%

Takže teď se pustím do knihy a dle jiných komentářů se těším na jiný pohled na věc! :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
17. prosince 2021
další názory k seriálu

Zajímavý vývoj v dalších sériích

Díky dalším sériím dávám tak vysoké hodnocení. Za sebe vyzdvihuji první půlku třetí série, která měla tu správnou dávku nepředvídatelného napětí. A teď se tu jdu vypsat, protože to po celém shlédnutí potřebuji...

První série je hodně špatná, musíte se jí doslova prokousat, přežít scénář, ve kterém Clary opakuje doslova stejné věty (v originále), neustále jen fňuká a ještě ke všemu řeší jen a pouze svoje problémy, na vše ostatní kašle. Navzdory tomu jí všichni v každém díle chválí, jaká je dobrá. Herečka některé scény nepřirozeně přehrává, škoda, velká škoda. Navíc celá série je v podstatě jen o hledání matky a poháru. Několik věcí se načne a nevysvětlí.
Byla jsem překvapená, jak přirozeně na mě zapůsobil pár Alec + Magnus. U mě je to rekordní přirozené provedení gay páru, dokonce se stali nejoblíbenějším párem seriálu. Žádný jiný pár neměl tu správnou milou a nepřehnanou hloubku vztahu.
Za zmínku stojí i bojové scény, které mají hodně různorodou kvalitu. Za mě podávají nejlepší výkony Jace, Isabel, Luke. Těm věřím, že jsou bojovníci. Clary vypadá hrozně nemotorně a ještě její pozdější volba zbraní...achjo...
Díky bohu za změny vykonané na druhé sérii, ty meče byla hodně dobrá volba. Celá druhá série začala být konečně přirozenější. Příběh také nabírá na lepším zpracování a nové zápletky stojí za to.
Překvapením jsou hezky propracované vedlejší postavy a je jich docela hodně. Oblíbenec je Simon, sice si na jeho hlášky musíte trochu zvyknout, ale když se s tím smíříte, tak je tam velice příjemnou, někdy originální, vtipnou a loajální postavičkou. Musí se uznat, že to hraje dobře. Rafael se super upír, který si jde svojí netypickou cestou. Maia dost vyčuhuje mezi vlkodlaky, bylo potřeba aby tam byl někdo inteligentní. A samozřejmě Magnus je naprosto dokonalý, skvěle ztvárněný, vidím tu hodně inspiraci kapitánem "Jackem Sparow", ale perfektně se to sem hodí, udržuje si svůj charakter po celou dobu.
První půlka třetí série je pro mě top, i z hlediska padoucha, Lilith je hodně dobrá. Konečně se tu dějí opravdu napínavé problémy, které se nevyřeší ihned v dalším díle (jako tomu je do teď). Líbí se mi, že některé činy tu opravdu mají následky. Druhá půlka závěrečné série opakovala předchozí zápletku, akorát ji trochu jinak aplikovali. Celý konec seriálu byl trochu uspěchaný a pro mě nepřišlo to správné vyvrcholení napětí. Jsem ale ráda, že to celé dobře dopadne, jsem prostě pro happy ending.
Nakonec, nebudeme si nalhávat, že na to nekoukáme i kvůli pěkným sexy postavám, tady je opravdu slušný výběr... ;)
Nečetla jsem knížky ani neviděla film, takže jsem neměla žádná konkrétní očekávání a nakonec zklamaná nejsem.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Dash & Lily
4. prosince 2020
další názory k seriálu

Vánoční romanťárna

Velice hezká, roztomilá Vánoční oddychovka. Některé díly překvapily srandovními momenty, jiné trošku přidaly na zápletce a dramatičnosti (i nějaké malé napětí jsem si užila). Ano jsou tam nelogické situace a pár jich bylo trošku moc strojených a nahraných, obzvláště v posledních dvou dílech, ale naštěstí to atmosféru nezkazilo. :)

Potěšily mě hlavní postavy, které nebyly jak z časopisu a i tak mi byly sympatické. Ovšem věkově to celé bylo mimo, pro mě to od začátku byli vysokoškoláci alespoň okolo 20, na 17 tedy opravdu nevypadají... Pro mě to bylo ovšem plus. :D

Užijte si to a relaxujte!
Kolik lidí teď asi nechá tajemné zápisníky v knihkupectvích? :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Kyberagent
21. září 2020
další názory k seriálu

Kyber inteligence

Právě jsem dokoukala všechny díly a jsem tedy dost plná dojmů...

Na úvod je třeba říci, že obsazení je myslím dobré a výkony hlavních (ano pouze hlavních) herců jsou fajn. Začátek a závěr seriálu podle mě stojí za to, ale prostředek bohužel nic nepřinesl...

(spoilery)
První díly vypadaly fakt dobře, hlavní zápletky - ztracená manželka a druhý čip, měly dost potenciálu, který ovšem zůstal opravdu pouze v prvních dílech! To tajemno kdo je kdo a co se zatím skrývá se vyřešilo a tím to odeznělo. Další díly jak z klasické epizodní kriminálky... :( A bohužel ne moc dobré.

Gabriel už žádné nové nepoznané schopnosti neukázal. U hlavního páru se bohužel nedočkáme žádného vývoje (jako když chlap s vojenským výcvikem dostane jako ochránkyni pěknou ženskou, tak co asi všichni čekáme?). A ani jsme se nedozvěděli nic moc bližšího o postavách (možná kromě Gabriela).

Jako programátorka mě další díly čím dál víc pobavily, protože jejich nejlepší experti z celých států na sítě, SW, kybernetiku, zabezpečení, ti stáli opravdu za to. V každém díle aspoň jeden povedený joke. Stačilo psát scénář s někým, kdo tomu trošku rozumí a přidá pár věrných detailů, moc práce by to nedalo.

Škoda, velká škoda, protože myšlenka mohla být fakt super. Naštěstí mám ráda kriminálky, takže hodnocení nedám až tak špatné.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Letopisy rodu Shannara
11. února 2016
další názory k seriálu

Jak se to vyvrbí?

Tak nevím. Jako hodně lidí, začínám mít smíšené pocity. Nejdříve mě nadchlo prostředí a svět, zas tak moc seriálů s elfí tématikou teda není, ale začíná to být čím dál víc podivnější mix.
(lehce spoilery)
Asi se chtěli zalíbit všem a protkat to drsnými scénami, démony, hezkými teenagery ale i intimními scénami zároveň. Přijde mi, že se to přestává k sobě všechno hodit, je to bezmylšenkovitě spojené k sobě. Začíná mě štvát vyslovená hloupost hlavních postav, kde se všechno zlé vlastně děje díky nim a někteří za to poprávu zaplatili životem. Zatím to ubývá rychle, takže se začínám přesouvat na vedlejší postavy, které se zatím chovají aspoň trochu chytře.

Budu doufat, že se začne dít něco trochu spravedlivějšího a logičtějšího. Zatím jsem z každého dílu tak trochu naštvaná (jsem po e7). Nevím teď jak hodnotit, dávám zatím 70%, ještě uvidíme co se stane... ;)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Já a robot
6. ledna 2014
další názory k seriálu

Sci-fi detektivka

Naštěstí se mi u tohoto seriálu nedostalo obávaného zklamání. Detektivní seriály mám moc ráda, a když jsou navíc i ve sci-fi prostředí, tak je to supr.

(spoilery)
Dva hlavní hrdinové se skvěle doplňují a velice mě potěšili i občasné vtípky, které děj, který je tematicky někdy dost vážný, či napínavý (rozpor s dopadením padouchů co transplantovali použitá srdce,...), zpestřují. Je zajímavé sledovat, jak se Kennexův vztah k Dorianovi mění, a jak se lépe poznávají. Jen Dorian mi někdy přijde až moc lidský, zatím se moc jeho chyb v tomto ohledu neprojevilo.

Nakonec bych jen dodala, že bych se opravdu ráda dozvěděla něco víc o ostatních postavách, které zatím fungují jen jako "posluhovači v pozadí děje". Pokud se trochu víc nezapojí, tak to bude v tomto směru dost jednotvárné. No uvidíme... :)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Hvězdná brána: Atlantida
20. září 2013
další názory k seriálu

Lepší než SG1?

Jako asi několik dalších nadšenců sci-fi jsem měla období, kdy jsem se zažrala do koukání na SG1. Zkoukla jsem každý díl a všechny série. Po dokoukání posledního dílu jsem časem nevěděla co by. Na co se teď budu dívat (protože SG1 mi na nějakou dobu tohle trápení úplně vymazalo).

Navzdory tomu, že mě SG-Atlantis v televizi nikdy nebavilo, jsem si stáhla první sérii. A byla jsem naprosto nadšená! Úplně mě to dostalo a tenhle spin-off jsem si hrozně oblíbila. Brzy se mi začaly líbit charaktery hlavních postav. Mají své úplně jiné kouzlo, než ty v SG1.

Je pravda, že v dalších sériích byly poněkud nudnější díly. Nicméně i na nějakou změnu postav jsem si vždy zvykla a převládají kladné pocity. Musím říci, že tento spin-off mám radši než samotnou původní SG1.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %