avatar uživatele

Richard Ježek

off
JménoRichard Ježek
Věk38 let (Beran)
BydlištěJohnstone, Scotland
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/richard.jezek.5
Poznámka
Názory uživatele Richard Ježek
plakát
Star Trek: Podivné nové světy
13. srpna 2023
další názory k seriálu

Kde jsou ty nové světy?

Jsem rád, že tento seriál se vrací ke kořenům Star Treku a nemáme tu plitké lgbt+ scény jako v Discovery, kde něčí sexualita je důležitější než celý děj. Co mi ale v zásadě hodně vadí je to, že jsou na pětileté misi, kde mají objevovat nové světy, ale vlastně za celé dvě série neobjevili snad žádný. Nebyla tam žádná nová planeta. Jen jednou objevili tu nějakou energii a nový živočišný druh, co není vidět, ale to je vše. Celý seriál se odehrává hlavně na lodi a nevidíme prostě nějakou planetu. Tohle bylo fakt trnem v patě.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Expanze
14. ledna 2021
další názory k seriálu

Zaspal jsem zacatek

Kdyz zacala prvni rada, videl jsem prvnich par dilu a vubec me to nebavilo. A to vesmirne scifi miluju. Ted na prelomu 2020 a 2021 se objevila pata rada a videl jsem ruzne clanky. Rikal jsem si, proc jsem to vlastne prestal sledovat? Na jaky serial jsem se to vlastne vykaslal kdysi? Tak jsem volne navazal sledovani a snazil se po tech letech chytit dej. Boze, jsem rad, ze jsem to udelal. Tak dokonalej vesmirnej serial uz jsem dlouho nevidel. Nechapu, proc jsembprestal kdysi. Tohle je asi nejlepsi pocin od dob FireFly. Dej je propracovany a v podstate zadna dalsi rada nevyvraci dej z te predchozi. Hltam ted dil po dilu a netesim se, az dojedu na konec 5. serie a budu muset cekat. Co se tyce zpracovani efektu, tak to je na jednicku podtrzenou. Pamatuji si scenu brecici zeny v nulove gravitaci obracenou vzhuru nohama a oni dokonce mysleli na takovy maly detail, ze slzy se ji nemaji kam vytect a ma je proste zasekle v ocich. To me fakt dostalo. Myslim, ze mnoho tvurcu hollywodskych vesmirnych filmu by se od nich mohlo ucit, protoze zde je vse perfektne propracovane. A soundtrack a opening ke kazdymu dilu? Boze to je normalne porno pro me. Jsem magor do openingu a Expanse ma snad nejlepsi opening za posledni dekadu vcetne soundtracku. Dalsi plus - dej se vyviji tak zvlastne, ze ve 3/4 rady si myslite, ze je to posledni dil a ono ne. Jeste vas ceka dalsi pribeh poslednich par dilu. To se mi moc libi.

Snad jediny minus (ale as to je podle knihy) - ta anglictina Pasu me hrozne irituje. Tezko jsem si na ni zvykal

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Holky na lovu (odměn)
3. října 2020
další názory k seriálu

Z nudy otevřel a zůstal

Než jsem se k seriálu dostal, tak na mě pořád na Netflixu skákal jako novinka s tím lákadlem "Hej, koukni na mě." No, ze začátku jsem odolával, protože mne trailer moc nezaujal a viděl jsem v tom jen nějakou pibertální pitomost. Jenže jednoho večera došli seriály (na všech stanicích) a já tak jen bezhlavě brouzdal po Netflixu, na co bych se podíval. A pak jsem narazil zase na tu "pitomost". No jo, tak tomu dám šanci a odpočinu si u té pípoviny. Pomyslel jsem si. Pak na mě vybafl první díl, druhý, třetí a u to jelo. Prostě mě to zatraceně bavilo. Ta kontroverze náboženství versus lovkyně odměn a co je dobré a co ne a ty jejich neustálý kecy. No perfektní. A do toho jim absolutně perfektně sekundoval ten pravý lovec odměn. Jednoduše to mělo grády, spád a svižně to utíkalo. Ikdyž je to prostě pro puberťáky, tak jsem to shltal celý asi za 4 dny. A konec? A ta zápletka a suprise. No perfektní. Nečekal jsem nic takového od toho seriálu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Star Trek: Lower Decks
3. října 2020
další názory k seriálu

Výplň

Mé hodnocené je trochu subjektivní, protože miluju svět Star Treku, ikdyž se v něm nevyznám :D a mám rád ztřeštěné animáky. No a tady je oboje. Udělat si srandu z jinak vážného univerza Star Trek je pecka. Ano, nelze v tom hledat nějaký užasný příběh a ani nějaké nové super objevování a už vůbec ne nějakou charismatickou zajímavou postavu, ale jako oddechovka a výplň při čekání mezi Star Trek seriály je to super.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Papírový dům
18. května 2020
další názory k seriálu

Španělsko jede

Tak nějak jsem nikdy v minulosti nemusel jiné seriály než z USA nebo UK. Vždy mi přišlo, že ostatní země jsou s kvalitou tvorby tak nějak pozadu a většinou se soustředí jen na jejich typickou tvorbu, telenovely, reality show blbosti a podobně. Poslední dobou ale nastal velký zlom a to asi i díky Netflixu. Alespoň tak nějak já to vnímám. Nejdřív to bylo u mě 3%, pak Dark a teď La Casa de Papel. Začínám si uvědomovat, že španělé vědí, jak zaujmout. Zatím jsem teprve u 6. dílu (18.5.2020) a jdu hltat další díly, protože mě to vždy uková do postele a koukám dál a dál a dál. Výborná ukázka toho, jak z obyčejného tématu jako loupež se dá udělat dlouhý seriál plný akce, napětí, ale hlavně v tomto případě příběhu! Vůbec jsem nečekal, že se louež natáhne na více dní a více dílů. Když to rovnou začalo loupeží, čekal jsem, že první díl bude o té loupeži a ostaní díly budou o tom, co se děje potom. A ono ne, vlastně pořád se jede jen o té loupeži, ale tak geniálně.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Stranger Things
21. srpna 2019
další názory k seriálu

Hltačka

Dobrovolně se přiznám, že jsem se k seriálu dostal teprve až teď po odvysílání a přeložení 3. série. A možná jsem i dobře udělal. Protože to čekání mezi sériemi by mě zabilo. Po té třetí je to aspoň tak jako (uzavřené), i když doufá, že budou další řady. Dříve jsem na to nechtěl vůbec koukat, protože mi dost často vadí všeobecná popularita kolem nějakého seriálu a pak se mi na něj nechce koukat. Proto jsem ho kdysi zavrhl, protože to doporučovali všude a všichni. A už chápu proč. Všechny tři řady v závislosti na volném času jsem s přítelkyní shltal během pár dní. Prostě úžasný seriál, co je kulervoucí (všichni pochopí). Dost mi to připomíná Spielbergovu tvorbu, který točil podobná témata s děckama. Vlastně než jsem se podíval na tvůrce, tak jsem si říkal, jestli v tom nemá prsty. Nemá. Ale i tak nevadí. Každopádně konspirační teorie, jiná dimenze, scifi jak prase a to všechno zasazeno do 80. let, kde je vše složitější, protože nemáte techniku ani mobily a ani pořádný počítače. No prostě suprově udělaný děj. Začátek druhé řady trochu pokulhával pomalým náběhem, ale to zas vylepšila řada třetí, která tomu dala grády. Jen jsem nepochopil jednu věc. Dustina. 1. řada nemá zuby, 2. řada má zuby a 3. řada nemá zuby. Jak jako? Co se stalo? Kde je vysvětlení? Jinak demo-psi byli úžasně udělaní. Takovýho miláčka bych chtěl taky domů :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
BH90210
21. srpna 2019
další názory k seriálu

Nedal jsem ani pilot

Jedním slovem znechucen. Asi jsem čekal něco jiného. Ale arogantní nafoukané herce s jejich problémy, kde v nich každý vidí jen jejich postavy a oni se sami utápí v moderních problémech hollywoodských a nehollywoodských hvězd, to bylo na mě moc. Vypnul jsem to v ve 3/4 pilotu a už to nikdy nechci vidět. 10 % za nápad oživit BH 90210. Škoda, že se to chytlo za špatný konec.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
10 %
plakát
Most!
10. července 2019
další názory k seriálu

Konečně

Přiznám se, že ze začátku jsem nevěděl o co jde, když všude na netu začali padat obrázky, videa a hlášky z Mostu! Asi protože již několik let nesleduji českou tvorbu, jelikož jsem na ni zanevřel. Myslím, že to začalo prvním dílem Ulice, Ordošky a Troškových novodobých "rádoby" komedií. Prostě české tvorbě mě chyběli koule. No a Most! ty koule má. Nebojí se natvrdo ukázat problematiku nějakého problému (romové, zatvrzelost čechů proti LGBT apod.). A hlavně se jí nebojí ukázat tvrdým satiristickým humorem, což je na tom to nejlepší. Prostě to není žádná opatrná slaďárna, ale věc, která ukazuje skutečnost. Ono ty kecy těch hlavních postav jsou reálné. Ono to opravdu třeba v těch hospodách takhle funguje a ti lidi se tam takhle baví. No a hlášky, které už zlidověli, jsou prostě pecka. Hlavně jsem rád, že to skončilo první řadou a nebude se nic natahovat. V tom nejlepší skončit. Za mě nejlepší český počin, co kdy nějaká česká televize udělala. Díky ČT a Nova či Prima se svejma s.ačkama pro důchodce a nudící maminy může jít zahrabat.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
24 hodin: Nezastavitelný
19. března 2017
další názory k seriálu

Zajimave

Pamatuji si jeste na svou pubertu, kdy jsem cekal do noci na kazdy dil prvni rady na Nove s Jackem Bauerem. Stejne jsem nevidel vsechny. A tento novy "odkaz" mi to pripomnel, jak me vlastne fascinoval ten pribeh jednoho dne minutu po minute a co se da zatracene za 24 hodin stihnout. Kazdopadne za me dobry serial a dokoukam ho.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
The 100
20. února 2016
další názory k seriálu

Až moc

První série byla naprosto perfektní, až jsem zůstal koukat, jak dobrý to je seriál. Druhá nezačala špatně, ale od půlky se to šíleně komplikuje a ty vztahy zemšťanů a nebeských lidí už jsou fakt trapný. Ten podrazí, toho, ten toho a tamta tu a pak se to celý otočí a zkomplikuje a člověk už neví co. Je to moc náročný. Po první řadě jsem začal číst i obě zatím vyšlé knihy a jsou určitě lepší. Seriál se dost od knih oddělil. V knize je to takové hezčí, ale víc pro holky vyprávěné no. Seriál aspoň jede brutalitu trochu. Jen upřímně, ať už někdo zabije Clarke, nudí mě tam. Vše se točí kolem ní a kolem jejího know how na vedení národů, až je to trapný.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
1/4
1234