KamilkaP.

off
JménoKamila
Věk32 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/kamila.prochazkova.92
Poznámka
Názory uživatelky KamilkaP.
plakát
Dabing Street
9. března 2019
další názory k seriálu

Komedie, co mě opravdu nepobavila...

Na seriál jsem se podívala z nudy, opravdu jsem od toho moc nečekala. A přesto mě to zklamalo. Začalo to docela dobře, hned úvodní scéna mě pobavila, Bartoška to trochu natahoval, ale taky jsem se zasmála. Další díly hodně klesly. Humor náctiletého chlapce, co zrovna objevil sex a musí o něm všude mluvit. Ještě poměrně sexistický vůči ženám. Stereotypy typu, že chlap, co má každý den jinou a tahá je na studio, je borec a žena, co má ráda sex a střídá partnery, je nemravná a bratr nad ji musí hlídat. A další hlouposti, které jsou typické pro český rádoby laškovní humor, kterému když se nesmějeme, tak jsme frigidní a nechápeme ho. Postavy jsou trochu stereotypní, ale v sitcomu to ani nevadí a funguje to. Prostředí je určitě zajímavé, má to potenciál na epizodní vtipy a role známějších herců. Bohužel pro mě naprosto nevyužitý. Stačilo by přitom jen přestat cpát vtipy o sexu kdykoliv to jde a byl by to docela povedený béčkový seriál k žehlení, večery apod.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
20 %
plakát
Čas čarodějnic
5. března 2019
další názory k seriálu

Zábavné, ale klišé...

Tenhle seriál mě docela dostává do rozpaků. Na jednu stranu se mi hrozně líbí a zároveň mě přijde "twilight" hloupoučký. Pozadí příběhu, tedy tři skupiny nadpřirozených bytostí udržující křehký mír, je vykresleno výborně. Napětí mezi upíry a čaroději má dobrou chemii, démoni mi přijdou trochu upozadění (plus se zná jakoby neměli žádné super schopnosti), ale celkově to funguje. Většina postav je uvěřitelných a dobře zahraných - např. duo "ser Allister" a finská čarodějka mě opravdu bavilo! Celkově je obsazení hodně kvalitní.
Moc se mi líbila i kamera a různě zpomalené/zrychlené záběry. Teď ty rozpaky... Ačkoliv v první epizodě Diana a Matthew působí opravdu dobře, časem se jejich vztah stává příšerným klišé, které hrozně bije do očí! Oba dva působí jako vzdělaní, rozumní a typicky "britští" lidé, takže mě přijde jejich pubertální zamilování jako pěst na oko. Chvílemi si říkám, jestli by ten seriál nebyl lepší bez nich :D Chápu, že se tvůrci drží knižní předlohy, ale myslím, že ubrat volume těch milostných projevů by neuškodilo. Určitě se podívám i na druhou sérii, protože kvalita provedení a vedlejší postavy u mě předčí negativa.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
70 %
plakát
Miranda
30. července 2018
další názory k seriálu

Miranda

Na seriál jsem začala koukat na doporučení kamarádky: "Miranda je trhlá a divná stejně jako my, musíš se na to podívat!"
Můj první dojem byl, že Miranda mluví fakt divným přízvukem, její matka a nejlepší kamarádka jsou moc uřvané a celé je to trochu trapné. Pak ale přišla první joke bomba, kdy jsem se málem počůrala smíchy ( Miranda se zamotá při rozhovoru s Garym. Nejdřív mu řekne, že má manžela a děti a pak, že se rozvedla a děti umřely na umrznutí - "what a fun story"). Tím si mě naprosto získala. I když mě některé vtipy přišly slabší a jiné dokonce ani ne vtipné, je zde hodně míst, kde jsem si musela dát pauzu nebo pustit znovu. Miranda a její záseky na slovech nebo vytváření nových slov ("not very but OVARY :D") Kámoška měla pravdu - je to o nás podivínkách. S Mirandou se můžu naprosto ztotožnit, dělám podobný kraviny a jsem podobně zdatná s muži. Konečně seriál i o neobratných ženách!

A na závěr ta věta, že jsme taky atraktivní, ale svět o tom nemluví, takže trvá déle než si to uvědomíme <3

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Godless
25. července 2018
další názory k seriálu

Nejsem westernový typ, ale tohle se mi líbilo ...

Bambitky a honičky na koních mě moc neberou, plus je tam plno oplzlých a nechutných chlapků, což není moje už tuplem. Godless mě ale zaujal na první pohled obsazením a faktem, že jde o město, "které je záhadně obýváno pouze ženami." Ruku na srdce, trochu jsem myslela, že v tom bude nějaká duchařina. Aspoň maličko - duchové mrtvých indiánů, kletba apod. Bohužel není, ale i tak jsem vydržela do konce a bavila se.
Tempo seriálu je pomalejší a epizody hodinové, na to si člověk namlsaný rychlou akcí musí zvyknout. Obsazení je výborné, J. Denielse znám jen z Blbí a blbější, takže mě příjemně překvapil. Jack O'Connell mě nalákal, viděla jsem ho ve Skins, kde hrál dobře (i když takovýho hajzlíka) a M. Dockery je také svělá herečka. Dobré jsou i vedlejší postavy. Jediná mi vadila Němka Martha, která se téměř ke konci seriálu vyloupla na poslední chvíli, to jsem moc nepochopila.
Nejvíc mě bavila indiánská babička :)
Děj byl trochu táhlý, chvilkami jsem doufala, ať už je nějaká akce. Poslední dva díly a hlavně vrcholná přestřelka stály za všechny ty pomalejší momenty. Vztahy mezi postavami byly dobře vygradované, nebylo tam ani moc klišé. Trochu romantiky, trochu dramatu a akce. I lesbičky mi přišly "normálně" zakomponované, žádná velká gesta kolem toho.
Takže bych Godless určitě doporučila i newesternovým divákům jako já, má svoje kouzlo.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Noční recepční
25. července 2018
další názory k seriálu

The Night manager

Hned na začátek přiznám, že jsem se začala koukat kvůli Tomovi. Takže se přiznám, že některé scény jsem prostě jen čuměla na to, jak je sexy a nevnímala děj... A jednu scénu jsem si i pustila vícekrát :D Konec fangirling!

Další herecké obsazení je také skvělé, Hugh Laurie mě příjemné překvapil. Jako dr. House už mě přišel ke konci otravný, ale egocetrického podnikatele zahrát opravdu dobře. Jeho milenka byla taky přesvědčivá a vytvářela dobré napětí. Stejně tak mě překvapil Tom Hollander (znám ho jen z Pirátů z Karibiku) a Olivia Colman - i těhotná ženská se do toho umí opřít a být akční. I vedlejší postavy byly dobře zahrané a uvěřitelné.
Děj byl napínavý, akční, někdy trochu předvídatelný, ale to neubíralo na napětí. Konec mě maličko zklamal, byl až takový moc "pohádkový". Čekala jsem to trochu víc tragické pro tu "dobrou" stranu.
Celkově ale výborný akční kousek, exotická prostředí, dobře zahrané (i když Tom na mě někdy působil trochu strnule), trochu sluníčkový konec, ale jinak jsem moc spokojená.
Dala bych sto procent, ale ten konec to podle mě trochu zkazil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Britannia
25. července 2018
další názory k seriálu

Tohle trochu (víc) odflákli

Těšila jsem se na pěkné historické drama o Keltech a Římanech. Protože Kelty mám ráda, líbí se mi jejich historie, umění a mytologie. Obsazení vypadalo dobře, prostředí taky.
Ale byla jsem docela zklamaná, historická přesnost mizivá, u těch Římanů mi to přišlo chvílemi až jako parodie, nemůžu si pomoct.
Co se týče postav, u Římanů mě nikdo nezaujal, u Keltů nejvíc ta malá holka a Kerra.
Líbila se mi docela i ta psychedelická část u druidů. Ale to bohužel nestačilo, abych se dívala dál. Přiznám se, že jsem viděla jen první díl, takže je možné, že se pak děj rozběhne a třeba bych se i dívala. Mám ale problém s historickými blbostmi, což mě odradilo se koukat dál.
Takže někdo, komu tohle nevadí a hledá spíše lehčí "historický" příběh, se Britannia může líbit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Collateral
12. června 2018
další názory k seriálu

Detektivní minisérie

Co mě na britských seriálech baví je, že většinou ví, kdy zkončit a zbytečně nenatahují. V tomhle případě bych klidně pár dílu přidala.
Detektivka je to zajímavá, na první pohled "náhodné" zabití někoho nedůležitého se stává více a více zamotáné. Což na jednu stranu není originální, naposledy jsem to viděla v The Killing. Ale britské zpracování má trochu jiný nádech a bavilo mě to.

Bavilo mě prostředí, kamera, soundtrack je výborně vybraný. Herecké obsazení je také skvělé, ale podle mě docela nevyužité. Některé linky děje (snažím se vyhnout spoilerům) mi prostě přijdou nedotažené, některé postavy méně využité. Opravdu bych tam přihodila dva tři díly a postavy více rozvedla. Například manžel hlavní detektivky je zde jen jako hlas v telefonu, což mi přijde takové zvláštní. Ona je těhotná, takže jsem možná čekala trošičku větší vhled do jejího života. Na druhou stranu se mi hodně líbí, že obsadili jako hlavní vyšetřovatelku těhuli, které břicho nepřekáží v práci a nemusí o tom neustále mluvit. (Heureka, lidem snad začíná docházet, že těhotná ženská není k ničemu!). Čím mě naopak štvala - někdy dělala až moc velkou chytrolínku a taky nebrala ohled v nebezpečných situacích (policie jde zatknout někoho pravděpodobně ozbrojeného a ona stojí v první linii - to mi přijde příšeně nezodpovědný jakožto rodič).
Moc se mi zde líbila B. Piper a J. Simm, škoda, že je víc nevyužili. Bez farářky by se podle mě seriál obešel, nebo opět tam nacpat víc dílů a její příběh rozvést, tohle vypadalo tak polovičatě.
S. Show byla velmi zajímavá postava, s kterou bylo podle mě nejsnažší se ztotožnit, protože bylo dobře vykreslené její životní pozadí.

Vůbec se mi líbilo, že zapojili hodně ženských postav. V seriálu to nepůsobí nuceně, ale naopak přirozeně. Tedy až na tu těhuli v hlavní roli, ale to se mi zas líbilo z výše uvedených důvodů.

Celkově se mi Collateral moc líbil, i když bych byla ráda za víc dílů, případně další minisérii, která by postavy dál rozvedla.
Výborné obsazení, ač ne zcela využité. Co mě trochu mrzí je, že seriál jakožto detektivka se skrytými motivy a tajnou policii nebyl dost akční, nebyl tam moc velký wow efekt (protože vyšetřovatelka všechno věděla :D ), prostě nějaká špetka "koření"...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Smilf
23. května 2018
další názory k seriálu

Nejsem si jistá, co to je...

Na začátek přiznám, že jsem viděla jsem jednu epizodu a upřímně mi to stačilo.
Tenhle seriál moc nechápu. Přijde mi, že se snažili zkloubit komedii, tragedii a drama samoživitelky a vyšel z toho prapodivný paskvil. Jako komedie by to snad i fungovalo lépe. Takhle se ale dostáváme do víru problémů samoživitelky, která je zoufale neschopná a otravná. Celou dobu jsem nevěděla, zda jí litovat, nebo se rozčilovat. O samotných matkách něco vím, takže chápu to zoufalství, ale tohle je tak divně postavené, že to snad i samoživitelky uráží. Což mě vede k otázce, pro koho je seriál dělaný?
Protože já jsem měla většinu času střídání pocitů nudy, zoufání a skoro až zhnusení... Tak nevím, kdo by se na to chtěl koukat.
Hlavní hrdinka je nudná a někdy otravná, její bývalý přítel manipulativní boreček, její matka docela šla. Jinak nic zajímavého.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Zločin
14. května 2018
další názory k seriálu

The Killing

Na seriál jsem se podívala kvůlu výzvě, takže jsem od toho čekala jen průměrnou kriminálku. Ale přiznám se, že první sérii jsem zkoukla téměř naráz!
Výjimečné už je jen prostředí, protože se nejedná o žádné uhlazené, "zářivé", americky krásné detektivy. Hlavní dvojci tvoří na první pohled běžný lidé, s běžnými problémy. To je mi hodně sympatické. Holder je ze začátku trochu otravný, ale pak jsem si na něj zvykla a začal mě bavit, hlavně v kombinaci s Linden. Vývoj jejich vztahu je taky zajímavý a trochu netypický, což je docela výtaná změna od jiných seriálů.

Hlavní zápletka první série je dobře zamotaná, je zajímavé sledovat, kam se postupně vyšetřování dostává a závěr je překvapující.
Dost se mi také líbí, že seriál nesleduje jen detektivy, ale i rodinu oběti a jak se vyrovnává s tak hroznou ztrátou - včetně všemožných lží a chyb. Ty emoce a jak se s nimi každý vyrovnává jinak jsou velmi dobře zahrané.
Trochu mě nebavila politická část a všechna ta strategie atd, ale nakonec to mělo význam.
Za mě tedy docela nevšední detektivka s dobrou zápletkou a zajímavými postavami. Už se těším na druhou sérii.

EDIT po dokoukání zbylých sérií: Druhá série se trochu táhne, protože se stále zabývají stejným případem a stále je tam pro mě nezajímavá politika. Ale napětí se furt drží.
Třetí série se zaměřuje na případy ztracených a zabitých dětí z ulice, což je zajímavé téma a dobře zpracované.
Čtvrtá série mě už ale bavila méně. Ne tolik kvůli případu, který je zajímavý, ale kvůli hlavní dvojici, která mě začla iritovat. Teda Linden mě postupně štvala už od druhé série.

Ale rozhodně jsem kvůli tomu nepřestala na Killing koukat, protože je to i přesto dobře udělaná detektivka.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Grown-ish
10. května 2018
další názory k seriálu

Grown-ish

Tahle college komedie mi opravdu sedla! Je to možná proto, že jsem cílovka - studentka VŠ, která se stejně jako hlavní hrdinové potýkala/potýká s nejistotami dospívání, hektickým životem na VŠ, hodnotami, vztahy apod.
Hlavní postavy je na první pohled "správný americký mix alá nikoho neuražme", ale u Grown-ish to prostě sedí. Je to VŠ, kolektiv je teda pestrý. A navíc nejsou postavy průhledné. Někdy se chovají na facku, ale jindy jsou zase příjemné a dá se s nimi ztotožnit. Jsou prostě grown ... ish.
Trochu mě nudí Cloeiny románky, zvláště z tím sportovcem a také nejsem fanynka dvojčat.
Na 45 min. epizodu by to bylo moc, ale těch 20 min. je akorát, aby se člověk pobavil a stačilo to.
Voice over Cloe je dobře zasazený, není ani přemoudřelá, ani otravná, naopak dobře vystihuje, co se mladým lidem honí hlavou.
Jediné nepatrné mínus je asi Cloein šatník a úprava vlasů, někdy mě to bije do očí a říkám si, jak to může nosit. Ale to je asi součást jejího modního zaměření...
Za mě tedy příjemná oddechovka s trochou zamyšlení.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
1/2
12