avatar uživatele

chisko6

off
JménoKateřina
Věk25 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky chisko6
plakát
Thirteen
3. ledna 2023
další názory k seriálu

Třináct let

Jedná se o velmi emočně silný seriál s tíživou atmosférou plnou napětí. A že Britové takovou atmosféru umí navodit krásně. Trochu mě zarazilo, že je toto dílo tak málo známé, protože si určitě zaslouží pozornost a stojí za shlédnutí.
Nedokážu si ani představit, čím si hlavní hrdinka a její rodina musely projít. Při sledování mi bylo velmi smutno (u posledního dílu i slzička ukápla), místy i lehce nevolno (ano, jsem velmi empatický člověk a ráda se vciťuji do jednotlivých postav). Co se mi líbilo, bylo vykreslení sesterského pouta, které nepřetrhá ani třináct let odloučení. Ovšem každá postava měla svoji vlastní specifickou charakteristiku.
Velmi jsem také ocenila to, že má seriál pouze pět dílů, takže děj není příliš rozvleklý a i když má stopáž hodinu, uteklo to jako voda. Až se tak zpětně divím, kolik toho tvůrci dokázali (hlavně z hlediska vykreslení postav) nacpat do pouhých pěti dílů.
V neposlední řadě, co musím opravdu vyzdvihnout (a myslím, že mi z toho ještě nějaký čas půjde hlava kolem) je neuvěřitelný výkon Jodie Comer. Naprosto skvěle dokázala vystihnout ztracenou, třináctiletou holčičku v těle dospělé ženy. Když jsem sledovala její oči, pohyby a mimiku, měla jsem pocit, že se snad sama v zápalu přípravy do role nechala unést a zavřít do sklepa.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Dickinson
1. března 2021
další názory k seriálu

I´m Nobody! Who are you?

Upřímně mě tento seriál zanechal velmi rozpolcenou. Je to velmi hezky zpracovaný příběh o jedné z největších amerických básnířek Emily Dickinsonové. A přestože se místy ubíral vymyšleným směrem, dodávalo mu to alespoň tempo. Velmi se mi líbilo zapojení autorčiných básní do děje. Přišlo mi ovšem, jako kdyby tvůrci sami nevěděli, jestli stvořili vážné historické drama nebo satiru. Místy jsou scény plné dojemných emocí a donutí mě se zamyslet, načež naprosto obrátí, až přemýšlím, jestli vlastně nesleduji komedii. Čemuž napomáhala i moderní hudba. V celku to špatné rozhodnutí není, je dobré věci občas odlehčit, jen to ve mně zanechávalo zmatené a rozpolcené pocity.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Holky na lovu (odměn)
11. ledna 2021
další názory k seriálu

Skvělá oddechovka

Potřebovala jsem nějakou fajn oddechovku, díky které se odreaguju uprostřed zkouškového, ale zároveň mě úplně neodtrhne od učení. Tak jsem zkusila tenhle seriál a nakonec jsem ho zkoukla za jeden den a učení se prostě odložilo.
Musím říct, že ve své podstatě je to takový klasický teen seriál, který se ovšem odlišuje několika aspekty. Za prvé, celý náboženský koncept. Bylo fajn sledovat puberťáky, kteří se snaží užít si trochu té rebélie a zároveň být také dobrými křesťany. Na druhou stranu se celá zásadovost a Boží síla po chvíli trochu okouká. A myslím, že nejeden ateista si párkrát zakoulí očima. Nicméně pořád jde o komedii, takže je potřeba na tohle vše nahlížet s úsměvem.
Za druhé se mi velmi líbí celý ten nápad ohledně lovců odměn. Jak se děvčata snaží žít dvojí život a nahánějí zloduchy, tomu dodalo parádní šťávu. Trochu mi ovšem přišlo, že se tahle dějová linka s postupem čase odsunula do pozadí a začali se více řešit vztahy.
Hlavní herecké duo je neokoukané a velmi sympatické. Herečky mezi sebou mají skvělou chemii. Co musím opravdu vyzdvihnout jsou jejich dvojčecí telepatické rozhovory. Skvělý nápad tvůrců, velmi jsem se u nich pobavila.
I když jsem věděla, že seriál nebyl prodloužen, stejně mě to na konci opravdu mrzelo, vzhledem ke cliffhangeru, kterým série skončila. Myslím, že jde o skvělou oddechovku s výborným potenciálem, která si jistě své fanoušky našla.
75%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
#martyisdead
2. října 2020
další názory k seriálu

Překvapení české tvorby

O seriálu jsem slyšela už dříve a chtěla jsem se na něj podívat, ale nakonec jsem to vlastně udělala jen kvůli výzvě. A jsem celkem ráda. České seriály sice sleduji jen s velkou nelibostí, ale tenhle mě docela mile překvapil. Celou sérii jsem zhltla za jeden večer, díky napínavému příběhu, ale hlavně díky krátké stopáži, což je velké plus, protože se nic zbytečně nenatahovalo.
Musím říct, že celý seriál ve mně zanechal takový nepříjemný pocit. Ale nejspíš by ho měl vidět každý, speciálně dnešní mládež, aby si uvědomili, jak internet dokáže být nebezpečný a zničit nejeden lidský život, a kam až může dojít zdánlivě nevinná hra.
Co mi občas vadilo, byly slabé herecké výkony, ale u české tvorby se vlastně asi nedá čekat nic jiného.
Rozhodně jde o velmi zajímavě zpracovaný a koukatelný seriál.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Osmý smysl
9. června 2020
další názory k seriálu

Totální úlet

Seriál má podle mě velmi pomalý rozjezd. Prvních pár dílů se tam víceméně nic neděje. Postavám se začnou dít zvláštní věci, ale kromě toho jen pozorujeme jejich životy. Přijde mi, že na veškeré propojení reagovali až moc v klidu. Upřímně, já kdybych najednou ve svém obýváku viděla cizího člověka nebo se naopak ocitla na cizím místě, nejspíš bych začala vyvádět a křičet a s nimi to skoro vůbec nehne. Taky to ze začátku moc nikdo neřeší a všichni si pokračují ve svých životech., jako by to bylo naprosto normální.
Některé příběhové linky byly velmi zajímavé a napínavé, u některých jsem měla naopak pocit, že sleduji telenovelu. Ovšem musím říct, že všechny postavy byly sympatické a nebyl nikdo s kým bych měla problém.
Druhá polovina první série už mě začala bavit více. Postavy a jejich příběhy se mi začínaly dostávat pod kůži. Finále první série bylo naprosto skvělé. Od té doby mě seriál pohltil. Postavy se začali poznávat a spolupracovat a stala se z toho nádherná promyšlená symfonie.
Seriál mimo jiné poukazuje snad na veškeré problematiky lidstva, od chudoby, přes rasismus až po lgbt komunitu. Seriál nabídl spoustu scén, u kterých mi ukápla slza nebo mi běhal mráz po zádech. Také jsem si dost často říkala: Na co se to tady vlastně dívám?
Myšlenka propojenosti osob je vážně skvělá a hrozně se mi líbilo, jak se z nich stala velká rodina. Veškeré postavy mi budou chybět, ale jsem ráda, že se dočkali uctivého zakončení. Na závěr bych tento seriál zhodnotila jako naprostý úlet s pomalejším rozjezdem. Jsem ráda, že jsem na začátku nevzdala sledování, vážně to stálo za to.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Papírový dům
30. května 2020
další názory k seriálu

Geniální loupež

Od sledování mě zpočátku odrazovala španělština. Nejsem moc zvyklá se dívat v jiném jazyce než v angličtině. Ovšem stačilo pár dílů, abych si jazyk i celý seriál zamilovala.

1 série: Naprostá jízda čiré geniality. Když už si divák myslí, že každou chvíli sklapne past a hlavní hrdinové budou nahraní, zjistíme, že Profesor je vlastně připravený naprosto na cokoliv. Občas mě štvalo rozhodování a chování některých postav, ale to by potom vše probíhalo moc hladce. Nejvíce ze židle mě zvedala postava Artura Romana, který měl akorát plnou hubu keců. Já být na jejich místě, tak ho už asi dávno odstřelím. 100%

2 série: Skvělé pokračování rozjeté loupeže státní tiskárny peněz a cenin. Je pravda, že už mi to přišlo trochu natahované. Ovšem nedá se říci, že by měl seriál hluchá místa. Na to, že každý díl trval v průměru asi 50 minut, utíkaly jako voda.
Série nabídla spoustu dalších skvělých zvratů, momentů při kterých mi běhal mráz po zádech (jako když Profesor s Berlínem zpívali Bella Ciao) a také spoustu smutných scén, u kterých mi ukápla slzička. 90%

3 série: Příběh byl krásně ukončen, a přesto jsme se dočkali dalšího pokračování. Na jednu stranu jsem se obávala, protože jsem si nebyla jistá, jestli seriál může nabídnout ještě něco nového. Na druhou stranu jsem ráda, protože mě velmi zajímalo, co se s hlavními postavami stalo a na jakou loupež se vrhnou tentokrát.
Přišlo mi, že ve třetí sérii vsadili tvůrci spíše na hrubou sílu (výbuchy a přestřelky), než na geniální promyšlení celé loupeže. Což ve výsledku s ohledem na příběh vlastně dávalo smysl. Nicméně mi občas jejich plán přišel hrozně chaotický a improvizovaný a některé věci se opakovaly. I tak ale šlo o parádní jízdu, na kterou prostě musíte koukat až do konce. Jak řekl Profesor: "Tohle už není loupež, tohle je válka." 80%

4 série: Tvůrci si připravili emocionální horskou dráhu. Chvíli jsem se smála, pak brečela, následně jsem napětím skoro ani nedýchala a v neposlední řadě jsem se nezapomněla pořádně rozčílit nad chováním a stupiditou některých postav. Velmi se mi líbily flasbacky a to, jak postupně poodkrývaly minulost a zranitelnou stránku hlavních hrdinů. Musím říct, že mi několikrát ukáplo pár slz (aneb jsem brečela jak malé dítě). Tato série mi naprosto zlomila srdíčko. 80%

Nejvíce se mi líbily první dvě série. Genialita celého plánu a loupeže. A pokračování se už se tomu nemohlo rovnat. Nicméně i tak šlo pořád o skvělou podívanou, kterou prostě musíte vidět až do konce a u které zapomenete dýchat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Normální lidi
10. května 2020
další názory k seriálu

Normal People

Na první pohled se mi to jevilo jako klasické romantické klišé: oblíbený sportovec se zamiluje do nepopulární a drzé dívky. Ovšem díky tomu, že se nejedná o americkou tvorbu, to žádné klišé není. Seriál je moc pěkně natočený, pohrává si s psychologií postav a vykresluje jejich vzájemný vztah a intimitu.
Děj plyne hezky pomalu, žádné šílené zvraty nebo tlačení na pilu, všechno do sebe skvěle zapadá a díky krátké stopáži každý díl uteče jako voda.
Velmi se mi líbil kontrast mezi střední a vysokou školou. Jak se všechno změnilo a i hlavní hrdinové se změnili, začali řešit úplně jiné problémy.
Oba herci jsou velmi sympatičtí, jejich výkony skvělé a chemie mezi nimi krásně funguje. Hrozně se mi líbilo to pouto, které si mezi sebou vytvořili a jak moc dokázali navzájem ovlivňovat svoje životy. Akorát mi přišlo, že se občas chovali naprosto nelogicky.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Řada nešťastných příhod
2. února 2017
další názory k seriálu

A series of unfortunate events

Po zhlédnutí pilotu jsem nevěděla, co si mám vlastně myslet. Vypravěč mi přišel umělý, otravný a zbytečný. Dětské role byly takové neslané, nemastné. Neměly čím zaujmout. Neil Patrick Harris v roli hraběte Olafa se mi docela líbil, ale neustále jsem ho musela srovnávat s Jimem Carreym. A Jim se mi asi líbil víc, přece jenom byl první.
Každopádně jsem byla zvědavá, jak se to bude odvíjet dál. Další díly mě příjemně překvapili, myslím, že kvalita neustále stoupá. Otravného mi nepřijde už nic. Herci se ve svých rolích usadili a všechno to do sebe krásně zapadá. Velmi se mi líbi hudba, která dle mého názoru všechny scény příjemně podtrhuje.
Hrozně se těším na druhou sérii, protože z knih si dobře pamatuji jen první tři. (Asi i kvůli filmu.) Ty ostatní jen zhruba vím o čem jsou, proto jsem zvědavá, jak se s tím tvůrci vypořádají.

Nejraději bych dala 75%, ale dám lepší.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
2 $ocky
4. února 2016
další názory k seriálu

Jde to z kopce

Na seriál se dívám ráda. je to dobrá oddychovka a Max vždycky perlí. První dvě serie byly super. Třetí už zase tolik ne, ale pořád se držela. No, a potom to šlo do kytek. Hlášky se opakují a někdy už ani nejsou vtipné, ale spíše trapné.
Nicméně seriál patří do mých oblíbených a ráda se podívám na nové díly. Někdy i znovu na ty staré.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
4. února 2016
další názory k seriálu

Velké zklamání

Knihy jsem četla, takže jsem byla docela zvědavá a natěšená. Bohužel po prvních dvou dílech musím řict, že tohle se moc nepovedlo.
Už když jsem viděla obsazení, byla jsem trochu zklamaná. Pořád jsem ale doufala, že mě třeba herci překvapí. No, nejlepší byl asi Alec a Magnus, ostatní nic moc.
Třeba se to ale zlepší a rozhodně bych chtěla do budoucna dát dalším dílům šanci.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
40 %
1/2
12