avatar uživatele

RiverSong

off
Jméno
Věk28 let (Váhy)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky RiverSong
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
13. února 2016
další názory k seriálu

Tak tohle se nepovedlo.

Už po vidění prvních ukázek jsem tomuto dílku moc nadějí nedávala. Ono se to bohužel ukázalo jako správné rozhodnutí. Shadowhunters není vůbec špatná knižní série, která si získala po světě řadu fanoušků. Film, upřímně řečeno, není něco, co bychom opěvovali, ale neurazí. Bohužel, seriál zašlapává do země i to dobré, co scénaristi ponechali na onom zmíněném filmovém zpracování.
S politováním přiznávám, že výběr herců nejspíš nechali na úplných bláznech. Z celé podivné škály "herců" nejvíce selhává hlavní hrdinka. Představitelka Clary, herečka Katherine McNamara, sice kdysi mohla být krásná, ale probůh, cože jí to provedli z vlasy? Protože do tohodle odstínu by snad nikdo, koho znám, dobrovolně nešel... Nemluvě raději o jejích hereckých schopnostech, je to FAIL. Bezkrčník Blonďatý spolu s Brejlákem Idiomanským nebyly vůbec sympatickou volbou. Ostatní, jako třeba mladí Lightwoodovi nebo Magnus, mě vlastně tolik nevadili a zhruba odpovídali mým představám. Možná proto nedávám zase tak špatné hodnocení.
Zpracování není na seriál vyloženě špatné, ale ničím neoslní. Zdá se, že zde se nepovedlo mnoho věcí, které bohužel vrhají na Shadowhunters nelichotivý dojem a stín pochybností nad budoucností seriálu. Raději opouštím tuhle potápějící se loď a snažím se zapomenout...
40%, hodnoceno po 4 dílech. Dál nemohu.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
40 %
plakát
Firefly
30. května 2015
další názory k seriálu

Serenity aneb žádný gou-shi! :D

S podivením si říkám, jak dlouho jsem vlastně tomuhle dílku odolávala.Když jsem si četla nějaký ten úvod do děje, říkám si, to bude jízda! A Firefly nezklame snad nikoho. Však kdo by se nezamiloval do té party vandráků. Občas se pohybují v tmavých zaákoutích vesmíru, jindy zase vyšňoření s kolty nízko u pasu. Řeknu vám, to spojení sci-fi a westernu byl geniální nápad. Stoprocentně některé z vás opakuju, ale nedá mi to. I tak scénáristu jsem měla chválit přednostně, ale těch dojmů je vážně dost.Takže popořadě.
1. Thank you, Joss ;)
2. Malcolm Reynolds je super kapitán a ještě dobře vypadá (zatraceně dobře)
3. Serenity bych chtěla jednou vidět na vlastní oči, stejně jako další vesmírná vozítka :D
4. Optimistické Kaylee závidím její technický talent (nejenom ten :D)
5. Zoey a Wash = vojanda + pacifista (aneb: Jak se dali dohromady? :O)
6. Inara jako nezapomenutelná Společnice, a i když se úplně do posádky nepočítá, tak nesmí chybět :) Její oťukávání s Malem mě nehorázně bavilo, i když to vlastně vůbec není hlavní téma seriálu.
A teď už ve zkratce... Čínština vůbec nezní špatně, dokonce se mi i líbí, hlavně když si nadávají (...aspoň není každé 3. slovo sprosté :D. No vlastně je, ale- ). Jayne (dívčí jméno :D) a pastor (ty vlasy!) měli ke konci dokonce i super dialogy, River a Simon doplnily ten tolik potřebný záhadný podtext. Vlastně jsem se do Simona často vžívala, prostě byl nový člen a chvílemi vůbec nechápal, čeho jsou ti blázni vlastně schopni. ;)
Nikde jinde vás předčasný konec seriálu nebude mrzet tak, jako právě u Firefly. Nelžu. A nejen proto, že tahle parta je úžasná, ale i kvůli (bohužel!) nedokončeným příběhům. A u některých postav to vážně zamrzí. I přesto jsem ráda, že vůbec vznikl tenhle super originální projekt, který není tak úplně 100% sci-fi, ale možná proto má tolik fanoušků. Děkuji za těch krásných 14 dílů, výborné herce a ty vtipné hlášky!
PS: Chystám se zkouknout Serenity, ale to už je jiná kapitola :). Doufám, že to Aliance řádně schytá :D.
Hodnocení: 100%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Temný případ
2. ledna 2015
další názory k seriálu

Světlo proti tmě

Dlouho jsem přemýšlela, zda mám věnovat čas tomuto oceňovanému seriálu. Oba dva herce mám ráda, detektivkám se nevyhýbám a HBO je důkaz nějaké té garance kvality.
Zkusila jsem to a musím říct, že to byl jeden z nejlepších počinů seriálové tvorby, co jsem měla možnost vidět. Nesmím zapomenou na onu úvodní píseň s titulky, která předvídala nádherně tíživou atmosféru a propracování postav do hloubky je zde unikátní (stále ale nevíte, čeho se od nich nakonec dočkáte).
Ono to není jen o vyřešení toho temného případu. Všechno k tomu ale směřuje a vy se jen necháváte stahovat spolu s hlavními protagonisty do děje a sledujete, co vše jsou schopni obětovat. Marty a Rust. Dvojice, která neměla nic společného. Nakonec si ale našli vzájemnou důvěru a já jen mohla obdivovat tu proměnu všech postav skrze dlouhé časové období (nejen z úhlu maskérek). Ten závěr... Já jsem čekala všechno, jen ne optimismus od Rustyho.

V tomto seriálu se řeší pohled na svět, na život, na nechutnost spáchaného zločinu a na víru v Boha. A nenudí to!
100%, v původním znění.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Pán času
16. prosince 2014
další názory k seriálu

Cross my hearts

Tak tohle je... krása! Protože ono popsat seriál Doctor Who ani pořádně nejde. Je to šílené, ale příjemně originální. Je to komediální, zároveň ale dokáže rozplakat. Seriál, přiznám se, mi změnil život. Rychle se probojoval mezi mou TOP 5, začlenil se do rodiny a donutil mě se dívat na svět jinýma očima. Nejlepší vesmírná loď je přece TARDIS, šroubováky by mohly být prostě víc soničtější, největší zloduši vypadají přirozeně jako vysavače, nejstrašidelnější stvoření jsou sochy andělů a - a nesnáším a přitom zbožňuju příchod Vánoc.

Jak to ale všechno začalo? O seriálu se mi jednou zmínila sestra. Že bychom se mohly společně podívat. Je to britský, tak proč ne.. To jsem ještě nevěděla, proč je v obsazení herců Doktor tolikrát a že se to vysílá už od šedesátýhotřetího. Vlítla jsem do té bláznoviny po hlavě.

1. Devítka
Můj první doktor v podání excelentního Christophera Ecclestona. Chvíli jsem si zvykala na ono zvláštní provedení, ale pak jsem si na Daviesovi manýry zvykla a ono to šlo! Víc jak to. Podívaná, která popisovala cestu Rose, normální holky z Cardiffu, a podivína, Pána času, který skrývá nějaké ty šrámy z bitev, zároveň je šílený, ale ovšem i nejchytřejší v místnosti. Pokaždé, když zaznělo ono "Fantastic" nebo se na obzoru objevil kapitán Jack Harkness, vyvolalo to ve mě další vlny dobré nálady. Finále s Bad Wolfem bylo napínavé, rozloučení s Devítkou nádherné a srdce mi drásající.

Uvědomila jsem si, jak 'ošklivej' nápad ta regenerace vlastně je. Oni vám v podstatě vytrhnou vašeho hrdinu a posadí na jeho místo zcela cizího člověka. Ale sakra, taky to miluju! :D

2. Desítka
Pozdravy ze Skotska, aneb David Tennant jede. Po tom regeneračním prázdnu, co se ve mě usadilo, Desátý Doktor rozčeřil vody oceánu a jasně si obmotal všechny fanoušky (a fanynky!) kolem prstu. Krasojízda. Allons-y! Doomsday. Vládce. Wow. Záběry Gallifrey. Samozřejmě i hudba je nádherná, pod taktovkou Bena Fostera za záštitou Mistra Murrayho Golda se rozeznívá první Doctor Who Proms v Royal Albert Hall. Samozřejmě se tu předvedly výborné společnice, krásná Rose, často opomínáná Martha a Donna, která teda byla úplně nejvíc super and I bloody love her. :D Pomalu přijde na loučení, vlastně loučení se všemi, takže to zasáhne spolehlivě i ty největší tvrďáky. Snad nejemotivnější scéna, která byla kdy natočena – regenerace Desítky. Nic víc než Vale Decem.

Dala jsem si půlrok pauzu k rozdýchání. Nečetla jsem spoilery, nechtěla jsem o Doctorovi vůbec slyšet. Myslela jsem, že Doctor Who u mě skončil. Opak byl pravdou.

3. Jedenáctka (aneb Razl Tý Dejvis odchází, Stývn Moffat u kormidla)

Pochyby tu byly, ale jen na sekundu. Matt Smith byl v té době mladý, neznámý herec. Mě ale právě tohle vyhovovalo. Už v první epizodě dokázal své kvality jak on, tak nový scénarista. Amy, další zrzka, je prostě kouzelná a spolu s jedenáctým Doktorem vytváří úžasnou dvojku. Příchod River Song to celé ještě okoření. Její příběh pro mě zůstane tím nejkrásnějším, nejsmutnějším a nejkomplikovanějším lovestory ze všech. Speciál Vánoční koleda, inspirovaná Dickensem, je to nejhezčí, co si mohu na svátky doma pustit. Miniepisody jsou krásné zpestření a doplnění dílů. Celá show se začne propadat do temnější stránky a i když se Matt nesnaží podat 11. Doktora jako jeho příliš expresivní podobu, storyline neztrácí drive. Pociťuji zde víc než u Desítky, že Doktor stárne, jeho proměna je prostě neuvěřitelná. Regeneraci jsem ještě neviděla, teď už to bude skoro rok, co hledám odvahu. On mi Jedenáctej prostě přirostl k srdci. Stejně jako ti ostatní. A chci vidět Gallifrey :D. Whovian 4ever. Moffatoviny zatím snáším s klidem v duši.

Zhodnoceno: 100%, viděno v původním znění.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
The 100
14. prosince 2014
další názory k seriálu

Sci-fi pro nenáročné

Začala jsem sledovat na popud kamarádky, která neustále opakovala jak je to super. Neodolala jsem a koukla se na další výtvor od CW.
1. SÉRIE: Očekávala jsem vztahy, dokonale vypadající mladé teenagery, příběh lehce naivní. Co jsem dostala? V podstatě přesně tohle. Z počátku byla 1. série tak nudná, že jsem si nezapamatovala ani jména hlavních postav. Byla tam blondie, která pro mě byla Ta princeznička, pak nějaký Tarzan a ten zlej, co je proti Bloncce. Postupem času se buď scénaristi zlepšovali nebo já začala pomalu propadat seriálu. A tak se stalo, že dnes už svištím skrz druhou sérii, která se kvalitně velmi zlepšila od původní koncepce vztahových klišé a pouští se po hlavě do boje o přežití. Pro mě milé překvapení a já nemohu jinak než hodnotit 90%. Tak mě neodsuzujte.
Clarke, Bellamy a Finne, hodně štěstí! :)

EDIT:
Už je tu 3. série, seriál neomrzel, spíše naopak. Kvalitou se dere nahoru a já se nestačím divit, jak to ti scénáristu dělají, že jim jde to psaní tak od ruky. Co se děje? Zápletka s Wanhedou, Lexa&Clarke, hezoun Bellamy, nově taky princ Roan a hrozící válka. Fakt to žeru a myslím, že se mi ani nedivíte ;).
Zvyšuji na 100%.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
14. prosince 2014
další názory k seriálu

Gangsterka jak má být

A tak to je, když si vyberete historii z dílny BBC. Pár chlápků, kteří rádi stojí proti zbytku světa.

Dva největší tahouni jsou dvě výrazné herecké osobnosti. Neill a Murphy. Já osobně jsem do tohodle šla jen kvůli Cillianovi, ale pod kůži se mi vryl nejenom on. Je tam napětí, akce, láska a každý díl má co nabídnout. Závěr série vygradoval až v konec, ke kterému není co dodat.. Samozřejmě úvodní píseň je pro mě nezapomenutelný zážitek.
Zatím jsem měla čas jen na 1. sérii, ale to hned napravím, Tom Hardy - tomu nelze říct ne ;) těším se na další setkání s touhle podivnou anglickou rodinkou. Dávám 100%, zasloužených!

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %