29. 3. 2013

SARS: Bates Motel láme rekordy, Go On vstává z prachu

SARS: Bates Motel láme rekordy, Go On vstává z prachu

Není to tak dávno, co jsme psali o seriálech Vikings a The Bible a o tom, jak nečekaně prorazily. Dneska se mrkneme na to, jak si vedou po pár dílech a jestli zájem diváků o tato témata neopadává.

A kupodivu se seriály pořád drží. Bible z 13 milionů diváků v prvních dvou dílech klesla pouze na 10,8 (10,9; 10,3) milionů v dvoudílech následujících, což je skvělý výsledek. Do konce zbývá už jen poslední dvouepizoda, která pravděpodobně statistiky ještě navýší (nebo taky ztrhá). Prozatím ale jde o nejlepší letošní kabelovkovou novinku, která jen těsně (opravdu o prsa) prohrává s Walking Dead.

Víte, že… krom standardních dokumentů vysílá History Channel i reality show? Jejich nejslavnější kousky jsou Ice Road Truckers (u nás známá jako Trucky na ledě) a Ax Men.

Stejně dobře na tom jsou i Vikingové, kteří nemají sice taková vysoká čísla, ale premiéru sledovalo slušných 6,2 milionů lidí, což je nejlepší premiéra novinky na kabelovce pro tento rok (pokud nepočítáme Bibli). No a jak si vedla první skriptová show kanálu History dál? Sledovanost klesla (jak se ostatně čekalo a čeká u každého seriálu), ale jen na 4,5–4,8 milionu diváků (v těchto mezích drží poslední tři epizody). U kritiků (narozdíl od předešlé Bible) sklidil převážně nadšení a očekává se obnovení pro druhou sezónu.

Víte, že… pro Metro-Goldwyn-Mayer je to od ukončení Stargate: Universe teprv druhý hraný seriál, který produkuje? Tím prvním byl Teen Wolf.

Jo, a víte taky, že jednoho z Ragnarových válečníků, Erika, hraje Čechokanaďan Vladimír Kulich?

Teď už ale konečně k seriálům slibovaným v nadpisu. Bates Motel má za sebou dvě epizody a vůbec to nevypadá, že by se mu nějak nedařilo. Právě naopak. Pro stanici A&E to je nejlepší start její novinky vůbec. Do té doby měl rekordní zápis seriál Breakout Kings, který startoval se sledovaností 2,80 milionů diváků. Bates Motel toto překonal, když ke svému prvnímu dílu přilákal plných 3,04 milionů diváků a k dílu druhému jen o něco méně – 2,84 milionů. My všichni samozřejmě doufáme, že si seriál takhle dobře povede i nadále ;)

To, že mladý Norman Bates hraný Freddiem Highmorem hrál malého Karlíka v Karlíkovi a továrně na čokoládu ví už snad každý, ale věděli jste, že v roce 1987 byl stanicí NBC také natočený jeden Bates Motel? Měl to být filmový pilot k novému seriálu, ale byl přijat s tak velkou kritikou, že k seriálu nikdy nedošlo. Stanice A&E při plánování vlastní série ale odmítla, že by se názvem jakkoli inspirovala a že by s tímto filmem měl její seriál cokoliv společného.

Jak jsme v našem článku Go On pohanili a málem pohřbili, asi se mu teď budeme muset omluvit. Stanice NBC totiž seriál přesunula za reality show The Voice, a to zapříčinilo notné osvěžení nelítostných a nehezky vypadajících statistik. Jak jsme psali – v (před)poslední epizodě Matt Perry a jeho skvadra získali na svou stranu pouhých 2,87 milionů diváků a k tomu rating 1.0.

Pak ale přišel nový týden a vše je jinak. Realitka nahnala seriálu diváky do úctyhodného počtu 5,12 milionů diváků, což sice není nejlepší výsledek seriálu, ale je to nárůst o nějakých 80 % oproti minulé epizodě. Rating také nebyl špatný, co špatný, na komedii na NBC až výborný – 1.9. Dá se tedy říct jedna věta, kterou bych se minulý týden skoro neodvažoval vyslovit – pokud Go On vydrží diváci, mohl by být obnoven. Příští epizody napoví.


Tak povídejte – zruší nakonec ten Go On nebo ne? A jak se vám zatím líbí Bates Motel?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nikuska181

Nikuska181

Som rada, že Voice zdvihol Go On čísla. Potešilo ma to, táto komédia ma baví tak dúfam v obnovenie :)
před 11 roky
Pajky

Pajky

To jsem rád, že se Go On zvedá, doufám že ho prodlouží. Protože "Chandlerovo" novej seriál, je...
před 11 roky
jukab

jukab

Go On zrušit, zrušit zrušit :) Chci body do tipování :)
před 11 roky
Další články k tématu