14. 2. 2018

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Předposlední stanicí, na kterou se v našich předpovědích ohledně prodloužení a zrušení podíváme, je Fox. Máte zde své oblíbence?

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Předpovědi ohledně osudů seriálů Velké pětky jsou již nedílnou součástí webu SerialZone. Seriály z pěti hlavních komerčních stanic v USA sledují tisíce z vás a většinu jistě zajímá, zda se nemusí stresovat ohledně toho, jestli náhodou nesledují posledních pár epizod daného seriálu vůbec.

Stejně jako v minulých letech, i letos vám nabídneme dvoje předpovědi. Nyní si můžete přečíst ty první, které přichází v polovině sezóny. Na druhé předpovědi se můžete těšit na jaře, před samotným květnovým rozhodováním. V té době si již odbydou svou premiéru také seriály, které si stanice schovávají pro midseason, a vy tak budete mít maximální přehled o tom, jak si kdo stojí.

Dnes se podíváme na stanici Fox. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

Jako již tradičně v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou.

V seznamu dále nenajdete ani stálice a novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. No, u Foxu seznam není ani trošku dlouhý. Jediným seriálem stanice, který v této sezóně ještě vůbec neběžel, je New Girl. Nová holka ale má již potvrzeno, že nadcházející série bude pro tuto komedii poslední.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
Prodlouženo

9–1–1
The Gifted
The Orville
The Simpsons

Krátký komentář: Tři novinky a jedna stálice již mají postup do další sezóny zaručen. Simpsoni nikoho nepřekvapí, pravděpodobně největší překvapení je Orville, ale ani Gifted si nevedl celou sezónu skvěle a postupně upadal do průměru. Každopádně prodloužení už jim nikdo nevezme. No a 9–1–1 je po The Good Doctor od ABC druhým velkým drama hitem sezóny, takže tady nebylo o čem rozhodovat.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
10 %

Empire
Série: 4.

Krátký komentář: Dávno pryč jsou časy, kdy Empire ve své první sérii díl od dílu lámal rekordy ve sledovanosti. Nyní již má výsledky jako jiné seriály, i když pořád si oproti jiným Fox dramatům vede solidně a není důvod ho v dohledné době rušit.

Šance na zrušení:
10 %

Family Guy (Griffinovi)
Série: 16.

Krátký komentář: Tenhle seriál už se snad ani neoznamuje, jen každý rok automaticky pokračuje dál. Letos sice nedosahuje lepších výsledků než Simpsonovi, jak tomu bylo v minulých sezónách, stále se ale drží na solidní úrovni a bude tu s námi ještě mnoho desetiletí.

Šance na zrušení:
20 %

Star
Série: 2.

Krátký komentář: Loni to tak růžově nevypadalo, letos má ale Star stabilní čísla, což mu zajišťuje běh po Empire. Stanice už mu objednala extra epizody pro druhou řadu a s největší pravděpodobností nás dále čeká prodloužení pro třetí řadu.

Šance na zrušení:
20 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Série: 8.

Krátký komentář: Další animák, ten nejhorší ze všech tří na stanici, ale přesto dost dobrý na to, aby pokračoval dál. Tato komedie se dočkává pravidelně mnohonásobných prodloužení, letos ale zatím čeká na oznámení nové série. Nicméně jsem si jistá, že dříve nebo později se Fox rozhoupe a oznámí další dvě řady, aby na nich tvůrci mohli rovnou začít pracovat.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
25 %

Lethal Weapon
Série: 2.

Krátký komentář: Loni šlo o překvapivý hit, který si letos díl od dílu stabilizuje svou pozici mezi nejlepšími dramaty stanice. Jsou zde mnohem žhavější adepti na zrušení než tahle buddy akční komedie.

Šance na zrušení:
35 %

Gotham
Série: 4.

Krátký komentář: Gotham je na tom zhruba stejně, možná o desetinku hůř než loni. Do karet mu hraje to, že je veterán určený k syndikaci, a všechny ostatní dramata kromě výjimek uvedených výše si vedou hodně podobně. Stanice možná ruší více než CBS, ABC nebo The CW, ale zase nebude rušit všechno. Gotham má velkou šanci na přežití.

Šance na zrušení:
35 %

Lucifer
Série: 3.

Krátký komentář: Lucifer je na tom stejně jako Gotham. Sice je o rok mladší, ale je fanoušky hodně oblíbený a má víceméně stabilní sledovanost. Navíc se mu pomalu blíží syndikační počet epizod, takže pán pekel by mohl ještě jednu nebo dvě série přežít.

Šance na zrušení:
35 %

The Resident
Série: 1.

Krátký komentář: Letošní novinka začala hodně slušně, ale sledovanost docela rychle spadla do průměru. Pořád si vede o špetku lépe než Lucifer, se kterým se vysílá v kombinaci, ale zase je to novinka, takže pokud se bude muset uvolňovat místo, je tu šance, že by tento seriál mohl padnout jako obětní beránek.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

The Mick
Série: 2.

Krátký komentář: Jak jsem u dramat psala, že jsou na tom sledovanostně vesměs stejně, tak to samé platí u komedií. Jenže ty jsou ještě o pár desetinek níž než dramata, kromě nedělního schématu, kterému dodává boost fotbal, si zbytek komedií vede bídně. Stanice nebude rušit vše a Mick má asi největší šanci na pokračování.

Šance na zrušení:
50 %

Brooklyn Nine-Nine
Série: 5.

Krátký komentář: Brooklyn je kritiky hodně ceněný, ale sledovanost jde od desíti k pěti. Dlouhá pauza seriálu také příliš nesvědčí, uvidíme, jak si povede, až se vrátí na obrazovky. Každopádně je dost možné, že by mohlo dojít ke zrušení v této sezóně, a to i bez oznámení závěrečné série. B99 nemá kolem sebe tolik buzzu jako loni New Girl, která se závěrečné řady dočkala.

Šance na zrušení:
60 %

LA to Vegas
Série: 1.

Krátký komentář: Možná má LA to Vegas mírně lepší výsledky než B99, ale je to nováček a stanice bude muset najít místo pro novinky budoucí sezóny. Seriál má samozřejmě šanci na přežití, stanice si ho může nechat pro midseason nebo jako zálohu, pokud některá novinka vyloženě vyhoří. Ale je tady přece jen trošku větší šance, že první řada bude zároveň i tou poslední.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
70 %

Ghosted
Série: 1.

Krátký komentář: Možná jsem tady úplně mimo mísu, protože Ghosted má lepší sledovanost než Mick, B99 i LA to Vegas. Každopádně je na stejném místě, kde byl loni Son of Zorn, a ten, jak všichni dobře víme, do druhé sezóny neprošel. Ghosted měl být hit, ale nakonec z toho sešlo. Třeba v něm ale stanice uvidí potenciál a prodlouží ho na úkor LA to Vegas nebo právě Brooklynu.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
80 %

The Last Man on Earth
Série: 4.

Krátký komentář: Už loni byl konec na hraně, ale Fox nakonec objednal další řadu poté, co mu Will Forte nastínil příběh 4. řady. Každopádně ta sledovanost je v neděli večer opravdu nízká a seriál by mohla zachránit snad už jen syndikační smlouva, ale spíše se rozloučí.

Šance na zrušení:
80 %

The X-Files
Série: 11.

Krátký komentář: Gillian Anderson už před startem 11. řady oznámila, že ze seriálu po této sérii odejde. Tvůrce se sice nechal slyšet, že seriál může pokračovat i bez ní, každopádně výrazný propad ve sledovanosti oproti předchozí sezóně nesvědčí pro to, že bychom se další řady v dohledné době měli dočkat. Oficiální zrušení ale samozřejmě nepřijde, stanice si nechá pro budoucí roky otevřená vrátka a bude taktně mlčet.

Šance na zrušení:
90 %

The Exorcist
Série: 2.

Krátký komentář: Nejníže v našem předpovědním žebříčku se nachází Exorcista. Samozřejmě, běžel v pátek večer a druhou řadu dostal i navzdory velmi bídné sledovanosti. Letos mu však čísla klesla o další výrazné desetinky a už není prostě žádná šance, že by se mu smrtka vyhnula podruhé.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Jak to se seriály stanice Fox vidíte vy? Souhlasíte s našimi tipy? Který seriál by vám hodně chyběl?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Koldik

Koldik

Orville je super a Last man on earth som si celkom oblubil, snad to ukoncia uspokojivo
před 6 roky
šotek10

šotek10

Tak jako každým rokem, žlutá rodinka není žádným překvapením. :) A jsem ráda, že se Orville tak uchytil....
před 6 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Přijde mi, že tady toho sleduji asi nejvíce, já si tedy vůbec nehlídám, jaký seriál je z jaké...
před 6 roky
Další články k tématu