27. 1. 2021

Ředitel The CW stále věří v sílu pilotové fáze

Ředitel The CW stále věří v sílu pilotové fáze

Loni v lednu, dříve než koronavirus paralyzoval celý svět (Hollywoodu nevyímaje), stanice The CW nadělila přímé seriálové objednávky seriálům Superman & Lois a Walker. O čtyři měsíce později stanice objednala bez pilotové fáze další dva projekty – Kung Fu a The Republic of Sarah.

Letos v lednu pandemie stále řádí a s novou vlnou nakažených The CW opět silně uvažuje o tom, že přeskočí pilotovou fázi a bude nadělovat další přímé seriálové objednávky, kterých můžeme očekávat zhruba 3–4. Podle ředitele stanice Marka Pedowitze to však neznamená, že by stanice v dohledné době plánovala měnit svůj objednávací model.

„Věřím v piloty, věřím v to, že v nich hodně můžete vidět. Bohužel nyní čelíme zádrhelu, a to především také finančně, kdy není v našich silách piloty natočit, takže jsou přímé seriálové objednávky výhodnější. Letos pravděpodobně budeme muset jít tímto směrem také, protože aktuálně nikdo neví, co bude dál. Pokud tedy věříme nějakému projektu, měl by projít. Stojím si za tím, že by pilotová fáze měla zůstat, ale tentokrát jde o finanční problém.“

Vývojový proces komerčních stanic spočívá v tom, že po pilotech objednává nové seriály, které v programu nahrazují nejslabší (nejméně sledované) články, které se dočkávají zrušení. Kvůli zrušení či omezení možnosti natáčení však začala sezóna na The CW až v lednu, takže žádná data zatím nejsou k dispozici.

„Výzvu pro nás představuje to, že jsme zatím nic neviděli, takže nevíme, jak si seriály budou stát. Nějaká data budeme mít nejdříve na konci března nebo v polovině dubna, ale v té době už je na čase objednávat nové věci.“

Kvůli nejistotě se očekává, že The CW prodlouží naprostou většinu svých stávajících seriálů, dost možná všechny kromě Supergirl a Black Lightning, u kterých byl předem oznámen konec po nadcházejících sériích.

Pedowitz uvedl, že aktuálně začíná dostávat do rukou scénáře k pilotům, je tedy brzy na to, aby měl nějaké favority. Nicméně co se počátečních větších ohlasů týče, určitě se hodí vyzdvihnout superhrdinské projekty Wonder Girl (psali jsme v listopadu) a Naomi (více informací). Kromě nich stanice připravuje dva velké spin-offy, a to Tom Swift (info) a Painkiller (info). Kromě toho stanice plánuje také spin-off k All American (Fotbalový talent) (info).

Ve hře jsou stále také piloty The Lost Boys a Maverick (info), které neprošly z pilotové fáze v loňském roce, stejně jako prequel k The 100 (info). U prequelu ke Stovce stanice vede jednání o případné spolupráci na projektu s HBO Max.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
xflori01

xflori01

Souhlasím, že je lepší pilotová fáze. Teď se ale v současné době nedá nic dělat. I tak být The CW,...
před 3 roky
Další články k tématu