1. 1. 2013

Rok 2012 pohledem statistikofila

Pokud jste zvědaví, pokud se při studiu tabulek se statistickými údaji tetelíte radostí a tichounce si chrochtáte blahem, tak u následujícího článku vám nejspíš praskne žilka. Vy se slabší povahou tedy čtěte na vlastní nebezpečí :)

Rok 2012 pohledem statistikofila

Do roku 2012 jsme vstoupili v novém kabátě a s fanoušky, kteří se snažili sžít se zcela novým prostředím a hromadou vychytávek, které jsme připravili. Jestliže patříte mezi pravidelné návštěvníky, tak dobře víte, že to byl jen klid před bouří, jenž měl předznamenat události, ke kterým teprve mělo dojít. Podobně suchý úvod jsem si nemohl odpustit, protože to, co je cool, bude následovat až v dalších odstavcích a na ty byste se měli soustředit. V minulém roce jsme totiž rostli jako pupík průměrného amerického teenagera – masivně. Jsou jistě jedinci, co rázný vstup SerialZone mezi dospělé nesou těžce, rvou si vlasy při čtení návštěvnosti a lezou po zdi z každé nové funkce, ale to nás může jedině těšit, no ne? Hlavní radost máme ale z toho, jakou ohromnou podporu získáváme z vaší strany a jak moc nám pomáháte být pořád lepší a lepší. Jelikož je to i vaše zásluha, zatleskejte si společně s námi, protože…

…jste zbourali rekordy v návštěvnosti

On už start nové verze v listopadu 2011 předznamenal to, co se celý rok 2012 potvrzovalo každý další měsíc. Čísla prostě nelžou a meziroční vývoj návštěvnosti vykouzlil úsměv na tváři všech, co SerialZone fandí (do vrtule poslal ty, co nám nefandí, ty tři…víc jich nebude, ne? :)). Možná byste se měli posadit, tohle vás rozhodně dostane. Fruiko psal v podobné rekapitulaci za rok 2011 to, že vás sem přišlo rekordních 5,5 milionu (v roce 2010 to byly 4 miliony). Mysleli jsme si, že to půjde překonat jen těžko, mýlit se ale může každý a v tomhle jsme se zmýlili velmi rádi. Letos se totiž počet návštěv vyšplhal k více jak 8,4 milionu! Unikátních návštěvníků se tu minule objevily 2 miliony, za letošek je to 2,9 milionu – parádní nárůst. Zajímat vás možná bude i počet zobrazených stránek. Tady jsme prorazili doslova strop, protože oproti minulým 25 milionům jsme se dostali až na na neskutečných 41 milionů (není zkresleno hrami, ty se načítají do stránky)!

Pokud se mezi vámi najdou tací, které zajímá čistě ze zvědavosti i podíl prohlížečů, tak vězte, že hlavní kus koláče si ukusuje Google Chrome se svými 41 %. Po něm s odstupem následuje Firefox, který se pohybuje kolem 30 %, starý známý Internet Explorer se potácí zhruba na 20 % a ještě o kus níž se povaluje Opera (9 %).

…jste společně s redakcí nafoukli obsah SerialZone jako balón

V roce 2011 SerialZone obsahově rostla výborným tempem, v roce 2012 se tempo zvýšilo na rychlost rakety. Jestliže byl roční přírůstek v počtu profilů seriálů dřív lehce nad 1000, tak za rok 2012 tohle číslo narostlo téměř na dvojnásobek, konkrétně 1746. Celkem už tady máme více jak 4500 seriálových profilů. Největším pracantem se v tomto ohledu stal samozřejmě redakční veterán Sajgon (přidal jen za rok 2012 úžasných 356 seriálů, celkem na svém kontě má už 1030 kousků), na druhé místo se se skvělým výkonem 309 přidaných profilů prokousala redaktorka naninka358 a bronz zbyl s celkovým počtem 214 přidaných na Ragelly. Osobně by mě zajímalo, od kdy je povolené klonování lidí, protože jinak ty výkony snad ani nejsou v lidských silách. Na české a slovenské scéně v tomto ohledu (skutečně české popisy) každopádně nemáme sebemenší konkurenci.

U seriálových profilů samozřejmě nezůstalo, přibývaly i popisy epizod. Z řetězu urvaná Ragelly se činila i tady se svými 1207 přidanými epizodami za jediný rok – spí někdy ta ženská vůbec? (alespoň člověk konečně chápe, kde lidé ze špičky nabírají kredity – holt makají jako šroub). Samozřejmě ale nezůstala sama, hned v závěsu se drželi naninka358 (1069) a lukascoolarik (799). Bobtnaly nám také profily osobností, kde se projevil nejvíce lukascoolarik (6793 doplněných údajů) a hned kousek za ním haroska (6358 údajů), přibývaly samozřejmě i hlášky, zajímavosti, narážky nebo titulky a tak bychom mohli pokračovat pořád dále.

Drobnou zmínku si zaslouží obzvlášť fakt, že jste velmi aktivní v psaní názorů na vaše oblíbené seriály a díky tomu pomáháte dalším fanouškům. Za to si samozřejmě zasloužíte pochvalu. V roce 2012 tak přibylo celkem 4571 názorů, rekordmanem mezi autory byl seraphine313 se 195 názory. Na dalších místech se pak umístily dahlia (146) a haroska (119).

…jste nás četli a my jsme pro vás psali jako diví

Díky několika výrazným osobnostem mezi redaktory můžeme říct, že se SerialZone v roce 2012 stala definitivně zdrojem čerstvých informací a novinek ze seriálového světa. Přinesli jsme dříve nemyslitelné množství textů, samotné připravované projekty pro další sezóny jsou důkazem. Pokud si chcete udržet přehled, sledujte jejich aktualizovaný seznam, brzy to půjde to stovek. Pokryli jsme samozřejmě také nejdůležitější akce, které se v průběhu roku odehrávaly. Za připomínku například stojí reportáže z Comic Conu, kterých jsme přinesli neskutečných 37 během 4 dnů – přehledný seznam najdete tady. Nevynechali jsme ani People's Choice Awards, Emmy nebo Zlaté glóby.

Nejvíce plodným autorem článků a bleskovek je bezkonkurenčně Ragelly (277), ale tam nikdo nic jiného ani nečekal, že? Se značným odstupem (ve srovnání s naší hyperženou to ale ostuda určitě není) se pak největšími pisálky stali megawir (60), fruiko (52) a furiant (49). Celkem jsme vám přinesli 582 článků a bleskovek. Pokud jste skuteční hnidopichové, tak právě pro vás doplňuji, že obsahovaly 205 636 slov. Vy jste k nim následně připsali celkem 9289 komentářů – šikulové!

…váš počet po celý rok úžasně rostl

SerialZone si vždy dávala za úkol být místem, kde se budou setkávat fanoušci seriálů všech žánrů a podle toho, kolik se vás tady pravidelně objevuje a neustále vás přibývá, se zdá, že se nám to daří. Každý si tu najde to svoje, někdo si chodí povídat, někdo čte drby, někdo si pročítá epizody a někdo si lebedí nad watchlistem a kalendářem. Jelikož jste klasicky tlupa zvědavců, nebudu vás trápit a prozradím vám, že za minulý rok se vás tu nově registrovalo 10 645 a uznejte, že to je tedy paráda.

Pro někoho možná překvapivým faktem je to, že mezi vámi všemi, co se za námi chodíte bavit, je velmi slušný podíl dívek a žen. 99% geeků právě zalapalo po dechu a spadlo zpět do křesla, že? Pozor na vaše hi-tech hračky, pánové :-) Samozřejmě si nenechám pro sebe ani tohle číslo, podíl totiž činí celých 48%! Osamělé duše, zapomeňte na seznamky, SerialZone jim všem dává na…holou :-)

…jste si svou podporou a prací zasloužili odměny, jaké tu ještě nebyly

Od minulého roku jsme pro vás přichystali několik v podstatě revolučních novinek, které jste na SerialZone dříve vidět nemohli. Jednou z nejvýraznějších se stal systém odměn, kdy za svou aktivitu dostáváte kredity a ty pak můžete utrácet za různé odměny. Vedle virtuálních se nám pro vás daří od našich partnerů získávat i více materiální kousky. Zároveň se pro vás snažíme pravidelně připravovat soutěže o věcné ceny a pokud vás to zajímá, tak jsme za celý rok rozdali odměny v celkové hodnotě, která se toulá někde kolem 50tis korun. To je slušný balík, no ne? Santa (Ježíšek, Děda Mráz a další tlouštíci) hadr…

…tohle všechno je jen začátek

Výčet novinek, které jsme vám v roce 2012 představili, by byl opravdu dlouhý, samozřejmě ale ty nejdůležitější uvedeme. Už padla zmínka o kreditech a soutěžích, další novinkou jsou samozřejmě zábavné hry, které u vás mají velmi dobrý ohlas a je vidět, že mezi našimi fanoušky je pořádná skupina extrémně soutěživých individualit. Vývoj SerialZone neustává a i teď pro vás připravujeme další zajímavá překvapení. Nezapomínejte si s námi hrát dál, nebudete litovat :-)

Tím se pomalu dostáváme k závěru a tady se sluší zmínit několik partnerů, díky kterým jsme vám mohli přinášet radost ještě o něco víc. Patří mezi ně samozřejmě Comicspoint, Comicscentrum, Geekshop, hračky Heli a v neposlední řadě naši přátelé ze serverů gorilla.cz a videa česky. Díky za vaši podporu a spolupráci. Věříme, že i v roce 2013 spolupráce bude zdárně pokračovat a za rok bude tento seznam daleko delší.

Pokud máte nějaké otázky týkající se statistických údajů a nenašli jste je na stránce k tomu určené, ptejte se v komentářích, možná se dočkáte odpovědi :-)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře45zobraz všech 45 příspěvků
Pipas

Pipas

Pozdě, ale přece - Všechno nejlepší do nového roku a přeji vám, ať se ty čísla ještě navýší. :)
před 11 roky
Majef

Majef

Tak u tohohle článku jsem se pěkně nasmála :D hlavně u toho klonování lidí :D Jinak můj obdiv těm...
před 11 roky
_Andy_

_Andy_

Tak třeba pupík amerického teenagera mě opravdu rozsekal :D A byly tam i další povedený kousky :D
před 11 roky
Další články k tématu