2. 1. 2013

Spoilerland: Kdo a s čím se tento týden vrací?

Vánoční svátky utekly jako voda a s novým rokem se pomalu začínají na obrazovky vracet i naše oblíbené seriály s novými epizodami. S tím logicky souvisí nový příval spoilerů týkajících se dalšího vývoje současných sérií. V dnešním Spoilerlandu vám nabízíme šest seriálů, kterých se dočkáme již tento týden – Parenthood (Famílie, úterý), The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku, čtvrtek), Person of Interest (čtvrtek), Once Upon a Time (neděle), Revenge (neděle) a The Good Wife (Dobrá manželka, neděle).

Parentood (Famílie)

Aby NBC stíhalo vše podle plánu, přineslo nám novou epizodu Parenthood již včera, tedy na Nový rok. Kristinina dějová linka s rakovinou se blíží ke konci. I když showrunner seriálu, Jason Katims, neprozradil, jaká bude její prognóza na konci série, slíbil alespoň, že se Kristina konečně dokáže trošku uvolnit. „Moje žena měla rakovinu prsu před několika lety. Při této zkušenosti si uvědomíte, že se život nezastaví jen proto, aby jste měli lehčí průběh. Máte děti a jiné věci, které musíte řešit. Postupně si uvědomíte, že tyto starosti jsou vlastně požehnáním,“ řekl Katims.

Co se týče Kristiny a Adama, je pro ně přichystaná zábavná dějová linka o tom, jak učí Maxe důležitosti hygieny. Také ho budou podporovat a společně bojovat za záchranu jeho milovaného školního automatu. Ryan se bude snažit získat zpátky ztracenou důvěru Amber. Jasminina nezaměstnaná matka se usídlila u Jasmin a jejího manžela. Na Joela a Julii čekají velké komplikace během snahy o úplnou adopci Victora.

Fanoušci Jasona Rittera se mohou také radovat, protože se na scénu vrátí Mark, bývalý snoubenec Sarah. Své poslední slovo neřekl však ani Hank. „Tento trojúhelník se v nadcházejících epizodách dostane do popředí. Ještě zdaleka není konec,“ láká Katims.

The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)

Alex brzy začne velmi okatě dávat najevo své plány a to až do takové míry, že už to ani Leonard nebude moct ignorovat. Penny z toho samozřejmě nebude příliš nadšená.

Sheldon se více zapojí do hledání nové asistentky (nebo asistenta). „Sheldon se snaží tuto situaci zvládnout, ale místo toho ji jen zamotá, zhorší a nakonec dojde až k pohovorům s lidmi z univerzity, z oddělení lidských zdrojů,“ řekl výkonný producent seriálu, Steve Molaro. Zde se v hostující roli objeví Regina King (o jejím hostování jsme psali zde). Nějakým záhadným způsobem se Sheldonovi podaří do celé situace zamotat i Bernadette, Amy, Raje a Wolowitze. Scény s Reginou a Sheldonem a zbytkem herců jsou neuvěřitelně vtipné. Na tuto epizodu se opravdu těším."

Person of Interest

„Agent Donnelly a zbytek FBI budou řešit zajímavé dilema,“ láká na nové epizody výkonný producent seriálu, Greg Plageman. „V jedné místnosti se sejdou čtyři podezřelí a všichni čtyři budou muži v oblecích – s tím si pěkně pohrajeme. Vyústění rozhodně nebude jednoduché.“

Zajímavou a výraznou roli v Reesově zajetí sehraje jeho a Finchův dohazovač Carterová, která bude za FBI přihazovat. Plageman pokračuje: „Donnelly moc dobře ví, jakou má Carterová minulost a také zkušenosti s vedením výslechu v Iráku. Teď, když je Reese zadržený, bude napínavé sledovat, jak si Carterová poradí s hrou na obou stranách hřiště.“

Once Upon a Time

„Nikdo nebude příliš nadšený ohledně příchodu pirátské posádky,“ řekla herečka Jennifer Morrison. „Pro všechno, na čem nám záleží, znamenají tito pasažéři obrovskou hrozbu. Pokud bych měla mluvit za svou postavu, nevím o těchto lidech z jiného ostrova téměř nic. Tuším ale, že jsou nebezpeční, takže se je budu snažit držet co nejdál od mého dítěte.“

Jak už bylo odhaleno v uplynulých týdnech, dočkáme se více Mulan, prince Phillipa a Smee. Kromě toho se diváci seznámí s otcem a bratrem doktora Frankensteina (psali jsme zde a zde). Znovu se objeví i Neal Cassidy, otec Emminého dítěte. A Ethan Embry a Sonequa Martin-Green obohatí příběh o nové tajemné postavy (více zde a zde).

Revenge

Světy Emily a Jacka, které většinu této série zůstaly oddělené, se velmi brzy střetnou a bude to Velké. „Můžu prozradit, že se dočkají všichni, kteří trpělivě čekali na to, až se Stowaway příběh vrátí zpět do Emilina světa. A bude to mít pekelný spád,,“ řekl tvůrce seriálu, Mike Kelley.

Štěstí, které nyní prožívá Emily s Aidenem, nebude trvat dlouho. „Mezi nimi se objeví velká výzva v podobě loajálnosti, jelikož Aiden má své vlastní drama a plán.“

Další příběh pak všechny sblíží. „Snažíme se o to, aby příběh následujících epizod nebyl až příliš zamlžený, abychom přesně věděli, proč postavy dělají to, co dělají, a co to znamená pro ně a pro ostatní.“

Amanda půjde ve čtrnácté epizodě ke dnu. „Stejně jako bylo loni vyústění plesu Fire and Ice šokující, bude letos tato epizoda stejně emotivně mocná,“ láká fanoušky Kelley.

The Good Wife (Dobrá manželka)

Když už Nick nestojí mezi nimi, Kalinda a Cary se zase sblíží, napřed jako přátelé a možná časem i jako milenci. „Nachází se tam nevyřešené sexuální napětí,“ říká výkonný producent, Robert King, a pokračuje: „Takže to může ubírat dvěma směry.“

Willova vzkvétající romance s Laurou způsobí trapné chvilky pro Alicii, která se znovu sbližuje s Peterem, minimálně v sexuální rovině. Otázkou je, jestli se dá mluvit o sexu na jednu noc, když ho máte se svým vlastním manželem. „Alicia se snaží oddělit emoce a sexuální touhu, ale kdo ví, jak se jí to bude dařit,“ uvádí King.

Eli bude mít plné ruce práce jak s Peterovou kampaní, tak se zvládáním zvědavých otázek ze strany FBI. Vše zkomplikuje příchod T.R. Knighta, který začne jako zástupce Eliho, nakonec s ním ale Eli bude soupeřit o Peterovu přízeň (ne o moc více informací zde).


Vypadá to, že se tento týden nudit nebudeme. Na které seriály a dějové linky se (ne)těšíte vy?

(zdroj: TV Line)

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Maarti

Maarti

Já se těšim, až se zase zasměju Sheldonovým kouskům :)
před 11 roky
ragelly

ragelly

Jj, vyjde to všechno.. jen toho je na jeden článek jaksi moc, proto to rozdělení :)
před 11 roky
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Už se nemůžu dočkat Once Upon a Time, věřím, že se máme na co těšit :)
před 11 roky
Další články k tématu