13. 1. 2013

Postřehy z TCA: CBS

Postřehy z TCA: CBS

Obnovení How I Met Your Mother, diskuze o násilí v televizi i představení letního programu. CBS na své tiskovce během TCA zvládla spoustu věcí. Pojďme si je nyní zrekapitulovat.

Skandál s polovičním mužem

Horkým a dlouho omílaným tématem byl samozřejmě podzimní výbuch Anguse T. Jonese, který veřejně odrazoval diváky od sledování Two and a Half Men. Prezidentka CBS, Nina Tassler, prohlásila, že by stanice byla „velmi ráda, kdyby seriál dostal jedenáctou sérii“. Jak šokující, že chce obnovit druhou nejsledovanější komedii, že? No, každopádně Jones se téměř na sto procent vrátí také. „Chceme, aby byl součástí seriálu i příští rok,“ řekla Tassler. „Myslím, že i on by se rád vrátil. Výkonný producent Chuck Lorre by ho taky rád viděl, stejně jako Warner Bros. Veřejně se omluvil a my jsme na celou záležitost již zapomněli. Příští týden začíná opět natáčet.“

Později k tomuto tématu ještě dodala: „Máme šťastné herce. Jsou to veselí lidé. Sice jsme měli malé neshody, ale co je na tom speciálního? Tomu hochovi je devatenáct. Mému synovi je čtyřiadvacet. Mezi 19–24 můj syn udělal spoustu věcí, které bych si přála, aby nedělal. Ale Angus je prostě milovaný člen našeho seriálu už spoustu let. A bude i nadále.“

Jen pro vaši informaci… Tassler také poznamenala, že se dosud na stole neobjevila žádná smlouva pro pokračování Ashtona KutcheraZatím.

Spory s Esposito

CBS to svádí na ni, ona zase na CBS. Výsledkem však zůstává, že se Jennifer Esposito do Blue Bloods (Spravedlnost v krvi) už nevrátí. Tassler se k jejímu odchodu ze seriálu vyjádřila: „Je nám líto, že Jennifer odchází. Snažili jsme se situaci vyřešit. Bohužel to nevyšlo. Přejeme jí všechno nejlepší do budoucnosti.“

S tím souvisela otázka, zda jsou na CBS přísní na své herce v dramatech. Odpověď? „Nemyslím si, že jsme přísní. Zaměstnáváme je mnoho, mnoho let. V situacích, jako je tato, jsme smutní, že nás [Esposito] opouští.“

HIMYM: obnoveno či neobnoveno?

Obnovení How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) je na spadnutí, ale pořád se nedá říct, že je oficiální. „Během následujících dní s radostí oznámím, že jsme všechny body úspěšně vyřešili,“ potvrdila Tassler. „Věříme, že se vše povede, a jsme z toho nadšení. Téměř všechno už je ujednáno.“

Na otázku, zda devátá série bude poslední, ředitelka odpověděla: „Zrovna nedávno jsme o tom mluvili. Ptali jsme se sami sebe, zda by lidé seriál sledovali i dál poté, co by se odhalilo, kdo je matka. Vsadím se, že spousta lidí by i potom na seriál nezanevřela. Prozatím ale počítáme s tím koncem, který si vymysleli tvůrci seriálu Carter Bays a Craig Thomas. Ani by nás nyní nenapadlo pokoušet se pozměnit jejich původní tvůrčí cíl.“

Léto už klepe… cože?

Jo, je to tak. Proč mít plány na jaro, když už vlastně můžeme mluvit o létě, že? CBS už má jasno, co kdy kde a jak.

Super očekávaná novinka Under the Dome podle románu Stephena Kinga začne svůj třináctiepizodní běh na CBS v pondělí, 24. června. Půjde o příběh městečka, které je od okolního světa odděleno neprůchodnou průhlednou bublinou.

Big Brother se vrátí o dva týdny dřív než obvykle, konkrétně 26. června. Bude se vysílat každé úterý, živé vyřazování pak bude na obrazovkách ve středu (poprvé 3. července).

Z mrtvých vzkříšené Unforgettable (Vzpomínky) se s druhou sérií pokusí diváky ohromit každou neděli, počínaje osmadvacátým červencem. Jak se mu to povede, to je ve hvězdách, jelikož seriál vyměnil téměř všechny herce.

Kromě toho se objeví i nová realitka, anglická verze britského kulinářského The Great British Bake Off. Finální název show se zatím neví, každopádně soutěž startuje 29. května.

Záplata jménem Rules of Engagement

Tento seriál je nenápadným lepidlem v programových dírách CBS. Už se pomalu stává pravidlem, že jej CBS nikdy nezruší, ale zároveň si ho nechává na horší časy, až když potřebuje zaplnit díru po očividném propadáku. Rules of Engagement (Pravidla zasnoubení) letos vstoupí již do osmé sezóny. Letos se objeví každé pondělí místo Partners. „Seriál, který nám dobře slouží, když ho potřebujeme, je nejlepší sjednocující jednotkou televize.“ Seriál se vrací 4. února.

Elementary a Superbowl, a Policajt z Beverly Hills

Proč je Elementary (Jak prosté) nejlepší volbou pro seriál vysílaný po fotbalovém finále Superbowl? „Přijde nám, že nejlépe dokáže sladit fotbalové fanoušky a seriálové diváky. Myslíme si, že bude lákadlem pro všechny, kteří na Superbowl budou koukat,“ řekla Tassler.

Z vysílání po Superbowlu je nadšený i producent seriálu, Rob Doehrty: „Jsme šťastní. Je to velká čest, následovat tuto událost hned v prvním roce na obrazovkách.“ Epizoda podle něj ukáže příběh, který je nejen perfektním příkladem toho, jak seriál může v budoucnu vypadat, ale také něco, co bude diváky nesmírně bavit.

Kromě diskuze o Elementary došla řeč i na novou sezónu. Ředitelka potvrdila, že se Edde Murphy objeví v chystaném seriálu Beverly Hills Cop. „Chce se v seriálu vždy čas od času objevit, nebere to jako ojedinělou záležitost,“ sdělila.

Jak je to tedy s tím násilím?

NBC pomlouvalo, FOX pomlouvalo… Criminal Minds (Myšlenky zločince) to všechno odneslo. Jak vidí násilí na obrazovkách vedení CBS?

„Osobně Criminal Minds miluju. Není to seriál pro každého. Je to dospělá show. Jde o intenzivní triller a odvážnou kriminálku. Nedovolím svým dětem, aby na to koukali, ale já se dívám. Criminal Minds je žánrový seriál, který je skvěle zpracovaný,“ řekla Tassler.

Ředitelka řekla, že nevidí smysl v obviňování konkrétních seriálů s násilným obsahem. „Myslím, že v tomto ohledu děláme velkou chybu, a řeknu to Bobovi [Greenblatt, ředitel NBC] do obličeje. Nesmíme dopustit, aby se konverzace stočila k souboji jedné show proti druhé. Násilí je mnohem větší téma, velmi osobní.“

Nedávné masakry pak podle jejích slov neovlivní výběr pilotů pro další sezónu: „Hledáme ten nejlepší materiál, jaký je k dispozici. To je náš hlavní cíl.“


Další panel za námi. Těšíte se na léto? Na mega epizodu Elementary? A co Criminal Mids? Je seriál příliš drsný na současnou dobu? Podělte se o své názory.

(Zdroje: TV Line, TV Line 2, Deadline, Deadline 2, Deadline 3, EW)

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Frozen99

Frozen99

Krásný článek :) Po Superbowlu měli dát 2 Broke Girls (!!!) a ještě jinou komedii (TBBT?), rozhodně ne...
před 11 roky
ragelly

ragelly

Ach ty můj lichotníku! :D :P HIMYM ji beztak má už jistou, i když to nepotvrdili... myslím, že ten...
před 11 roky
Maarti

Maarti

No, upřímně jsem doufala, že TAHM už letos skončí, ale pokud nemá Ashton smlouvu (i když teda zatím), koho...
před 11 roky
Další články k tématu