14. 1. 2013

Postřehy z TCA: CW

Postřehy z TCA: CW

Přijde vám, že už jste se Supernaturalu (Lovci duchů) nabažili do sytosti? Tak to jste sami. Vypadá to totiž, že devátá série je téměř jistá.

Během TCA došla řada konečně také na stanici CW. její prezident Mark Pedowitz se rozpovídal neje o stálicích, ale i o žhavé novince, o spin offu The Vampire Diaries (Upíří deníky) a dalších chystaných projektech, o neúspěchu Emily Owens a dalších věcech.

Na co se tedy můžeme těšit?

Když už jsme v úvodu zmínili Supernatural, pojďme si ho trošku rozvést. Pedowitch ani zdaleka nezavrhl devátou sérii, ba právě naopak tento plán podpořil: „Jsme velmi spokojeni s tím, jak si vedou naše středeční seriály, tedy Arrow a Supernatural. Z tvůrčího hlediska se Supernatural nachází na perfektním místě. Myslím si, že má velké šance vrátit se na obrazovky i v další sezóně.“

Pedowitz dále potvrdil, že stanice opravdu vyvíjí spin off seriálu The Vampire Diaries. The Originals (Původní) se budou točit kolem Josepha Morgana a Phoebe Tonkin. (Více informací o projektu najdete zde). Ruku v ruce s touto zprávou ředitel stanice vyvrátil fámy o tom, že se herečka uchází o hlavní roli v jiném projektu stanice, Amazon (info zde), který se točí okolo Wonder Woman. „Nikdy jsme s Phoebe v tomto projektu nepočítali,“ řekl. U Amazonu stanice čeká na scénář a vedení již přemýšlí o tom, koho dosadí do role Diany. Pedowitz dodal, že tento projekt má jen málo co společného s propadákovým rebootem tohoto seriálu, o který se před dvěma lety pokusila stanice NBC. "Sice jsem neviděl Davidův projekt [pozn.: tvůrce David E. Kelley], ale můžu říct, že náš projekt má originální příběh,i stejně jako Smallville řekl Pedowitz.

Ve hře zůstává také pilot The Selection, seriálová verze Hunger Games. „Právě jsme dočetli scénář. Je skvěle napsaný.“

I když je Emily Owens propadák, fanoušci se dočkají všech třinácti epizod: „Jsme na tento seriál velmi pyšní. Nevíme, z jakého důvodu si nezískal dostatečně silnou fanouškovskou základnu. Každopádně odvysíláme všechny epizody.“

A jak to vypadá z další novinkou, čtvrteční Beauty and the Beast? Těžko říct. Vyjádření Pedowitze hraje do karet prodloužení i zrušení: „Se seriálem jsme z tvůrčího hlediska velmi spokojení. Má stejný počet diváků, jako loňský [zrušený] The Secret Circle. Podle vášně fanoušků usuzujeme, že na tomto seriálu něco je.“ No řekněte sami, co si o tom myslet?

Vrátí se 90210, Hart of Dixie nebo Nikita? Zatím nepadla žádná konečná rozhodnutí.

I když osud 90210 není jistý, Pedowitz slíbil, že se fanoušci dočkají pořádného finále tak jako tak. „Rád divákům dávám uspokojující konce,“ řekl. „Je to něco, co my, jakožto televizní průmysl, musíme udělat. Lidé se seriálem stráví spoustu času a proto si tento dárek zaslouží.“ Ámen!

Hart mnoho slov nepadlo. A z toho mála jsme v rozpacích, i když by se to obecně dalo považovat za pozitivní vyjádření: „Je to zábavný seriál. Vyniká během jedné z těžších nocí.“

Nikita je na tom ještě o něco hůř: Když jsme seriál přesunuli na osmou večer, získal trošku lepší čísla. Má taková čísla, jaká jsme očekávali. Přesně jaká jsme očekávali." Ehm… ještě že existují bohové syndikace, díky kterým seriál přece jen novou řadu získá, jinak už by si mohl začít balit kufry.

Osmdesátá léta ovládnou CW s příchodem Carrie Diaries. Pedowitz věří, že nostalgie k obrazovkám přiláká i starší publikum. Nemá s tím vůbec žádný problém, což dokládá tvrzením, že diváci jsou pro CW prioritou. Prý byl polichocen výrokem Boba Greenblatta (TCA NBC), který řekl, že CWčku zestárnul průměrný divák na 41 let. „Chtěl bych Bobovi poděkovat za to, že veřejnosti řekl výsledky toho, o co se snažíme.“

Když už jsme u Carrie… tvůrci exkluzivně oznámili, že se časem v seriálu chystají představit i Samanthu, Mirandu a Charlotte! „Pojďme se nejprve seznámit s Carrie a jejím světem,“ řekla showrunnerka Amy B. Harris. „A ano, rozhodně jsem přemýšlela o mnoha způsobech, jak se potkáme i s jejími třemi přítelkyněmi. Přemýšlela jsem o tom opravdu hodně.“ Další, co se řešilo, byly otázky ohledně odlišností s původním Sexem, například že CW Carrie je mladší, než by původní Carrie byla v 80. letech. Harris k tomu říká: „Chtěla jsem, abychom ji poznali před tím, než měla poprvé sex, než se poprvé zamilovala a než se seznámila s Manhattanem. To vše chci spolu s ní a diváky objevovat v první sérii.“

Carrie je naplno podporována její původní představitelkou, Sarah Jessicou Parker. „Sarah mi poslala krásný vzkaz, na kterém bylo, že mám její požehnání. Dodávala mi odvahu ke ztvárnění této pro ni charakteristické role,“ řekla mladá Carrie, AnnaSophia Robb. „Hodně to pro mě znamená.“

Dále tu je jedna špatná zpráva pro fanoušky násilí. A japonského kultovního románu Battle Royale. CW z něj seriál totiž neudělá. Jediný telefonát stačil k tomu, aby celý nápad pohřbil – stanice totiž nedostala na knihu práva. „Nemůžeme nic dělat. Není o čem mluvit. Nic nebude,“ řekl Pedowitz. Mělo jít o středoškoláky, kteří jsou na ostrově nuceni zabíjet sami sebe různými zbraněmi, včetně pistolí.

Pro CW je důležitá digitální distribuce. Dvacet procent publika přichází ze streamu. CW proto zvyšuje počet svých online komedií. Mezi budoucí seriály v této kategorii se řadí animované Gallery Mallery, ve kterém vzdělaná dívka vezme bídně placenou práci ve výtvarné galerii.

(Zdroje: TV Line, TV Line 2, EW 2, Deadline)

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Lucius

Lucius

Aspoň nejsem jediná, kdo si to myslí :D
před 11 roky
FifaH009

FifaH009

No doufám, že Arrow vydrží co nejdéle, protože má podle mě slušně našlápnuto :)
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

věř mi, to je obsáhlejší list. fakt by mě ale zajímalo, co tam ti lidi vidí na selection? pilot...
před 11 roky
Další články k tématu