4. 8. 2013

Nový Doctor už má tvář!

Nový Doctor už má tvář!

Poté, co Matt Smith neprodloužil smlouvu s BBC, se po celém světě vyrojili fanoušci nově zregenerovaného seriálu a začali veřejně spekulovat, kdo by mohl být příštím Doctorem aneb hybatelem moderní britské kultury.

Stanice BBC One právě živě odvysílala speciál k seriálu Doctor Who (Pán času), během kterého bude slavnostně oznámen nový představitel hlavní postavy, který v roli Doctora Smitha vystřídá v epizodě k 50. výročí vysílání Doctora

Kdo se tedy stane novým velitelem lodi Tardis?

Peter Capaldi! Herec prozradil, že se zprávu o svém obsazení dozvěděl během natáčení v Praze. Zde pracoval na novém seriálu Tři mušketýři, kde se ujal role slavného kardinála Richelieu.

„Když bych měl osobně někoho vybrat, byl by to Peter. Rád bych svému nástupci popřál mnoho štěstí,“ řekl Smith.

Pětapadesátiletého rodáka z Glasgow seriáloví fanoušci již znají. Objevil se v druhé sérii The Hour, v seriálu The Thick of It (Je to soda), nechyběl v Torchwoodu ani ve Skins. Zajímavostí je, že se Capaldi v Doctorovi objevil již dříve. Hostoval ve čtvrté sérii, v epizodě The Fires of Pompeii.

Capaldi tak střídá Matta Smithe, který hrál Doctora tři sezóny. Ten si krom hlavní role v britském kultovním seriálu zahrál i vedlejší role v Dead Like Me (Mrtví jako já) nebo třeba Wizards of Waverly Place. Krom toho o sobě dal vědět i v Hollywoodu, když byl obsazen do filmu How to Catch a Monster.


Jak jste s volbou nového Doctora spokojení?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
smarinka

smarinka

uvidíme.. jen mám strach že to bude ze začátku divný, když už se v seriálu objevil jako jiná postava......
před 10 roky
ranger122

ranger122

Petera Capaldiho neznám, takže nevím, co mohu očekávat. Docela mě zajímá, jakou hlášku od BBC dostane po...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no právě. aby si nehnul se zády :D. ne, vypadá, že by se na to mohl hodit.
před 10 roky
Další články k tématu