11. 11. 2013

SerialZone slaví narozeniny!

Víte, co je dnes za den? Dneska je 11. listopadu a my slavíme narozeniny! Na dortu už máme šest svíček.

SerialZone slaví narozeniny!

Přesně si pamatuju chvíli, kdy jsem loni zády opřená o zeď seděla na posteli a tvořila článek, který mi dělal obrovskou radost. Narozeniny jsou dnem, kdy můžeme hodit všechny starosti za hlavu, v klidu si sednout a zrekapitulovat si, čeho jsme za uplynulý rok dosáhli. Za všechny, kteří stojí za naším úžasným webem SerialZone.cz, můžu říct, že jsme opět prožili rekordní rok, který nám (a doufejme, že i vám) přinesl spoustu báječných momentů.

Po loňském narozeninovém odpočinku zpět do práce!

Po přečtení loňského narozeninového článku a všech vašich gratulačních komentářů jsme byli odhodlaní další rok udělat ještě lepším. Tedy pokud by to vůbec šlo. A hle, ono to šlo! Náš šestý rok se nesl ve znamení čtyř opravdu velkých a desítek o něco menších novinek.

Postergame

První novinkou bylo spuštění nové hry, o které jste možná už slyšeli – Postergame. Kolik jen hádek, vykřičených hlasivek, vytrhaných vlasů a okousaných nehtů nás tato hra už stála? :-) Postergame se ukázala být jednou z nejúspěšnějších doplňkových funkcí našeho webu, zájem o ní kolo od kola stoupal. Vaše soutěživost je prostě neskutečná. Není proto žádným překvapením, že se s postergame budeme každý týden setkávat i nadále, ten úspěch přehlédnout nejde a nemohli bychom vás o tu veškerou radost připravit. Zákeřňák Fruiko, který se poťouchle chichotá, když se mu podaří nás nachytat, si jistě připravil pár dalších specialitek, které nám pořádně roztočí mozkové vrtulky a prověří naše vizuální znalosti. Více o prvním roce s Postergame jste se mohli dočíst ve včerejším článku, tak se nezapomeňte mrknout, pokud jste tak již neudělali.

Hudba v seriálech

Druhou a opravdu pořádnou novinkou bylo zavedení sekce hudby do profilu každého seriálu. Znáte to, koukáte na epizodu a najednou si uvědomíte, že v pozadí u skvělé scény hraje stejně dokonalá písnička. Ale ať hledáte, jak hledáte, nemůžete se dopátrat toho, kdo ji vlastně zpívá. My jsme se vám to letos rozhodli trošku ulehčit. Naši redaktoři se pustili do práce a dlouhé měsíce dřeli, aby doplnili co nejvíce songů z vašich oblíbených seriálů. Písničky naleznete na profilu jednotlivých epizod. S postupem času se práva na přidávání hudby rozšířila od redaktorů i mezi vás uživatele. S potěšením můžeme oznámit, že jste nám za toho půl roku nasázeli údaje k tisícům skladeb, které jistě vašim kolegům – seriálovým nadšencům – mnohdy pomůžou. Abych nezapomněla, nejaktivnější v tomto ohledu je následující trojice (Natoun, HonZajs000 a Furiant) a já věřím, že mnozí z vás se k nim pravidelně připojují. Jen tak dál!

Fotočlánky

Třetí velkou novinkou bylo zavedení třetího typu článků, který jsme jednoduše označili hlavičkou „Když se vám nechce moc číst“. Ano, řeč je samozřejmě o fotočláncích. Fotočlánky jsme pro vás začali psát na začátku prosince. Každou neděli v poledne jsme vám nabídli obrázkové téma a moc nás těšilo, když jste nám týden co týden svými komentáři dokazovali, že vás tento formát baví. Pro příští rok se každopádně s fotočlánky chystáme lehce zvolnit, abyste se jich nepřejedli a každý nový si náležitě vychutnali.

Výše zmíněné tři novinky byly hlavní náplní naší rozvojové práce. Ovšem naši šéfové nezaháleli a přichystali mnoho jiných novinek a vylepšení, které sice nejsou tolik na očích, ale mnohdy jistě přijdou vhod. Ve statistikách jednotlivých seriálů se objevila informace o celkovém hodnocení na IMDB. Zařídili jsme si tzv. Twitter Cards, které sdružují obrázky ze článku do náhledu ve Twitteru. V autoprogramu se objevily dvě nové stanice – Fanda a Telka. Abychom vám zjednodušili hledání nových seriálů, ve filtru jsme přidali políčko s možností vybírat pouze seriály, které ještě nemáte ohodnocené. Pro naše nejrychlejší čtenáře jsme zavedli novou trofej – kdo si první otevře bleskovku či článek, získá ji do sbírky. U článků o předávání cen (Emmy), které pro vás Fruiko už roky píše živě přes noc, jsme pro vás / nás vytvořili dokonce chat. Noční tvorové, kteří se zapojí do diskuze, jako bonus získají odměnu v podobě trofeje, jak jinak.

V neposlední řadě pak Fruika musíme pochválit za skvělou věc – informační proužek o zrušení či prodloužení seriálu na jeho profilové stránce. Tato informace pomůže fanouškovi rychle a jednoduše zjistit, zda se na svůj oblíbený seriál může těšit i v následujícím roce. Pokud se teď divíte, že jste se zatím s žádnými proužky nesetkali, je to možná z toho důvodu, že před začátkem sezóny 2013/14 jsme je všechny vynulovali a začínáme s nimi opět od začátku.

HTC BlinkFeed

No a na poslední místo jsem si nechala lehce opomíjenou, ale o to víc cool novinku, o které jsme psali v září. Pokud znáte společnost HTC a patříte mezi šťastné majitele jejich mobilních zařízení, můžete novinky ze SerialZone nalézt nyní také v aplikaci BlinkFeed. Jestliže BlinkFeed ve svém telefonu máte, nezapomeňte si nás do zpráv nastavit! Obecně jsme z České republiky mezi prvními, kdo se projektu účastní. No řekněte sami, není to bezva? :)

Uf, když tak koukáme na tu rekapitulaci, stihli jsme toho za poslední rok poměrně hodně, co říkáte? Drobnosti vypisovat ani nebudu, protože na to by tento článek skutečně nestačil :-)

Titulky

Ze SerialZone se díky snaze a práci mnoha a mnoha z vás stává pomalu ale jistě jeden z klíčových zdrojů seriálových titulků. Naši skvělí překladatelé vám neúnavně zprostředkovávají vodítka k porozumění oblíbeným seriálům, což jistě ocení především ti z vás, kteří nejsou tolik zdařilí v angličtině. Za poslední rok jsme klasicky museli občas čelit některým nespokojencům, pro které není rychlost dostatečná, ale tyto hnidopichy rapidně převážila záplava vašich díků a pozitivních komentářů a reakcí k našim/vašim titulkům. Máme velkou radost, že nezapomínáte překladatelům vyjádřit svou vděčnost poděkováním. Těch jste u titulků od minulých narozenin zanechali tisíce, což není vůbec špatné. Díky tomu dáváte překladatelům možnost vyhrát nějakou zajímavou cenu a jsem si jista, že jsou za každý projev vděku opravdu rádi. Za vaši aktivitu, ať už stahování či děkování, vám jménem překladatelů moc děkujeme! Věříme, že jejich těžkou práci budete oceňovat i nadále.

Za SerialZone bychom rádi chtěli poděkovat našim stálým aktivním překladatelům – (patří mezi ně třeba neúnavná channina, aaaja, Clear, xtomas252, PanDan, Russell, phoebess, DENERICK a kupa dalších, jen se mrkněte do žebříčku za letošek). Tato skupinka a nejen oni pro vás překládají doslova stovky a tisíce titulků a to vše ve svém volném čase. Neskutečné, že? Díky, díky, díky :-)

Kredity se jen sypaly

Titulky máme za sebou a můžeme se vrhnout na odměny. S ohledem na kladný ohlas po zavedení této novinky jsme plynule navázali na úspěch kreditového systému, který jsme zavedli loni na jaře. Za vaši aktivitu ve zdokonalování naší databáze vás neustále odměňujeme, no schválně, jak moc vám stouplo kreditové konto za poslední rok? Náš skvělý vyjednavač megawir nám znovu po Vánocích 2012 domluvil nové ceny, opět jste mohli (a stále můžete) šetřit na hrníčky, komiksy, knihy, polštářky, figurky a další skvělé předměty, které nám pro vás věnovali naši partneři Comicspoint, Geekshop, ComicsCentrum a hračky Heli. Všem partnerům tímto moc děkujeme!

Kromě tvrdé dřiny jsme vám nabídli spoustu možností, jak skvělé ceny získat jednoduše – stačí k tomu jen kapka štěstí. Jasně, řeč je o soutěžích, kterých jsme pro vás letos připravili rekordní počet. Desítky našich uživatelů se za poslední rok mohly radovat z nového trička, komiksu, hrníčku, polštářku, ale také například z volňásků na festivaly! Pokud se na vás zatím štěstí neusmálo, tak nezoufejte, pravděpodobně vám to doma vynahrazuje vaše drahá polovička ;-) A samozřejmě je jasné, že příště už se na vás jistě dostane také!

V rámci vánoční dobrosrdečnosti a štědrosti jsme se pro naše nejaktivnější uživatele rozhodli loni před Vánocemi uspořádat akci s názvem Hon na kredity. Dvacet uživatelů s nejvyšším kreditovým skóre si mohlo vybrat jakýkoliv dárek z giftshopu do určité kreditové výše. Prvních pět dokonce mělo možnost vybírat si ze všech dostupných. Fruiko měl pouze jedinou podmínku – nemohli jsme ho využít pro uplatnění ceny nejvyšší a nejlepší – uvaření večeře. Ale ono to jednou beztak přijde, Fruiko!

Pokud jste zvědaví na podrobnější údaje a zajímalo by vás, kolik kreditů jste si za letošek dokázali vydělat, počkejte si na náš pravidelný výroční přehled pro statistikofily, kterého se dočkáte v lednu. Každopádně doufáme, že i v nadcházejících měsících budete stejně, nebo dokonce více aktivní, ať vás příště na narozeniny zase můžeme pochválit.

Nudíte se? Zahrajte si hru!

Medvídek mýval už je dávno pasé. Pokud náhodou máte chvilku nazbyt, máte možnost zavítat do našich her. Postergame už jsme si probrali výše, ale to zdaleka není vše, co tu pro vás máme připraveno. Celý rok jste měli možnost být lepší než ostatní a vymýšlet taktiky ve hře KNP (Kámen, nůžky, papír). Tady je na místě zmínit, co už Fruiko před pár týdny prozradil: Dnešním dnem kreditové odměny v KNP oficiálně končí. Hru si budete každopádně moci dále zahrát. Pokud teď máte strach, že byste neměli kde zúročit vlastní šikovnost, tak se nemusíte vůbec bát. Právě naopak, v následujícím roce budete muset taktizování využít ještě mnohem více! Chystáme pro vás totiž novinku s názvem Tradegame a jsme upřímně zvědaví, jak celý projekt dopadne! O Tradegame si více povíme na konci článku, ať se máte na co těšit.

Z minulého roku bude i nadále pokračovat tombola, mrška ztracená trofej a také s přibývajícími kredity můžete stále sledovat, jak se vám zvyšuje cool level. Prozatím se nikomu nepodařilo pokořit ten nejvyšší, ale někteří uživatelé mají jistě nakročeno k tomu, abychom 11. listopadu 2014 říkali úplně něco jiného! Která postava, co jste zatím měli, je pro vás ta nejcoolovější? A máte tip, kdo by mohl být na poslední příčce?

Jsi aktivní? Zasloužíš si trofej!

A že jich máme! I letos jsme pro vás navrhli a nakreslili pěkných pár kousků! Za trofeje patří největší díky našemu skvělému grafikovi Jarddosovi, který si nestěžuje, i když z toho množství, co na něj házíme, by na to měl rozhodně právo. Kromě již zmíněných trofejí za články a účast v live chatu byly vytvořeny další nové grafické odměny také pro účastníky SZConu. Za loňský rok odvážlivci zpětně dostali krásnou trofej dýně, za letošek potom továrnu. Samozřejmě také u Postergame a KNP nemohly trofeje chybět! Dalších kousků se rozhodně dočkáte, už u Tradegame na vás čekají jedny z nich :)

Tipovačka aneb udělejme z rušení radost!

Nadpis je možná trošku nadnesený, nicméně si troufáme tvrdit, že díky naší tipovačce vás obnovení oblíbené novinky těší ještě více, a naopak zrušení nebolí až tak moc. V sezóně 2011/12 jsme se pro vás rozhodli vytvořit hru. Na jaře jsme vám nabídli trailery a popisy nových seriálů velké pětky a vy jste měli přes léto možnost hlasovat o tom, co podle vás prodlouží, a co zruší hned po první sérii.

Tipovačka zaznamenala velký ohlas z vaší strany a hned byla sezóna napínavější. Proto jsme se rozhodli pokračovat i letos a vy jste tedy v létě opět měli možnost hlasovat, již poučení z minulého ročníku. Aby to bylo ještě zajímavější, náš tým SerialZone se rozhodl vyzvat na souboj přátele z dalších webů. Kromě Gorilly, která s námi soutěžila již v prvním ročníku a těsně díky prodloužení Mistresses vyhrála, jsme k tipování pozvali také neXtWeek a CW zone. Už nyní, dva měsíce po začátku sezóny, máme tipovačku slušně zabarvenou. Na kompletní statistiku si ale budeme muset počkat nejméně do května, spíš opět až na konec léta. Jestlipak se vám daří a jak myslíte, že to celé nakonec dopadne? Kdo odejde s vítězným úsměvem a kdo se odplazí do kouta?

Podrobnější vyhodnocení prvního ročníku tipovačky pro vás připravujeme, dočkáte se ho ve speciálním článku.

SerialZone – novinkový server

Články na SerialZone prošly za poslední rok velkou revolucí. Už loni jsme psali, že jsme směrem k vám rapidně zvýšili příval zajímavostí a novinek z tolik milovaného seriálového světa. Letos musíme říct, že jsme loňská čísla překonali tak, že se to nám samotným skoro nechce věřit. Jen od ledna jsme pro vás napsali téměř 150 velkých článků a více než 1000 bleskovek! Ze SerialZone se tak stal nejrozsáhlejší zdroj seriálových informací na celé české a slovenské scéně. Články zaznamenaly meziroční vzestup téměř o 170 procent! Podrobnějších statistik se opět dočkáte v článku pro statistikofily, jen si počkejte, rozhodně to bude stát za to, protože letos jste prostě úžasní.

Články jste poctivě četli (zatím jsme někde u dva a půl milionu přečtení) a neskutečným způsobem také komentovali. Je vidět, že do všeho hrozně rádi kecáte a my z toho máme radost. Ono více jak 12 000 komentářů za prvních deset měsíců roku mluví samo za sebe.

Jako šéfredaktorka sekce Články bych chtěla moc poděkovat nejen vám, čtenářům, ale také mým kolegům – redaktorům, kteří pro vás neúnavně po celý rok tyto zprávy psali. Kromě veteránů, mezi které patří Seraphine313, Fruiko, Furiant, allyska a megawir – jste mohli číst příspěvky i od nových posil. Do psaní se vrhli Jackolo, Odyssea, Clear, Heimdal, Cortex a Trifi, přičemž jsme si jisti, že nezůstane pouze u nich.

Jako věrní a pravidelní čtenáři jste si nepochybně všimli, že za poslední týden v našich článcích nechybí nová výzva. Pokud tedy máte dobrou znalost angličtiny a češtiny, rádi píšete a chtěli byste se podílet na zprostředkovávání seriálových novinek desetitisícům dalších lidí, ozvěte se na mail ragelly@serialzone.cz a jistě se nějak domluvíme. Na naši výzvu již někteří z vás reagovali a s potěšením musím říct, že mi všichni svým nadšením a aktivitou udělali obrovskou radost. Protože jsem protřelá práskačka, samozřejmě vám prozradím, od koho se v následujících dnech a týdnech dočkáte psaných příspěvků. Do psaní se totiž pustili nebo brzy pustí Thadreth, Gabik.029, saraliv, Dadulinka, zlatodeni a jsem si jista, že někteří z vás se k nim brzy přidají a třeba o nich za rok budu psát jako o objevech sezóny.

Stejně jako minulý rok, tak také letos jsme rozšířili okruh témat, která vám přinášíme. Po hlavě jsme se vrhli do rozhovorů, které jsme v minulých letech spíše opomíjeli a dle čtenosti si myslíme, že vám podobné zpestření dělá radost. Abyste věděli, jak si před koncem sezóny stojí vaše oblíbené seriály, připravili jsme pro vás Předpovědi se shrnutím, jak na tom seriály Velké pětky jsou. Již tradiční samozřejmostí byla Fruikova pravidelná rubrika Novinky a jejich trailery, která u vás vždy sklízí velké úspěchy. Podruhé jsme vám čekání na novou sezónu zkrátili letním seriálem, ve kterém jsme se letos podívali zpátky do minulosti.

V červenci jsme spojili síly a připravili pro vás již podruhé rozsáhlou reportáž z Comic-Conu v San Diegu. Již loni jsme na české scéně neměli konkurenci, letos jsme si pak laťku sami navýšili a vytvořili celkem neskutečných 53 comic-conových článků v rozmezí pouhých pěti dnů!

Jednou z největších novinek bylo v sekci článků zavedení rubriky Hej, SerialZoňáci, ve kterém jsme vám formou (ne)recenzí představili letošní novinky Velké pětky. Doufáme, že vás tyto články alespoň občas dokázaly nalákat na seriál, o který jste původně podle popisku a traileru nejevili zájem. Můžu vám slíbit, že v této rubrice budeme pokračovat i nadále a už za týden se můžete těšit na představení očekávané sci-fi novinky Almost Human.

Od začátku nové sezóny vám dále nově denně přinášíme informace SARS – Sledovanosti A Ratingy Seriálů, díky kterým se dozvíte, jak si vaše oblíbené kousky vedou. Tyto články se u vás setkaly s neuvěřitelným ohlasem a v současnosti jsou nejčtenějšími zprávami dne. K tomuto tématu jsme pro vás také připravili seriál článků, ve kterých jsme se pokusili vysvětlit, jak to s ratingy vlastně funguje. Za vaše reakce k této snaze jsme vděční a těší nás, že vám přinášíme jak zábavu, tak i možnost si rozšířit vědomosti.

Druhý SZCon

Po úspěchu prvního ročníku a velkého zájmu z vaší strany jsme pro vás na konci léta uspořádali druhý SerialZoneCon. Byli jsme nadšení z toho, kolik z vás se rozhodlo překonat strach a přirozenou nedůvěru a stavit se za námi na kus řeči. I proto jsme vybrali větší podnik kde jsme se nemuseli mačkat a zábavu nad pivkem doplnili také napínavým bowlingovým turnajem. Ne, že bychom se chtěli chlubit, ale samozřejmě náš hvězdný tým redakce SerialZone si domů odnesl zlatou medaili! :-) Seraphine potrápil naše hlavy vědomostním testem, ovšem korunu tomu nasadila osmisměrka s celkem jednaosmdesáti seriály! Ještě že přišla na řadu hned na začátku večera, kdy nám zrak rozmazávalo zatím pouze nekonečné zírání do papíru bez mrkání.

O našem setkání se můžete více dočíst v srpnové reportáži, na fotky se můžete mrknout na našem facebooku. Doufáme, že příští rok nám vyjde plánované Brno, aby se i jiná část naší republiky mohla chlubit tím, že hostila sraz seriálových maniaků :)

Nové možnosti

Jelikož se snažíme pro vás zjišťovat novinky a informace všude kde se dá, rozhodli jsme se s počátkem letošního roku vstoupit na nové území a pustili jsme se do regulérní novinařiny. Naše lidi tak můžete potkat na tiskových konferencích všech významnějších českých televizních stanic, pro příklad zmíním tiskovky Novy a Primy k jarním a zimním programovým schématům, ze kterých jsme přinášeli dokonce přímý přenos (přes statusy). V lednu jsme se vedle toho účastnili prestižní mezinárodní novinářské konference, během které jsme měli možnost osobně zpovídat herce a tvůrce seriálu Crossing Lines a podívat se na natáčení, projít si byt hlavního hrdiny a kancelář týmu. Další akce samozřejmě čekají a vy se tak můžete těšit na mnoho interních informací, které byste jinak neměli možnost zjistit.

Ve snaze přinášet vám více a více profesionální „produkt“ jsme navázali spolupráci se společností HTC (výrobce mobilních zařízení) a díky tomu naše novinky můžete nalézt také v aplikaci BlinkFeed, rozumíme si také s katedrou žurnalistiky Univerzity Palackého v Olomouci, kde studentům nabízíme možnost získat praxi. Zmínku o SerialZone jste mohli během roku najít také v dalších médiích, jen pro příklad lze zmínit třeba ihned.cz, fanda.nova.cz nebo tištěnou podobu olomouckého čtrnáctideníku Helena v krabici. Kromě toho všeho nezapomínáme vracet podporu, kterou nám vyjadřujete vy, fanoušci, a snažíme se proto vycházet vstříc pořadatelům různých akcí. Nejen proto jsme se stali mediálními partnery několika českých fanouškovských festivalů – opět zmíním jen několik jako příklad, patřil mezi ně třeba WhoCon, WARP a některé další.

Zítřek nikdy neumírá

Pomalu ale jistě se dostáváme k samotnému závěru našeho narozeninového článku. Už jsme si zrekapitulovali uplynulý rok, je tedy na místě, abychom si řekli, co nás čeká dál. Jste banda zvědavců, a to já moc dobře vím. No a protože vás mám ráda, tak jsem se rozhodla něco málo prozradit, snad mě za to Fruiko s megawirem nezavřou někam do sklepa, kde nebude wi-fi. Už jsem se zmínila, že jsme si pro vás připravili novou hru. Ta se vydává na úplně nové pole a pořádně prověří vaše strategické a taktické schopnosti. Řeč je o Tradegame, která začíná již dnes! Nebudu vás napínat, půjde čistě o obchod. Nákup, prodej, „finance“. Zní to jednoduše? Zní to nudně? No jen si počkejte, tohle nebude žádná procházka růžovou zahradu. Tohle je výzva i pro zkušené seriálové maniaky, u které se pořádně zapotíte. Chcete snad ostatním jasně dokázat, že vy tedy skutečně nezkrachujete a že vy jim to pořádně nandáte, no ne? Základní kapitál každého z vás je přesně 1000 bodů. Body jsou důležité, protože vaše konto je a bude ukazatelem toho, zda jste úspěšný investor nebo jenom šedá myška, co krachne během prvního týdne.

Za své „body“ si nakoupíte libovolný seriál, který je k dispozici. Nemusíte se samozřejmě zastavit u jediného, dokud bude za co, můžete utrácet. Jednoznačně platí, že kdo riskuje, může více vydělat, ale také prodělat. Pokud si budete držet finance u sebe, nemáte šanci se prodrat na přední místa. Cílem tak samozřejmě je, aby vámi zakoupené seriály vydělávaly a jejich hodnota rostla. Čím více vám vydělají, tím více budete moci utratit a investovat do nákupu dalších. To, zda seriál v žebříčku stoupá či klesá, se odvíjí od jeho popularity na SerialZone. Jestliže budete mít pocit, že váš seriál nevydělává nebo brzy půjde do mínusu, tak jej jednoduše prodáte.

Aby to nebylo tak jednotvárné, jako bonus do hry jsme pro vás vymysleli tzv. výzvy. Výzvy jsou zpravidla tajné úkoly nějakým způsobem související s nákupem a prodejem v Tradegame. Pokud se vám výzvu podaří splnit, při dalším přihlášení vám vyjede barevný štítek upozorňující na splnění a výzva se vám v přehledu odtajní. Podobný princip jistě znají hráči počítačových her a je to bezva motivační bonus, souhlas?

Povídejte, obchodníci, jste připraveni nahodit obleky a vydat se nandat to profíkům z Wall Street? Jste připraveni začít obchodovat? Informace, pravidla, žebříček a další potřebné věci naleznete na stránce hry.

Během následujícího roku se můžete těšit na nová vylepšení a vychytávky týkající se celého portálu, ale jejich prozrazení si nechám na jindy. Překvapení jsou součást zábavy, tedy mojí určitě ano :)

O kom to je? No jistě, vždy a navždy o vás!

Co říci na závěr? Za celou redakci SerialZone.cz děkujeme všem uživatelům, kteří na naše stránky zavítají. Hlavně díky vám SerialZone zažila rekordně úspěšný rok a prožívá velmi úspěšné období. Vaši ohromnou podporu bereme jako velký závazek a opravdu si jí ceníme. Doufáme, že i další rok se vám v naší společnosti bude líbit a 11. listopadu 2014 společně oslavíme další parádní narozeniny!

Máte nás rádi? Sdílejte nás, nenechávejte si SerialZone pro sebe :-)

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře92zobraz všech 92 příspěvků
l.prochy

l.prochy

Teda vyčerpávající a úžasný článek. Moc děkuji za veškeré informace a připojuji srdečné blahopřání...
před 10 roky
kakadu
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Až mi připadá, že si zasloužíte spíš díky za skvělou práci a gratulaci my uživatelé, že jste se na nás ještě...
před 10 roky
Další články k tématu