31. 10. 2014

Česká televize vyvíjí remake amerického sitcomu

Česká televize vyvíjí remake amerického sitcomu

Česká televize se v posledních letech čím dál více věnuje vývoji vlastních skriptových seriálů. Tentokrát ČT zakoupila práva na vytvoření adaptace amerického rodinného sitcomu stanice CBS z 90. let Everybody Loves Raymond (Raymonda má každý rád).

ČT chce začít s natáčením ještě letos a co se týče hereckého obsazení už má víceméně jasno. Hlavní postava Raymonda bude přejmenována na Rudyho a tomu vdechne život Saša Rašilov. Kromě něj se v seriálu objeví Jitka Schneiderová, David Novotný, Pavel Zedníček či třeba Eva Holubová. Na obrazovky našich televizí by se tento dvanáctidílný remake měl dostat na podzim příštího roku.

Raymonda má každý rád nebude prvním remakem, do kterého se Česká televize pouští. Už před nějakou dobou jsme vás informovali o české adaptaci britského sitcomu s názvem Kancl, který na svou premiéru zatím teprve čeká. Jan Štern, kreativní producent české adaptace Raymonda, věří, že seriál skvěle zapadne i do českého prostředí.

„Odráží totiž situaci typickou pro mnoho českých rodin: rodiče se v domácnostech svých dětí chovají jako doma a bývají až přehnaně starostliví. Diváci se proto do kůže Raymonda alias Rudyho jistě rychle vcítí. Věřím, že si Rudyho i s celou jeho rodinou oblíbí.“

Česko nebude první zemí, která tuto rodinnou situační komedii adaptuje. Své verze se dočkal už například v sousedním Polsku a Rusku, ale i v Izraeli a zemích Blízkého východu.


Znáte Raymonda? Jak se vám líbí nápad adaptovat ho skrze Rudyho do českého prostředí? Má komedie šanci na úspěch?

Magnetky na kliknutí. 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
petruska.77

petruska.77

Šášu Rašilova mám ráda, ale koukat na to asi nebudu :)
před 9 roky
life2013

life2013

a tak se rozhodně dívat nebudu
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

To bych čekala od Novy, ne od ČT. Čím zabavit současného diváka? Zrecyklujeme 20 let starý nápad. Jako kde...
před 9 roky
Další články k tématu