21. 5. 2016

Trailery na novinky ABC 2016/2017

Je to tu! Dlouho očekávané trailery na podzimní novinky. A co víc, rozpitvali jsme je pro vás na jednotlivé snímky a pěkně jsme jim to dali vyžrat. Startuje nová tipovačka KDO PŘEŽIJE a my odhalili naše první tipy!

Tipněte si kdo přežije

V první tipovačce hrálo téměř 400 lidí, druhý rok 1120, třetí rok 1700 a letos téměř 2500! Jako vždy, ani letos nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Na vyhodnocení budeme muset kvůli novince Uncle Buck čekat pravděpodobně celé léto, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů nadcházejících novinek.

Doufejme, že tímto velkým kláním, kterým tipovačka bezesporu je, opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na první stanici najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…



ragelly

ragelly: Přiznejme si. Tohle je většina z nás. Po traileru mám pocit, že seriál bude dost dobře symbolizovat (nejen) ženy po celém světě. V dnešní době, kdy každá druhá holka zdánlivě umí profi makeup, youtube a celkově internet je plný dokonalých lidí, všichni máme trošku sražené sebevědomí s tím, že se k nějakému současnému standardu nemáme ani šanci přiblížit. American Housewife mi připomíná Suburgatory, jen o třídu nebo dvě méně šílené. Ve výsledku by to mohla být výborná oddychovka, která nepřekračuje do divnosti, ale je dost šílená k tomu, abychom se u epizod výborně bavili.

Tip: Věřím, že Američany přesně tohle bude bavit. Na druhou stranu víme, jak dopadla na chlup stejná novinka Trophy Wife před dvěma lety. Zatím jsem ale pro prodloužení.

Fruiko

Fruiko: Jéj. Sezóna odpudivých komedií se „super“ mámou v hlavní roli pokračuje. Pokud by někdo očekával nové Zoufalky, tak je na omylu. Zoufalé to ovšem je. Skoro mi to přijde, že ABC zamrzla před deseti lety.

Tip: Zruší. Na tohle nikdo nebyl zvědavý před lety, stejně jako na to nikdo není zvědavý dnes.

Seraphine313

Seraphine313: Asi vezmu v bodech jen moje pocity, protože ani dvě minuty po traileru nejsem schopný dát dohromady souvislou větu. 1) Ona není tlustá. Je někde na pomezí mezi chubby a curvy. Fat je už trochu jiná liga, hlavně u Američanek. 2) Je otravná až hrůza, možná ještě otravnější než ty ultrabionány, na který nadává. 3) Když jí tak vadí, že je tlustá, proč s tím něco nedělá? Aha, protože lenost. 4) Její děti jsou na pěst, zvlášť ten výlupek. 5) Je to vaše typická máma, která bydlí v baráku za 50 mega. 6) Jestli tohle je to, v co se vyvíjí ženské pokolení, tak… to radši nedořeknu, protože přítelkyně sleduje, co píšu. 7) Původní název byl o dost lepší. 8) Jak tohle může být druhý nejsledovanější trailer ABC?

Tip: Bože, prosím, zruš to. Tedy, ředitelko ABC, prosím, zruš to. A příště se prosím nepokoušej udělat seriál pro každý typ rodiny. Jenže to je jen zbožné přání. Mezi The Middle a Fresh Off the Boat by to mohlo zazářit. Nebo ovšem taky zkazit celý večer. Co si vybrat? Zatím se kloním k rušení, ale dost možná názor přehodnotím.



ragelly

ragelly: Celou dobu jsem si při sledování traileru říkala, že tento seriál se snaží tvářit hodně luxusně, i když se ve skutečnosti jedná jen o další akční kriminálku. Částečně mě trailer dokázal navnadit, byl krásný, barevný, svůdný, ukázal zlobivou hlavní hrdinku, která v sobě skrývá zlaté srdce. Ti, kteří ale chtějí seriál zkusit jen kvůli Hayley, možná budou její novou rolí ve výsledku zklamaní.

Tip: Nedělám si iluze, že by seriál v pondělí v deset mohl mít lepší výsledky než letošní Castle. Záleží, jestli rating kolem 1.0 bude dostačující na prodloužení. Zatím myslím, že ano.

Fruiko

Fruiko: To není ta samá paní po dietě, co v tom první traileru? No otravná je stejně. Právnické drama mám rád, ale tohle podle traileru na moc právničiny nevypadá.

Tip: Who is next? To si budeme říkat, až tohle zruší hned zkraje.

Seraphine313

Seraphine313: Ehm… čekal jsem opravdu něco jiného. Hayley Atwell role drzé a přisprostlé právničky moc nesedí, nehodí se k ní. Je vidět, že pro herečku je to role úplně nová. Chemie mezi ní a ostatními postavami je těžkopádná, vtipy nefungují, smutné momenty nefungují… nefunguje nic. Mám pocit, že celý seriál vznikl je proto, aby Atwell dostala nějakou roli a ABC si ji mohla podržet. Tomu by odpovídala i poměrně umělá zápletka (opravdu si nedokážu představit, že kdyby si elitní právník vytáhl z vězení ženskou, co měla sex se studenty, že by se to nepropíralo v bulváru ještě půl roku po tom).

Otázka je, co vlastně ABC od seriálu očekává a hlavně jaké výsledky očekává. V timeslotu po DwtS už pár seriálů skončilo, právě kvůli vysokým očekáváním, které nedokázaly naplnit. Conviction nahrazuje v timeslotu Castla, takže v podstatě jakýkoli výsledek bude brán jako úspěch. Já se ale nedokážu zbavit pocitu, že seriál příliš nezazáří.

PS: Tu černošskou právničku (Maxine Barton) hraje Merrin Dungey – sestra nově jmenované ředitelky ABC. Ale protekce v tom (asi) není, Merrin je poměrně známá seriálová herečka. Pamatovat si ji můžete třeba z Aliasu.

Tip: Bude hodně propíraný na internetu, ale sledovanost nebude kdovíjaká. Konkurenčního Scorpiona určitě nepřeskočí. Asi zrušení.

ragelly

ragelly: Ach ne, Karen je zpátky. Ale dost už o Californication. Upřímně jsem se rozesmála, když hrdinovi řekli, že všichni umřeli a on je prezident, i když byl asi tak 358. v pořadí :D To zní jako skvělé téma na komedii, ne? Ale jinak trailer dokázal navnadit, vypadá to, že půjde o hodně návykové nové drama. Kiefer je perfektní jako vždy, Maggie Q je příjemnou třešničkou na dortu. Těším se na celý pilot. Jen tak mimochodem, jsem sama, kdo v tom vidí Madam Secretary?

Tip: Středa večer je pro ABC problematický slot. Na druhou stranu věřím, že Kiefer dokáže lidi nalákat a druhou sérii si vybojuje. Ta ale pak bude (stejně jako u Touch) poslední.

Fruiko

Fruiko: No vida. Konečně něco, co mě dokázalo alespoň trochu zaujmout. Pravdou je, že za to může hlavně obsazení, protože dějově se asi vystřílí rychleji než náboje v jednoranném koltu. Ale i tak by to mohlo být příjemné drama.

Tip: Zruší. Protože s tímhle se víc sezón potáhne těžko, navíc mají v obsazení moc známých (čtěte drahých) tváří. Leda by je nechali rychle umírat.

Seraphine313

Seraphine313: Tak tohle vypadá docela zajímavě. Kieferovi tyhle role sedí, i když půl traileru vypadá jako šupák z garáže. Doufám, že politické machinace se vyrojí a ABC najde svůj House of Cards. Na celém seriálu mě ale zajímá ještě jiná věc. Jak totiž jeden člověk poznamenal na YouTube pod trailerem – vychutnáte si ho mnohem víc, když si místo Toma Kirkmana (tak se totiž postava, kterou Sutherland hraje, jmenuje) představíte Jacka Bauera v důchodu, který funguje pod falešnou identitou.

A to je právě ono. Dokáže se Sutherland vymanit z typizace vlastního obličeje a přijde mu konečně další vícesezónní role? Kromě 24 hodin totiž nebyl v žádném úspěšném seriálu. Prodloužení Touche bylo totiž spíš na úrovni někde mezi náhodou a zázrakem.

Tip: Trailer je ze všech ABC trailerů vůbec nejsledovanější, takže míra natěšenosti tu určitě je. Seriál ale jede v timeslotu, ve kterém běžně jede Nashville a American Crime. A všichni víme, jak je to se sledovaností těchto dvou seriálů. Předskokan Black-ish navíc loni končil na 5 milionech diváků – kolik z nich asi předá Survivorovi? Bojím se, že Designated Survivor bude jednou z obětí sezóny, které nebudou divákům po chuti.

ragelly

ragelly: Seriál rozhodně není pro kočičkáře :D Naopak pejskaři budou nadšení, konečně budou moct nahlédnout pod pokličku toho, co si jejich domácí miláček celý den myslí a jaký má k páníčkovi vztah. Vypadá to jako šílenost, ale taková pitomě miloučká, navíc v hlavní roli s výbornou Allison Tolman, která svůj um prokázala už ve Fargu, kde za svou roli získala nominaci na Emmy. Tohle bude pohodová slaďárna s jemným typem humoru.

Tip: Seriál si stanice schovává na midseason, takže se tím jeho šance automaticky snižují. Trailer se mi ale zdál dost dobrý na to, abych tipovala prodloužení.

Fruiko

Fruiko: Tohle je divný. Wilfred byl taky divnej, ale ten běžel na kabelovce. Ale rozhodně tam bylo pár dobrých nápadů. Otázkou je, jestli pár dobrých nápadů stačí na to, aby prodloužili seriál nasazený v midseason.

Tip: Já myslím, že nestačí.

Seraphine313

Seraphine313: Tohle je seriál, u kterého se pobaví maximálně pejskaři. Zbytek bude zírat na to, jak pes řeší naprosté kraviny (krom interakce s kočkou to byla opravdová nuda), jak se mu pusa hýbe v nesouladu s voiceoverem, jak je voiceover mimochodem příšerný, jak je hlavní herečka nesympatická a jak se tam vůbec nic neděje. Nebo je opravdu celý děj o tom, jak pes zničí projekt do práce? Tohle by prošlo na Disney Channelu, ne na Velké pětce.

Tip: Bohužel, reakce na tento seriál jsou dost polarizované, až příliš mnoho lidí ale očekává zrušení. Já také. Hodně bych se divil, kdyby přišla druhá řada. A přitom ten seriál mohl být o tolik lepší… zatím vypadá jen jako reklama na psí žrádlo.

ragelly

ragelly: Kdyby tam nebyla ta… věc. No, řekněme, že i tak by to byl jeden z nejslabších ABC trailerů, ale tohle je fakt příšerné. Jo, mohla by to být pohodová rodinná komedie, kterých má ABC už tak požehnaně. Ale ozvláštňovat to takovou zrůdností? Ne, děkuji, tohle mi trailer a celý seriál sráží na dno.

Tip: Doufám, že tady odhadnu správně vkus Američanů, rozhodně budu tipovat zrušení.

Fruiko

Fruiko: Dobře. Jestli to předchozí bylo divný, tak tohle je superdivný. To je nějaký nový trend, že v seriálech budou divná mluvící zvířata?

Tip: Zruší. Protože když zruší psa, logicky musí i tohle.

Seraphine313

Seraphine313: Ááá, máme tady náš každoroční pokus ABC o romantický seriál. Letos do něj vykrademe Bing Bonga z Inside Out, překopeme ho do verze, co vypadá jako by měla Downův syndrom, narveme do toho naprosto banální příběh o tom, jak se dva lidi setkají (což je v podstatě do písmene to samé jako loni A to Z) a navrch na to plácnem neskutečně hnusný font. No jestli si ABC myslí, že na tohle někdo bude dívat, tak je asi padlá na hlavu. A obligátně můj výlev zakončím – kvůli tomuhle zrušili Galavanta???

Tip: Midseason, komedie, pitomost nad pitomost. Zrušení. Jo a SPOILER: Ve finále se ukáže, že přítel byl taky vymyšlený.

ragelly

ragelly: Podle popisu jsem to čekala lepší, než jak na mě trailer působil. Je to takový říznutý Newsroom, ale tato novinka zdaleka nebude umět hrát na city tak, jak to dokázal Sorkin. Místo toho se soustředí na vztah dvou lidí, kteří mezi sebou nemají absolutně žádnou chemii. Škoda, těšila jsem se, ale trailer mě docela spražil. Třeba pilot překvapí, zatím jsem ale zklamaná.

Tip: Pojede to po Grey's, takže myslím, že si seriál druhou řadu vybojuje.

Fruiko

Fruiko: Haló. Newsroom. Že se nestydí vypustit očividnou kopírku s ženským Willem McAvoyem. Teda s tím, že to bohužel neumí tak dobře jako HBO. Protože za víc Newsroomu by se nikdo nezlobil. Za tohle už bohužel ano.

Tip: Zruší. Málo inovativní.

Seraphine313

Seraphine313: Oni nehrajou podle pravidel? Nééé, nepovídéééj! sarcasm inserted Když dojdou nápady, vykradem to, co máme za rohem každý den. Tohle dostalo timeslot po Grey's Anatomy? Jako chápu, pětatřicetiletý ženský po tom budou slintat, i když to vypadá skrz naskrz levně, ani jedna postava není sympatická (a postav, který nejsou slizký tam taky moc není).

Celkově to vypadá jako imitace Shondy Rhimes, a to hodně špatná. Levný set, nezajímavá příběhová linka… v podstatě jedno a to samé můžete naroubovat na jakékoliv prostředí od prezidentské kanceláře po uklízečky ve svozovnách odpadů. A vždycky to vyjde nastejno.

Tip: Je mi líto fandů Scandalu, že tohle dostanou místo svého milovaného seriálu. Nevěřím ani moc tomu, že by GA společně s HTGAWM naboostovali výsledky téhle novinky. Tipuju zrušení a docela i v to doufám.

ragelly

ragelly: Tak moc jsem nechtěla, aby se mi to líbilo. Vlastně jsem ani nepočítala s tím, že bych měla na trailer jiné než negativní reakce. A hle. Pro mě to překvapivě funguje! Funguje šílená rodina, funguje Minnie Driver, kterou nesnáším, funguje postižený kluk, který je nejvíc cool z celé rodinky, a dokonce funguje i černoch ve vedlejší roli, který se stane novým hlasem.

Tip: Silný předskokan novince zaručí úspěch. Téma přesně spadá do ABC stylu, takže věřím, že seriál přežije.

Fruiko

Fruiko: Proč? Proč je následující sezóna plná šílených matek? Proč? Jsem si nevšiml, že by loni něco takového bylo úspěšného, že se teď musí nacpat do každého seriálu. Nebo mi snad něco uniklo?

Tip: Zruší. Já vím, něco bych měl nechat žít, ale je to fakt děsný.

Seraphine313

Seraphine313: Dva seriály za cenu jednoho. Máme tu American Housewife a Speechless, oba seriály se stejným příběhem, jen jeden z bohatého a jeden z chudšího prostředí. Ač jeden vypadá příšerně, druhý je koukatelný a poměrně i vtipný. Speechless je voda na mlýn postiženým lidem (a obsazení skutečně postiženého člověka zase voda na mlýn markeťákům) a upřímně jeden z mála seriálu ABC, kterému věřím, že by se mohl někam dohrabat. Timeslot na to má výhodný.

Tip: Vzhledem k tragice ostatních seriálů věřím tomu, že tady budeme prodlužovat.

ragelly

ragelly: To vypadá strašně! Nesympatičtí herci, snad úplně všichni, nudný příběh, který je jen trapnou kopií Romea a Julie, a navíc se to nesnaží ani skrývat. Nechápu, jak pod tímto může být podepsaná Shonda, i kdyby jen jako producentka. ABC je s ní sice zadobře, ale tohle snad nemůže mít ani špetku šance na úspěch.

Tip: Pevně doufám, že se to ani nedostane do vysílání. Ale zrušení postačí.

Fruiko

Fruiko: Ehm. ABC má nějakou finanční krizi, nebo co se to děje? Všechno letos vypadá, jako když někdo našel stroj času, vrátil se o deset let zpátky a přivezl piloty z té doby (no, kéž by, to by dotáhl Losty a tak, takže to je spíš o dvacet let). Každopádně je to příšerný a vypadá to lacině.

Tip: Zruší. Tohle snad ani nemusím zdůvodňovat.

Seraphine313

Seraphine313: Trailer na Still Star-Crossed ABC na YouTube nepochopitelně nezveřejnila, ponechala tam jen First Look. Ale pojďme k samotnému seriálu. Celou dobu při sledování traileru jsem si říkal – proč? Proč se tohle natáčí? Ne že by to bylo z principu špatně, ale to opravdu ABC čeká, že se na to někdo bude dívat? Vždyť to vypadá jako klon Reign! Kdo se chce dívat na (ať už fiktivní nebo nonfiktivní) historický seriál, kouká na něj. A že těch lidí moc není.

Druhá věc, co mě zarazila (a případně říkám, že nejsme rasista a potažmo ani znalec Shakespearova díla), byla ta, že víc jak polovina obsazení jsou černoši. Nemá se náhodou seriál odehrávat v době, kdy byl černoch společensky někde na úrovni otroka?



Tip: Shakespeare by si teď asi přál být naživu, aby se mohl zabít. Tenhle seriál kazí celé původní dílo a nenechává z něj vůbec nic. Je to sice Shonda, ale já mám pocit, že to natočila jen sama kvůli sobě. Co říct? Tohle je nejnenáviděnější ze všech trailerů ABC a vzhledem k nasazení v midseason skončí asi stejně jako Of Kings and Prophets loni. Zrušením.

ragelly

ragelly: Začátek traileru, když se děj odehrává v minulosti, je nuda. Jakmile se příběh přesune do současnosti, je to najednou úplně jiná písnička. Vypadá to na další výbornou hru kočky s myší. Oba hrdinové mezi sebou mají skvělou chemii, stejně jako (další) drsná holka s klaďasem. Nebude to nic světoborného, pro mnohé by ale mohlo jít o pořádné guilty pleasure, které by potenciálně mohlo sloužit jako náplast za ztrátu Limitless.

Tip: Nasazení v midseason nevěstí nic dobrého. Než to začne, lidi zapomenou, že to vůbec ABC objednala. Tipuju zrušení.

Fruiko

Fruiko: Tohle je rozhodně letošní vítěz na ABC. Sice se mi koutky dost protáčely, jak jsem se tlemil, ale myslím, že by z toho mohlo být dobrý guilty pleasure. Vypadá to trochu jako Sleepy Hollow bez těch nadpřirozených šaškáren. Líbí se mi to, i když mě trochu děsí nápisy „od tvůrců The Vamprie Diaries“.

Tip: Do toho. Fakt tomu věřím.

Seraphine313

Seraphine313: Pamatuje si někdo na film The Time Machine z roku 2002? Ne? Nevadí. Krom jedné dvou slušných písní Klause Badelta na soundtracku totiž ničím nezaujal. A navíc abnormálně propadl u kritiků. A tohle… tohle vypadá jako jeho horší verze.

Tip: Jede to v midseason, po Once Upon a Time, proti Madam Secretary. Nemyslím si, že to příliš zaujme, tipuju maximálně jednu sezónu. Ironicky se i Fox a NBC vytasily s časopoutnickými seriály, a oba vypadají o řád lépe.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
American Housewife
Conviction
Designated Survivor
Downward Dog
Imaginary Mary
Notorious
Speechless
Still Star-Crossed
Time After Time
Celkem
1 prošel
8 neprošlo

Letos se Fruiko a Seraphine ukazují jako největší kruťáci, kteří kdyby byli řediteli stanice, tak asi vyhlásí, že celou stanici ruší a šmitec :D Z devíti novinek tipují oba prodloužení pouze jednoho seriálu, a to ještě každý jiného. Opravdu jsme letos v názorech hodně rozdílní, plně se shodujeme jen u jasného zrušení Imaginary Mary a Still Star-Crossed. To je oproti loňským 9 shodným tipům z 10 docela rozdíl.

Ve výsledku má podle nás největší (a jediné) šance na přežití komedie Speechless. Jak to po trailerech vidíte vy?

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře32zobraz všech 32 příspěvků
Motna

Motna

Já bych prodloužil: Conviction, Designated Survivor, Notorious a Time After Time.
před 8 roky
Adrian "A.C." Conor

Adrian "A.C." Conor

Na Hayley som sa veľmi tešil, ale trailer na Conviction ma sklamal. Popis seriálu vyzeral sľubne, ale to čo...
před 7 roky
Aldyska

Aldyska

Z celej tejto zbierky na mňa najlepšie pôsobilo asi Time after Time, takže to podľa mňa predĺžia, ono si to...
před 7 roky
Další články k tématu