avatar uživatele

Aksu08

off
Jméno
Věk46 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Aksu08
plakát
Daredevil
24. července 2015
další názory k seriálu

Daredevil vládcem seriálových komiksů

Daredevil se pro mě stal milým překvapením, ze současné záplavy komiksových seriálů výrazně vyčnívá. Jak zde již v trefném komentáři zmínila např. kolegyně venalce, Daredevil se ubírá oproti konkurenci trochu jiným směrem, a rozhodně mu to prospívá. Předpokládám, že to alespoň do jisté míry vyplývá z formy komiksové předlohy (kterou neznám). Tvůrci se dokonale popasovali s faktem, že hlavní hrdina není bytost se schopnostmi Supermana, ale pouze slepec s neobvykle zostřenými zbylými smysly. Seriál lze vnímat spíše jako temný thriller říznutý superhrdinským komiksem a právnickým dramatem. Ve všech těchto ohledech funguje skvěle. Pro diváky, kteří baží po další popcornovce typu Flashe, může být ovšem zklamáním. Daredevil je ale o parník i před obsahově bližší konkurencí jako je Arrow či Gotham, a to po režisérské, scénáristické, herecké a mnohdy i technické stránce (prvotřídní kamera). Uvidíme, jak dopadne druhá série s novými scénáristy a postavou Punishera.

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
91 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Firefly
1. října 2013
další názory k seriálu

Sláva Whedonovi, smrt stanici Fox?

Ke kvalitám tohoto TV díla netřeba dlouhých komentářů - nejlepší nekomediální sci-fi seriál všech dob, tečka. O tom, že Firefly si zaslouží být legendou, asi pochybuje málokdo. Otázkou zůstává, zda-li by se seriál kultovním stal, pokud by ho stanice Fox tak záhy nepohřbila. Už jen to k jeho proslulosti přispělo, nevíc lze jen těžko odhadovat, jestli by si seriál udržel svou kvalitu v případě natahování na X sezon. Po zvažování, zda Firefly ohodnotit 90 či 100 procenty, se nakonec přikláním k absolutnímu hodnocení, a to i vzhledem k tomu, že toto dílo i přes své relativní stáří neztratilo nic ze svého kouzla a vyjímečnosti.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Perníkový táta
6. srpna 2013
další názory k seriálu

Umělecké dílo

Breaking Bad je alespoň pro mě jeden z nejlepších seriálů všech dob. V rámci subžánru pak, alespoň v současné době, nemá konkurenci. Je to skvěle napsané, nabité emocemi, skvostně zahrané (především od ústřední dvojice), originální, minimálně předvídatelné, velice zdařilé i po technické stránce. Charakteristickým rysem díla je fascinující charakterový přerod některých postav, především Waltera Whita. Zajímal by mě mimochodem výsledek průzkumu mezi diváky, který by ukázal, jaký poměr diváků Walterovi fandí i jako "zloduchovi". Tvůrcům tleskám i za to, že si například dovolili natočit ostatním se vymykající (a skvělou) epizodu Fly. Pravda, seriál nemusí svým konceptem části diváků sednout, já se ho ale nebojím označit za skutečné umělecké dílo, takže s hodnocením musím jít na 100 %.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
American Horror Story
9. července 2013
další názory k seriálu

I love "Dominique" song, insanely and forever...

Seriál, který mě vyloženě potěšil. Především proto, že v seriálové tvorbě je nyní sice konkurence, a do značné míry také kvalita, sice značná, ale na poli čistě hororových seriálů tomu až tak úplně není.

První série AHS je klasikou na stokrát omílané téma "strašidelný dům", ovšem klasikou velmi povedenou. Boduje jistou originalitou i atmosférou. Třešničkou na dortu je neobyčejně zdařilá úvodní znělka. Ve druhé sérii AHS dům duchů vystřídaly psychiatrická léčebna pro zločince a satanská tématika, přičemž kvalita seriálu šla ještě o stupínek nahoru.

Jestliže mě první řada přinejmenším zaujala, pocity ze druhé se nebojím označit jako nadšení. Nedostatky se zde hledají těžko - druhá řada má kvalitní scénář i herce, atmosféru, je to celé zábavné a plné nápadů. BTW, pro nadšence, lačnící si alespoň trochu vyzkoušet pocity chovanců bizarní léčebny Briarcliff, je na youtube vložena smyčka briarcliffského hudebního hitu "Dominique" o délce dvanácti hodin.

Třetí série šla IMHO kvalitativně lehce dolů, je to ovšem čistě subjektivní pohled, poslední řada mi totiž příliš nesedla tématicky. Přínosem naopak bylo angažování skvělé Kathy Bates, která si zahrála také v následující sezóně Freak Show.

Zde je silně znát inspirace kultovním hororovým snímkem Freaks z roku 1932. Stejně jako film, i jeho seriálový následovník oplývá bizarnostmi, v tomto ohledu celé sérii dominuje. Může se také pochlubit jednou z nejúžasnějších scén celého projektu - první příchod Edwarda Mordraka na scénu je nezapomenutelný.

Hodnocení první sezony 8/10, druhé 9/10, třetí 7/10, čtvrté 8/10.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %