avatar uživatele

Leffi

off
JménoBedřich Löfelmann
Věk38 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Leffi
plakát
MasterChef
12. prosince 2012
další názory k seriálu

a tak

Tak jsem to konečně dal. Sice se zpožděním, ale neskutečně spokojen, se v hodnocení vydám proti proudu. Na komerční formát, kterým Nova bezesporu je, se tentokrát drželi příjemně při zemi a přišli konečně se soutěží, kde účinkující musí opravdu něco umět. Né, že bych chtěl snižovat talenty jiných talentů..... ale jo. Od plného hodnocení mě drží zpět jen dva detaily, které mě celou dobu vytáčely, asi nejvíc. Prvním byl fakt, že v soutěži účinkovali Slováci, kteří mě poslední dobou točej čim dál víc a druhým, byla ta úplně zbytečná blonďatá nádhera co se tam promenádovala napříč díly. Jestli někdy vznikne nějaká cena (kromě prestižní maliny), za úplně nejblbější roli, ze všech nejblbějších blonďatých rolí, do kterých by nešla ani špína Bartošová, tak má tahle hrůza můj hlas. Pevně doufám, že jestli vznikne další Master Chef, tak se bez tohohle obejde a bude na 5 hvězdiček.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Ve jménu vlasti
4. dubna 2012
další názory k seriálu

Po celé řadě

Hrozně rád, bych zde napsal něco ve smyslu, že tenhle typicky americkej seriál s typicky blbou zápletkou a typicky nudnýma rodinnými hodnotami, nestál ani za starou grešli, ale tím bych příšerně seriálu křivdil.
Seriál nám nabídne zajímavý pohled na dvě naprosto různé fronty a snaží se podat svědectví prostředníka, který nám rozhodně nehodlá své vyprávění zpříjemnit, žádným jednoznačným stanoviskem. On se totiž tenhle prostředník sám značně zmítá v jeho názoru a tak co řekne, nemusí zdaleka být tím oním.
Už dlouho, jsem u nějakého seriálu netajil dech, tak dlouho, jako tomu bylo tady. Několikerému povzdechnutí si, vážně?, síla!, se prostě nedá ubránit a když člověk polkne odpor k tzv. amerikanizaci celého pohledu, tak vás doslova vtáhne do příběhu dvou lidí, kteří mají oba své životní příběhy dostatečně silné, aby to vystačilo na jednu celou sérii. Na sérii, kterou netvoří jeden jediný díl. Ta se prostě musí zkouknout celá, protože jedině tehdy, lze udělat objektivní závěr a jedině tehdy lze seriál milovat nebo nenávidět.
Co se mě týče, tak ve mě ponechává rozporuplné pocity. Příběh je podávaný pevnou rukou, logických chyb zde člověk najde opravdu málo. Ústřední herecká dvojice není jen sympatická, ale ještě ke všemu zatraceně přesvědčivá. Ovšem co nezvládnou oni, tak zvládne jejich okolí. To jim perfektně přitakává a příběh tak prostě funguje.
Dovolím si drobnou obavu. Druhá řada bude pro tenhle seriál rozhodující, protože podle mě by vůbec existovat neměla. Určitě ne takhle. Nicméně doufám, že se mýlím a druhá řada bude minimálně stejně dobrá.

Edit.: Po druhé řadě mé rozčarování trvá. Bohužel web serialzone stále neumožňuje hodnocení sérií, takže nemohu své kladné dojmy vyjádřit jinak než drobným pozvednutím celkového hodnocení.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Terra Nova
4. února 2012
další názory k seriálu

Můj názor

jsem postnul na svůj blog, protože může obsahovat vulgární mluvu a spoilery a nerad bych se zde dostal svým svévolným vyjadřováním do konfůiktu s pravidly. Pro ty co by přeci jen měli zájem, tak je to zde: http://leffii.blogspot.com/2012/02/terra-nova-aneb-i-bez-smoulu-to-jde.html

Pro zbytek.
Hodnotím seriál, jako ucházející rodinou podívanou, jež je neoriginálně originální a přináší svět s kterým sice v první řadě nenaložili uplně nejlíp, ale v druhé by byl prostor k většímu rozmachu.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Tráva
3. prosince 2011
další názory k seriálu

Weeds

Seriál o k*ávě co měla dobrýho manžela, ale po jeho smrti se nějak nesrovnala s představou, že bude muset pracovat, tak začne prodávat trávu. Tímto svým jednáním dostává spoustu lidí do průserů a samozřejmě i sama sebe. Nechápejte to špatně, on to není špatnej seriál a rozhodně má své silné stránky, ale má 7 řad a po čase vás, ona zmiňovaná k*áva, začne uplně příšerně s*át. Díky bohu, jsou tam vedlejší role, které si pozornost zaslouží.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Živí mrtví
17. listopadu 2011
další názory k seriálu

Zombie, není mrtvý

Jeden čas jsem opravdu přestával doufat, že ještě může vzniknout něco, co člověka překvapí. No, překvapí. Walking Dead v podstatě nepřichází s ničím novým, ale stará, osvědčená klasika, je zde servírovaná s naprostou precizností. Divák má dokonalou příležitost vychutnat si všechno v pravých barvách a klišé se střídá s hnusem, tak rychle, že není mnoho času se smát. Emoce by se dali v husté atmosféře krájet a nikdy nemusí něco být, tak jak to na první pohled vypadá.
Měl jsem trochu, o seriál, po první řadě obavy, protože mi přišlo, že skončil, no řekněme, až příliš zbrkle, ale druhá série do toho skočila rovnýma nohama a její tempo, mě jen utvrdilo, že se bude na co koukat.
Jen doufám, že nedojde k nějakému většímu úpadku a seriál si udrží dlouho své kvality. Laťka, je nastavena hodně vysoko.

84 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
84 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
100 %